TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, dlugo mnie u Was nie bylo. Moje TSH jest juz w normie. Wiec chociaz tylle. Ale coagle w ciaze nie zachodze. Dzis mamy wizyte i lekarz ostatnio wspomminal o inseminacji wiec zobaczymy. Ale odebrallam swoje wyniki badan i mam wszystko w normie oprocz witaminy D. Norma to od 30, a ja mam 13:(( czy myslicie, ze ma to wplyw na zajscie w ciaze??? Spory ten niedobor. Wiem tez, ze nasze spoleczenstwo ma w wiekszosci niedobor tej witaminy.
-
nick nieaktualnykoniczyna wrote:Kochane proszę o pomoc
jestem raczkująca z ta cała tarczyca biorę od 14 dni euthyrox w dawcę 25 czyli mała dawka i pytanie czy te tabletki mogły mi w tym cyklu opóźnić owulacje ?
Proszę o info ))))
A miałaś wcześniej regularne cykle? i owulację w tym samym czasie? -
nick nieaktualny
-
Buko wrote:A miałaś wcześniej regularne cykle? i owulację w tym samym czasie?
-
nick nieaktualnyMoje pytanie wynikało z tego, że bardzo często jeżeli są problemy z tarczycą, to również są problemy z cyklem, właśnie brak owulacji, albo są one nieregularne.
Ale jeśli miałaś wcześniej regularne cykle, to nie wiem, wszystko możliwe. Kwestia jeszcze od kiedy masz monitoring, bo może nie wszystkie cykle miałaś z owulację to przecież jest dość częste, tylko po prostu nie wiedziałaś.
U mnie Euthyrox mimo, że co 1,5 miesiąca mam podnoszoną dawkę w żaden sposób nie wpłynął na cykl, ale wcześniej też nie miałam żadnych problemów. -
Buko wrote:Moje pytanie wynikało z tego, że bardzo często jeżeli są problemy z tarczycą, to również są problemy z cyklem, właśnie brak owulacji, albo są one nieregularne.
Ale jeśli miałaś wcześniej regularne cykle, to nie wiem, wszystko możliwe. Kwestia jeszcze od kiedy masz monitoring, bo może nie wszystkie cykle miałaś z owulację to przecież jest dość częste, tylko po prostu nie wiedziałaś.
U mnie Euthyrox mimo, że co 1,5 miesiąca mam podnoszoną dawkę w żaden sposób nie wpłynął na cykl, ale wcześniej też nie miałam żadnych problemów.
dziekuje ❤ -
nick nieaktualny
-
Hejka ja zaszłam w ciąże bardzo szybko ale poroniłam jestem wściekła na swojego lekarza, bo przyszłam do niego z wynikami i TSH 3,78 i nic mi nie dał dopiero od Was sie dowiaduje, że można przy takim poziomie poronić. Teraz mam tsh na poziomie 1,71 i to mnie cieszy. Ponownie sie staramy o dziecko zobaczymy ale jestem pełna obaw. Mieszkam w UK i tutaj dopiero można się wściec. Jutro dzwonię do mojego endokrynologa i zjadę go tak, że głowa boli!!!Olkat2007
-
Nadmieniam, że pierwszą ciąże przeszłam normalnie ale TSH miałam poniżej 1 i bez kłopotu. TSH obniżyło mi się dlatego, że zmieniłam tryb życia zaczęłam ćwiczyć z Chodakowska i odrzuciłam kawę aż się pienie, że mój endo nic nie wspomniał o tym. Jutro sie dowie!!!Olkat2007
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBuko, dostałam Euthyrox 50 (dwa tygodnie dawka 1/2 tabl. później cała) oraz wit. D3.
Za 6-8 tyg wizyta kontrolna.
Rozpoznana subkliniczna niedoczynność tarczycy, a na podstawie przeciwciał i usg - Hashimoto.
Szczerze... gdyby nie nieudane starania to nawet bym nie wiedziała
-
Dziewczyny, mam prośbę, czy któraś Z Was ma może swoją opinię na temat leku Letrox 50? Byłam w poniedziałek u endo, wynik tarczycy 4,9. Ft4 i ft3 w normie, anty w normie, usg ok. Wizyta za miesiąc. Z góry dzięki za odpowiedźpoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Hej Dziewczyny, jestem po wizycie u endo. (TSH miałam 0,008, ft3 i ft4 w górnych normach, anty TG i anty TPO w normach). Ponieważ 2 miesiące temu miałam tomografie z kontrastem, a jak się okazuje w kontraście jest dużo jodu, engo podejrzewa, że to mogło zachwiać tarczycą. Mam zrobić usg dopplerowskie, powtórzyć badania za miesiąc i przyjść na początku kwietnia z wynikami.
Nie przepisała mi żadnych lekarstw, bo powiedziała, że skoro nie mam żadnych objawów, to może po tym zachwianiu samo wróci do normy.
Z jednej strony ciesze się, że nie muszę nic brać i jest nadzieja, że samo się uspokoi, a z drugiej jak za miesiąc nic się nie zmieni to dopiero wtedy zacznę leczenie, zanim się uda TSH doprowadzić do ładu pewnie trochę zejdzie, a ja chciałam się starać o dziecko... Tyle się do tego zbierałam i jak się zdecydowałam to wyskoczyło TSHmoje serduszko kochane, mój syneczek [*] 7 maja 2015 r. (30 tc) -
nick nieaktualnyMagda87 wrote:Buko, dostałam Euthyrox 50 (dwa tygodnie dawka 1/2 tabl. później cała) oraz wit. D3.
Za 6-8 tyg wizyta kontrolna.
Rozpoznana subkliniczna niedoczynność tarczycy, a na podstawie przeciwciał i usg - Hashimoto.
Szczerze... gdyby nie nieudane starania to nawet bym nie wiedziała
To tylko się ciesz, że się teraz dowiedziałaś o problemach z tarczycą, niż miałabyś się dowiedzieć już w ciąży -
Cześć Dziewczyny!
Orientujecie się, czy wysokie TSH poza blokowaniem owulki jeszcze w jakis inny sposób może uniemożliwiać ciążę? Ja owulkę mam potwierdzoną wiele razy monitoringiem, pęcherzyki pękają ale ciąży nie ma
I jeszcze jedno pytanko Ponoć tarczycę łatwo się leczy... ja zaczęłam ponad rok temu przy wyniku TSH 2-3, nie wyżej, najpierw Letroxem 50, potem Euthyrox 50 i w końcu Euthyrox 75. Skutek jest taki że mimo chwilowych popraw obecnie przy tej dawce mam wyniki 2-3, takie jak przed leczeniem. Ft4 zawsze ok 50-60%, FT3 30-40%. Macie jakiś pomysł dlaczego nie ma poprawy i czy jest sens zwiększać dawkę? (Tabletki jem godzinę przed posiłkiem wiec działanie nie powinno być zakłócone)
Z góry dziękuję za pomoc!Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników