Forum Starając się - ogólne TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
Odpowiedz

TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lutego 2016, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Poprawiłam :)
    no i elegancko, nastepnym razem możesz brac np. 200x200 to większa miniaturka będzie :)

    troszkę tu pospamowowałyśmy ;)

    przepraszamy :)

  • Maciejowa Autorytet
    Postów: 1315 352

    Wysłany: 25 lutego 2016, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko... przecież ona siedzi u pani na brzuchu... :D
    Troszkę zboczyłyśmy z tematu, ale... kto nam zabroni? :)

    bobo_frut, Buko lubią tę wiadomość

    Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Moko Autorytet
    Postów: 1045 2334

    Wysłany: 25 lutego 2016, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Moko... przecież ona siedzi u pani na brzuchu... :D
    :)
    A ślepa jestem, ale na brzuchu, to też jak na poduszeczce:)

    bobo_frut lubi tę wiadomość



  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 lutego 2016, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dlugo mnie u Was nie bylo. Moje TSH jest juz w normie. Wiec chociaz tylle. Ale coagle w ciaze nie zachodze. Dzis mamy wizyte i lekarz ostatnio wspomminal o inseminacji wiec zobaczymy. Ale odebrallam swoje wyniki badan i mam wszystko w normie oprocz witaminy D. Norma to od 30, a ja mam 13:(( czy myslicie, ze ma to wplyw na zajscie w ciaze??? Spory ten niedobor. Wiem tez, ze nasze spoleczenstwo ma w wiekszosci niedobor tej witaminy.

  • koniczyna Koleżanka
    Postów: 52 6

    Wysłany: 29 lutego 2016, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane proszę o pomoc :)
    jestem raczkująca z ta cała tarczyca biorę od 14 dni euthyrox w dawcę 25 czyli mała dawka i pytanie czy te tabletki mogły mi w tym cyklu opóźnić owulacje ?
    Proszę o info ;)))))

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 lutego 2016, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczyna wrote:
    Kochane proszę o pomoc :)
    jestem raczkująca z ta cała tarczyca biorę od 14 dni euthyrox w dawcę 25 czyli mała dawka i pytanie czy te tabletki mogły mi w tym cyklu opóźnić owulacje ?
    Proszę o info ;)))))

    A miałaś wcześniej regularne cykle? i owulację w tym samym czasie?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 lutego 2016, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie:
    FT4 - 54,70%
    FT3 - 82,16%
    TSH - 5,21

    :(

    Zaczęłam brać witaminy:
    D3 (1000 j) - zalecenie endokrynolog
    B-complex
    selen (110)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 23:05

  • koniczyna Koleżanka
    Postów: 52 6

    Wysłany: 29 lutego 2016, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    A miałaś wcześniej regularne cykle? i owulację w tym samym czasie?
    Buko nie przypominam sobie zebym miala jakis problem ... No chyba ze... Mam teraz monitorowane cykle, miedzy 11 a 13 dniem powinnam dostac zastrzyk ovitrelle a tu dupa jajo tylko 12 mm zbyt male zeby strzelic zastrzyk :( wczesniejszy cykl bez problemu tez w 13 dniu cyklu jajo 20 mm, dlatego tak pytam czy te tabletki mogly cos pozmieniac, generalnie staram sie nie denerowac ale wiadomo kazda wizyta to sa koszta a tu wychodzi ze za 3 dni kolejna :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2016, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pytanie wynikało z tego, że bardzo często jeżeli są problemy z tarczycą, to również są problemy z cyklem, właśnie brak owulacji, albo są one nieregularne.
    Ale jeśli miałaś wcześniej regularne cykle, to nie wiem, wszystko możliwe. Kwestia jeszcze od kiedy masz monitoring, bo może nie wszystkie cykle miałaś z owulację to przecież jest dość częste, tylko po prostu nie wiedziałaś.
    U mnie Euthyrox mimo, że co 1,5 miesiąca mam podnoszoną dawkę w żaden sposób nie wpłynął na cykl, ale wcześniej też nie miałam żadnych problemów.

  • koniczyna Koleżanka
    Postów: 52 6

    Wysłany: 1 marca 2016, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Moje pytanie wynikało z tego, że bardzo często jeżeli są problemy z tarczycą, to również są problemy z cyklem, właśnie brak owulacji, albo są one nieregularne.
    Ale jeśli miałaś wcześniej regularne cykle, to nie wiem, wszystko możliwe. Kwestia jeszcze od kiedy masz monitoring, bo może nie wszystkie cykle miałaś z owulację to przecież jest dość częste, tylko po prostu nie wiedziałaś.
    U mnie Euthyrox mimo, że co 1,5 miesiąca mam podnoszoną dawkę w żaden sposób nie wpłynął na cykl, ale wcześniej też nie miałam żadnych problemów.
    Buko bardzo Ci dziekuje ze odpisalas :* to jest dopiero 2 cykl z monitoringiem, wczesniejsze obserwacje nie byly tak czesto, tylko co kilka cykli wiec faktycznie moze byc tak jak mowisz a dopiero teraz to wyszlo :/ ja tez lubie panikowac wiec tym bardziej sie ciesze ze sa takie duszyczki jak Ty ktore potrafia uspokoic :*
    dziekuje ❤

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2016, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co :) ja mogę powiedzieć tylko na podstawie swoich obserwacji, może któraś z dziewczyn zaobserwowała coś innego. Ale nie panikuj :) może akurat tak wypadło z tym cyklem i kolejny będzie już "normalny".

  • OLKAT2007 Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 1 marca 2016, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja zaszłam w ciąże bardzo szybko ale poroniłam jestem wściekła na swojego lekarza, bo przyszłam do niego z wynikami i TSH 3,78 i nic mi nie dał dopiero od Was sie dowiaduje, że można przy takim poziomie poronić. Teraz mam tsh na poziomie 1,71 i to mnie cieszy. Ponownie sie staramy o dziecko zobaczymy ale jestem pełna obaw. Mieszkam w UK i tutaj dopiero można się wściec. Jutro dzwonię do mojego endokrynologa i zjadę go tak, że głowa boli!!!

    Olkat2007
  • OLKAT2007 Debiutantka
    Postów: 9 0

    Wysłany: 1 marca 2016, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadmieniam, że pierwszą ciąże przeszłam normalnie ale TSH miałam poniżej 1 i bez kłopotu. TSH obniżyło mi się dlatego, że zmieniłam tryb życia zaczęłam ćwiczyć z Chodakowska i odrzuciłam kawę aż się pienie, że mój endo nic nie wspomniał o tym. Jutro sie dowie!!!

    Olkat2007
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2016, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    U mnie:
    FT4 - 54,70%
    FT3 - 82,16%
    TSH - 5,21

    :(

    Zaczęłam brać witaminy:
    D3 (1000 j) - zalecenie endokrynolog
    B-complex
    selen (110)
    Nie dostałas nic na obniżenie TSH?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 marca 2016, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, dostałam Euthyrox 50 (dwa tygodnie dawka 1/2 tabl. później cała) oraz wit. D3.
    Za 6-8 tyg wizyta kontrolna.
    Rozpoznana subkliniczna niedoczynność tarczycy, a na podstawie przeciwciał i usg - Hashimoto.
    Szczerze... gdyby nie nieudane starania to nawet bym nie wiedziała :P

  • Caro Autorytet
    Postów: 3139 3454

    Wysłany: 2 marca 2016, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam prośbę, czy któraś Z Was ma może swoją opinię na temat leku Letrox 50? Byłam w poniedziałek u endo, wynik tarczycy 4,9. Ft4 i ft3 w normie, anty w normie, usg ok. Wizyta za miesiąc. Z góry dzięki za odpowiedź :-)

    Wh4np2.png
    lztLp1.png
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 2 marca 2016, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Letrox 150 duza dawka.
    Mam pytanie czy któraś z was bierze podobna dawkę i udalo się zajść w ciążę?

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • kasiulkaa Ekspertka
    Postów: 199 109

    Wysłany: 2 marca 2016, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jestem po wizycie u endo. (TSH miałam 0,008, ft3 i ft4 w górnych normach, anty TG i anty TPO w normach). Ponieważ 2 miesiące temu miałam tomografie z kontrastem, a jak się okazuje w kontraście jest dużo jodu, engo podejrzewa, że to mogło zachwiać tarczycą. Mam zrobić usg dopplerowskie, powtórzyć badania za miesiąc i przyjść na początku kwietnia z wynikami.
    Nie przepisała mi żadnych lekarstw, bo powiedziała, że skoro nie mam żadnych objawów, to może po tym zachwianiu samo wróci do normy.
    Z jednej strony ciesze się, że nie muszę nic brać i jest nadzieja, że samo się uspokoi, a z drugiej jak za miesiąc nic się nie zmieni to dopiero wtedy zacznę leczenie, zanim się uda TSH doprowadzić do ładu pewnie trochę zejdzie, a ja chciałam się starać o dziecko... Tyle się do tego zbierałam i jak się zdecydowałam to wyskoczyło TSH :/

    moje serduszko kochane, mój syneczek [*] 7 maja 2015 r. (30 tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 marca 2016, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Buko, dostałam Euthyrox 50 (dwa tygodnie dawka 1/2 tabl. później cała) oraz wit. D3.
    Za 6-8 tyg wizyta kontrolna.
    Rozpoznana subkliniczna niedoczynność tarczycy, a na podstawie przeciwciał i usg - Hashimoto.
    Szczerze... gdyby nie nieudane starania to nawet bym nie wiedziała :P

    To tylko się ciesz, że się teraz dowiedziałaś o problemach z tarczycą, niż miałabyś się dowiedzieć już w ciąży :)

  • APS Ekspertka
    Postów: 581 99

    Wysłany: 2 marca 2016, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

    Orientujecie się, czy wysokie TSH poza blokowaniem owulki jeszcze w jakis inny sposób może uniemożliwiać ciążę? Ja owulkę mam potwierdzoną wiele razy monitoringiem, pęcherzyki pękają ale ciąży nie ma :(

    I jeszcze jedno pytanko :) Ponoć tarczycę łatwo się leczy... ja zaczęłam ponad rok temu przy wyniku TSH 2-3, nie wyżej, najpierw Letroxem 50, potem Euthyrox 50 i w końcu Euthyrox 75. Skutek jest taki że mimo chwilowych popraw obecnie przy tej dawce mam wyniki 2-3, takie jak przed leczeniem. Ft4 zawsze ok 50-60%, FT3 30-40%. Macie jakiś pomysł dlaczego nie ma poprawy i czy jest sens zwiększać dawkę? (Tabletki jem godzinę przed posiłkiem wiec działanie nie powinno być zakłócone)

    Z góry dziękuję za pomoc!

    Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego