TSH-z jakim wynikiem udało się wam zajść w ciążę?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
przyszła mama:) wrote:no cześc dziewczyny:)!
odebrałam w końcu wyniki:
TSH- 3,88
FT 4- 15,8
FT 3- 3,78
ANTY TPO- 5,69
ANTY TG - 49,44
I co wy na to kochane?
Przyszła mama, nie podałaś jednostek, to dość ważne dla FT3 i FT4. Czy to pmol/L ? tSH do zbicia, ale czy to coś poważniejszego, to będzie wiadomo jak podasz mi jednostki, w których podano wyniki. -
nick nieaktualny
-
Martoszka wrote:Ja 8.12 jadę do endokrynologa i zmieniam euthyrox na letrox, bo po e. strasznie przytyłam w ciągu 6 miesięcy.
Może źle reagujesz na laktozę zawartą w euthyroxie. Lekarze zwykle zapisują euthyrox, bo ma więcej róznych dawek dostępnych w 1 tabletce i łatwiej potem dozować hormon. Chociaż ja jak czuję, że samopoczucie siada, albo robię badania i TSH skacze, to i tak łamię tabletki na ćwiartki i sobie zmieniam dawkę. Kusi mnie, żeby przejść na letrox, skoro już unikam laktozy w jedzeniu... -
Ja jem dużo produktów z laktozą, ale nigdy nie przytyłam tak dużo. Dopiero od momentu prania euthyroxu to i przytyłam z 8 kg i okres mam w cały świat. A zawsze był piękny co 27-28 dni, a teraz mam 24 dzień i mam plamienie. Tak naprawdę to bym nigdy nie poszła do endo, bo ani się nie źle czułam, ani włosy mi nie leciały( one rosną na potęgę od 3 lat kiedy mam krótkie), bez żadnych tabletek udało mi się zajść w ciążę kilka lat temu w 2 cs, a teraz 4 i nic, więc ja nie wiem co jest nie tak oprócz tego, że mam hashimoto i biorę leki to wszystko się zrobiło na nie. Jeszcze prolaktyna jest wielka mimo 5 miesięcy leków. No porażka.A żaden lekarz nie wie czemu tak jest. I co robić. Już nie wiem czy się kiedyś uda mi zajść w ciążę skoro lekarze nie wiedzą co jest nie tak oprócz hashimoto.M&M
-
nick nieaktualnyMartoszka wrote:Ja 8.12 jadę do endokrynologa i zmieniam euthyrox na letrox, bo po e. strasznie przytyłam w ciągu 6 miesięcy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 13:37
-
No ja tak samo mam, że jem tyle samo ile przed. No a 8 to już nie żarty. Rok temu kupiłam kozaki na zimę, przechodziłam bez problemu w nich 2013/2014 i nawet spodnie się do nich mieściły, a teraz założyłam je do spódniczki i są za ciasne w łydkach. I nowe buty musiałam kupić na kolejną zimę< wściekła>
M&M -
Każda inaczej reaguje na leki. jeśli jest możliwość zmiany to lepiej zmienićBiochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Fatim wrote:Ja mam większy apetyt ostatnio, mam nadzieję że to nie przez euthyrox
Jem na potęge ,wystraszyłyście mnieSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥