X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Typowe trolle :-)
Odpowiedz

Typowe trolle :-)

Oceń ten wątek:
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia no jak nie urok to wiadomo co :(. Ale może tak miało być,że @ przyszła wcześniej.

U nas będzie wizyta kontrolno-zaleceniowa :) To będzie 2 dni przed @,skończę już antykoncepcje,pewnie dadzą leki na przyrost endometrium. Będę jeździć co kilka dni na sprawdzenie czy będzie owulacja. Sama w sumie nie wiem, tak gdybam na podstawie tego co inne dziewczyny mówiły na temat przygotowań do transferu mrożaków

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • polly8725 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamika powodzenia na egzaminie.

Endo IV stopień. 2014-laparo, 2016.03
    2 oocyty, jeden zapłodniony(mrożak) 2016.05.30 crio ☹️
    2016.08 operacja, 2019.01 laparo
    2019.03 podchodzimy do IVF
    Amh 0,92
    26.03.19 Punkcja-1 oocyt
    28.03.19 Transfer zarodka w 2 ddobie
    e5d5d8a3de363b2745adb62076475daf.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic... dziś @ przylazla.

Inaa, cookie, Ania-nowa... co tam u Was?
    Antylopa.. juz byłaś u lekarza czy następny tydzień?

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka u mnie od 3 dni pobolewa brzuch tak jak na @ mam nadzieję ze nie bede musiała na nia czekac 6 tyg czy dłużej tylko przyjdzie szybciutko nigdy tak na @ nie czekałąm jak teraz dziś mija 2 tyg od zabiegu i mam znowu doła :(

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina nie lubie tej wiadomosci o @ :/ Ah trzymaj sie :*

Karola oby @ szybko do Ciebie przyszła ;) Bedzie dobrze ;)

Polly dzięki ;) Egzamin w poniedziałek. Wczoraj ćwiczylam z instruktorem na dodatkowej jeździe....ah kolejna kasa wydana a czy zdam to nikt nie wie ;(

U mnie dzisiaj tak sobie :P Pogoda piękna, wieczorem idziemy do kina, a póki co biorę się za sprzątanie mieszkania. Jutro wychodzimy na kilka koncertów na Czyżynalia - oby było fajnie. I w ten sposób cały weekend sobie czymś zajmę ;) Oby się tylko owulacja szybko pojawiła. Dziś 13 dc, od wczoraj śluz wodnisty, testy owu jeszcze negatywne. Kurde czemu nie mogę mieć owulacji w 12 dc jak na początku starań :/ Wkurza mnie to wrrrr :/

ckaidqk34aroni5a.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka bedzie ok zdasz :) trzymam kciuki
    A wierze że staranka wiosenno letnie przyniosa nam wszytkim szczescie jakos wczoraj nie wiem czemu wyliczyłam sobie że gdybym zaszła w lipcu to urodziął bym w kwietniu na moje 32 urodzinki prezent cudowny i dla julki na 5 urodzinki bylibysmy juz we 4 :) marzenia wiem ale czeba wierzyć i marzyć że bedzie dobrze zawsze chciałam urodzic na wiosne i lato może tak miało być wiosenno letnie przytulanki przyniosa nam szczeście zobaczycie bedzie ok :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    No nic... dziś @ przylazla.

Inaa, cookie, Ania-nowa... co tam u Was?
    Antylopa.. juz byłaś u lekarza czy następny tydzień?
    Próbuję na nowo odnaleźć sens życia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Ania, będzie dobrze, pewnie już wkrótce...

A ja dzis znów wyjezdzam na weekend, i wiecie co? Fajnie jest nie mierzyc temperatury :)
    W tym miesiacu postawiłam na monitoring i ewentualnie test owulacyjny ale juz po monitoringu, jak bede wiedziała ze jajko jest odpowiedniej wielkości.

Nie powtarzam na razie amh, nie robie nic. Za tydzien wizyta w klinice, wiec pewnie mi powiedza co jeszcze robic, wiec kolejny cykl (oby nie!) bedzie typowo obserwacyjny, z badaniami itd.

Nie wiem dlaczego, ale jakos tak czuje ze ten maj może być dla mnie szczęśliwy... :), to mnie nastraja pozytywnie :). No i bez mierzenia nie bedzie ciśnienia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze chciałam tylko dodać że czuję, że jestem coraz bliżej :), serio!
    Czuję, że moje dziecie roku 2017 jest juz gdzies w powietrzu i tylko czeka aż mamuśka go złapie :D.
    Dobrego weekendu kochane, wypoczywajcie, szczególnie te, które jeszcze dzieci nie mają :), dzieci to wielkie szczęście, ale jakie męczące ;), korzystajcie z wolnosci, bo u wszystkich z nas pewnie juz bliżej niż dalej, wiem to!!!

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Sylwia, jesteśmy sami z mężem, ale w tej chwili niczego bardziej nie pragnę niż być zmęczona dzieckiem :) naprawdę, mogę sobie tylko wyobrazić, że takie zmęczenie jest wynagradzane uśmiechem bobasa :)
    U mnie dzisiaj nadeszła @ :( eh aż się popłakałam, że się nie udało... miałam nadzieję, że się udało, z resztą jak w każdym cyklu ;) umawiamy się na badania męża, w Poznaniu, na czerwiec (niestety takie są terminy w szpitalu - w klinikach można szybciej, ale jest znacznie drożej, u Was też tak jest?). Eh cieszę się, że bez oporów się zgodził, ale pod warunkiem, że pojadę z nim :D więc muszę też sobie urlop załatwić. No cóż ;) naprawdę, już mam dosyć wszystkiego, położyłam się i słyszałam, że na podwórku jakieś małe dziecko płacze to mi się tak smutno zrobiło i płakałam razem z nim. Heh już chyba straciłam podejście "trudno uda się następnym razem" :( nie umiem już sobie tego wmówić, nie mam siły się pocieszać :(

Mimo wszystko życzę nam wszystkim miłego weekendu, żebyśmy zapomniały o tym co nas w środku boli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 16:59

Konieczna II procedura IVF... brak refundacji na puregon :-( :-( :-(
  • Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna Nadziei, ogromnie gratuluję podwójnego szczęścia :) idealny prezent ślubny :) dużo zdrówka kochana :*

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane. Ja dziś cały dzień w rozjezdzie, byłam na pogrzebie mojego wujka w łodzi, bardzo go lubiłam, a dozyl bidulek aż 90 lat.czuję że załatwi mi tam z nieba dużo zdrowia dla mnie i dzidziusia. Widziałam jak się uśmiecha do nas z góry ;)

My jutro mamy grilla, na samą myśl o mięchu robi mi się niedobrze, mam nadzieję że to zniose;)

Wizytę mam w środę.

Kupiłam sobie seaband na mdłości, ale ch** dają xd nieraz rzygam mocniej nieraz słabiej. Z jedzeniem jest już lepiej, ale jem maleńkie porcje no i mięsa w ogóle. Fuuuj!:-(

ex2bdf9hnbh57908.png

Udało się w <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, wiem o czym mówisz z tym przeczuciem o ciąży ;) chyba czułam to samo no i się udało :-)

ex2bdf9hnbh57908.png

• Lizzinka Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przekaż te wszystkie dolegliwości nam, ja zrobię wszystko żebyśmy byli rodzicami :) trzymaj się! Pewnie niedługo to minie! Oby to były jedyne dolegliwości w ciąży
    :) a plecy Cię nie bolą?

• antylopaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, plecy jak narazie mnie nie bolą :-)

ex2bdf9hnbh57908.png

• antonna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 23:31

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 23:31

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lizz nie lubie wieści o @. Dobrze że mąż idzie się zbadać. U mnie troche z tym zwlekał i wyszło szydło z worka...najlepiej nie jest z jego wynikami. Przez to wszystko stracilam wrecz ochotę na myslenie o ciąży, bo jak dla mnie cudów nie ma i na pewno szybko nie zajdę.

Antonna mam nadzieje, że u Twojego męża wyniki będą superowe ;)

Powiem Ci że ja też bym chciała monitoring i też chodzę do luxmedu. 12 maja mam wizytę więc zapytam moją gin o to, ale szczerze, to pewnie póki wyniki męża są jakie są to nie ma sensu się monitorować....zobaczymy. jak coś sie dowiem to Ci dam znać.

A u mnie dalej testy owu negatywne :/ najlepsze jest to że robie po 2 dziennie i jak robie po południu to mi wychodzi kreska mocniejsza niz jak robie wieczorem (mimo ze tak samo nie pije przez około 2 h)....zaczynają mnie te testy wkurzać. W dodatku dzis mocno spadła temp....ale to pewnie wynik tylko 4 h snu, bo o 2 w nocy wróciliśmy z koncertów z Tauron Areny. Mam nadzieję, że teraz sie zacznie podnosić i wyznaczy owu na dzisiaj, bo pojawiło sie mega dużo rozciągliwego śluzu :O Nie wiem czy ten olej z wiesiołka tak szybko zadziałał czy co ? Hm zobaczymy ;)
    Apropo koncertów: Strachy na Lachy - porażka! koleś na zywo śpiewa tak fatalnie, ze az szok. Coma - grali super i potem Broda i Podsiadło. Brodka mnie zaskoczyła :O Za tydzien wychodzi jej nowa płyta i to totalnie inne klimaty niż dotychczas :O Jak któraś z Was ją lubi to za tydzien polecam posłuchać płyty :P Podsiało był świetny ;)
    Fajnie się bawiliśmy ;)

ckaidqk34aroni5a.png
  • antylopaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;)

Pełna Nadziei, jak czujesz się w nowej roli mężatki? Jak wesele, udało się wszystko? Pewnie jesteś na jakichś wojażach poślubnych, ale jeśli bd miała czas to skrobnij parę słów ;)

Kamilka, ja z tych wymienionych słuchałam od czasu do czasu Brodki ale to daaawno, jak jeszcze w gimnazjum byłam ;) Ostatnio widziałam ją w telewizji z workiem na głowie, więc raczej nie wrócę do jej twórczości :)

ex2bdf9hnbh57908.png

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antylopa z workiem na glowie ? Whaaat ? :P

Właśnie Pełna Nadziei ;) Dawaj znać jak było ;) I jak noc poślubna hehe <3

ZDAŁAM PRAWKO !
    dawno nie bylam tak happy jak po zdaniu dziś tego prawka <3 euforia ! teraz tylko musze jechac do rodzinnego miasta zapłacić za wydanie a potem drugi raz po odbiór. Szkoda ze trzeba wszystko osobiście ale i tak to bedzie miła podróż.
    Co sie dzis na tym egzaminie stresu najadłam to masakra. Egzaminator buc mi sie trafił, juz myslałam 2 razy ze mnie obleje :O

antonna lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ