W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Beta trochę ponad 200 000 więc odpowiada tygodniowi. Lekarza zmieniłam i akurat do niego nie ma problemu żeby się dostać. Chociaż nie wiem czy jestem z niego jakoś super zadowolona. Ale wiesz w takiej pipidówie to też nie ma jakiegoś super wyboru. Do tego dojeżdżam ponad 20km i pewnie przy nim zostanę. Kolejna wizyta 30 listopada
olka30 lubi tę wiadomość
-
A nawet ok. W tym sezonie jesienno-ziomowym, póki co (odpukać) choroby nam odpuszczają. Jakieś niewielkie katary były i tyle. Mam nadzieję że tak wytrwamy do wiosny. Mi został miesiąc macierzyńskiego. Jutro mam rozmowę o pracę i to w swojej miejscowości więc niby ok, ale mam mieszane uczucia. Może przez to, że już w ogóle nie chciałam wracać do pracy w biurze
Nie chce się nastawiać, zobaczymy co będzie. Ogłoszenie było na pełny etat ale napisałam w podaniu że na max. 7/8 mogę przyjść, a może się uda na mniej ugadać. Niby dobrze byłoby mieć zabezpieczenie w etacie, ale tak liczyłam że pójdę na bezrobocie i potem otworzę swoją działalność. Nawet zaczęłam działać w tym kierunku. Chcę robić zdjęcia ciążowe i noworodkowe (sprzęt w miarę ok mam bo kiedyś się zajmowałam fotografią weselną, ale tego już nie chcę robić), parę modelek znalazłam i jakieś portfolio można już pokazywać
Ale przydałaby się dotacja na jakieś mini studio bo plener ogranicza się do ładnej pogody
Ta cholerna pseudopandemia wszystko pokrzyżowała i sama nie wiem co robić. A boję się zostać z kredytem hipotecznym i jedną wypłatą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 12:49
-
Nawzajem Tynka
Mi Nowy rok zbiegł się z roczkiem małej więc jakoś nie miałam czasu tu zaglądnąć, ale zastanawiałam się co tam u ciebie słychać? Pewnie dolegliwości ciążowe na razie odpuściły, ogólnie wszystko ok? Jak maluchy, cieszą się z dzidziusia?
Ja od Nowego roku jestem bezrobotna, jeszcze nie mam papierów a muszę się zarejestrować. Boje się jak sobie poradzimy z kredytem przy jednej pensji ale mam zamiar rozkręcać tą moją fotografię, mam nadzieję że coś z tego wyjdzie. Trochę mnie to wszystko przeraża, ale może nie będzie aż tak źle. w sumie chciałam zostać w domu z dziećmi, a nie tak jak przy poprzednich wracać do pracy przed ukończeniem przez nich roczku ale wtedy zawsze praca była a teraz.. Chciałabym znaleźć coś na część etatu żeby mieć jakieś zabezpieczenie ale tutaj to albo cały etat albo spadaj (byłam na paru rozmowach i naprawdę nie rozumiem mentalności polskich pracodawców).Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 11:14
-
Hej. Dolegliwości odpuscily dopiero od wczoraj. Ale boje się ze jeszcze wrócą. Już tak bywało ze np 3 dni spokoju a później po ścianach chodzilam. Chłopcy srednio się cieszą. Prawdopodobnie rośnie trzeci synek a oni twierdzą ze brata już maja i starczy😁.
Nie wiem jak w Twojej okolicy ale u mnie fotografia ma wzięcie. Tylko sporo osób wybiera sesje tematyczne. Latem to jakiś plener i coś się wymysli. Gorzej właśnie w takim sezonie bo przydaloby się jakieś pomieszczenie na inscenizacje. Imprez teraz też jak na lekarstwo niestety. Ale trzymam kciuki żeby się udało. Dolka30 lubi tę wiadomość
-
No to gratuluję 3 synka
Robię sobie studio w domu, tzn. mam do tego pokój ale jeszcze w stanie surowym, nawet dach jest nie ocieplony.. Ale w każdym razie będzie i trochę sprzętu i gadżetów też mam na początek..
Na razie jednak zapisałam się na bezrobocie i szukam jakiejś pracy dorywczo, albo na stałe, najlepiej na część etatu. Zawsze lepiej zrezygnować jak foto będzie szło, a jak nie to przynajmniej jakieś zaplecze będzie. -
A ja chętnie bym Ci zrobiła
i ciążową.. (jak mi szkoda że teraz nie znam żadnych ciężarnych gotowych na sesję w tych bajecznych i zimnych warunkach) i noworodkową.. Ostatnio robiłam ale takiej mini dziewuszce 2 miesięcznej. Troszkę już za stara na sesję noworodkową i początkowo nie chciała współpracować ale ją zagadalam i nawet jestem zadowolona z tych zdjęć
Za to dziś byłam na rozmowie o prace i nawet jakby mnie chcieli to tam nie pójdę. Młoda baba mnie rekrutowała a pytania w stylu co z dziećmi zrobię czy wiem że zwolnień chorobowych nie mogę bo to taka robota itp. Wkurwiła mnie strasznie, od kilkunastu lat w zawodzie robiłam, nigdy zwolnień chorobowych ani urlopów na wypłaty nie brałam bo kto by to ludziom zrobił a tu mnie traktują jak debila bo pierwszy raz po macierzyńskim nie mam stałej pracy. Powiedzialam babie że chyba nie jest jedyną matką wracającą po macierzyńskim na rynek pracy i nie wiem jak kobiety sobie z tym dają radę. Potem zobaczyłam że ma na szafie zdjęcie z 2 dziewczynkami , no ciekawe jak sobie daje radę.. Kobiety są okropne. Zwłaszcza dla innych kobiet. Ostatnio dzwonił facet że się mu moje Cv podoba i że rekrutacja będzie dopiero końcem stycznia ale się odezwie. Powiedziałam mu że wracam po macierzyńskim i super, a ta już przez telefon miała jakieś ale o to że mam dziecko małe i nie wiem po jakiego grzyba mnie prosiła na rozmowę. Chyba żebym sobie pojezdziła. Ehh.. Ta własna działalność kusi coraz bardziej. -
O nie... Współczuję takiej rozmowy.
Mój starszy łobuz wczoraj wrócił do przedszkola po miesiącu nieobecności i wreszcie troszkę spokoju 😁. Od września mam nadzieję, że drugi pójdzie chociaż takie mamy czasy, że kto to wie.olka30 lubi tę wiadomość
-
Najlepsze że wczoraj byłam robić zdjęcia maluchowi kuzynki i opowiadała jakie miała szczęście na porodówce że nie musiała mieć do porodu maseczki (dziadek miał podobno covida -lat 94 i przechorował bez problemu, jej wpisali ozdrowienca w kartę bo niby jej wyszło przy dziadku że chora chociaż była zdrowa). Baby w maseczkach rodzą, podobno któraś miała parte kilka godzin i nie mogła urodzic. Nie wierzę normalnie nie wierzę. Przecież nawet jak się źle oddycha to dziecko może być niedotlenione, a co dopiero w maseczce. Ja nawet nie udaje że noszę (mam koronkową) bo od razu mi się w głowie kręci jak gębę zasłonie a co dopiero tak rodzić. Popierdoliło służbę zdrowia, to naprawdę jest jakaś depopulacja.
-