W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Podczytuje Was przez weekend ale niestety natłok obowiązków i spadek nastroju mnie dopadł...
Nie dam rady się odnieść do wszystkich więc przede wszystkim gratuluję dwóch kresek, przyrostów bety!
Przytulam również te które po raz kolejny zobaczyły biel...
Chciałabym skorzystać z Waszego doświadczenia bo ja dopiero w temacie raczkuje. A więc dziś mam 6dpo (nie potwierdzonej monitoringiem) i 20 dc, dostałam brązowego plemienia nawet nie chce się nakręcać że to implantacja ponieważ w poprzednim cyklu też od 20dc (chociaż myślę że poprzedni był bez owu) miałam plemienia i trwały one 2 tygodnie do samego okresu...
Myślicie że warto zrobić progesteron 7/8 dpo? Bo myślę że te plemienia mogą wynikać z jego niskiej wartości.
Jeśli ktoś przeczytał i doradzi to z góry dziękuję 😘NinaB lubi tę wiadomość
-
Wszystkim oczekującym na testowanie wysyłam pozytywne znaki z nieba: https://zapodaj.net/plik-YtrmQlaJOi
Czy tylko ja tu widzę mały płód? 😅Darrika, KarolinaJ0702, cysterka95, Nadziejka26, Pokahontaz26, Siasi, DreamBee, Rudka, Julixxx lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Wszystkim oczekującym na testowanie wysyłam pozytywne znaki z nieba: https://zapodaj.net/plik-YtrmQlaJOi
Czy tylko ja tu widzę mały płód? 😅
Faktycznie widać, ja cieee to piękny znak 😁Siasi, Tanashi lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Co do nacięć - ja pękłam, bo nie wyraziłam zgody na cięcie jeśli nie będzie to koniecznością.
Uważam, że zagoiło się super szybko, nie mam porównania z cięciem 😊
A miesiączki powiedziałabym, że mam troszkę mniej bolesne niż przed ciążą, ale tak samo obfite i tak samo długie 😁
@Jvvliett co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 15:31
Valie05 lubi tę wiadomość
👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
Nadziejka26 wrote:Co do nacięć - ja pękłam, bo nie wyraziłam zgody na cięcie jeśli nie będzie to koniecznością.
A miesiączki powiedziałabym, że mam troszkę mniej bolesne niż przed ciążą, ale tak samo obfite i tak samo długie 😁
@Jvvliett co u Ciebie?
Ja myślę, że z tym nacięciem to też jak ze wszystkim, każdy organizm inaczej się regeneruje i inaczej znosi. Mi się ogólnie mega szybko zagoiło, bez żadnych powikłań, ale usiadłam bez bólu na tyłki dopiero po 3 miesiącach, bo było długie to nacięcie i nułam zbolała ogólnie 🤷♀️ wiecie tak samo jedna kobieta po cc za 24h zasuwa jakbynigdy nic, a inna tygodniami dochodzi do siebie i to samo z naturalnym rodzeniem, jedna raz dwa jest ok, a drugą nie.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Szarotka12 wrote:Cześć Wszystkim! Nie jestem w stanie nadążyć za wpisami, tyle ich powstaje 🙈 Może uda się w tym tygodniu Trzymam kciuki za wszystkie oczekujące na test, przytulam za biele i gratuluję kreskom!! U mnie testowanie za 2 dni (w terminie 🐒, nie wiem kiedy owu), ale zrobiłam już dzisiaj i widzę cień cienia... Mąż mówi, że nic tam nie ma xD Na zdjęciu też nie mogę uchwycić.
https://ibb.co/7yQ0sJY
Na razie staram się nie nastawiać, mam nadzieję, że to nie powtórka cp. Kiedy jest sens powtórzyć? Dzisiaj wieczorem czy jutro rano? Miłej niedzieli Wszystkim! 😊
Mi sie wydaje, że widzę cień cienia 🤞jak dzisiaj rano robiłaś, to ja bym powtórzyła pojutrze rano, po 48h żeby się nie stresować, że nie ciemnieje krecha, albo jutro juz na betę z rana i tyleWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 16:56
Szarotka12, Siasi, Płotka lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Nacięcie jest mocno kontrowersyjnym tematem trochę jak L4 w ciąży. Jest sporo za i sporo przeciw.
W Polsce obecnie nacina się około 50% rodzących siłami natury. Im mniejszy powiatowy szpital, tym więcej. Ginekolodzy z krajów zachodnich jak Niemcy, Szwajcaria, Francja nacinają 3-6% pacjentek. Biologicznie Polki nie różnią się od Szwajcarek, a tam jest niższy/podobny wskaźnik zdrowych i żywych urodzeń. Także logicznym nasuwa się twierdzenie, że u nas postępuje się inaczej, ale czy dobrze...
Nie polega jednak dyskusją statystyka, że w Polsce nacina się zbyt często i czasem z wydumanych powodów. Ekstremalnym przypadkiem jest moja kuzynka, którą naciętą bo lekarzowi się spieszyło do domu, ale ona wciąż rodziła.
Jestem z obozu "nie" dla nacinania i będę rodzić w szpitalu, które ma podobne podejście. Jednak nie wykluczam wcale takiej opcji, jeśli sytuacja będzie tego wymagać.Darrika, cysterka95, Ilka96, Namisa lubią tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
Basiakla wrote:A to prawda że wcale nie jest konieczne nacinanie? Widziałam artykuły kobiet ginekologów, które uważają, że wcale nie trzeba nacinac krocza, lepiej jest jak samo się uszkodzi i wróci do siebie. Któraś mama się wypowie?
-
Valie05 wrote:Ja bym zrobiła w kolejnym cyklu. 2-5 dc jest nie bez powodu (niektórzy nawet upierają się na koniecznie 3dc), aby badanie było jak najbardziej informatywne i 100% w fazie menstruacyjnej aby złapać "bazowe" poziomy hormonów. W 6dc może ci się już odpalać faza folikularna i estrogeny mogą już rosnąć
Valie05 lubi tę wiadomość
-
Szarotka12 wrote:Cześć Wszystkim! Nie jestem w stanie nadążyć za wpisami, tyle ich powstaje 🙈 Może uda się w tym tygodniu Trzymam kciuki za wszystkie oczekujące na test, przytulam za biele i gratuluję kreskom!! U mnie testowanie za 2 dni (w terminie 🐒, nie wiem kiedy owu), ale zrobiłam już dzisiaj i widzę cień cienia... Mąż mówi, że nic tam nie ma xD Na zdjęciu też nie mogę uchwycić.
Na razie staram się nie nastawiać, mam nadzieję, że to nie powtórka cp. Kiedy jest sens powtórzyć? Dzisiaj wieczorem czy jutro rano? Miłej niedzieli Wszystkim! 😊
Coś tam prześwituje 😃 chociaż mi te konkretne testy czasem lubią pokazywać taki szary cień po prostu w miejscu na barwnik mimo braku ciąży 🤨 Myślę, że sensownie poczekać z kolejnym testem przynajmniej do jutra. Do wieczora może się nic nie zmienić a tylko spowodować niepotrzebny stresPokahontaz26, Ilka96, Szarotka12 lubią tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs⏳
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Tanashi wrote:Wszystkim oczekującym na testowanie wysyłam pozytywne znaki z nieba: https://zapodaj.net/plik-YtrmQlaJOi
Czy tylko ja tu widzę mały płód? 😅
https://zapodaj.net/plik-AfqNE84PCDDarrika, Pani Lis, Tanashi lubią tę wiadomość
-
Pokahontaz26 wrote:Ja wierzę w takie znaki! W andrzejki lałam wosk przez klucz, tydzień później dowiedziałam sie ze jestem w ciąży 😭❤️ każdy mówił że widzi tam płód 😄
https://zapodaj.net/plik-AfqNE84PCD
Wow, rzeczywiście widać płód!😁
Ja też wierzę w takie znaki - miesiąc temu śnił mi się negatywny test i nie zdążyłam nawet zatestowac przed małpą a teraz kilka dni przed pozytywnym testem śniła mi się nowonarodzona czarnowłosa dziewczynka 🥰Pokahontaz26, Ilka96, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Pani Lis wrote:Wow, rzeczywiście widać płód!😁
Ja też wierzę w takie znaki - miesiąc temu śnił mi się negatywny test i nie zdążyłam nawet zatestowac przed małpą a teraz kilka dni przed pozytywnym testem śniła mi się nowonarodzona czarnowłosa dziewczynka 🥰Pani Lis lubi tę wiadomość
-
Na razie staram się nie nastawiać, mam nadzieję, że to nie powtórka cp. Kiedy jest sens powtórzyć? Dzisiaj wieczorem czy jutro rano? Miłej niedzieli Wszystkim! 😊Szarotka12 lubi tę wiadomość
-
@Darrika Wpisz mnie na 10 października 😉 Jak temperatura nie spadnie to zatestuje.
Ogólnie to doktor chce mi zrobić laparoskopię i przy okazji drożność ale na razie się boję i jeszcze sobie damy czas.
Mam w zaleceniu dietę low fodmap, polecacie kogoś w tym temacie?
Ubolewam, że są takie terminy do dr Janosz. Ja jestem dopiero na grudzień zapisana 🫣
Darrika lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Nadziejka26 wrote:Co do nacięć - ja pękłam, bo nie wyraziłam zgody na cięcie jeśli nie będzie to koniecznością.
@Jvvliett co u Ciebie?
Wzięłam tylko ze sobą termometr, żeby kontrolować czy nie spada temperatura i utrzymuje się na razie na 37,6 coś chyba dużo i co chwilę latam do łazienki bo czuję jakbym okres dostała 😬Płotka lubi tę wiadomość
-
Pani Lis wrote:Wow, rzeczywiście widać płód!😁
Ja też wierzę w takie znaki - miesiąc temu śnił mi się negatywny test i nie zdążyłam nawet zatestowac przed małpą a teraz kilka dni przed pozytywnym testem śniła mi się nowonarodzona czarnowłosa dziewczynka 🥰 -
Jvvliett wrote:Ja na razie utknęłam na lotnisku, bo wracam z delegacji i mamy opóźniony lot 😕 mam nadzieję, że zdążę do apteki po test, żeby rano zastosować 😃
Wzięłam tylko ze sobą termometr, żeby kontrolować czy nie spada temperatura i utrzymuje się na razie na 37,6 coś chyba dużo i co chwilę latam do łazienki bo czuję jakbym okres dostała 😬
U mnie ta sama sytuacja - chodzę od wczoraj z podpaskami, bo co chwila mam wrażenie, że mi coś cieknie - idę do łazienki i biało 🙈 u mnie też temperatura powyżej 37, wczoraj wieczorem miałam 37,6 więc sytuacja identyczna. Tylko nie wiem, czy nie zatestuję dzisiaj wieczorem, żeby mąż mógł być przy mnie i pocieszyć w razie bieli…Płotka lubi tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Coś tam prześwituje 😃 chociaż mi te konkretne testy czasem lubią pokazywać taki szary cień po prostu w miejscu na barwnik mimo braku ciąży 🤨 Myślę, że sensownie poczekać z kolejnym testem przynajmniej do jutra. Do wieczora może się nic nie zmienić a tylko spowodować niepotrzebny stres
cysterka95 lubi tę wiadomość
🙍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
🙍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
🧬 02.12.2024
🩺 20.12.2024
-
awokado 🥑 wrote:U mnie ta sama sytuacja - chodzę od wczoraj z podpaskami, bo co chwila mam wrażenie, że mi coś cieknie - idę do łazienki i biało 🙈 u mnie też temperatura powyżej 37, wczoraj wieczorem miałam 37,6 więc sytuacja identyczna. Tylko nie wiem, czy nie zatestuję dzisiaj wieczorem, żeby mąż mógł być przy mnie i pocieszyć w razie bieli…
Dawajcie znać Kobietki!
Czekam na to Wasze testowanie tak jak na swoje 🫣
Z tym, że Wam życzę czegoś innego, niż było u mnie 🤞🤞🌸
Za to ja jutro lecę po pracy do gin, dowiedzieć się co tam słychać. 😂
Nie wiem czy się śmiać czy płakać, dziś 39 dzień cyklu i nic, nie ma 🐒🫣🥴😵💫
Ale przynajmniej przy ❤️ nic mnie nie bolało, bo ostatnio to nie mogłam wytrzymać dwóch minut, tak mnie bolało 😵💫😵💫awokado 🥑, Darrika lubią tę wiadomość
👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ???