Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 6 października, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    U mnie ta sama sytuacja - chodzę od wczoraj z podpaskami, bo co chwila mam wrażenie, że mi coś cieknie - idę do łazienki i biało 🙈 u mnie też temperatura powyżej 37, wczoraj wieczorem miałam 37,6 więc sytuacja identyczna. Tylko nie wiem, czy nie zatestuję dzisiaj wieczorem, żeby mąż mógł być przy mnie i pocieszyć w razie bieli…
    To faktycznie identycznie, właśnie takie uczucie mokrosci 😬 a jeszcze mam takie ćmienie brzuch i kłucie jajnika, że oszaleję z tą niewiedzą

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

• Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 6 października, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Dawajcie znać Kobietki!
    Czekam na to Wasze testowanie tak jak na swoje 🫣
    Z tym, że Wam życzę czegoś innego, niż było u mnie 🤞🤞🌸
    Za to ja jutro lecę po pracy do gin, dowiedzieć się co tam słychać. 😂
    Nie wiem czy się śmiać czy płakać, dziś 39 dzień cyklu i nic, nie ma 🐒🫣🥴😵‍💫
    Ale przynajmniej przy ❤️ nic mnie nie bolało, bo ostatnio to nie mogłam wytrzymać dwóch minut, tak mnie bolało 😵‍💫😵‍💫
    A ile trwał Twój najdłuższy cykl ?

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 6 października, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Jutro były plany pójść na betę i w końcu chyba nie ruszę się z domu bo córka coś smarka, kaszle i chyba nie pójdzie do szkoły 😕 nie wiem co teraz.
    Dziś znów test, krecha jakby ciut znów ciemniejsza niż wczoraj ale zastanawiam się czy to tak ma być. Przy jakiej becie mogą wychodzić jeszcze takie blade widoczne gołym okiem kreski ale nie całkiem wyraźne takie jak ta kontrolna? Jutro jest planowy termin @.

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 października, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam wyniki bety 🥹
    W piątek 97,4 dzisiaj 309,33 🥹🌸

awokado 🥑, Basiakla, Darrika, Płotka, cysterka95, Nadziejka26, Lusia90, Vergeet, Pacynka, ConteBis, Pani Lis, kicia_kocia, Sarka94, Pokahontaz26, Rudka, Szarotka12, Galaxis, hakorośl, NinaB, 3erin, Siasi, DreamBee, Nava, Kłębuszek, Cavarathiel, Ilka96, ellevv, Belia, grazka0022, Lauraa, Olisska, Revolutionary , Modra, Slava, koktajlowa lubią tę wiadomość

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 6 października, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Dawajcie znać Kobietki!
    Czekam na to Wasze testowanie tak jak na swoje 🫣
    Z tym, że Wam życzę czegoś innego, niż było u mnie 🤞🤞🌸
    Za to ja jutro lecę po pracy do gin, dowiedzieć się co tam słychać. 😂
    Nie wiem czy się śmiać czy płakać, dziś 39 dzień cyklu i nic, nie ma 🐒🫣🥴😵‍💫
    Ale przynajmniej przy ❤️ nic mnie nie bolało, bo ostatnio to nie mogłam wytrzymać dwóch minut, tak mnie bolało 😵‍💫😵‍💫

Dzięki ❤️ o kurczę, to naprawdę mocno się Twój cykl wydłużył, pamiętam jak o tym pisałaś w zeszłym tygodniu… super, że udało Ci się tak szybko umówić do lekarza, koniecznie dawaj znać po wizycie 🍀

Nadziejka26 lubi tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 6 października, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Gratulacje 🥹 rośnijcie zdrowo ❤️

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 października, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    To faktycznie identycznie, właśnie takie uczucie mokrosci 😬 a jeszcze mam takie ćmienie brzuch i kłucie jajnika, że oszaleję z tą niewiedzą

Ja też mam wrażenie, że zaraz na głowę dostanę. Podbrzusze boli, teraz jajnik trochę kluje i to lewy, już sobie wkręcam, a z drugiej stoeny z tyłu głowy głos, że fiasko, na bank nic nie będzie z tego. Już bym chciała wiedzieć, a trzeba do czwartku wytrzymać, a wiem, że jak sikne i będzie biel to się załamie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 19:20

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
    Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 6 października, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja też mam wrażenie, że zaraz na głowę dostanę. Podbrzusze boli, teraz jajnik trochę kluje i to lewy, już sobie wkręcam, a z drugiej stoeny z tyłu głowy głos, że fiasko, na bank nic nie będzie z tego. Już bym chciała wiedzieć, a trzeba do czwartku wytrzymać, a wiem, że jak sikne i będzie biel to się załamie
    Wiem co odczuwasz, bo ja też się załamię... dobrze, że mamy tutaj siebie to troszkę jest łatwiej 🩷 trzymam za Ciebie kciuki 🤞🏼🌸

awokado 🥑, Darrika, Vergeet lubią tę wiadomość

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 października, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    U mnie to wyglądało tak samo w tym cyklu, uczucie mokrości, kłucie jajnika i ciągnięcie w podbrzuszu, zobaczyłam ⏸️ więc trzymam za was mocno kciuki 🤞🏼❤️

Vergeet, awokado 🥑, Darrika, Siasi lubią tę wiadomość

preg.png
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 6 października, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was miała 18 dni wyższych temperatur i nie była to ciąża ?

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 6 października, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Dzięki za info o tym szarym cieniu, łatwiej mi po tym zachować realizm i przeczekać do jutra :)

Trzymam kciuki żeby jutro to jednak nie był szary cień tylko różowa kreseczka 😊

Vergeet, Darrika, Szarotka12 lubią tę wiadomość

👫 29 & 29
    ▪️starania na luzie od 01.2024
    ▪️z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji

🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
    - łagodna oligospermia (10,61)
    - niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
    - morfologia 0% 😑

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan

🔹1 cs - LUF
    🔹2 cs - lametta + ovitrelle
    potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
    🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
    🔹4 cs⏳

suple:
    Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc)
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 6 października, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    A ile trwał Twój najdłuższy cykl ?

Hmmm, najdłuższy po porodzie (9 msc po) to 37 dni (3 lata temu) tak to były praktycznie jak w zegarku 29-30.
    Oczywiście jak zaczęliśmy się starać to się musiało pomieszać. 🥴🥴 Gdybyśmy wiedzieli jak to będzie wyglądać, to byśmy się starali już dawno.
    Ale w zasadzie to nie zabezpieczamy się odkąd się urodziła córka, czyli 3 lata 😵‍💫

👩25 👨 28
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 6 października, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvvliett wrote:
    Wiem co odczuwasz, bo ja też się załamię... dobrze, że mamy tutaj siebie to troszkę jest łatwiej 🩷 trzymam za Ciebie kciuki 🤞🏼🌸

Tak, jednak dzielić z kimś swoje obawy to jest jakoś ciut łatwiej, też znieść kolejne niepowodzenie. Również trzymam za Cidbie kciuki 🤞❤️

Jvvliett, Vergeet, Siasi lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

Badanie nasienia✅️

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 6 października, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Jak pięknie ❤️❤️❤️❤️🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 19:49

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 6 października, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie znaków, to mąż dzisiaj z rana mi mówił, że śniło mu się, że mieliśmy małą córeczkę 🥹 mi od kilku nocy nic się nie śni, bo w ogóle kiepsko sypiam, ale naprawdę mam nadzieję, że jego sen był proroczy. Mam dokładnie tak jak piszecie - uczucie mokrości, kłujący ból podbrzusza i jajnika z którego była owulacja (trochę tak jakby miała owulację?) no i 12 dpo (37 dc - życiowy rekord).
    Za godzinkę pójdę siknąć, ale obojętnie od wyniku jutro rano zrobię sobie betę, bo mam skierowanie z luxmedu, któremu kończy się ważność, więc zrobię sobie za darmo 🤣

Pani Lis, Darrika, xSmerfetkax, cysterka95, Pokahontaz26, Tanashi, Vergeet, Siasi, DreamBee, Płotka, Ilka96, Lauraa lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸

preg.png
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 6 października, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    W temacie znaków, to mąż dzisiaj z rana mi mówił, że śniło mu się, że mieliśmy małą córeczkę 🥹 mi od kilku nocy nic się nie śni, bo w ogóle kiepsko sypiam, ale naprawdę mam nadzieję, że jego sen był proroczy. Mam dokładnie tak jak piszecie - uczucie mokrości, kłujący ból podbrzusza i jajnika z którego była owulacja (trochę tak jakby miała owulację?) no i 12 dpo (37 dc - życiowy rekord).
    Za godzinkę pójdę siknąć, ale obojętnie od wyniku jutro rano zrobię sobie betę, bo mam skierowanie z luxmedu, któremu kończy się ważność, więc zrobię sobie za darmo 🤣

Trzymam kciuki!

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝

preg.png
  • Jvvliett Ekspertka

Wysłany: 6 października, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ja też trzymam kciuki !

• Darrika Autorytet

Wysłany: 6 października, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:

Dawaj znać koniecznie jak sikniesz co tam się dzieje kciukasy 🤞🤞🤞

Pokahontaz26 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

Badanie nasienia✅️

🔜27.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 października, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ja też czekam 🫢🤞🏼🤞🏼

preg.png
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 6 października, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie puszczam kciuków! 🌸🤞

Dziewczyny, w tym cyklu miałam dokładnie takie same objawy, kłucie, ciągnięcie, ból podbrzusza, jajnika itp...
    Z tym, że moje ciało płata mi figle 😵‍💫

👩25 👨 28
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ