X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdzam codziennie pogodę i cały czas się zmienia, nie uśmiecha mi się po górach chodzić w deszczu... Ale może nie będzie padało.
    Kilka dni spędzimy u moich rodziców, a później kilka dni w góry, mamy już szlaki ustalone :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reds mago cytryna jest przepyszny wiec jesli ktos ma dolka to polecam poprawic sobie nastroj :)

obliczylam sobie ile to juz cykli za nami wiec od 2016 mam 21 cs troche sporo .... w tych 21 bylo poronienie i cp a teraz dlugooo nic ...

Ruda mysmy z mezem pojechali w brzydka pogode do zakopanego padalo byl chyba listopad albo wrzesien mniejsza z tym bylo ekstra ;) mielismy kominek napalilismy i juz zrobilo sie romantycznie ;)

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja majówka jak to zwykle w domu, mąż pracuję. Ja 2 maja ide do pracy a tak mam plan sie wyspać, poczytać książkę i z psem na spacery, moze jeszcze jakiś grill

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda przykro mi z powodu @, jesteśmy z Tobą 😘
    Pogoda w górach jest strasznie zmienna, mogą podawać słońce a będzie deszcz lub na odwrót.

Pjur to nie tylko w Białymstoku jest coś takiego, w całej Polsce otwarto takie poradnie. Warto poszukać w necie. My właśnie teraz z czegoś takiego korzystamy. Wszystko refundowane jest (nie wiem jak jest z in vitro czy inseminacją, ale diagnostykę całą robią na NFZ).

PJUR lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć inseminacje na NFZ, także też można. Jedyne co to za invitro się płaci. Są programy miejskie tylko.

Ale się wkurzyłam, zamówiłam kosmetyki z rosmana, przez neta. Zamówiłam w piątek i się część wyprzedała już........... musiałam anulować zamówienie ( i złożyć kolejne) a mają 14 dni na zwrot kasy. Głupi rosman.

A wy cos kupilyscie na promce? Ja z nie kolorwki kupilam jakis preparat na ujedrnianie tylka :D

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada ja nic niw kupilam a zawszw obladowana bylam w Rosmanie :) w tym roku post kosmetyczny :D

Ja majowke w pracy

Mam zagwodke wlasnie dowiedzialam sie ze ide teraz na urlop ze starego zostaje mi 7 dni starego plus jeszcze 26 dni nowego kurnia jak to mozliwe no i jak ja mam teraz zmienic prace...

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam w rossku puder ryżowy i bananowy, słynny korektor lovely, serum unicorn z wibo, i niebieski tusz do rzęs 😁 może niewiele ale obiecywalam sobie ze nic nie kupię 😁
    A jeszcze na cocolicie będę składać zamówienie 😁

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milusinska troche rzeczy a jak ciesza :D

Ja dzisiaj uderzam na trampolinki ;) zamierzam sie wyrzyc za ten stracony najprawdopodobniej cykl no bo co nie ukrywam liczylam na prezent w urodziny ale bedzie inny :p juz mi tylko 2 tyg zostalo do wyjazdu dziewczyny jak ja sie ciesze a pamoetam ze nie dawno suwaczwk ustawilam a tam zero internetu terapia jak ja to zniose :D

Milego dnia uciekam :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 13:11

• nada Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Milena a to serum na co? Ja lubie tą paletkę choose what you want, kupilam bananowy puder do niej :) i krem bb z bourjois. co do tuszy to mój ulubiony to żółty z lovely. Na tej promocji w ogóle z 5 zł kosztuje ;d

PplPp1.png

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie ponoć ma nawilżać i nadawać się jako baza, to taka nasza bardzo tania wersja serum z farsali, zawsze mnie cialekawil więc się skusilam. O dziwo z rosska lubię te najtańsze marki jak właśnie wibo czy lovely. Resztę kupuje przez neta.
    A jeśli chodzi o pielęgnację to super jest oliwka babyDream dla kobiet w ciąży przeciw rozstepom, ma super skład w porównaniu do innych 🙂

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogole lubie te olejki od nich. Ale teraz się smaruje body shopem bo tyle kupiłam maseł xD O kurcze, to może kupie też to serum :D ja własnie też lubie te tanie marki. To w ogóle polskie kosmetyki więc fajnie. w sensie ja moge wydać na kosmetyki więcej, ale żeby się spinać bo musi być drogie to nie. a wiem, że niektóre laski tak mają.

PplPp1.png

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupuje to co mi pasuje, czy to będzie podkład za 200 czy 30zl. Choć mam też odrobinę rozsądku i nie kupuje mega drogich kosmetyków, choć mam w planach zakup podkładu makeup atelier paris i paletki huda beauty. Mój mąż już pogodził się z faktem że uwielbiam kosmetyki 😁

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, to jest rozsądne podejście. Mam podobnie. Chociaż zanim wydam 200 zł zastanowię się pięć razy. Mam taką koleżankę w pracy która uważa, ze jak coś nie kosztuje to g*wno na pewno. Wkurza mnie :p

PplPp1.png

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też nie lubię takiego kupowania na pokaz, nie potrzebuje markowych ciuchów czy kosmetyków. Jeśli coś mi się podoba to kupuje niezależnie czy to ciuch z bazaru czy markowego sklepu. Też długo się zastanawiam zanim kupię coś drogiego, jeszcze czekam jakiś czas i jeśli powiedzmy po miesiącu nadal mi nie przechodzi to wtedy kupuje 😁 i uwielbiam palety cieni focallure z aliexpress kosztują grosze i są genialne

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli chodzi o kosmetyki to tusz z bell, podkład odstawiłam, puder nie pamiętam z czego mam 😁 w rossmannie polecam plyn do higieny intymnej facella jest genialny i tani okolice 7zl za 400 ml. Ja już siedzę u gina w kolejce

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś dawaj znać co gin powiedział.

Ja to mam całe mnóstwo kosmetyków, podkładów, pudrów, tuszy itp. Nie wspominając o lakierach (145szt 😁).
    W ogóle przeszło mi ostatnio przez myśl zrobić kursy makijażu i pójść w tym kierunku. Mogłabym robić to co kocham.

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie utyrana położyłam się do łóżka i czekam na męża, bo kończy pracę o 22.
    Dzisiaj oprócz tego, że w pracy zamieszanie, mnie krew zalewa i brzuch boli to miałam jeszcze w domu korki z włoskiego, bo raz w tygodniu przychodzi do mnie taka dziewczyna na 2 godziny i przerabiam z nią materiał.
    Czekam na odpowiedź z tej firmy konkurencyjnej czy zgadzają się na warunki, które chce mieć. Nie ma ciąży, to mogę sobie pracę zmieniać.

Zaraz przyjedzie mój mąż, przekażę mu tę "wspaniałą" wiadomość, że w tym cyklu mu się nie udało zostać tatą, a się chłopak chyba nakręcił.
    Ale znalazłam przyczynę czemu wydłużył mi się cykl, dzwoniłam do swojej znajomej, która jest lekarzem - byłam przeziębiona kilka dni i zaczęłam brać te specyfiki na grypę, no i one witaminy C mają sporo, a ona podobno wydłuża.

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polip ma 1 cm i dostalam skierowanie na zabieg. Jutro dzwonie sie umówić. Mam też zapisać sie do Katowic ponieważ tam w szpitalu prowadzą też ten program leczenia niepłodności i wszystko nfz 😊

PJUR, RudaMaruda25, nada lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 kwietnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś w takim razie powodzenia. Też z tego korzystam, ale na razie trudno mi się wypowiedzieć bo mieliśmy tylko jedną, wstępną konsultacje i skierowanie na podstawowe badania. Ale wszysyko refundowane to nie będę marudzić.

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Kaś dawaj znać co gin powiedział.

Ja to mam całe mnóstwo kosmetyków, podkładów, pudrów, tuszy itp. Nie wspominając o lakierach (145szt 😁).
    W ogóle przeszło mi ostatnio przez myśl zrobić kursy makijażu i pójść w tym kierunku. Mogłabym robić to co kocham.
    O matko duzo tych lakierow masz ja ograniczylam wszystkiego z kosmetykow lakiery mam praktycznie hybrydowe zwyklych juz w ogole nie kupuje i zauwazylam ze dzieki temu duzo oszczedzam tez lubie tusz z lovely ten zolty i jest tani mam tez drozsze kosmetyki sa to bronzer z the balm chyba kosztowal 70 zl i roz z maca ale dawno go kupilam i drugi raz juz bym nie kupila co do cieni to mam ich troche i tez nie kupuje bo ich sie nie da wykonczyc a na swieta dostalam zestaw z douglasa od meza tam sa pomadki bronzer roz i cienie wszystko w jednym i ciezko mi to wykonczycz wszystko... ale juz sie kiedys wypowiadalam ze ogladajac youtoba korci nas do zakupow i przestalam i to zarowno z ciuchami jak i z makijazem.

Ja dziewczyny mialam wczoraj duzy spadek formy mialam sie wyladowac na trampolinach a zlapalam dola po rozmowie z siostra :( wczoraj wiec sobie poplakalam poklucilam sie z mezem i wszystko naraz za duzo tych emocji..

‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ