Wątek "wszystko źle"
-
WIADOMOŚĆ
-
lemurek wrote:Witam wszystkich w ten piękny słoneczny dzień... jak dla kogo... właśnie dostałam okresownik w 15-tym dniu cyklu masakra jakaś, wszystko nie tak, albo pęcherzyki są albo nie ma albo nie pękają a teraz już drugi raz tak szybko krwawienie.... dobrze, że można poczytać sobie takie fajne wątki, bo inaczej zwariować można
-
lemurek wrote:witam, no nie wiem bo krwawienie było mocne, wczoraj też choć już średnie a dziś leciutkie..... zobaczę jak jutro
-
lemurek wrote:9,10,11 dzień 36,74; 12 dzień 36,90; 13 dzień 36,97; 14 dzień 36,85; 15 dzień 36,61 i w łazience niespodzianka krwawienie Dodam, że kiepsko się czułam ostatnio dreszcze i kręgosłup bardzo bolał..
-
-
Nie wiem czemu clo ale moim zdaniem coś jest nie tak skoro taki króciutki cykl bo niby krwawienie było poprzedzone zwyżką temp.
ciekawe co by powiedziała jedna Asta na to??? Moge jej pokazać ten wykres? -
jasne pokaż ja byłam w 11 dc na monitoringu i pęcherzyk jakiś taki malutki był 1mm a ja przeważnie w tych dniach miałam już objawy owulacji i ostatnio monitorowane cykle też wskazywały że w tym 11 czy 12 dc już był duży pęcherzyk a ogólnie moje cykle trwają 26-29 dni
-
A to może rzeczywiście coś sie tam podziało i pęcherzyk nie wykształcił sie należycie i "zanikł" i stąd ten trzydniowy skok temp i krwawienie. Ja to tak widzę...
Założyłam watek w dziale "temperatury wykresy płodność" pt. "Asta co o tym myślisz" więc zerknij czasem to może czegoś konkretnego sie dowiesz bo łatwiej dzo czegoś dojść wspólnymi siłamiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 21:31
lemurek lubi tę wiadomość
-
WSZYSTKO ŹLE!!!
Z powtórki cytologii wyszła 3gr. Lsil-czyli dysplastyczne zmiany małego stopnia i HPV.. Mam mętlik w głowie i dużo dużo pytań.. Do ginki idę we wtorek..ale u tej jeszcze nie byłam..a słyszałam że lekarz z niej dobry ale że jest meganieprzyjemna..więc chyba nie liczę że kobieta zrozumie kobietę. Idę do niej na NFZ, żeby dała mi jakieś skierowania na badania. Jak będzie bardzo niemiła to pójdę już z wynikami do mojego ginka żeby mnie swoim spokojnym głosem uspokoił i mi w głowie wszystko poukładał. Nie wiem co dalej ze staraniami.. Nie mam jeszcze dzieci i chyba dlatego martwię się jeszcze bardziej.. Boję się że moje marzenie nigdy się nie spełni. Wszystkiego się boje..
Czy któraś z WAS Kochane staraczki miała taki wynik cytologii?
Proszę napiszcie coś bo w necie jest tyle informacji że aż głowa boli..a każda inna. -
Kochana, ja miałam taki wynik i jeszcze gorszy nawet, do tego HPV 16 i ostatecznie konizację szyjki macicy. Nie powiem, nie wspominam tego okresu w moim życiu najlepiej ale teraz wszystko jest ok, cytologie bardzo ładne, nie przeszkadza to w staraniach ani ich nie utrudnia (chociaż nam jak na razie 9 miesięcy nie wychodzi ale wszyscy lekarze twierdzą, że to nie jest przyczyną)
jedyne co, to są później przeciwwskazania do naturalnego porodu
a powiem Ci jeszcze coś - u mnie przyczyną takich cytologi były... tabletki anty!! fatalnie je znosiłam, wyjałowiły mnie totalnie ale oczywiście żaden lekarz nie powiedział mi, żebym przerwała ich branie, nawet PO zabiegu mówili, że mogę brać. intuicyjnie jednak przestałam i bingo - wszystko wróciło do normy
będzie dobrze! nie martw sięmonaaa85 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję że napisałaś Tamka.
No ja też brałam novynette i to przez cztery lata bez przerwy i nikt nawet się nie zająknął na ten temat i nie zlecił nawet cytologii wcześniej! Teraz już od ponad roku nie biorę i taki wynik.. czekają mnie kolejne badania..
Ale bardzo mnie pocieszyłaś że to nie przeszkadza i nie utrudnia starań
Życzę Ci powodzenia w staraniach i będę Cię dopingowała bardzo bardzo mocno!Tamka lubi tę wiadomość
-
będzie dobrze, naprawdę, to nie są przyjemne badania, jak chyba wszystkie ginekologiczne...ale da się je przeżyć
natomiast nie daj sobie nic zrobić bez kolposkopii, to podstawa, na nią powinnaś dostać skierowanie po złej cytologiimonaaa85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki wiosna idzie słonce swieci .. wszytsko sie w koncu ułozy
nie raz jest zle ale trezba zalesc jakas odskocznie zadbac osibei i o zwiazek przezyc na nowo to zauroczenie i odrazu bedzie weselej
Kazda z nas ma gorsze i lesze dni a ja Wam zycze abyscie miały 99.9% tych lespzych bo dla równowagi gorsze tez trzeba miec zeby docenic te lepszevanessa, monaaa85 lubią tę wiadomość