Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry, ja już po hsg i jestem drożna jak pusta rura
Miałam nawet chwilowy odlot po dożylnym ketonalu. Bardzo lubię nasz szpital w Żorach bo kupa śmiechu przy każdym zabieguMorwa, Maczek, Baronowa_83, ciri22, emaj, Emma80, myshka84, kattalinna, marzusiax, ktosiowa, pepsunieczka, Jagah, Impresja, WiedźmaMaKota, Vesper, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Odrobina super wiadomość to teraz nic tylko zachodzić
-
odrobinacheci wrote:Muszę iść do endo z wynikami hormonów, a robił mi dziś hsg ten dr do którego chce iść i zapytałam go o te wysokie androgeny i polecił mi o ile dobrze zapamiętałam miovarian bo ponoć ma bardzo dobre wyniki, powiedział też coś o sterydach na te nadnercza. Więc muszę się czym prędzej umówić.
Patrzę cóż to za nowość, bo nie słyszałam, a to stary, dobry inozytol, tylko oprócz dodatkowego kwasu foliowego dorzucili jeszcze B12.
-
nick nieaktualny
-
myshka84 wrote:to ja Wam wszystko ładnie opiszę, ale najpierw muszę skończyć pracę
także powstrzymajcie się jeszcze z gotowaniem zapasów
Ja nie pasteryzuję, ale bardzo gorącą zupę czy potrawę wlewam do słoika i po zakręceniu stawiam do góry dnem. Jak wciągnie nakrętkę, to wiem, że "chwyciło", ale takie słoiki trzeba jednak w lodówce trzymać.
Chętnie poczytam jak Ty to robisz.
Jeśli chodzi o słoiczki dla dzieci, to koleżanka kiedyś mi opowiadała, że ona gotuje dla dziecka różne zupy i pakuje je do małych słoiczków, a potem je mrozi i wyciąga jak potrzebuje.ciri22 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Emma80 wrote:Ja nie pasteryzuję, ale bardzo gorącą zupę czy potrawę wlewam do słoika i po zakręceniu stawiam do góry dnem. Jak wciągnie nakrętkę, to wiem, że "chwyciło", ale takie słoiki trzeba jednak w lodówce trzymać.
Chętnie poczytam jak Ty to robisz.
Ja tak zrobiłam z leczo (cukinia, papryka, cebula, chili, ananas). Całość gorące załadowałam do słoików i chwyciło. Pół roku leżą i nic im nie ma. Dżemów też nie gotuję, a się trzymają. Ładuje do słoiczków taki gorący.
A dżemy bez cukru się trzymają. Mama usmażyła starte jabłka, załadowała gorące do słoików i dla pewności zawekowała. Mają już ponad rok i nic im się nie dzieje. Nie dodała grama cukru, ani żelfixu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 15:54
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
nick nieaktualny
-
marzusiax wrote:Ja tak zrobiłam z leczo (cukinia, papryka, cebula, chili, ananas). Całość gorące załadowałam do słoików i chwyciło. Pół roku leżą i nic im nie ma.
Ale to tak poza lodówką te pół roku?
Ja te zupy w lodówce trzymam, a i też nie tak znowu długo.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
Zauważyłam, że Żaba ma przy jednym zdjęciu 115,2 punktów, a na głównej stronie konkursu tylko 113. Niektóre dzieci miewają nawet na głównej stronie więcej punktów niż na podstronie. Dziwnie to jakoś działa.
A tak w ogóle, to coś słabo z tym głosowaniem idzie w tym miesiącu.
Jak tendencja się nie zmieni, to niedługo nie będzie już szans na odrobienie straty i powiększającego się dystansu do pierwszego miejsca.Starania od 09.2011r.
14 c.s.
zwykle wlewanie gorącego wystarcza, żeby słoik dobrze się zamknął. ale oprócz tego, że nie chcemy mieć dostępu złych bakterii z zewnątrz, to chcemy żeby te które są w środku nie mnożyły się zajadając naszą pyszną zawartość słoiczka i stąd pasteryzacja, lub trzymanie w lodówce.
z tego wniosek, że..
pasteryzacja = mord!
(bakterii, oczywiście)
i do tego dążymy.
Flp 4,6-7 -
Znaczy ze takie seryjne morderczynie z nas juz mi sie to podoba.
Mrozenie dan dla dzieci tez jest fajne. Tu mozna kupic specjalbe male pojemniczki plastikowe do mrozenia wlasnie baby food. Choc dla mnie idealnie nadaja sie na przyprawy. bo oprocz tego ze sa malutkie, pozamykane to jeszcze maja tacke na ktorej stoja i mozna ukladac pietrowo i sie nic nie przewraca.myshka84, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Tu tez mozna kupic ;p
Ale ja sobie zostawilam sloiki po koncentracie pomidorowym i innych takich w tym celu :p mam zapas
Edit; takie mape do podgrzewacza mi się mieszczaMaczek lubi tę wiadomość
-
jak zagotujesz, to przeżyją. tylko nigdy nie wiadomo jak długo
najlepiej zrób zapas np. 10 słoików i otwieraj: po trzech dniach, tygodniu, dwóch, miesiącu, dwóch itd. jak się okaże że następne już zepsute to wiesz na następny rok jak szybko jeść
Flp 4,6-7