X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
Odpowiedz

Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja już po hsg i jestem drożna jak pusta rura :D
    Miałam nawet chwilowy odlot po dożylnym ketonalu. Bardzo lubię nasz szpital w Żorach bo kupa śmiechu przy każdym zabiegu :D

Morwa, Maczek, Baronowa_83, ciri22, emaj, Emma80, myshka84, kattalinna, marzusiax, ktosiowa, pepsunieczka, Jagah, Impresja, WiedźmaMaKota, Vesper, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobina super wiadomość :D to teraz nic tylko zachodzić :)

odrobinacheci lubi tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshka pisz pisz. Bede migla sobie nagotowac naszych polskich dan i zup. Z wieprzkiem. Bo teraz to mi vez sensu dla mnie jednej gar fasolki po bretosnku gotowac. A tak... Mmmm... Juz czuje ten smak.

ciri22, Nadzieja87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Odrobina super wiadomość :D to teraz nic tylko zachodzić :)
    Muszę iść do endo z wynikami hormonów, a robił mi dziś hsg ten dr do którego chce iść i zapytałam go o te wysokie androgeny i polecił mi o ile dobrze zapamiętałam miovarian bo ponoć ma bardzo dobre wyniki, powiedział też coś o sterydach na te nadnercza. Więc muszę się czym prędzej umówić.

• Maczek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odrobinacheci wrote:
    Muszę iść do endo z wynikami hormonów, a robił mi dziś hsg ten dr do którego chce iść i zapytałam go o te wysokie androgeny i polecił mi o ile dobrze zapamiętałam miovarian bo ponoć ma bardzo dobre wyniki, powiedział też coś o sterydach na te nadnercza. Więc muszę się czym prędzej umówić.

Patrzę cóż to za nowość, bo nie słyszałam, a to stary, dobry inozytol, tylko oprócz dodatkowego kwasu foliowego dorzucili jeszcze B12. ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i teraz pytanie czy zainwestować w nowość, czy kupić zwykły inozytol? (myo-inozytol to to samo co inozytol tak?)

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja Wam wszystko ładnie opiszę, ale najpierw muszę skończyć pracę :)
    także powstrzymajcie się jeszcze z gotowaniem zapasów :D

ciri22 lubi tę wiadomość

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    to ja Wam wszystko ładnie opiszę, ale najpierw muszę skończyć pracę :)
    także powstrzymajcie się jeszcze z gotowaniem zapasów :D

Ja nie pasteryzuję, ale bardzo gorącą zupę czy potrawę wlewam do słoika i po zakręceniu stawiam do góry dnem. Jak wciągnie nakrętkę, to wiem, że "chwyciło", ale takie słoiki trzeba jednak w lodówce trzymać.
    Chętnie poczytam jak Ty to robisz. :)

Jeśli chodzi o słoiczki dla dzieci, to koleżanka kiedyś mi opowiadała, że ona gotuje dla dziecka różne zupy i pakuje je do małych słoiczków, a potem je mrozi i wyciąga jak potrzebuje.

ciri22 lubi tę wiadomość

Starania od 09.2011r.
    sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
    14 c.s.
    luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
    wrzesień 2016 - usuwamy polipa...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma80 wrote:
    Ja nie pasteryzuję, ale bardzo gorącą zupę czy potrawę wlewam do słoika i po zakręceniu stawiam do góry dnem. Jak wciągnie nakrętkę, to wiem, że "chwyciło", ale takie słoiki trzeba jednak w lodówce trzymać.
    Chętnie poczytam jak Ty to robisz.

Ja tak zrobiłam z leczo (cukinia, papryka, cebula, chili, ananas). Całość gorące załadowałam do słoików i chwyciło. Pół roku leżą i nic im nie ma. Dżemów też nie gotuję, a się trzymają. Ładuje do słoiczków taki gorący.

A dżemy bez cukru się trzymają. Mama usmażyła starte jabłka, załadowała gorące do słoików i dla pewności zawekowała. Mają już ponad rok i nic im się nie dzieje. Nie dodała grama cukru, ani żelfixu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 15:54

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja mama tak mus jablkowy do ciast i dla dzieci robi bez cukru i niczego i tez trzyma. Jedne trzymalismy w lata i byly bez zmian.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te jablka serio bez cukru sie trzymaja? Ale to musza byc takie rozgotowane czy moge je tylko uprazyc porzadnie ale zeby jeszcze byly w calosci?

• Emma80 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Ja tak zrobiłam z leczo (cukinia, papryka, cebula, chili, ananas). Całość gorące załadowałam do słoików i chwyciło. Pół roku leżą i nic im nie ma.

Ale to tak poza lodówką te pół roku?
    Ja te zupy w lodówce trzymam, a i też nie tak znowu długo.

Starania od 09.2011r.
    14 c.s.
  • Emma80 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że Żaba ma przy jednym zdjęciu 115,2 punktów, a na głównej stronie konkursu tylko 113. Niektóre dzieci miewają nawet na głównej stronie więcej punktów niż na podstronie. Dziwnie to jakoś działa.

A tak w ogóle, to coś słabo z tym głosowaniem idzie w tym miesiącu.
    Jak tendencja się nie zmieni, to niedługo nie będzie już szans na odrobienie straty i powiększającego się dystansu do pierwszego miejsca.

Starania od 09.2011r.
    14 c.s.
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma bo oni tan licza jak chca. Raz liczy 1 za glos raz jakies ulamki. Wuj wie jak to dokladnie wyglada. Przydaloby sie tam napisac ocb z tym glosem. Jak to licza i skad te roznice w punktacji... Przeciez powinno sie automatycznie odswiezac...

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwykle wlewanie gorącego wystarcza, żeby słoik dobrze się zamknął. ale oprócz tego, że nie chcemy mieć dostępu złych bakterii z zewnątrz, to chcemy żeby te które są w środku nie mnożyły się zajadając naszą pyszną zawartość słoiczka :) i stąd pasteryzacja, lub trzymanie w lodówce.

z tego wniosek, że..
    pasteryzacja = mord!
    (bakterii, oczywiście)

i do tego dążymy.
    :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy ze takie seryjne morderczynie z nas ;) juz mi sie to podoba. ;)

Mrozenie dan dla dzieci tez jest fajne. Tu mozna kupic specjalbe male pojemniczki plastikowe do mrozenia wlasnie baby food. Choc dla mnie idealnie nadaja sie na przyprawy. ;) bo oprocz tego ze sa malutkie, pozamykane to jeszcze maja tacke na ktorej stoja i mozna ukladac pietrowo i sie nic nie przewraca.

myshka84, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu tez mozna kupic ;p

Ale ja sobie zostawilam sloiki po koncentracie pomidorowym i innych takich w tym celu :p mam zapas ;D

Edit; takie mape do podgrzewacza mi się mieszcza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 16:44

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Tu tez mozna kupic ;p

Ale ja sobie zostawilam sloiki po koncentracie pomidorowym i innych takich w tym celu :p mam zapas ;D

Edit; takie mape do podgrzewacza mi się mieszcza ;)
    A podpowiesz gdzie? Bo moja mama znalezc nie umie i mnie gwalci zebym jej wyslala stad.

Maczek lubi tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jabłka w słoiku to już robiłam bez cukru i trzymają się spokojnie :)
    Ale kombinuję, jak tu sobie bez cukru zrobić np. truskawki ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zagotujesz, to przeżyją. tylko nigdy nie wiadomo jak długo :)
    najlepiej zrób zapas np. 10 słoików i otwieraj: po trzech dniach, tygodniu, dwóch, miesiącu, dwóch itd. jak się okaże że następne już zepsute to wiesz na następny rok jak szybko jeść :D

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
‹‹ 1892 1893 1894 1895 1896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ