Wróżenie z wykresów- czarownice w oparach absurdu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzis Liwie wazylam i tym samym musialam wejsc na wage pierwszy raz zobaczylam 72 a nie 73 lub 74 na liczniku ;p
Ja stwierdzilam ze nawet nie chce za duzo chudnac bo jestem dobrej mysli ze szybko zajde w druga ciazd i jak za duzo schudne i znow tyle przytyje to rozstepow bedd miala jeszcze wiecej ;p wiec mam dobra wymowke -
Ja nawę jakos tragicznie nie waze jak na ogólne standardy. Ale mam wielki brzuch i uda. No i zawsze wazylam 15 kg mniej. No ale jak jem jak głupia do tego hormony to nie ma bata samo nie spadnie
kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGluty zasysane odkurzaczem to jeszcze nic
Jak zobaczyłam siostrę z Fridą w akcji, gdzie się własnymi ustami gluty zasysa, to mi się obiad zaczął wracać Widzę, że tutaj Frida też popularna, hehe. W każdym sklepie z art. dziecięcymi jest.
Nie chce któraś JaKupa?
Dupek był ze mną przez pół wczorajszego dnia i nie dał spać w nocy.
Flaki mam na drugą stronę wywrócone.
Pisałam już, że się zakochałam w ciuchach z H&M?
Ceny i jakość ciążowych biją na łeb inne sklepy.
Były promocje na Labor Day i za część bluzek (rękaw 3/4) dałam po $4,99!
Jeansy też super i z $49,99 na $29,99 były obniżone. Bajka!
Mój mały wielki bęc poczuł wolność
Zmiana tematu na nieciążowy i niech tak zostanie
Czy któraś z Was potrafi szyć na maszynie?
Przymierzam się do zakupu jakiegoś zestawu dla początkujących.
W ramach terapii pozbywania się gównianych myśli
Wcześniej wrzuciłam 5 bieg, ale jak mnie teraz uziemili, to potrzebuję czegoś nowego w zacisznych czterech kątach (których nomen omen jeszcze nie mam, ale to się wytnie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 18:53
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo powinnam kupić na początek? Poza maszyną i tkaniną
Ma znaczenie, jak drogie nici na początku kupię? Rwą się?
Widzę takie taniochy jakieś i może na początek by styknęło?
Potrzebne mi nożyczki do tkanin, czy te, którymi papier był cięty jakoś dadzą radę?
Jakieś linki, poradniki, kanały na yt czy strony na fb mile widziane -
Nici koniecznie kup te lepsze, chyba, że chcesz mieć przerwane szwy, nożyczki którymi cielas papier nie nadają się do tkanin bo papier strasznie je tępi. Nie szyję ale jestem córką krawcowe, wiedzę teoretyczną mam ogromną
ciri22, Impresja, Blondik lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
nick nieaktualnyJa z burdy szylam na chomiku sa i sobie sciagnij
Co do nici to zaleza od tkanini jaka masz i co chcesz uszyc. Im grubszy material tym grubszej nici potrzebujesz. Pamietaj ze do niektorych rzeczy trzeba np rozciaglowych nici. Ale na poczatek takie z zestawu dla poczatkujacych Ci wystarczy do takich rzeczy jak obszyc naterial do zrobiebia spodnicy na zakladkeImpresja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiedzma to Ty z teorią jak i ja.
Na te nitki trzeba uważać. Bo są elastyczne i nieelastyczne. Zależy co się szyje.
Na początek polecalabym poszukać gazetek hobbystycznych. Będziesz tam miała wzory wykrojow i opis krok po krok (jeśli trafisz na dobre wydawnictwo).
No i centymetr krawiecki. Tylko nie ten z tanich zestawow ktory nawet metra nie ma.
I dla ulatwienia warto tez kupic szpilki. Jak sobie szpilkami zepniesz material to nie bedzie Ci zjezdzal i szew bedzie prostszy.
Impresja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie chodzi o proste rzeczy na początek - poszewki ozdobne na poduszki, obrus bawełniany, zasłony, później jakieś dodatki dekoracyjne. Zamierzam zainwestować w maszynę i odpicować nasz kąt własnoręcznie, w dodatku w wersji ekono Taki plan!
Wydaje mi się, że to dobry pomysł, bo takie bawełniane tkaniny znalazłam tanio za jakieś $5-$10/yard, czyli jakoś 91 cm. Chyba to dobre ceny nie? A jednak dodatki dużo dają i jak można coś samemu zrobić to zawsze fajnie
Wiedźma, co jeszcze potrzebuję z takich naprawdę podstawowych rzeczy? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCyt, ale ja mam głównie mój stały bęc - tłuszczykowo-endometriozowy
W dodatku mam wrażenie, że mi uda urosły, a myślałam, że większych już się nie da mieć
No trochę się różnią, na korzyść wiadomo której ze stron A voodoo to jednak uniwersalnie tak. Na wypadek, gdyby mnie Stelaż wnerwił -
Impresja, tu masz np. fajny blog, przeszukaj sobie, jeden z wpisów: http://www.joulenka.pl/akcesoria-krawieckie-na-start/
A najlepiej, to wpisać w Google co się chce uszyć i pojawi się pełno "tutoriali" z blogów, albo z YouTube.
Starania od 09.2011r.
sierpień 2014 - I operacja usunięcia mięśniaków,
14 c.s.
luty 2016 - II operacja usunięcia mięśniaków,
wrzesień 2016 - usuwamy polipa... -
Impra na poczatku przydaje się jeszcze szare mydło. Zawsze odrysowuje sobie to co chce wyciąć, a mydło się spiera. Nici najlepiej niezleżane. Ja kupiłam do maszyny w pasmanteri a myślałam, że wścieklizny dostane. Aaa i jeszcze ostre malutkie nożyczki do paznokci. Jak się coś źle poszyje to trzeba jakoś wypróć
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...