X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zostańmy mamami 2014
Odpowiedz

Zostańmy mamami 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sa tylko w Dublinie i w Cork i jedna w Galway z tego co sie orejtuje... do galway mam 140km do Dublina troche ponad 200 a do Cork nawet nie licze bo to drugi koniec Wyspy. Pozatym ceny sa nieziemskie bo sa konsultacje biora 80euro a z jakimis badaniami juz 120 a z usg 150... do tego podroz... szkoda mi wybulic 200euro zeby mi powiedzial ze nic mi nie jest. Bo to wiem. USG miałam robione na dobrym sprzecie i sama widziałam ze wszyskto jest ok. A hormony moze zrobic mi GP za darmo.

Tutaj niestety polskie przychodnie dzialaja dobrze tylko i wylacznie w Dublinie. bo tam jest duzo polakow.

• Stinka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. W UK polska przychodnia na kazdym kroku ale tez dosc drogo. Ceny od 100 funtow sie zaczynaja. Ja przy pierwszej ciazy chodzilam do Polskiego ginekologa - 80 funtow co miesiac. Ale jak teraz zajde to sobie daruje.

8599gov35hcg7r21.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka a u mnie niestety test negatywny - ja już nie mam siły...

zem3i09keg891u11.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topka przykro mi :( a tak ladnie wykresik sie zpowiadal. Chociaz u mnie przy poerwszej ciazy dopiero po kilku tygodniach po przewidywanej @ test wyszedl pozytywny. Robilam je kilka razy dziennie - roznych firm :P

8599gov35hcg7r21.png
  • patrianna Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi test pokazał drugą kreskę 4dni po spodziewanej @ zresztą Puszysta mi dzielnie towarzyszyła i przepowiedziała syna zobaczymy hahaha

f2w33e3kp6on3x4r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka wrote:
    topka przykro mi :( a tak ladnie wykresik sie zpowiadal. Chociaz u mnie przy poerwszej ciazy dopiero po kilku tygodniach po przewidywanej @ test wyszedl pozytywny. Robilam je kilka razy dziennie - roznych firm :P
    Kochana a po ilu tyg Ci wyszedl pozytyw?

• topa42 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i okres mam koniec marzeń o fasolce :-( Nic dziś dół i dzień płaczu :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrianna ja ci syna przepowiadałam ? :P a niech bedzie syn jesli go pragniesz :P daj znac jak bedziesz wiedziec xzoboaczymy czy wrozka jestem :P

topa no szkoda...

patrianna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka wrote:
    Rozumiem. W UK polska przychodnia na kazdym kroku ale tez dosc drogo. Ceny od 100 funtow sie zaczynaja. Ja przy pierwszej ciazy chodzilam do Polskiego ginekologa - 80 funtow co miesiac. Ale jak teraz zajde to sobie daruje.
    no ja bede chodzila do GP w ciazy a prywatnie na USG .... bo u nas jest akurat USG prywatnie mozna tylko nie wiem czy to gin robi czy zwykly technik. USG koszutje 100euro... i mam zamiar isc kolo 8tc zeby zobaczyc sserduszko bo tu pierwsze USG w szpitalu dopiero kolo 13tygodnia... i potem jeszcze jedno albo dwa... i potem chce isc kolo 20tyg prywatnie (chyba ze bede miala za free) za plec... i napewno przed porodem kolo 36 bo tutaj nie robia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    oj<przytul>

• patrianna Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:

nie mów, że koniec marzeń o fasolce- więcej wiary to tylko trzy tygodnie i kto wie może tencykl będzie szczęśliwy czego Ci ogromnie życze!

f2w33e3kp6on3x4r.png
  • patrianna Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    patrianna ja ci syna przepowiadałam ? :P a niech bedzie syn jesli go pragniesz :P daj znac jak bedziesz wiedziec xzoboaczymy czy wrozka jestem :P

topa no szkoda...

nie pamiętasz jak mi napisaś, że hormon wolniej podobno wzrasta przy chłopcu jak już sobie odpuściłam nadzieje i bach na drugi dzień druga kreska
    mam nadzieje, że szybciutko będe mogła Ci się odwdzięczyć :)

f2w33e3kp6on3x4r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa pamietam :P no tak :P no to kciukam syna :P chyba ze wolisz coreczke to bede kciukac coreczke :P

ty tam kciukasj zeby @ pryszla :P swoja mi oddaj o!

• patrianna Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam, że wole które dostałam jest mi obojętne imiona wybrane więc luz bez stresu hahahah

to ile się spóźnia @ 11 dni? wiem że się męczysz przeokrutnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2013, 14:57

f2w33e3kp6on3x4r.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszysta wrote:
    no ja bede chodzila do GP w ciazy a prywatnie na USG .... bo u nas jest akurat USG prywatnie mozna tylko nie wiem czy to gin robi czy zwykly technik. USG koszutje 100euro... i mam zamiar isc kolo 8tc zeby zobaczyc sserduszko bo tu pierwsze USG w szpitalu dopiero kolo 13tygodnia... i potem jeszcze jedno albo dwa... i potem chce isc kolo 20tyg prywatnie (chyba ze bede miala za free) za plec... i napewno przed porodem kolo 36 bo tutaj nie robia..

To samo w UK. Tez pierwsze USG w 12 tygodniu a pozniej tylko chyba 2. Ja bede mialam wiecej - prawdopodobnie co kilka tygodni bo pierwsze dziecko urodzilam za wczesnie i wiem, ze druga ciaze bardziej kontrolauja.

8599gov35hcg7r21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze dziecko urodzilam martwe w 30 tygodniu. niedopytywalam sie moze beda teraz bardziej kontrolowac? nie pytalam...

yyy patrianna nawet juz nie wiem ile... dzis mam 41dc a owu byla w 14dc...to juz 12-13 dni sie spoznia :)

• aniczka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Puszysta ja jestem z Galway i nie polecam naszej pani ginekolog bo to lekarz z dupy za przeproszeniem istny konowal nie wiem gdzie ona sie uczyla bo pojecie o leczeniu i diagnozowaniu ma takie ja ja po przeczytaniu encyklopedi ja bylam u niej na usg to mi torbiel znalazla poczym pow a przepraszam to jednak pecherzyk debilka i wykasowala 140e slyszalam ze dobry gin jest w Limerick jakis koles moje laski do niego jezdzily i byly bardzo zadowolone

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • LadyK Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam drogie Panie w taki piękny dzień... szkoda tylko, że jestem w tym tygodniu bez męża bo owulacja się zbliża,,, mam pytanie. czy którejś z was zdarzyło się mieć okres i być w ciazy?

20120602580114.png
  • aniczka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mialam dzisiaj dostac @narazie ni widu ni slychu ale zadnych ciazowych objawow nie mam wiec chyba teraz tez nic z tego pozyjemy zobaczymy ogolnie ma olewke na to bo wplywu nie mam zadnego wiec poco sie dolowac to nic nie zmieni w pierwszej ciazy wiedzialam ze cos jest na rzeczy bo mnie piersi bolaly na kilka dni przed @ a teraz nic

5abe315c267b0d904e208c54b912507e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniczka mowisz ze taka do dupy jest? kurde chcialam jechac akurat do niej.... ja wogole szukam polskiego Endokrynologa... no i chyba zostaje mi Dublin w takim razie bo do Limeric trudno sie dostac..

LadyK slyszalam o okresie w ciazy, ale to jest bardziej plamienie/skapa @ niz taki normalny okres.

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ