Zostańmy mamami 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas sa tylko w Dublinie i w Cork i jedna w Galway z tego co sie orejtuje... do galway mam 140km do Dublina troche ponad 200 a do Cork nawet nie licze bo to drugi koniec Wyspy. Pozatym ceny sa nieziemskie bo sa konsultacje biora 80euro a z jakimis badaniami juz 120 a z usg 150... do tego podroz... szkoda mi wybulic 200euro zeby mi powiedzial ze nic mi nie jest. Bo to wiem. USG miałam robione na dobrym sprzecie i sama widziałam ze wszyskto jest ok. A hormony moze zrobic mi GP za darmo.
Tutaj niestety polskie przychodnie dzialaja dobrze tylko i wylacznie w Dublinie. bo tam jest duzo polakow. -
nick nieaktualnyStinka wrote:topka przykro mi a tak ladnie wykresik sie zpowiadal. Chociaz u mnie przy poerwszej ciazy dopiero po kilku tygodniach po przewidywanej @ test wyszedl pozytywny. Robilam je kilka razy dziennie - roznych firm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStinka wrote:Rozumiem. W UK polska przychodnia na kazdym kroku ale tez dosc drogo. Ceny od 100 funtow sie zaczynaja. Ja przy pierwszej ciazy chodzilam do Polskiego ginekologa - 80 funtow co miesiac. Ale jak teraz zajde to sobie daruje.
-
nick nieaktualny
-
Puszysta wrote:patrianna ja ci syna przepowiadałam ? a niech bedzie syn jesli go pragniesz daj znac jak bedziesz wiedziec xzoboaczymy czy wrozka jestem
topa no szkoda...
nie pamiętasz jak mi napisaś, że hormon wolniej podobno wzrasta przy chłopcu jak już sobie odpuściłam nadzieje i bach na drugi dzień druga kreska
mam nadzieje, że szybciutko będe mogła Ci się odwdzięczyć
-
nick nieaktualny
-
Puszysta wrote:no ja bede chodzila do GP w ciazy a prywatnie na USG .... bo u nas jest akurat USG prywatnie mozna tylko nie wiem czy to gin robi czy zwykly technik. USG koszutje 100euro... i mam zamiar isc kolo 8tc zeby zobaczyc sserduszko bo tu pierwsze USG w szpitalu dopiero kolo 13tygodnia... i potem jeszcze jedno albo dwa... i potem chce isc kolo 20tyg prywatnie (chyba ze bede miala za free) za plec... i napewno przed porodem kolo 36 bo tutaj nie robia..
To samo w UK. Tez pierwsze USG w 12 tygodniu a pozniej tylko chyba 2. Ja bede mialam wiecej - prawdopodobnie co kilka tygodni bo pierwsze dziecko urodzilam za wczesnie i wiem, ze druga ciaze bardziej kontrolauja. -
nick nieaktualny
-
Hej Puszysta ja jestem z Galway i nie polecam naszej pani ginekolog bo to lekarz z dupy za przeproszeniem istny konowal nie wiem gdzie ona sie uczyla bo pojecie o leczeniu i diagnozowaniu ma takie ja ja po przeczytaniu encyklopedi ja bylam u niej na usg to mi torbiel znalazla poczym pow a przepraszam to jednak pecherzyk debilka i wykasowala 140e slyszalam ze dobry gin jest w Limerick jakis koles moje laski do niego jezdzily i byly bardzo zadowolone
-
a ja mialam dzisiaj dostac @narazie ni widu ni slychu ale zadnych ciazowych objawow nie mam wiec chyba teraz tez nic z tego pozyjemy zobaczymy ogolnie ma olewke na to bo wplywu nie mam zadnego wiec poco sie dolowac to nic nie zmieni w pierwszej ciazy wiedzialam ze cos jest na rzeczy bo mnie piersi bolaly na kilka dni przed @ a teraz nic
-
nick nieaktualnyAniczka mowisz ze taka do dupy jest? kurde chcialam jechac akurat do niej.... ja wogole szukam polskiego Endokrynologa... no i chyba zostaje mi Dublin w takim razie bo do Limeric trudno sie dostac..
LadyK slyszalam o okresie w ciazy, ale to jest bardziej plamienie/skapa @ niz taki normalny okres.