X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zostańmy mamami 2014
Odpowiedz

Zostańmy mamami 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale lekarz powiedział ze skoro zoszłam a ciaza sie nie utrzymała to moze byc prolblem genetyczny a tego juz sie nie da poprawic. nie poddajemy sie i bedziemy dalej probowac :) dzieki kochana za wsparcie

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że znacie problem. Jak się pozna "imię wroga" to wiadomo w kogo walić oszczepem :P
    Na pewno się uda, teraz tyle jest opcji i rozwiązań. Może nie będzie tak łatwo, ale wiem że dasz radę. Jak nie Ty to kto będzie walczył o Twoje dzieci?! Od tego mają swoją przyszłą mamę, żeby się nie poddawała.

kaarolaa, Anutka, Aga_Andzia, Andzia33 lubią tę wiadomość

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mogę się do was podłączyć?
    Trafiłam na ovu niedawno, właśnie zaczęłam drugi cykl tutaj. A staramy się o trzeciego dzieciaczka. Pierwsze to była kompletna wpadka, ma już 8 lat, drugie zaplanowana i udało się za pierwszym razem a teraz nie wiem o co chodzi ale właśnie zaczęłam 9 cykl starań....
    No i w związku z tym mam lekkiego doła. Wiem że pary walczą latami o jedno dziecko i próbują wszystkiego. A ja nie rozumiem co się nagle ze mną stało? Za tydzień kolejna wizyta u gina i pewnie znów się dowiem że wszystko jest ok, mamy próbować dalej.

Andzia33, Eve lubią tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was przepraszam że tak wpadłam i tylko o sobie nawijam, ale się poprawię. Po prostu mam dziś dość wszystkiego i musiałam się wyżalić.

q53jwvt.png
  • alxa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi dużo osób tutaj tak "wpada" i opowiada co na sercu leży.. od tego wszystkie tu jesteśmy, żeby się wspierać wzajemnie:)

ja walczę o drugie dziecko i pierwsze to było "złoty strzał" a teraz nie jest już tak łatwo... ależ te nasze organizmy się zmieniają!

Andzia33, Eve lubią tę wiadomość

e3db312905.png
    920555c751.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Cześć dziewczyny. Mogę się do was podłączyć?
    Trafiłam na ovu niedawno, właśnie zaczęłam drugi cykl tutaj. A staramy się o trzeciego dzieciaczka. Pierwsze to była kompletna wpadka, ma już 8 lat, drugie zaplanowana i udało się za pierwszym razem a teraz nie wiem o co chodzi ale właśnie zaczęłam 9 cykl starań....
    No i w związku z tym mam lekkiego doła. Wiem że pary walczą latami o jedno dziecko i próbują wszystkiego. A ja nie rozumiem co się nagle ze mną stało? Za tydzień kolejna wizyta u gina i pewnie znów się dowiem że wszystko jest ok, mamy próbować dalej.

Kochana skad to znam , niestety nasze orgaznimy sa bardzo wrazliwe i czasem mała rzecz a narobi problemów..
    Wiem co czujesz bo ja sama byłam w takiej sytuacji, ale chyba w 100% mieszała psychika pozniej jakies drobne dolegliwości...kiedy chec pragnienia jest duza to własnie nic z tego nie wychodzi.. bujałam sie z tym 14 msc. I kiedy odpusciłam bo nastwiłam sie na HSG to prosze zaszłam w ciaze.. a tak z miesiąca na miesiąc to we mnie siedziało i nie było rezultatów..

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Wam kochane. ja nie zamierzam sie poddac, jesli za 2 miesiace wyniki sie nie poprawia to zaczynamy procedure in vitro. zrobie wszystko zeby miec swojego dzieciaczka

Aga_Andzia, MariaAntonina, MisiaMisia, Eve lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    dziekuje Wam kochane. ja nie zamierzam sie poddac, jesli za 2 miesiace wyniki sie nie poprawia to zaczynamy procedure in vitro. zrobie wszystko zeby miec swojego dzieciaczka

i to podejście mi się podoba! Głowa do góry, na pewno Wam sie uda <3

Andzia33, MisiaMisia, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coś wszystko się popierdzieliło,wczoraj plamienie,ale myślałam,ze po badaniu,ale dzisiaj to już chyba okres w 21 dniu cyklu.Wczoraj gin widziała,jakieś ciałko żółte i dojrzewający pęcherzyk w lewym jajniku,i myślała,że owu była 48 godz temu,albo dopiero będzie i cykl się wydłuży,,,,a on się skończył i teraz muszę się już zapisywac na to hsg a chciałam we wrześniu,bo mała w tym nowym przedszkolu nie bardzo się czuje[od tyg ryczy,że chce do swojego przedszkola i swojej pani bo ją kocha]

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mała mi.powodzenia musimy wierzyc,że się uda!

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria Antonina a Ty miałaś hsg,bo już niepamiętam?

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Cieszę się, że trafiłam na tę stronę :D Bardzo mi się podoba!

Staramy się właśnie z Mężem o naszego pierwszego Malucha i póki co nic.... Jak się okazuje nie jest to taka prosta sprawa ;)

Unormowałam właśnie zbyt wysoki poziom prolaktyny i TSH. Może teraz będzie łatwiej?

Pozdrowienia

Andzia33, MariaAntonina lubią tę wiadomość

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za miłe przyjęcie i słowa otuchy :*

q53jwvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    Witajcie!

Cieszę się, że trafiłam na tę stronę :D Bardzo mi się podoba!

Staramy się właśnie z Mężem o naszego pierwszego Malucha i póki co nic.... Jak się okazuje nie jest to taka prosta sprawa ;)

Unormowałam właśnie zbyt wysoki poziom prolaktyny i TSH. Może teraz będzie łatwiej?

Pozdrowienia

Witam nową staraczkę i zycze powodzenia :)

MalutkaEve lubi tę wiadomość

• mała_mi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alxa wrote:
    ja walczę o drugie dziecko i pierwsze to było "złoty strzał" a teraz nie jest już tak łatwo... ależ te nasze organizmy się zmieniają!

No właśnie, u nas też wcześniej był "złoty strzał" a teraz d..a.

MariaAntonina, chyba nadszedł czas żeby trochę odpuścić, tylko nie wiem czy mi się to uda.

q53jwvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    No właśnie, u nas też wcześniej był "złoty strzał" a teraz d..a.

MariaAntonina, chyba nadszedł czas żeby trochę odpuścić, tylko nie wiem czy mi się to uda.

Nawet nie wiecie jak bardzo bym chciała taki "złoty strzał"

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpuścić też nie jest łatwo, jak się czegoś bardzo pragnie ;)

MisiaMisia, Aga_Andzia, Andzia33 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba odpuszczać a znaleźć inna alternatywę na myślenie, robić swoje jak zawsze , ale ......nie nakrecac swojej psychiki.. nie jest łatwo , ale pomaga .. ja skupiłam sie na wakacjach opalaniu słoncu , konczeniu chałupy , ale najwiecej to chyba mnie HSG wystarszyło.. heeeeeeee( dziwne bo ja wytrzymała na bol jestem ) ale chyba bardziej nie chciałam swiecic picza przy personelu przy zabiegu .. wiec wolałam porzadnie dac sobie i mojemu N.. i udało sie ...hee to było zaskoczenie..

Aga_Andzia, kaarolaa, Andzia33 lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba odpuszczać a znaleźć inna alternatywę na myślenie, robić swoje jak zawsze , ale ......nie nakrecac swojej psychiki.. nie jest łatwo , ale pomaga .. ja skupiłam sie na wakacjach opalaniu słoncu , konczeniu chałupy , ale najwiecej to chyba mnie HSG wystarszyło.. heeeeeeee( dziwne bo ja wytrzymała na bol jestem ) ale chyba bardziej nie chciałam swiecic picza przy personelu przy zabiegu .. wiec wolałam porzadnie dac sobie i mojemu N.. i udało sie ...hee to było zaskoczenie..

aniołek 13.11.2012 r.

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ludzi radzi "odpuść, to się uda"....ciekawe jak to zrobić? Przestać myśleć? Zwłaszcza, jak łykam suplementacje wszelkiego rodzaju a każdy pęcherzyk jest na wagę złota.....

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ