X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam tylko zameldowac ze wysikalam piekna jedna kreche :/
    Teraz czekam na @

Sabina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Krakonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    o no to piękna prowizja....to może trzeba było pomyśleć wcześniej o jej negocjacji?? ja pierdziu - przecież jeśli to kwota rzędu 20-30 tys. - to jaka wartość nieruchomości??? U pośredników negocjuje się wcześniej prowizję - oni zaczynają od 3 procent, a ja kończyłam z nimi rozmowę na maks - 1%. I większość się po negocjacjach zgadzała - a jeszcze lepiej kwotowo....większość szła na 3500-4500...potem, to juz po ptokach - mało kto z nimi wygrywa....

Ale ja byłam zainteresowana u nich mieszkaniem, które mieli na wyłączność. A nawet dwoma. Prosiłam o pokazanie tych mieszkań przez 5 miesięcy i ciągle mnie zbywali. W końcu jak przysżło do podpisania umowy, pan dyrektor zaproponował prowizję wyżsża przy sprzedazy za to 0% za kupno. I natychmiast miał się zająć tamtym mieszkaniem. Podpisaliśmy. Zadzwonił. W ciągu 5 minut sie okazało, że jedno jest nieaktualne, bo się zminiły warunki, a drugie to jest wystawione, ale właściciele dopiero będę miali sprawę spadkową w przyszłości.
    Owszem, podpisałam umowę "promocyjną" ale tylko ze względu na zainteresowanie jednym mieszkaniem - i to zaznaczyłam przed podpisaniem -, które przez pół roku było według nich dostępne i gotowe do sprzedazy. Po podpisaniu umowy okazało się, ze jednak nie jest dostępne. Moim zdaniem podpisanie umowy nastąpiło na podstawie fałszywych przesłanek.
    No i do tego jeszcze te problemy podczas transakcji.
    Ja sie zgadzam zapłacić za wynik - za znalezienie klienta. I tyle. Za staraność nie chcę płacić, bo tej staranności nie było.

Bozia3, moremi, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Arwena, teraz muszę skomentować. Na pytania co u ciebie odpowiadasz (jak zawsze), że powiesz później bo właśnie coś. Teraz też gdzieś lecisz, jednak po dwóch minutach piszesz posta z życzeniami. No dobra, ok, tak na szybko. Ale po dwudziestu minutach nadal jesteś na forum i lajkujesz posta. Naprawdę nie masz dwóch minut w takim razie aby napisać trzy zdania?
    Nie wiem, ale znając ciebie to mega wypracowania na temat własnej sytuacji nie będzie. Zamiast pisać, że napiszesz ale nie teraz bo się spieszyć to mogłabyś tą energię i czas zużyty na pisanie danego posta poświęcić jednak na odpowiedź na pytanie Morki. Takie moje skromne zdanie.
    ale przecież to tak zawsze było :) i kto tu się jeszcze czymś dziwi....:)

Reni, Simba, ComeToMeBaby, moremi, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Teraz czekam na @
    Ty nieuku!
    Marsz do lozka i niech Ci maz korepetycje udziela!

Aasiula, dorbie, kapturnica, Sabina, ComeToMeBaby, Reni, BISCA, moremi, Mega, gretka, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Teraz czekam na @

To może idź do gina? Miewasz takie zaburzone cykle czy nie? Bo jak nie, to może trzeba sprawdzić, poszukać przyczyny, wziąć leki?
    Teraz przynajmnej możesz zacząć działać.

ComeToMeBaby, BISCA, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Ale ja byłam zainteresowana u nich mieszkaniem, które mieli na wyłączność. A nawet dwoma. Prosiłam o pokazanie tych mieszkań przez 5 miesięcy i ciągle mnie zbywali. W końcu jak przysżło do podpisania umowy, pan dyrektor zaproponował prowizję wyżsża przy sprzedazy za to 0% za kupno. I natychmiast miał się zająć tamtym mieszkaniem. Podpisaliśmy. Zadzwonił. W ciągu 5 minut sie okazało, że jedno jest nieaktualne, bo się zminiły warunki, a drugie to jest wystawione, ale właściciele dopiero będę miali sprawę spadkową w przyszłości.
    Owszem, podpisałam umowę "promocyjną" ale tylko ze względu na zainteresowanie jednym mieszkaniem - i to zaznaczyłam przed podpisaniem -, które przez pół roku było według nich dostępne i gotowe do sprzedazy. Po podpisaniu umowy okazało się, ze jednak nie jest dostępne. Moim zdaniem podpisanie umowy nastąpiło na podstawie fałszywych przesłanek.
    No i do tego jeszcze te problemy podczas transakcji.
    Ja sie zgadzam zapłacić za wynik - za znalezienie klienta. I tyle. Za staraność nie chcę płacić, bo tej staranności nie było.
    czy to nie te skurwiele z Tecnocasy przypadkiem? Bo to złodzieje jakich mało....

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Teraz czekam na @
    A może za wcześnie? :-)

Aasiula, moremi, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    To może idź do gina? Miewasz takie zaburzone cykle czy nie? Bo jak nie, to może trzeba sprawdzić, poszukać przyczyny, wziąć leki?
    Teraz przynajmnej możesz zacząć działać.
    To moj pierwszy taki cykl.Nigdy tak nie mialam ,ale wiem czemu ... duzo za duzo stresu mialam w tym miesiacu :/
    A do gina i tak pojde ,jak zawsze i jak co miesiac.

Sabina, ComeToMeBaby, Krakonka, moremi, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Z 2008roku B-) dobrze wiesz, że Ty wygladasz super a ja już nie XD
    Taa pozwol ,ze zostane przy swoim zdaniu =D Widzialam z wesela zdjecia i gdzie ja sie pytam mialas tego brzucha duzego ???!!??

Sabina, moremi, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ty nieuku!
    Marsz do lozka i niech Ci maz korepetycje udziela!
    i Chuj paska nie bedzie ;D

Simba, ComeToMeBaby, kapturnica, moremi, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdążyłam się chyba przywitac!

Witam się!

Dla Tupka - wielu życzliwych ludzi w życiu. <3

Kapta - dobiłaś mnie tym zdjęciem. Kocham czereśnie.
    Reni- mocarzu. :-) wkręcasz nas z tym czopkiem. Prawda?
    Morek dobrze, że już wróciłaś.

Arwena leci w kulki- normalka.

Krakonka - masz przeboje jak pragnę zdrowia.

Pozdrawiam wszystkie czarownice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 17:12

kapturnica, Aasiula, Bozia3, Simba, Sabina, Magdala, ComeToMeBaby, Krakonka, caffe, moremi, Mega, ania.g, gretka, Heretyczka, kkisia, gosia7122, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiem Wam, że w towarzystwie Dziobaka, Reni i caffe to może byc ciekawa kawa.....nie będziecie przypadkiem wszystkie w dawnej stolicy? ;)

Dziobak, Krakonka, Reni, BISCA, caffe, Mega, macduska, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    obiecujesz?
    Ale zezowac mozna?

BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale przecież to tak zawsze było :) i kto tu się jeszcze czymś dziwi....:)
    Mnie zniesmaczyło to, że pisze jedno a robi drugie. Nie chce to niech nie pisze na swój temat, ale niech sprawę postawi jasno: odpierdolcie się ode mnie, nie wasza sprawa.
    Arwena, sorry, wywalam cię z przyjaciółek. Nawet do koleżanki z taką postawą ci daleko. Nie będę się zamartwiać kimś kto sobie nie życzy żadnego zainteresowania swoją osobą. Przykro mi.

Sabina, kapturnica, moremi, macduska, malgos741 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Planuję posłać Małgosię do przedszkola od września. O ile nauczy się sikać po dorosłemu.
    Zaczęłam poczytywać różne rzeczy o rodzajach edukacji alternetywnych, wadach i zaletach edukacji jedynej słusznej, podsunęłam temat mężowi i dzisiaj składam papiery do przedszkola waldorfskiego. Uważam, ze na poziomie przedszkola jeszcze można poeksperymentować. Jak nie wyjdzie coś, to nie będzie szkód :)

Macie jakieś doświadczenia z edukacją niepaństwową realizującą nieklasyczny program, albo w nieklasyczny sposób?
    szczerze ja byłam kiedyś zafascynowana pedagogika steinerowską i wciąz uważam że założenia sa świetne.Nawet przymierzałam się by posłać Nadię do szkoły Steinerowskiej ,byłam na dniu otwartym,podobało mi się.Koniec końców Nadia się nie dostała,za mało miejsc było.
    A teraz z drugiej strony,pszedszkole jak przedszkole myslę że warto spróbować,lecz ze szkołą to juz troszke inaczej.Po pierwsze nie kazde dziecko się nadaje,niektóre by się czegoś nauczyć potrzebują wiekszego nacisku.
    Druga sprawa to czy wychowawcy czują tego ducha i potrafią dobrze poprowadzić dziecko.
    Nastepna sprawa wychowanie w duchu Steinera wymaga ciągłości tzn co w szkole/w przedszkolu to i w domu inaczej dziecko bedzie mialo rozgardiasz w głowie i nic z tego nie skozysta.
    Znam tez rodziców którzy nie byli zadowolenie i przeniesli swoje pociechy,ale to chba kwestia dobrego wychowawcy i personalnego/lub jego braku podejścia do dziecka.

Krakonka, Dziobak lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie poranne dyskusje przy kawie mnie omijaja. :-(
    Rano mam troche do zalatwienia zwykle.

Jestem juz jedna naga w Pl i ciesze sie jak glupi do sera. :-)

Kisia. Moja droga. Cokolwiek zrobisz aby Tobie bylo dobrze. Ale probuj we wrzesniu. My tu za Toba murem.

I Kometa. A moze od razu do kliniki uderzcie. Przeciez tam nie tylko ivf. Lekarze ze specjalizacja was obejrza. A jak cos to juz bedziesz z papierami i badaniami na miejscu.

I dobry.

Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA, Simba, moremi, Mega, macduska, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie
    lepiej mi bez tych nielajków,ja w sumie tylko jednego dałam(Kapcie która oskarzyła otwarcie Olę za swoje nielajki )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:49

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Taa pozwol ,ze zostane przy swoim zdaniu =D Widzialam z wesela zdjecia i gdzie ja sie pytam mialas tego brzucha duzego ???!!??
    Za stołem XD XD XD

Mega lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Teraz czekam na @
    Aasiula, to ty spokojnie możesz cuś poprasować <3

Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Mnie zniesmaczyło to, że pisze jedno a robi drugie. Nie chce to niech nie pisze na swój temat, ale niech sprawę postawi jasno: odpierdolcie się ode mnie, nie wasza sprawa.
    Arwena, sorry, wywalam cię z przyjaciółek. Nawet do koleżanki z taką postawą ci daleko. Nie będę się zamartwiać kimś kto sobie nie życzy żadnego zainteresowania swoją osobą. Przykro mi.
    widzisz...z Arweną jest zupełnie odwrotny problem...:) ona sobie życzy zainteresowania swoją osobą aż zanadto - stąd takie zagrania...:) pytajcie mnie, szukajcie, dopytujcie..:) a ja Wam może odpowiem...:)Dlatego ja już dawno przestałam sobie psuć nerwy.....:)

Sabina, ComeToMeBaby, caffe, moremi, Mega, macduska, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 10000 10001 10002 10003 10004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ