35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziobak wrote:Sie uspokuj Kometa. Zeby pierwszy dzien od pyskowki zaczac, bosz, co sie porobilo...
Trzezwa czy nie trzezwa, poza pokoj nauczycielski sie to nie wyniesie. Pod dywan sie zamiecie...Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Co żresz??? Albo nie nie mów. Trza się ograniczać
ja od poniedzialku na montignacku.. Moze se walne suwaka, jak Krycha. Do konca roku musze byc wylaszczona, 7 kg to mus, 10 lepiej..Bozia3, moremi, efcia, kapturnica, Sabina, Mega, megan8 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:paszczu ale powiedz, ze będziesz się znowu stymulować?
bo moja para zaginęła w piwnicy
plan byl taki, ze jak do konca roku nie tworzymy naturalnie, to in vitro..
no chyba, ze mlody da nam popalic i zweryfikujemy plany rodzicielskie.. ja jestem nadal rozchwiana emocjonalnie, a juz 5 miesiac sie konczy..
a tak na marginesie mnie te cale halo apropos stymulacji dziwi.. wielkie mi rzeczy, fefnasci strzalow w brzuch, wyprodukowac kilka wiecej jajek? zaoszczedzilam je w mlodosci biorac antyki, wiec nie ma czego zalowac
i jeszcze.. mialam Wam wkleic apropos in vitro, komentarz pod artukulem o tym ktos dal:
W dokumencie apostolskim De Spermis Catholicis Episkopat porusza zagadnienia świętości życia gamet. In vitro jest eugeniczną metodą niedozwoloną i nieetyczną zauważają biskupi. Nie godzi się robić in vitro - jest to gwałt na naturze. Biskupi zwracają uwagę, że plemniki są uświęcone - rozróżnia się przy tym plemniki błogosławione (spermi beatificati) i plemniki na drodze świętości (spermi clerici), wśród tych ostatnich wydziela się kategorię plemników wikarialnych (spermi vicariali) i plemników proboszczowskich (spermi parochialis) czyli plemników 1 rzędu. Specjalną kategorię stanowią plemniki episcopalne (spermi episcopalis), które są objęte dyspensą Ojca Świętego i mogą być używane do przekazywania Życia na drodze ministranckiej (copulation analis episcopo- ministrantica). Komórki jajowe podlegają podobnej klasyfikacji - każde jajo jest uświęcone od stadium mitogenezy a w niektórych przypadkacj - jak zauważa etyk Beauplain de Champagnard nawet od stadium syntezy DNA w stanie łaski uświęcającej. Także, z tego wynika, że połączenie uświęconego plemnika i uświęconej komórki jajowej tylko wtedy jest zgodne z wolą Stwórcy kiedy się odbywa w dogmacie Świętości Zapłodnienia Jajowodowego (De Sanctitate Fertilisationis Ovadoductoriae), dyspensą objęte są jedynie przypadki zapłodnienia episkopalnego i wikarialnego 1 stopnia (Fertilisation Analis Episcopo-Ministrantica). Wszelkie odstępstwa są czystą eugeniką i niegodziwością.
Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75478,18402750,rodzice-agnieszki-ziolkowskiej-nasza-aga-jest-dzieckiem-wymodlonym.html#ixzz3kTXTpMEU
Bozia3, Arwena, moremi, SolarPolar, ComeToMeBaby, efcia, macduska, kapturnica, kkisia, Sabina, BISCA, gosia7122, Mega, mama78 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:ja od poniedzialku na montignacku.. Moze se walne suwaka, jak Krycha. Do konca roku musze byc wylaszczona, 7 kg to mus, 10 lepiej..
paszczakin lubi tę wiadomość
-
Świnte plemniory.
I świnte jajcory.
Jak piknie...
Ale trochę mnie niepokoją te zapłodnienia episkopalne i wikarialne. Co tam w tych seminariach się dzieje???Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 11:11
Mega lubi tę wiadomość
-
caffe mi zawirusowała kompa reklamami z firankami - co dzień - ładniejsze - dziś mnie przywitała taka oto reklama allegro...:
http://allegro.pl/wachlarze-panele-ekrany-firany-firanki-komplet-hit-i5127713538.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscromoremi, kkisia, BISCA, Mega, caffe lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:caffe mi zawirusowała kompa reklamami z firankami - co dzień - ładniejsze - dziś mnie przywitała taka oto reklama allegro...:
http://allegro.pl/wachlarze-panele-ekrany-firany-firanki-komplet-hit-i5127713538.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscroBozia3 lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:caffe mi zawirusowała kompa reklamami z firankami - co dzień - ładniejsze - dziś mnie przywitała taka oto reklama allegro...:
http://allegro.pl/wachlarze-panele-ekrany-firany-firanki-komplet-hit-i5127713538.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscroBozia3, Mega, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszczęść boże
w zwionzku z rospoczenciem roku szkolnego pszypominam o dzisiejszej katehezie, obecność obowionzkowa
zahencam ruwnież do spowiedzi św. z nowym rokiem szkolnym
A.dorbie, Dziobak, Reni, moremi, kkisia, Sabina, ania.g, peppapig, Aasiula, BISCA, gosia7122, efcia, Mega, caffe, Mala79, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:paszcza napisz mi proszę, jak wygląda Twój taki klasyczny dzień, albo dwa...bo ja jakoś ciężko go ogarniam...te połączenia itp...
Bozia, ja nie jestem ortodoksem montignacowym, wiec moze nie za dobry ze mnie przyklad. Ale tak jak lazilam do pracy to juz to komus opisywalam, wiec se zgapie:
sniadanie: 4 kromki czystoziarnistego z serem, wedlina i kupą warzyw.. ewentualnie chleb w pelnoziarnistej mąki, wtedy na kanapce beztluzczowo lub ryba (ryba jest wylaczona w zakazu beztluszczowosci)
potem kolo 9-10 kawa z mlekiem (niedozwolone)
lunch:(-/+ 13.00) jem najczesciej niedobitki z obiadu z dnia poprzedniego, zupe, albo jakas salatke. Po tej czystoziarnistej kanapce glodna wcale nie jestem, ale jem, bo jak opuszcze lunch, to rzucam sie na zarcie zanim zrobie obiad. Tarty sa genialne- na zimno smakuja ekstra, nawet majac mikrofalowke w pracy ich nie podgrzewam z reguly.
Takie tarty mozna sobie porobic w wolnym czasie i pomrozic w porcjach.
W domu laduje okolo 18-tej i wtedy jemy obiad. Tez- nie do konca poprawnie, bo ten obiad wg montignaca powinien byc w srodku dnia, a potem lekka kolacja- coz - tak mozna robic jak sie siedzi w domu, dla ludzi pracujacych to niewykonalne. Obowiazkowo z gora surowek.
I to praktycznie wszystko. Nie pijemy zadnych alkoholi oprocz wina (a to prawie codziennie, po obiedzie- wytrawne biale i czerwone, ja do tego wina podzeram czesto jakis kozi ser). na poczatku, kiedy zoladek byl jeszcze troche rozepchany poznym wieczorem wciagalam nieslodzone musli z orzechami i rodzynkami na sucho (niedozwolone!), bo bylam glodna. Ale mnie zapychalo i otreby hmm, pomagaly w "cyrkulacji jedzenia w organizmie"
Takze wiem, ze moze stosuje sie po polowy regul. Ale to dziala. Wg mnie najwazniejsze jest:
- kompletne odstawienie cukru (nawet w rzeczach typu ketchup), bo widze, ze po tym laze po domu i szukam czegos do podjadania;
- nie mozna byc glodnym, nigdy nie liczylam ilosci zjedzonego bialka w stosunku do masy ciala, najadac sie do sytosci;
-do wszystkiego duuuuzo warzyw. nawet, jesli beda z majonezem, czy sosem czosnkowym- smakowac beda lepiej i wiecej sie ich zje.. Nie widziala osoby ktora nie dolozylaby sobie salatki z sosem czosnkowym. Cala salata lodowa z pomidorami polana tym sosem znikala bez sladu pozarta przez 2 osoby. Do warzyw trzeba "akcentu", zeby nie byly obowiazkiem, a pokusa.. Dorzucic fety.. Dorzucic tzatziki. Ja jestem czosnkojadem, wiec dla mnie to rozwiazanie idealne. Plus czosnek zbija cholesterol, wiec majonez sie zrownowazy.
- nie laczyc wegli z tluszczami (oprocz warzyw oczywiscie, bo warzywa to wegle). Czyli kanapka bez masla, bez sera.. Wczesniej nie jedlismy tez rzeczy typu quinua, soczewica i cieciorka z tluszcze, teraz jemy. jak robilam sos miesny do quinua (jak quinua nie jadasz, to polecam!), to go odtluszczalam- do zamrazary na noc i nastepnego dnia odlupywalam zgromadzona na gorze warstwe tluszczu)
- desery montignacowe oczywiscie od swieta. 1-2 w tygodniu, mialam etap radosci z MM deserow i jedlismy je codziennie, waga nie rosla, ale tez nie spadala.Bozia3, efcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heretyczka wrote:szczęść boże
w zwionzku z rospoczenciem roku szkolnego pszypominam o dzisiejszej katehezie, obecność obowionzkowa
zahencam ruwnież do spowiedzi św. z nowym rokiem szkolnym
A.Reni, BISCA, efcia, Mega, caffe lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/wachlarze-panele-ekrany-firany-firanki-komplet-hit-i5127713538.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro
Bozia, zainstaluj sobie adblockakapturnica, Reni, moremi, Mega, caffe lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/wachlarze-panele-ekrany-firany-firanki-komplet-hit-i5127713538.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro
ja tego nawet nie klikam, bo i mi sie allegro przerzuci z wciskania mat piankowych na firankowe straszydla..Bozia3, moremi, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
-
jest Bozio-Moderator? Ni ma?
No to: nie ide!! szczele se wagary w pierwszy dzien!
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 1 września 2015, 14:37
Dziobak, kapturnica, moremi, macduska, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynieusprawiedliwiona nieobecność bendzie raportowana do dyrektora
A.
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 1 września 2015, 14:37
Reni, BISCA lubią tę wiadomość