35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziobak wrote:Temat wanny jest mi bliski. Rok temu robiliśmy łazienkę z piękną narożna wanna. Kąpiele odchodziły jak trzeba, z solami i swieczkami. Jakiś czas temu patrzę, a cały dół wanny podrapany od tych prostytutkowych soli. Bo wanna akrylowa. Teraz wygląda jakby była kupiona w sekend hendzie...
Dziobak, Sabina, Alis, moremi, Mimbla, efcia, kapturnica, ania.g, pierwiastka, iwcia77, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Jak to jest z tym testem Nifty ? ,mi genetyk tez proponowala ale zaznaczyla ze nie jest 100% u nas kosz 500 euro.
No proszę - czyli taniej macie. To jest na ponad 99%. Kiedyś się chwalili, że ubezpieczają od wyników fałszywie dobrych na 200 tys. euro - że powiedzą, że dziecko zdrowe, a urodzi sie chore. Teraz dzwoniłam do dwóch klinik i nie umieli mi powiedzieć, czy wciąż obowiązuje.
Bozia - wywalę pieniądze, bo wieżę, ze wszystko jest dobrze i chcę to mieć na piśmie. Nie chcę się dręczyć. Gdyby wynik był odwrotny to nie wiem... Nie mam scenariusza i nie będę na razie układać. Próbowałam to przemyśleć, ale nie umiem.
Sabina - dostałam w końcu odpowiedź z laboratorium. W złym teście brali pod uwagę tylko NT, CRL i krew, w dobrym jeszcze dodatkowe markery - kość nosową. Gdyby dodać kość do złego badania, wynik byłby ponad 1000, gdyby jej nie brać w dobrym badaniu wynik spada do 1:100.... Super. Tylko niech mi ktoś powie, czy nalezy brać, czy nie... Ten lekarz pisze, że teraz raczej zaleca się nie branie, bo chcą wykryc jak najwięcej chorych dzieci nawet kosztem robienia dodatkowych nadań kobietom ze zdrowymi dziećmi, a ostateczna decyzja należy do rodziców. Choć oczywiście certyfikowany lekarz może brać pod uwagę kość nosową i to nie jest błąd.
Pani genetyk stwierdziła, że to głównie napędza klientów tym od płatnych badań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 14:44
Bozia3, Sabina, moremi, iwcia77, malgos741, satori lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:My też, a Adaś skończył właśnie 16 miesiecy. Mały jakiś chyba jest...
My dopiero powoli się do 80 przymierzamy. Młoda właśnie dostała zimowy kombinezon w tym rozmiarze - że niby trochę na wyrost.efcia, Dziobak, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:dzięki!
p.s. jakiego kurzego pazura...?
Na Nowy Rok przybywa dnia na barani skok, a na wigilie na kurzy pazur. Tylko do rymu jakos to szlo.moremi, Sabina, pierwiastka, BISCA, satori lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Alis wrote:My dopiero powoli się do 80 przymierzamy. Młoda właśnie dostała zimowy kombinezon w tym rozmiarze - że niby trochę na wyrost.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c046d21ee548.jpgivf-ivf, paszczakin, Magdala, efcia, kapturnica, SolarPolar, Sabina, ania.g, pierwiastka, iwcia77, malgos741, BISCA, megan8, satori lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Nie wiem jak mój będzie ozdobiony. Wiem, że będzie PODRAPANY. Młody właśnie porysował nowy stół cyrklem.
Przypadkowo oczywiście.
Do jasnej prostytutki nędzy!!!!!
czepiasz sie duska.. zadrapania na stolach to nie uszkodzenia, to HISTORIA. Jeszcze bedziesz sie z rozrzewnieniem na te znaki gapicMimbla, ComeToMeBaby, Magdala, moremi, macduska, efcia, kapturnica, Dziobak, gretka, Sabina, pierwiastka, iwcia77, malgos741, Mega, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:jak ozdabiacie stoły na wigilię? - bo szukam inspiracji....
Ja bym, ja bym!
a nie kurde, u rodzicow bede, to se moge ozdabiac..
ale u mnie jest zazwyczaj naturalnie (pierniki, szyszki, sznurek, jak sie do prostytutki nedzy nazywaja takie naturalne tasiemki??), do tego jednokolorowe ozdoby
edit: przpomnialo mi sie- rafiaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 15:37
moremi, Bozia3, efcia, kapturnica, Dziobak, Sabina, pierwiastka, iwcia77, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
Jestem, melduję się.
I nawet Was nadrobilam:).miło ze pamietalyscie o mnie.
No wiec blastocysta ladnie sie rozmrozila i było nacięcie otoczki, wszystko gladko poszło tym razem (poprzednio sam transfer mi się strasznie dluzyl).polezałam chwilę i pojechaliśmy do domu.
testuje 11 dpt,wcześniej biorę utrogestan, pracuje,no i staram się nie zwariowac:).
Reni ma juz od dzisiaj zmiany w pracy,to pewnie dlatego nie zaglada
Reni,buzia duza..ComeToMeBaby, Magdala, moremi, Bozia3, efcia, beates, kapturnica, Dziobak, SolarPolar, gretka, macduska, Sabina, gosia7122, ania.g, pierwiastka, malgos741, Reni, Mega, BISCA, megan8, satori lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Temat wanny jest mi bliski. Rok temu robiliśmy łazienkę z piękną narożna wanna. Kąpiele odchodziły jak trzeba, z solami i swieczkami. Jakiś czas temu patrzę, a cały dół wanny podrapany od tych prostytutkowych soli. Bo wanna akrylowa. Teraz wygląda jakby była kupiona w sekend hendzie...
Jeżżżu, dobrze, ze mowisz, wlasnie wielka pake soli kąpielowej dostalam. Znakow czasu na wannie bym nie zniesla
oddam wrogowiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 15:30
moremi, Bozia3, efcia, Dziobak, Sabina, iwcia77, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Nie wiem jak mój będzie ozdobiony. Wiem, że będzie PODRAPANY. Młody właśnie porysował nowy stół cyrklem.
Przypadkowo oczywiście.
Do jasnej prostytutki nędzy!!!!!
Juz chcialam dopytywac. Myslalam, ze to nowy trend ozdabiania stolu.
No nic.
Wspolczuje. Wiem jak to Cie wku.wilo.
Ja sobie zawsze wtedy mowie, ze rzeczy sie niszcza i nic na to nie poradzimy. To wam sie zniszczylo troche wczesniej.moremi, Mimbla, efcia, macduska, BISCA, satori lubią tę wiadomość
paszczakin wrote:Jeżżżu, dobrze, ze mowisz, wlasnie wielka pake soli kąpielowej dostalam. Znakow czasu na wannie bym nie zniesla
oddam wrogowi
Ty idz do wroga sie kapac. Dwie pieczenie upieczesz.moremi, ComeToMeBaby, efcia, Dziobak, Sabina, pierwiastka, iwcia77, BISCA, satori lubią tę wiadomość
Mimbla wrote:Jestem, melduję się.
I nawet Was nadrobilam:).miło ze pamietalyscie o mnie.
No wiec blastocysta ladnie sie rozmrozila i było nacięcie otoczki, wszystko gladko poszło tym razem (poprzednio sam transfer mi się strasznie dluzyl).polezałam chwilę i pojechaliśmy do domu.
testuje 11 dpt,wcześniej biorę utrogestan, pracuje,no i staram się nie zwariowac:).
Reni ma juz od dzisiaj zmiany w pracy,to pewnie dlatego nie zaglada
Reni,buzia duza..
Mimblus! Fajnie, zes w dwupaku!
http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/hug2-smiley.gifComeToMeBaby, Mimbla, efcia, gretka, Sabina, pierwiastka, iwcia77, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość