35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Sabina wrote:Serio Kometa? I tak nic się nie cieszysz, że zaczynacie? Nic a nic?
tylko że OKRES mam!!!! rozumiesz?! to som trudne chwile... eh.Sabina, efcia, malgos741, Mega, Aasiula, satori lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Mam pytanie - kto u mnie w chacie palił fajki? Cały czas czuję dym papierosowy, a nikt z domowników nie pali.... Idę sprawdzić piec centralny, bo to chyba jego sprawka
to był mój pierwszy objaw ciążowy, dym papierosowy czułam na kilometr albo i dwamalgos741, Aasiula, moremi, SolarPolar, pierwiastka, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:nie no- cieszę się! bardzo.
tylko że OKRES mam!!!! rozumiesz?! to som trudne chwile... eh.po porodzie będziesz miała okres przez kilkanaście dni, a może tygodni
Naciesz się nim, to Twój ostatni - na długie 9 miesięcy
efcia, malgos741, Mega, Aasiula, moremi, pierwiastka, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Kuźwa, to muszę sama siebie poprosić
ach takjesteś swoim właścicielem i zarządcą, wszystko jasne.
no to jest też możliwość że hm, jakiś dym okoliczny Ci został wciśnięty przez komin, wstecznym ciągiem, czasem takie zjawisko występuje w przyrodzie. Jest tak też jak ciśnienie atmosferyczne spada..
Piec absolutnie nie powinien wydawać z siebie takich zapachów...aczkolwiek możesz go też przeczyścić, u gazownika z uprawnieniami. Jak chcesz na priva Ci opowiem co i jak.
Wentylację sprawdzi kominiarz, powinien sprawdzić z zewnątrz - z komina, taką kulką ze szczoteczką, a nie tylko zapuścić sobie zapalniczkę tuż przy kratce. Wielu dzisiejszych "fachowców" to niestety amatorzy i nie męczą się czyszczeniem, tylko sprawdzają ciąg grawitacyjny zapalniczką...
A wiem to wszystko bo kiedyś się udzielałam w zarządzie wspólnoty mieszkaniowej i nawet na nasz dach wychodziłam, bo dach i kominy zrobiliśmy nowe.
Jak się martwisz, to oprócz przeglądów - zainwestuj w tzw czujkę dymu, gazu i CO. Nie są to drogie urządzenia.Sabina, ComeToMeBaby, ivf-ivf, Mega, moremi, pierwiastka, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:kochana , bo robi sie tak : Huggisy zakladasz tylko do kapieli a potem zmieniasz na normalne pieluchy, wtedy masz oszczednosc
ja mialam 4 specjalne gatki do kapieli i prawie wcale nie uzywalam , wolalam huggisy
. jedne z tych znajdziesz na fb - reni znalazla w necie , one sa z pianki takiej jak maja nurkowie
- mi bylo tak niewygodnie je wkladac , ze po 2 razie poddalam sie.
ivf-ivf, moremi, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:E tam trudne
po porodzie będziesz miała okres przez kilkanaście dni, a może tygodni
Naciesz się nim, to Twój ostatni - na długie 9 miesięcy
idę sobie film na Utube zarzucić, tam ponoć gra ten słynny aktor: Menopur. Ma być elektryzująco- horror chyba. Chociaż na razie ze zwiastuna filmu wnioskuję że raczej sci-fiSabina, malgos741, Mega, Aasiula, Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Mimbla nono, niezła jesteś
To są poważne rzeczy, w Polsce każdego roku ktoś się truje albo gazem albo tlenkiem węgla. Jak temperatura spada poniżej 0, to zaraz pojawiają się takie wiadomości. niestety.
Największą głupotę jaką ludzie robią, to nie tylko że nie wpuszczają na przeglądy i nie serwisują tych urządzeń.. ale dodatkowo sobie zatykają te kratki, jakimiś szmatami, zaklejają gazetą - żeby zimno nie wchodziło....ivf-ivf, efcia, iwcia77, ComeToMeBaby, macduska, moremi, pierwiastka, BISCA, satori lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:No ja kumam, ze Huggiesy tylko do kapieli. Ale jak bedziemy chodzic na basen 5 razy dziennie, to pojdziemy z torbami!!
Wczasy w tropikach ma i jeszcze narzekababom to się w dupach z tego dobrobytu przewraca
nie ma jakiegoś tańszego odpowiednika? W jakiejś drogerii czy co
Sabina, malgos741, anna maria, Mega, Dziobak, iwcia77, macduska, moremi, BISCA, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:I Ty to pamiętasz??????
a drugi to chęć na banana o 22.00, lecielismy z moim do jedynego wówczas nocnego sklepu, a po drodze "modliłam sie" zeby mieli banany
takich rzeczy sie nie zapominaMega, malgos741, Sabina, ComeToMeBaby, moremi, pierwiastka, BISCA, satori, Bozia3, Mimbla lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Wczasy w tropikach ma i jeszcze narzeka
babom to się w dupach z tego dobrobytu przewraca
nie ma jakiegoś tańszego odpowiednika? W jakiejś drogerii czy co
moremi lubi tę wiadomość
-
Natka_79 wrote:Czesc,
Ooo, udało mi sie was nadrobić, normalnie cud
Trzymam kciuki za potrzebujące!
U nas powoli do przodu. Tylko troche mało czasu na sen. Starszy obrażony na mnie, tylko tata sie liczy. Troche mi z tym dziwnie. KP meczy mnie strasznie, to nie moja bajka. Mam dość i wkrótce zamierzam zamknąć ten rozdział. Tylko te komentarze u pediatry, teściowa tez pewnie dorzuci swoje 5gr...
Zmykam, mam nadzieje ze na krótko
Co to jest KP?iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Nawet nie chodzi o to. Ale jakos sobie nie wyobrazam, ze jade na wakacje z walizka pelna pieluch!! Bo dziecie zuzyje 5 dziennie do plywania + 3 zwykle, to przez 7 dni daje nam 46 kartonow pieluch
A na miejscu się nie da kupić?
Mam katar i umieram... Zamieniam się w facetaivf-ivf, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Nawet nie chodzi o to. Ale jakos sobie nie wyobrazam, ze jade na wakacje z walizka pelna pieluch!! Bo dziecie zuzyje 5 dziennie do plywania + 3 zwykle, to przez 7 dni daje nam 46 kartonow pieluch
No to na miejscu kuptylko gdzieś u tubylców, a nie w hotelu.
Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Pewnie sie da. W cenach wielce turystycznych.
Nie wiem, gdzie lecicie, ale twój kraj do najtańszych nie należy, więc chyba nie powinno być tak źle. Poza tym w każdej większej wsi jest zazwyczaj jakiś supermarket, jeśli tylko będzie wieś przy hotelu. Wzięłabym może te do pływania, a zwykłe powinno się dać praktycznie wszędzie kupić.anna maria, Bozia3 lubią tę wiadomość