X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Serio Kometa? I tak nic się nie cieszysz, że zaczynacie? Nic a nic? ;)
    nie no- cieszę się! bardzo.
    tylko że OKRES mam!!!! rozumiesz?! to som trudne chwile... eh.

Sabina, efcia, malgos741, Mega, Aasiula, satori lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mam pytanie - kto u mnie w chacie palił fajki? Cały czas czuję dym papierosowy, a nikt z domowników nie pali.... Idę sprawdzić piec centralny, bo to chyba jego sprawka ;)

to był mój pierwszy objaw ciążowy, dym papierosowy czułam na kilometr albo i dwa

malgos741, Aasiula, moremi, SolarPolar, pierwiastka, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tublu.pl/myju-myju/akcesoria-do-plywania/strona-1/

dziobak- jedne to te mialam tylko granatowe :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nie no- cieszę się! bardzo.
    tylko że OKRES mam!!!! rozumiesz?! to som trudne chwile... eh.
    E tam trudne ;) po porodzie będziesz miała okres przez kilkanaście dni, a może tygodni ;) Naciesz się nim, to Twój ostatni - na długie 9 miesięcy :)

efcia, malgos741, Mega, Aasiula, moremi, pierwiastka, BISCA, satori lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kuźwa, to muszę sama siebie poprosić ;)

ach tak :) jesteś swoim właścicielem i zarządcą, wszystko jasne.
    no to jest też możliwość że hm, jakiś dym okoliczny Ci został wciśnięty przez komin, wstecznym ciągiem, czasem takie zjawisko występuje w przyrodzie :). Jest tak też jak ciśnienie atmosferyczne spada..

Piec absolutnie nie powinien wydawać z siebie takich zapachów...aczkolwiek możesz go też przeczyścić, u gazownika z uprawnieniami. Jak chcesz na priva Ci opowiem co i jak.

Wentylację sprawdzi kominiarz, powinien sprawdzić z zewnątrz - z komina, taką kulką ze szczoteczką, a nie tylko zapuścić sobie zapalniczkę tuż przy kratce. Wielu dzisiejszych "fachowców" to niestety amatorzy i nie męczą się czyszczeniem, tylko sprawdzają ciąg grawitacyjny zapalniczką...

A wiem to wszystko bo kiedyś się udzielałam w zarządzie wspólnoty mieszkaniowej i nawet na nasz dach wychodziłam, bo dach i kominy zrobiliśmy nowe ;).

Jak się martwisz, to oprócz przeglądów - zainwestuj w tzw czujkę dymu, gazu i CO. Nie są to drogie urządzenia.

Sabina, ComeToMeBaby, ivf-ivf, Mega, moremi, pierwiastka, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    kochana , bo robi sie tak : Huggisy zakladasz tylko do kapieli a potem zmieniasz na normalne pieluchy, wtedy masz oszczednosc :) ja mialam 4 specjalne gatki do kapieli i prawie wcale nie uzywalam , wolalam huggisy :). jedne z tych znajdziesz na fb - reni znalazla w necie , one sa z pianki takiej jak maja nurkowie :) - mi bylo tak niewygodnie je wkladac , ze po 2 razie poddalam sie.
    No ja kumam, ze Huggiesy tylko do kapieli. Ale jak bedziemy chodzic na basen 5 razy dziennie, to pojdziemy z torbami!!

ivf-ivf, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    to był mój pierwszy objaw ciążowy, dym papierosowy czułam na kilometr albo i dwa
    I Ty to pamiętasz?????? divers2201.gif

malgos741, efcia, Mega, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    E tam trudne ;) po porodzie będziesz miała okres przez kilkanaście dni, a może tygodni ;) Naciesz się nim, to Twój ostatni - na długie 9 miesięcy :)
    ehehehehe wiesz, nie mam porównania...
    idę sobie film na Utube zarzucić, tam ponoć gra ten słynny aktor: Menopur. Ma być elektryzująco- horror chyba. Chociaż na razie ze zwiastuna filmu wnioskuję że raczej sci-fi :P

Sabina, malgos741, Mega, Aasiula, Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla nono, niezła jesteś ;)

ivf-ivf, pierwiastka lubią tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mimbla nono, niezła jesteś ;)

To są poważne rzeczy, w Polsce każdego roku ktoś się truje albo gazem albo tlenkiem węgla. Jak temperatura spada poniżej 0, to zaraz pojawiają się takie wiadomości. niestety.

Największą głupotę jaką ludzie robią, to nie tylko że nie wpuszczają na przeglądy i nie serwisują tych urządzeń.. ale dodatkowo sobie zatykają te kratki, jakimiś szmatami, zaklejają gazetą - żeby zimno nie wchodziło....

ivf-ivf, efcia, iwcia77, ComeToMeBaby, macduska, moremi, pierwiastka, BISCA, satori lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    No ja kumam, ze Huggiesy tylko do kapieli. Ale jak bedziemy chodzic na basen 5 razy dziennie, to pojdziemy z torbami!!

Wczasy w tropikach ma i jeszcze narzeka ;-) babom to się w dupach z tego dobrobytu przewraca ;-) nie ma jakiegoś tańszego odpowiednika? W jakiejś drogerii czy co :-) :-)

Sabina, malgos741, anna maria, Mega, Dziobak, iwcia77, macduska, moremi, BISCA, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    I Ty to pamiętasz?????? divers2201.gif

a drugi to chęć na banana o 22.00, lecielismy z moim do jedynego wówczas nocnego sklepu, a po drodze "modliłam sie" zeby mieli banany ;D

takich rzeczy sie nie zapomina :-)

Mega, malgos741, Sabina, ComeToMeBaby, moremi, pierwiastka, BISCA, satori, Bozia3, Mimbla lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Wczasy w tropikach ma i jeszcze narzeka ;-) babom to się w dupach z tego dobrobytu przewraca ;-) nie ma jakiegoś tańszego odpowiednika? W jakiejś drogerii czy co :-) :-)
    Nawet nie chodzi o to. Ale jakos sobie nie wyobrazam, ze jade na wakacje z walizka pelna pieluch!! Bo dziecie zuzyje 5 dziennie do plywania + 3 zwykle, to przez 7 dni daje nam 46 kartonow pieluch ;)

moremi lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Czesc,
    Ooo, udało mi sie was nadrobić, normalnie cud :)
    Trzymam kciuki za potrzebujące!
    U nas powoli do przodu. Tylko troche mało czasu na sen. Starszy obrażony na mnie, tylko tata sie liczy. Troche mi z tym dziwnie. KP meczy mnie strasznie, to nie moja bajka. Mam dość i wkrótce zamierzam zamknąć ten rozdział. Tylko te komentarze u pediatry, teściowa tez pewnie dorzuci swoje 5gr...
    Zmykam, mam nadzieje ze na krótko ;)

Co to jest KP?

iwcia77 lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Nawet nie chodzi o to. Ale jakos sobie nie wyobrazam, ze jade na wakacje z walizka pelna pieluch!! Bo dziecie zuzyje 5 dziennie do plywania + 3 zwykle, to przez 7 dni daje nam 46 kartonow pieluch ;)

A na miejscu się nie da kupić?
    Mam katar i umieram... Zamieniam się w faceta :)

ivf-ivf, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

No to na miejscu kup :-) tylko gdzieś u tubylców, a nie w hotelu.

Dziobak, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Co to jest KP?

Karmienie piersią

Alis, iwcia77, Mimbla, moremi, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc, oko mi ucieka :-)

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A na miejscu się nie da kupić?
    Mam katar i umieram... Zamieniam się w faceta :)
    Pewnie sie da. W cenach wielce turystycznych. ;)

moremi lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Pewnie sie da. W cenach wielce turystycznych. ;)

Nie wiem, gdzie lecicie, ale twój kraj do najtańszych nie należy, więc chyba nie powinno być tak źle. Poza tym w każdej większej wsi jest zazwyczaj jakiś supermarket, jeśli tylko będzie wieś przy hotelu. Wzięłabym może te do pływania, a zwykłe powinno się dać praktycznie wszędzie kupić.

anna maria, Bozia3 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 12570 12571 12572 12573 12574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ