X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Powoli zaczynam mieć dość!!!!! Było tak pięknie, a skończyło się jak zwykle :( A do tego przesunęła mi się @ i teraz będzie problem z moją wizytą u gin na którą czekam dwa miesiące: ( Wyć mi się chce!!!!!!!!!!!!!!!
    Mango dzwoń i zmieniaj termin - nie odwlekaj lekarza, bo naprawdę szkoda czasu

inessa, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    z tego co pamiętam miałaś komplet badań robiony, prawda?
    No wychodzi na to, że nie miałam kompletu. Nie miałam tych badań co się oblicza rezerwę, czy jakoś tak.

inessa, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,
    Wspieram każdą w staraniach!!!
    U mnie już pokoik wyszykowany, mebelki są , torba spakowana - mogę powiedzieć , że jestem gotowa.
    Trzymajcie się kobietki i nie odpuszczajcie nawet jak jest pod górkę!
    pozdrawiam wszystkie i każdą z osobna

inessa, Olena, promyk, caffe, gosia7122, grosza, Mango, Reni, bliska77, Iwone, Lucky, anek42, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela buziaczki i czekamy na wiadomości poporodzie :D :D :D

Olena, bliska77, angela, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela powodzenia :)Zaczyna się na zewnątrz przygoda zwana życiem..:)

inessa, bliska77, angela, Lucky, anek42, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• grosza Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jesteśmy z Tobą myślami :) Czekamy na dzidzię :)

inessa, bliska77, angela, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już zmieniłam - na 3.grudnia :( Normalnie czarna dupa :(
    Bozia3 wrote:
    Mango dzwoń i zmieniaj termin - nie odwlekaj lekarza, bo naprawdę szkoda czasu

inessa, bliska77, Lucky, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    No już zmieniłam - na 3.grudnia :( Normalnie czarna dupa :(
    A nie ma szans na początek listopada? Może jakaś dziura by się znalazła dla Ciebie w terminach....zawsze to cykl do przodu...

bliska77, inessa, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• grosza Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango no to niezły termin nie ma co :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2013, 18:17

inessa, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera Mango, strasznie odległy ten termin, dzwoń co 2,3 dzień, może coś się zwolni,
    Angela, czekamy razem z Tobą ;-)

inessa, angela, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda gadać :( nie odwołałam tego terminu na 29.10. - może coś się zmieni do tej pory i jednak będę mogła pójść. Tak się zastanawiam czy nie zrobić jakichś badań przed pójściem do gin, aby nie tracić znowu czasu. Co powinnam zrobić na początek?
    Bozia3 wrote:
    A nie ma szans na początek listopada? Może jakaś dziura by się znalazła dla Ciebie w terminach....zawsze to cykl do przodu...

bliska77, Lucky, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Szkoda gadać :( nie odwołałam tego terminu na 29.10. - może coś się zmieni do tej pory i jednak będę mogła pójść. Tak się zastanawiam czy nie zrobić jakichś badań przed pójściem do gin, aby nie tracić znowu czasu. Co powinnam zrobić na początek?
    amh, DHEA-S, estradiol, fsh, lh, prolaktyna, tsh, to na początek - to zupełna podstawa

Lucky, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni przepraszam że nie odpisałam ale mnie wciągnęło życie ;)
    Ja nawet nie wiedziałam że bromergon może dawać jakieś reakcje uboczne, po prostu zaczęłam brać i zero, nawet nie przytyłam, tak więc nie nastawiaj się negatywnie, tylko spróbuj, tym bardziej że on na receptę to jakoś 11zł kosztuje a bez 23 albo 26.
    No i nie mów, że Ty tez drogi lek brałaś tylko miesiąc i myślałaś że Ci prolaktynę na zawsze ustawi?! Ja bromergon biorę od prawie roku! i wiem że cały czas musze

Mango, przykro mi ogromnie :( przytulam Cię mocno. Wg mnie koniecznie musisz zrobić sobie komplet badań zeby nie tracić czasu. Dostałaś @ więc zaraz ruszaj, bo pierwszy pakiet robisz w 3-5 dc. Zerknij do wątku o badaniach, tam jest bardzo dużo. W razie czego dopytuj. AMH bardzo drogie (jak dla mnie), może porób hormony a rezerwę jajnikową później? zdecyduj sama

Aga, a to DHEA-S to w jakim celu badałaś? I co myślisz że wskaże badanie LH u Cafe?

Dawno nie było Pandy,a Joli to już ze 3 miesiące, ciekawe co u nich

inessa, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytat z jednej ze stron poświęconej poszczególnym hormonom, są to najbardziej ogólne fragmenty, chodzi o to, ze są to niezwykle wazne hormony dla prawidłowego funkcjonowania organizmu kobiety, zwłaszcza przy staraniach o potomstwo ;-)
    "DHEAS razem ze stężeniem innych hormonów, takich jak FSH, LH, prolaktyna, estrogeny i testosteron, jest pomocna w rozpoznaniu zespołu policystycznych jajników (PCOS) i wykluczeniu innych przyczyn niepłodności, braku miesiączki i hirsutyzmu.

Ocena stężenia DHEAS i innych hormonów może być zlecona, przy podejrzeniu nadmiernej (lub znacznie rzadziej niedostatecznej) produkcji androgenów i/lub gdy lekarz chce ocenić funkcję nadnerczy.

LH (i FSH) zleca się w diagnostyce niepłodności oraz zaburzeń funkcjonowania przysadki i gonad.
    Oznaczenie LH można zlecić razem z FSH u kobiet z nieregularnymi cyklami miesiączkowymi, między innymi na początku menopauzy"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2013, 20:39

Lucky, inessa, samira, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    tylko na receptę, lepiej żebys przerwy nie robiła, może powiedz w aptece ze w piatek doniesiesz receptę

Megan8 - ale jak jesteś w 27 tc to już się nie bierze progesteronu. Co do zasady gdzieś do 20-22 tc max, póki nie wytworzy się łożysko. Czemu bierzesz go tak długo?

Lucky, bliska77, inessa, megan8, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jakaś taka padnięta. Ostatnio to najchętniej cały dzień bym spała. Nogi, a w zasadzie kości mnie zaczynają "rwać", pewnie zbliża się @ bo ja przed, mam objawy jak na grypę.

Nati, jak się czujesz kochana?

samira, Lucky, bliska77, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Muszę coś robić, bo zwariuję :( Mam wrażenie, że chodzi za mną mój zegar i tyka coraz głośniej :(

Lucky, bliska77, inessa, szczęśliwa 2, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki
    bardzo dzisiaj pusto, ostatnio jakoś tak zapanował dołujący jesienny nastrój
    my wyjeżdżamy na 2 tygodnie
    może urlop zaoowocuje :)
    pozdrawiam was wszystkie i liczę na ładną listę zielonych kropek po powrocie
    trzymam mocno kciuki za każdą jedną!

bliska77, caffe, pepapig, Olena, inessa, szczęśliwa 2, anek42, Iwone, Andzia33, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    Megan8 - ale jak jesteś w 27 tc to już się nie bierze progesteronu. Co do zasady gdzieś do 20-22 tc max, póki nie wytworzy się łożysko. Czemu bierzesz go tak długo?
    witajcie,
    ja brałam do końca 7go miesiąca ale ciąże miałam zagrożoną

caffe, inessa, megan8, Lucky, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ostatnio w ogóle jest jakoś pustawo i smutaskowo,nie martwicie się kobietki, mam nadzieję, że każdej z nas w końcu sie uda, ja wiem, że kolejne nieudane próby mogą doprowadzić człowieka do szału, załamki itp ale to normalne i nie mozna sie przejmować :-)

caffe, pepapig, inessa, megan8, Lucky, szczęśliwa 2, Olena, anek42, Iwone, Andzia33, gosia7122 lubią tę wiadomość

‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ