35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mango dzwoń i zmieniaj termin - nie odwlekaj lekarza, bo naprawdę szkoda czasuMango wrote:Powoli zaczynam mieć dość!!!!! Było tak pięknie, a skończyło się jak zwykle
A do tego przesunęła mi się @ i teraz będzie problem z moją wizytą u gin na którą czekam dwa miesiące: ( Wyć mi się chce!!!!!!!!!!!!!!!
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane,
Wspieram każdą w staraniach!!!
U mnie już pokoik wyszykowany, mebelki są , torba spakowana - mogę powiedzieć , że jestem gotowa.
Trzymajcie się kobietki i nie odpuszczajcie nawet jak jest pod górkę!
pozdrawiam wszystkie i każdą z osobna
nick nieaktualny, Olena, promyk, caffe, gosia7122, grosza, Mango, Reni, nick nieaktualny, Iwone, Lucky, anek42, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No już zmieniłam - na 3.grudnia
Normalnie czarna dupa 
Bozia3 wrote:Mango dzwoń i zmieniaj termin - nie odwlekaj lekarza, bo naprawdę szkoda czasu
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lucky, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość
Mango
i jej marzenie 
-
A nie ma szans na początek listopada? Może jakaś dziura by się znalazła dla Ciebie w terminach....zawsze to cykl do przodu...Mango wrote:No już zmieniłam - na 3.grudnia
Normalnie czarna dupa 
nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szkoda gadać
nie odwołałam tego terminu na 29.10. - może coś się zmieni do tej pory i jednak będę mogła pójść. Tak się zastanawiam czy nie zrobić jakichś badań przed pójściem do gin, aby nie tracić znowu czasu. Co powinnam zrobić na początek?
Bozia3 wrote:A nie ma szans na początek listopada? Może jakaś dziura by się znalazła dla Ciebie w terminach....zawsze to cykl do przodu...
nick nieaktualny, Lucky, nick nieaktualny, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
Mango
i jej marzenie 
-
nick nieaktualnyamh, DHEA-S, estradiol, fsh, lh, prolaktyna, tsh, to na początek - to zupełna podstawaMango wrote:Szkoda gadać
nie odwołałam tego terminu na 29.10. - może coś się zmieni do tej pory i jednak będę mogła pójść. Tak się zastanawiam czy nie zrobić jakichś badań przed pójściem do gin, aby nie tracić znowu czasu. Co powinnam zrobić na początek?
Lucky, nick nieaktualny, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
Reni przepraszam że nie odpisałam ale mnie wciągnęło życie

Ja nawet nie wiedziałam że bromergon może dawać jakieś reakcje uboczne, po prostu zaczęłam brać i zero, nawet nie przytyłam, tak więc nie nastawiaj się negatywnie, tylko spróbuj, tym bardziej że on na receptę to jakoś 11zł kosztuje a bez 23 albo 26.
No i nie mów, że Ty tez drogi lek brałaś tylko miesiąc i myślałaś że Ci prolaktynę na zawsze ustawi?! Ja bromergon biorę od prawie roku! i wiem że cały czas musze
Mango, przykro mi ogromnie
przytulam Cię mocno. Wg mnie koniecznie musisz zrobić sobie komplet badań zeby nie tracić czasu. Dostałaś @ więc zaraz ruszaj, bo pierwszy pakiet robisz w 3-5 dc. Zerknij do wątku o badaniach, tam jest bardzo dużo. W razie czego dopytuj. AMH bardzo drogie (jak dla mnie), może porób hormony a rezerwę jajnikową później? zdecyduj sama
Aga, a to DHEA-S to w jakim celu badałaś? I co myślisz że wskaże badanie LH u Cafe?
Dawno nie było Pandy,a Joli to już ze 3 miesiące, ciekawe co u nich
nick nieaktualny, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycytat z jednej ze stron poświęconej poszczególnym hormonom, są to najbardziej ogólne fragmenty, chodzi o to, ze są to niezwykle wazne hormony dla prawidłowego funkcjonowania organizmu kobiety, zwłaszcza przy staraniach o potomstwo

"DHEAS razem ze stężeniem innych hormonów, takich jak FSH, LH, prolaktyna, estrogeny i testosteron, jest pomocna w rozpoznaniu zespołu policystycznych jajników (PCOS) i wykluczeniu innych przyczyn niepłodności, braku miesiączki i hirsutyzmu.
Ocena stężenia DHEAS i innych hormonów może być zlecona, przy podejrzeniu nadmiernej (lub znacznie rzadziej niedostatecznej) produkcji androgenów i/lub gdy lekarz chce ocenić funkcję nadnerczy.
LH (i FSH) zleca się w diagnostyce niepłodności oraz zaburzeń funkcjonowania przysadki i gonad.
Oznaczenie LH można zlecić razem z FSH u kobiet z nieregularnymi cyklami miesiączkowymi, między innymi na początku menopauzy"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2013, 20:39
Lucky, nick nieaktualny, nick nieaktualny, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:tylko na receptę, lepiej żebys przerwy nie robiła, może powiedz w aptece ze w piatek doniesiesz receptę
Megan8 - ale jak jesteś w 27 tc to już się nie bierze progesteronu. Co do zasady gdzieś do 20-22 tc max, póki nie wytworzy się łożysko. Czemu bierzesz go tak długo?
Lucky, nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
Jestem jakaś taka padnięta. Ostatnio to najchętniej cały dzień bym spała. Nogi, a w zasadzie kości mnie zaczynają "rwać", pewnie zbliża się @ bo ja przed, mam objawy jak na grypę.
Nati, jak się czujesz kochana?
nick nieaktualny, Lucky, nick nieaktualny, nick nieaktualny, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
witam dziewczynki
bardzo dzisiaj pusto, ostatnio jakoś tak zapanował dołujący jesienny nastrój
my wyjeżdżamy na 2 tygodnie
może urlop zaoowocuje
pozdrawiam was wszystkie i liczę na ładną listę zielonych kropek po powrocie
trzymam mocno kciuki za każdą jedną!
nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, Olena, nick nieaktualny, szczęśliwa 2, anek42, Iwone, Andzia33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitajcie,Nati74 wrote:Megan8 - ale jak jesteś w 27 tc to już się nie bierze progesteronu. Co do zasady gdzieś do 20-22 tc max, póki nie wytworzy się łożysko. Czemu bierzesz go tak długo?
ja brałam do końca 7go miesiąca ale ciąże miałam zagrożoną
caffe, nick nieaktualny, megan8, Lucky, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytak ostatnio w ogóle jest jakoś pustawo i smutaskowo,nie martwicie się kobietki, mam nadzieję, że każdej z nas w końcu sie uda, ja wiem, że kolejne nieudane próby mogą doprowadzić człowieka do szału, załamki itp ale to normalne i nie mozna sie przejmować
caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8, Lucky, szczęśliwa 2, Olena, anek42, Iwone, Andzia33, gosia7122 lubią tę wiadomość