35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Mango wrote:Powoli zaczynam mieć dość!!!!! Było tak pięknie, a skończyło się jak zwykle
A do tego przesunęła mi się @ i teraz będzie problem z moją wizytą u gin na którą czekam dwa miesiące: ( Wyć mi się chce!!!!!!!!!!!!!!!
inessa, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane,
Wspieram każdą w staraniach!!!
U mnie już pokoik wyszykowany, mebelki są , torba spakowana - mogę powiedzieć , że jestem gotowa.
Trzymajcie się kobietki i nie odpuszczajcie nawet jak jest pod górkę!
pozdrawiam wszystkie i każdą z osobnainessa, Olena, promyk, caffe, gosia7122, grosza, Mango, Reni, bliska77, Iwone, Lucky, anek42, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mango wrote:No już zmieniłam - na 3.grudnia
Normalnie czarna dupa
bliska77, inessa, Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szkoda gadać
nie odwołałam tego terminu na 29.10. - może coś się zmieni do tej pory i jednak będę mogła pójść. Tak się zastanawiam czy nie zrobić jakichś badań przed pójściem do gin, aby nie tracić znowu czasu. Co powinnam zrobić na początek?
Bozia3 wrote:A nie ma szans na początek listopada? Może jakaś dziura by się znalazła dla Ciebie w terminach....zawsze to cykl do przodu...bliska77, Lucky, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
nick nieaktualnyMango wrote:Szkoda gadać
nie odwołałam tego terminu na 29.10. - może coś się zmieni do tej pory i jednak będę mogła pójść. Tak się zastanawiam czy nie zrobić jakichś badań przed pójściem do gin, aby nie tracić znowu czasu. Co powinnam zrobić na początek?
Lucky, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
Reni przepraszam że nie odpisałam ale mnie wciągnęło życie
Ja nawet nie wiedziałam że bromergon może dawać jakieś reakcje uboczne, po prostu zaczęłam brać i zero, nawet nie przytyłam, tak więc nie nastawiaj się negatywnie, tylko spróbuj, tym bardziej że on na receptę to jakoś 11zł kosztuje a bez 23 albo 26.
No i nie mów, że Ty tez drogi lek brałaś tylko miesiąc i myślałaś że Ci prolaktynę na zawsze ustawi?! Ja bromergon biorę od prawie roku! i wiem że cały czas musze
Mango, przykro mi ogromnieprzytulam Cię mocno. Wg mnie koniecznie musisz zrobić sobie komplet badań zeby nie tracić czasu. Dostałaś @ więc zaraz ruszaj, bo pierwszy pakiet robisz w 3-5 dc. Zerknij do wątku o badaniach, tam jest bardzo dużo. W razie czego dopytuj. AMH bardzo drogie (jak dla mnie), może porób hormony a rezerwę jajnikową później? zdecyduj sama
Aga, a to DHEA-S to w jakim celu badałaś? I co myślisz że wskaże badanie LH u Cafe?
Dawno nie było Pandy,a Joli to już ze 3 miesiące, ciekawe co u nichinessa, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycytat z jednej ze stron poświęconej poszczególnym hormonom, są to najbardziej ogólne fragmenty, chodzi o to, ze są to niezwykle wazne hormony dla prawidłowego funkcjonowania organizmu kobiety, zwłaszcza przy staraniach o potomstwo
"DHEAS razem ze stężeniem innych hormonów, takich jak FSH, LH, prolaktyna, estrogeny i testosteron, jest pomocna w rozpoznaniu zespołu policystycznych jajników (PCOS) i wykluczeniu innych przyczyn niepłodności, braku miesiączki i hirsutyzmu.
Ocena stężenia DHEAS i innych hormonów może być zlecona, przy podejrzeniu nadmiernej (lub znacznie rzadziej niedostatecznej) produkcji androgenów i/lub gdy lekarz chce ocenić funkcję nadnerczy.
LH (i FSH) zleca się w diagnostyce niepłodności oraz zaburzeń funkcjonowania przysadki i gonad.
Oznaczenie LH można zlecić razem z FSH u kobiet z nieregularnymi cyklami miesiączkowymi, między innymi na początku menopauzy"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2013, 20:39
Lucky, inessa, samira, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:tylko na receptę, lepiej żebys przerwy nie robiła, może powiedz w aptece ze w piatek doniesiesz receptę
Megan8 - ale jak jesteś w 27 tc to już się nie bierze progesteronu. Co do zasady gdzieś do 20-22 tc max, póki nie wytworzy się łożysko. Czemu bierzesz go tak długo?Lucky, bliska77, inessa, megan8, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
Jestem jakaś taka padnięta. Ostatnio to najchętniej cały dzień bym spała. Nogi, a w zasadzie kości mnie zaczynają "rwać", pewnie zbliża się @ bo ja przed, mam objawy jak na grypę.
Nati, jak się czujesz kochana?samira, Lucky, bliska77, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
witam dziewczynki
bardzo dzisiaj pusto, ostatnio jakoś tak zapanował dołujący jesienny nastrój
my wyjeżdżamy na 2 tygodnie
może urlop zaoowocuje
pozdrawiam was wszystkie i liczę na ładną listę zielonych kropek po powrocie
trzymam mocno kciuki za każdą jedną!bliska77, caffe, pepapig, Olena, inessa, szczęśliwa 2, anek42, Iwone, Andzia33, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNati74 wrote:Megan8 - ale jak jesteś w 27 tc to już się nie bierze progesteronu. Co do zasady gdzieś do 20-22 tc max, póki nie wytworzy się łożysko. Czemu bierzesz go tak długo?
ja brałam do końca 7go miesiąca ale ciąże miałam zagrożonącaffe, inessa, megan8, Lucky, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytak ostatnio w ogóle jest jakoś pustawo i smutaskowo,nie martwicie się kobietki, mam nadzieję, że każdej z nas w końcu sie uda, ja wiem, że kolejne nieudane próby mogą doprowadzić człowieka do szału, załamki itp ale to normalne i nie mozna sie przejmować
caffe, pepapig, inessa, megan8, Lucky, szczęśliwa 2, Olena, anek42, Iwone, Andzia33, gosia7122 lubią tę wiadomość