X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango z kwasem nie kombinuj - bierze się po 1 tabletce i nie sądzę, że on jakoś szczególnie ułatwi zajście w ciążę - raczej pozwoli na zdrowy rozwój dziecka....

bliska77, inessa, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mango Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę, ale jakoś nie dawało mi to spokoju. Mnie raczej pomoże cud :(

bliska77, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Też tak myślę, ale jakoś nie dawało mi to spokoju. Mnie raczej pomoże cud :(
    Nie cud - tylko badania - musisz wiedzieć co jest nie tak...u CIebie, a może u M. i wtedy zadziałać - a tak to walczysz z wiatrakami....Ty lepiej bierz przykład z Inessy... :)

caffe, bliska77, Mango, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Od wczoraj chodzi mi po głowie myśl związana z poradą dnia, że należy brać minimum 0,4 mg kwasu foliowego, bo to ułatwia zajście ;) Ile bierzecie tego kwasu ;) ? Może brać dwie tablety? Sama już nie wiem co kombinuję ;)
    Czytałam niedawno, ze dorosłe osoby w ogóle powinny brać kwas foliowy, bo jest go w pokarmach bardzo mało i w takiej formie jest małoprzyswajalny.

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie cud - tylko badania - musisz wiedzieć co jest nie tak...u CIebie, a może u M. i wtedy zadziałać - a tak to walczysz z wiatrakami....Ty lepiej bierz przykład z Inessy... :)
    Zgadzam się w 100% z Bozią.
    Najpierw trzeba ogarnąć swój organizm, zbadać, podrasować. Bo czasami można żyć złudzeniami, tracić nerwy niepotrzebnie, a wystarczy mała ingerencja w organizm i się może udać :)

Mango, wspieram Cię mocno dziewczynko ;)

bliska77, Mango, inessa, pepapig, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Zgadzam się w 100% z Bozią.
    Najpierw trzeba ogarnąć swój organizm, zbadać, podrasować. Bo czasami można żyć złudzeniami, tracić nerwy niepotrzebnie, a wystarczy mała ingerencja w organizm i się może udać :)

Mango, wspieram Cię mocno dziewczynko ;)
    dokładnie tak jak piszecie, zaczynamy od badań!!!!! (jeśli są problemy oczywiście)

Mango, caffe, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy raczej są, bo efekty działań marne. Wezmę się za badania w nowym cyklu (ze względu na wizytę u gin), ale boję się strasznie co usłyszę. Zresztą Caffe już mnie rozszyfrowała ;)

caffe, bliska77, inessa, pepapig, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Problemy raczej są, bo efekty działań marne. Wezmę się za badania w nowym cyklu (ze względu na wizytę u gin), ale boję się strasznie co usłyszę. Zresztą Caffe już mnie rozszyfrowała ;)
    Musisz się zebrać w sobie, bo tak jak pisałam, problem może być niewielki i da się wszystko naprawić, a teraz tracisz czas i nerwy. Pomyśl o tym :)

Jak chcesz, to ja Cię pogonię do lekarza ;)

bliska77, inessa, pepapig, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango, jesteś już dużą dziewczynką, dasz radę, tylko przełam się, pomyśl sobie, że nie Ty pierwsza i nie ostatnia, dobry lekarz pomoże i nie ma co czekać ;-)

caffe, inessa, szczęśliwa 2, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane dobrego słonecznego dnia ja od rana na badaniach potem UP a popołudniu odbiór wyników i odbiór nowych okularów.
    A noc miałam nieprzespaną wiec stwierdziłam,że nie mierze tempki bo i tak bedzie zaburzona, a z ciąży w tym cyklu raczej nici ale ważniejsze są tym razem wyniki!!!

caffe, pepapig, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane dobrego słonecznego dnia ja od rana na badaniach potem UP a popołudniu odbiór wyników i odbiór nowych okularów.
    A noc miałam nieprzespaną wiec stwierdziłam,że nie mierze tempki bo i tak bedzie zaburzona, a z ciąży w tym cyklu raczej nici ale ważniejsze są tym razem wyniki!!!
    Inessa, to dużo energii na dzisiaj życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Inessa, trzymam kciuki za wyniki i dobrego dnia życzę ;-)

inessa, caffe, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane :)

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez ważny dzień idę do endokrynologa moje badnia cos marnie wyszły, może to to żed nie ma dzidzi? a to moja ostatnia szansa... nie młoda jestem mój mąz tez nie i jak się nie uda do końca roku poprostu sobie odpuszczę... ale tak bardzo chciałabym dzidziusia choc mam juz dwójke dzieci , .. pisze to już setny raz tutaj ale jest mi tak źle... i b ęde musiała się jakos pozbierać....
    dam znać jutro co u endo co mi powiedzieli... wpisze moje wyniki może ktos się zna i rzuci okiem ...
    TSH 0,373 (0,27-4,2)
    fT4 1,120 (0,900-1,700)
    fT3 2,98 (2,0-4,4)
    prolaktyna 7,15 (4,79-23,30)
    FSH 6,06 mIU ( 3,5-12,5) w 3 dn cyklu
    LH 3,75mIU (2,4- 12,6)
    nie robiłam jeszcze progesteronu dopiero w poniedziałek tzn 7 dni po owulce ...

caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg wrote:
    u mnie tez ważny dzień idę do endokrynologa moje badnia cos marnie wyszły, może to to żed nie ma dzidzi? a to moja ostatnia szansa... nie młoda jestem mój mąz tez nie i jak się nie uda do końca roku poprostu sobie odpuszczę... ale tak bardzo chciałabym dzidziusia choc mam juz dwójke dzieci , .. pisze to już setny raz tutaj ale jest mi tak źle... i b ęde musiała się jakos pozbierać....
    dam znać jutro co u endo co mi powiedzieli... wpisze moje wyniki może ktos się zna i rzuci okiem ...
    TSH 0,373 (0,27-4,2)
    fT4 1,120 (0,900-1,700)
    fT3 2,98 (2,0-4,4)
    prolaktyna 7,15 (4,79-23,30)
    FSH 6,06 mIU ( 3,5-12,5) w 3 dn cyklu
    LH 3,75mIU (2,4- 12,6)
    nie robiłam jeszcze progesteronu dopiero w poniedziałek tzn 7 dni po owulce ...
    Trzymaj się Kochana <3

Ja się na wynikach nie znam, ale wspieram mocno i życzę żeby wszystko było po Twojej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:20

pepapig, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe a Ty co??????????????????????????? :)

caffe, szczęśliwa 2, Nati74 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,
    ja sie nie udzielam bo chce sie zdystansowac od tego wszystkiego ale dzisiaj nie wytrzymalam, zajrzalam i co widze? Caffe jest w ciaze a nikt tego nie zauwazyl!!!!!!!!!!!
    CAFFE GRATULACJE!!!!!!!!! Oby wszystko teraz poszlo dobrze i bez przygod:-)

inessa, szczęśliwa 2, Andzia33, bliska77, Nati74, Mango, caffe lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe a Ty co??????????????????????????? :)
    No wbrew usg JAJO :P ;)

inessa, szczęśliwa 2, Andzia33, Nati74, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Dziewczynki,
    ja sie nie udzielam bo chce sie zdystansowac od tego wszystkiego ale dzisiaj nie wytrzymalam, zajrzalam i co widze? Caffe jest w ciaze a nikt tego nie zauwazyl!!!!!!!!!!!
    CAFFE GRATULACJE!!!!!!!!! Oby wszystko teraz poszlo dobrze i bez przygod:-)
    Siedzę cicho, bo to jakiś cud jest i do tego 10dpo, więc powstały w głowie wątpliwości o.O

Nie dziękuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 12:07

inessa, szczęśliwa 2, Andzia33, Nati74 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie watplikowsci dziołcha?! testy w te strone nidy sie nie myla, moga Ci nie pokazac ciazy ale w druga strone to nie dziala, zeby pokazaly ciaze a jej nie ma, no co Ty! ja mam do ciebie osobiste pytanie....w ktorym dniu wspolzyliscie ze trafiliscie? jesli nie chcesz nie odpowiadaj, a pytam pod katem mojego wykresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 12:24

pepapig, inessa, caffe, szczęśliwa 2, Andzia33, bliska77, Nati74 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ