X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango z kwasem nie kombinuj - bierze się po 1 tabletce i nie sądzę, że on jakoś szczególnie ułatwi zajście w ciążę - raczej pozwoli na zdrowy rozwój dziecka....

nick nieaktualny, nick nieaktualny, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mango Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę, ale jakoś nie dawało mi to spokoju. Mnie raczej pomoże cud :(

nick nieaktualny, nick nieaktualny, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Też tak myślę, ale jakoś nie dawało mi to spokoju. Mnie raczej pomoże cud :(
    Nie cud - tylko badania - musisz wiedzieć co jest nie tak...u CIebie, a może u M. i wtedy zadziałać - a tak to walczysz z wiatrakami....Ty lepiej bierz przykład z Inessy... :)

caffe, nick nieaktualny, Mango, nick nieaktualny, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Od wczoraj chodzi mi po głowie myśl związana z poradą dnia, że należy brać minimum 0,4 mg kwasu foliowego, bo to ułatwia zajście ;) Ile bierzecie tego kwasu ;) ? Może brać dwie tablety? Sama już nie wiem co kombinuję ;)
    Czytałam niedawno, ze dorosłe osoby w ogóle powinny brać kwas foliowy, bo jest go w pokarmach bardzo mało i w takiej formie jest małoprzyswajalny.

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Nie cud - tylko badania - musisz wiedzieć co jest nie tak...u CIebie, a może u M. i wtedy zadziałać - a tak to walczysz z wiatrakami....Ty lepiej bierz przykład z Inessy... :)
    Zgadzam się w 100% z Bozią.
    Najpierw trzeba ogarnąć swój organizm, zbadać, podrasować. Bo czasami można żyć złudzeniami, tracić nerwy niepotrzebnie, a wystarczy mała ingerencja w organizm i się może udać :)

Mango, wspieram Cię mocno dziewczynko ;)

nick nieaktualny, Mango, nick nieaktualny, nick nieaktualny, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Zgadzam się w 100% z Bozią.
    Najpierw trzeba ogarnąć swój organizm, zbadać, podrasować. Bo czasami można żyć złudzeniami, tracić nerwy niepotrzebnie, a wystarczy mała ingerencja w organizm i się może udać :)

Mango, wspieram Cię mocno dziewczynko ;)
    dokładnie tak jak piszecie, zaczynamy od badań!!!!! (jeśli są problemy oczywiście)

Mango, caffe, nick nieaktualny, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy raczej są, bo efekty działań marne. Wezmę się za badania w nowym cyklu (ze względu na wizytę u gin), ale boję się strasznie co usłyszę. Zresztą Caffe już mnie rozszyfrowała ;)

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Problemy raczej są, bo efekty działań marne. Wezmę się za badania w nowym cyklu (ze względu na wizytę u gin), ale boję się strasznie co usłyszę. Zresztą Caffe już mnie rozszyfrowała ;)
    Musisz się zebrać w sobie, bo tak jak pisałam, problem może być niewielki i da się wszystko naprawić, a teraz tracisz czas i nerwy. Pomyśl o tym :)

Jak chcesz, to ja Cię pogonię do lekarza ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango, jesteś już dużą dziewczynką, dasz radę, tylko przełam się, pomyśl sobie, że nie Ty pierwsza i nie ostatnia, dobry lekarz pomoże i nie ma co czekać ;-)

caffe, nick nieaktualny, szczęśliwa 2, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane dobrego słonecznego dnia ja od rana na badaniach potem UP a popołudniu odbiór wyników i odbiór nowych okularów.
    A noc miałam nieprzespaną wiec stwierdziłam,że nie mierze tempki bo i tak bedzie zaburzona, a z ciąży w tym cyklu raczej nici ale ważniejsze są tym razem wyniki!!!

caffe, nick nieaktualny, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane dobrego słonecznego dnia ja od rana na badaniach potem UP a popołudniu odbiór wyników i odbiór nowych okularów.
    A noc miałam nieprzespaną wiec stwierdziłam,że nie mierze tempki bo i tak bedzie zaburzona, a z ciąży w tym cyklu raczej nici ale ważniejsze są tym razem wyniki!!!
    Inessa, to dużo energii na dzisiaj życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Inessa, trzymam kciuki za wyniki i dobrego dnia życzę ;-)

nick nieaktualny, caffe, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez ważny dzień idę do endokrynologa moje badnia cos marnie wyszły, może to to żed nie ma dzidzi? a to moja ostatnia szansa... nie młoda jestem mój mąz tez nie i jak się nie uda do końca roku poprostu sobie odpuszczę... ale tak bardzo chciałabym dzidziusia choc mam juz dwójke dzieci , .. pisze to już setny raz tutaj ale jest mi tak źle... i b ęde musiała się jakos pozbierać....
    dam znać jutro co u endo co mi powiedzieli... wpisze moje wyniki może ktos się zna i rzuci okiem ...
    TSH 0,373 (0,27-4,2)
    fT4 1,120 (0,900-1,700)
    fT3 2,98 (2,0-4,4)
    prolaktyna 7,15 (4,79-23,30)
    FSH 6,06 mIU ( 3,5-12,5) w 3 dn cyklu
    LH 3,75mIU (2,4- 12,6)
    nie robiłam jeszcze progesteronu dopiero w poniedziałek tzn 7 dni po owulce ...

caffe, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg wrote:
    u mnie tez ważny dzień idę do endokrynologa moje badnia cos marnie wyszły, może to to żed nie ma dzidzi? a to moja ostatnia szansa... nie młoda jestem mój mąz tez nie i jak się nie uda do końca roku poprostu sobie odpuszczę... ale tak bardzo chciałabym dzidziusia choc mam juz dwójke dzieci , .. pisze to już setny raz tutaj ale jest mi tak źle... i b ęde musiała się jakos pozbierać....
    dam znać jutro co u endo co mi powiedzieli... wpisze moje wyniki może ktos się zna i rzuci okiem ...
    TSH 0,373 (0,27-4,2)
    fT4 1,120 (0,900-1,700)
    fT3 2,98 (2,0-4,4)
    prolaktyna 7,15 (4,79-23,30)
    FSH 6,06 mIU ( 3,5-12,5) w 3 dn cyklu
    LH 3,75mIU (2,4- 12,6)
    nie robiłam jeszcze progesteronu dopiero w poniedziałek tzn 7 dni po owulce ...
    Trzymaj się Kochana <3

Ja się na wynikach nie znam, ale wspieram mocno i życzę żeby wszystko było po Twojej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe a Ty co??????????????????????????? :)

caffe, szczęśliwa 2, Nati74 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,
    ja sie nie udzielam bo chce sie zdystansowac od tego wszystkiego ale dzisiaj nie wytrzymalam, zajrzalam i co widze? Caffe jest w ciaze a nikt tego nie zauwazyl!!!!!!!!!!!
    CAFFE GRATULACJE!!!!!!!!! Oby wszystko teraz poszlo dobrze i bez przygod:-)

nick nieaktualny, szczęśliwa 2, Andzia33, nick nieaktualny, Nati74, Mango, caffe lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe a Ty co??????????????????????????? :)
    No wbrew usg JAJO :P ;)

nick nieaktualny, szczęśliwa 2, Andzia33, Nati74, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Dziewczynki,
    ja sie nie udzielam bo chce sie zdystansowac od tego wszystkiego ale dzisiaj nie wytrzymalam, zajrzalam i co widze? Caffe jest w ciaze a nikt tego nie zauwazyl!!!!!!!!!!!
    CAFFE GRATULACJE!!!!!!!!! Oby wszystko teraz poszlo dobrze i bez przygod:-)
    Siedzę cicho, bo to jakiś cud jest i do tego 10dpo, więc powstały w głowie wątpliwości o.O

Nie dziękuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 12:07

nick nieaktualny, szczęśliwa 2, Andzia33, Nati74 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 4 października 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie watplikowsci dziołcha?! testy w te strone nidy sie nie myla, moga Ci nie pokazac ciazy ale w druga strone to nie dziala, zeby pokazaly ciaze a jej nie ma, no co Ty! ja mam do ciebie osobiste pytanie....w ktorym dniu wspolzyliscie ze trafiliscie? jesli nie chcesz nie odpowiadaj, a pytam pod katem mojego wykresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2013, 12:24

nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, szczęśliwa 2, Andzia33, nick nieaktualny, Nati74 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ