35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Olena wrote:Właśnie wróciłam od lekarza. Beta 130,5. Czyli jest dobrze jak na początek. W środę lecę sprawdzić przyrost. Mam lekkie plamienia, lekarz zapisał mi Duphaston. Ogólnie to nie czuję, że jestem w ciąży. Może tylko brzuch przeszkadza mi siedzieć. Co to będzie za 9 miesięcy.
Wspieram Was wszystkie, kochane jesteście.trzymaj się zdrowiutko
Olena lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Reni ja jak kupowałam mieszkanie podobne zagrywki były, lepiej wszystko posprawdzaj dokładnie bo u mnie wyszły jeszcze inne usterki w mieszkaniu, a co do aktu notarialnego to przy przeczytaniu aktu możesz zaznaczyć że do któregoś dnia listopada bo nie jesteś pewna czy dostaniesz kasę w terminie a koszty kredutu i ubezpieczenia też trzeba zapłacić przed uruchomieniem kredytu.
bliska77, caffe, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Reni ja na Twoim miejscu skontaktowałabym się już teraz z właścicielką - chyba masz takie prawo. Wydaje mi się, że to doradca i jego żona chcą jak najszybciej kasę wydrzeć...no chyba, że to mafia 3-osobowa.....Walcz o swoje, ale boję się, że może byc zastrzeżenie w umowie, ze masz wpłacić do końca października - wtedy bym nie podpisała i bym się upierała o zmianę terminu...To samo z tymi stawkami - podała Ci - to trudno, że się pomyliła - tak CI podała i tak płacisz...no ale to się trzeba użerać...
bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Lucky ja czasami też mam załamkę ale trzeba być twardym i postawię na swoim wcześniej lub później będę mieć dzidzię i koniec
caffe, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
nick nieaktualny
-
Aga widziałam na twoim wykresie że ty masz 4dc idziemy prawie równo bo ja 5dc.
caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
nick nieaktualny
-
a no właśnie malgos
Bozia ja nie mam telefonu do niej wszystko przez pośrdeniczkę
ja nie podpisze takiej umowy jak mówisz
przynajmniej niech to będzie 7 dni roboczycha to już załapuje listopad
Bozia3 wrote:Reni ja na Twoim miejscu skontaktowałabym się już teraz z właścicielką - chyba masz takie prawo. Wydaje mi się, że to doradca i jego żona chcą jak najszybciej kasę wydrzeć...no chyba, że to mafia 3-osobowa.....Walcz o swoje, ale boję się, że może byc zastrzeżenie w umowie, ze masz wpłacić do końca października - wtedy bym nie podpisała i bym się upierała o zmianę terminu...To samo z tymi stawkami - podała Ci - to trudno, że się pomyliła - tak CI podała i tak płacisz...no ale to się trzeba użerać...caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam was ponownie wszystkie:-) przede wszystkim gratulacje dla mamusiek czyli Caffe i Olenki!! Ale nam wszystkim napedzilas stracha Caffe...ale podziwiam Cie za opanowanie, bo ja bym chyba sciany drapala w takiej sytuacji.
Byla na USG. Bylo 5 pecherzykow, z czego 4 urosly. Tak wiec teraz sa czworaczki. Rosna rowno, kazdy przyrosl od przedwczoraj po 4 mm, dominujacy mial 19,5 mm, reszta jakos po 17 i 17 cos. Powiem szczerze ze dzisiaj to sie juz pogubilam w tym rozmiarach, bo mierzylysmy kazdy i juz dalam sobie spokoj z zapamietywaniem ile ktory ma, najwazniejsze ze jest ten jeden dominujacy. Endo 11 mm, slub plodny jest, bo mi sama sprawdzila.
Mowilysmy o tym ze mi zawsze szybko rosly pecherzyki i byly duze, a teraz sie jakos tak rozsadnie zbieraja, moze to byc dlatego ze jest ich tyle, a normalnie mialam zawsze jeden pecherzyk, wiec sily sa teraz rozlozone na 4 jaja a nie na 1. Zobaczymy co z tego bedzie, ona tez byla troche zdziwiona ze przy pierwszej stymulacji i jednej tabletce jest taki odzew, powiedziala ze raz w swojej karierze trafily jej sie trojaczki, ale nie jest to dobre dla kobiety bo jednak obciazenie spore dla organizmu. Troche sie obawiam tych 4 jaj, ale nie chce odpuszczac.
Aha, no i pytalam sie o progesteron. Potwierdzila ze 15 ng jest to bardzo dobry wynik. Zaskoczyla mnie tylko pytaniem czy jest to wynik z jednego czy z trzech badan, bo podobno jest cos takiego ze robi sie 3 badania pod rzad w odstepstwie kilku godzin i ich suma ma da jakis tam wynik, np.12 czy 15, a jesli jest to wynik z 1 badania to jest jak najbardziej w porzadku. No i tyle. Nie wiem czy wierze jej do konca bo nie wierze zadnemu lekarzowi, ale na pewno wie lepiej niz google.malgos741, samira, bliska77, caffe, Andzia33, inessa, grosza lubią tę wiadomość
-
wiem Alis, w sumie jedno bylo wolne, nie przydzielone i chyba sie obrazilo i zniknelo;-)....a tak serio to serio, serio ale obawy mam....a z drugiej strony mysle, ze te mniejsze juz nie zdaza dogonic tego dominujacego, przynajmniej tak sie pocieszam....pamietam ze ktoras z was pisala o jakiejs dziewczynie co miala 7 pecherzykow i nic z tego nie wyszlo, wiec tak tez moze byc, aczkowiek ja licze ze wreszcie skonczy sie tym razem inaczej...jestem strasznie optymistycznie nastawiona, zreszta jak w kazdym cyklu kolo owulacji, o koncowkach nie bede wspominac...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 21:42
Mango, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Viola - więc wieści dobre...mam wrażenie, że pęknie CI ten jeden dominujący, reszta się wchłonie...też miałam kiedyś kilka, ale jeśli jeden dominuje, to raczej on pęka jednak....zmonitorowałabym się na Twoim miejscu jeszcze tuż po owulce...wtedy będzie wiadomo co pękło i ile...
bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Taki Boziu mam zamiar, tzn. ginka kazala mi przyjsc jeszcze w srode lub w czwartek, do tego czasu to juz powinna byc owulka, no i zobaczymy czy cos faktycznie peklo.
Bozia3 wrote:Viola - więc wieści dobre...mam wrażenie, że pęknie CI ten jeden dominujący, reszta się wchłonie...też miałam kiedyś kilka, ale jeśli jeden dominuje, to raczej on pęka jednak....zmonitorowałabym się na Twoim miejscu jeszcze tuż po owulce...wtedy będzie wiadomo co pękło i ile...Mango, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Viola gratuluję jaj u mnie dopiero w piątek będzie wiadomo ile wychodowałam
caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
oj będzie myślę że będzie szansa jeden na cztery hi hi
Mango, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Reni b. często jest tak że właściciele wystawiają się na różnych portalach mieszkaniowych mimo że mają umowę z agencją poszukaj tego mieszkania w necie i będziesz miała kontakt do właściciela u mnie kupiec sam do mnie zadzwonił po pierwszej wizycie.
Jeśli chodzi o kwotę do zapłaty to jeśli teraz cena jest wyższa %$^&* to logicznie trzeba więcej zapłacić - zapytaj z jakiego biura notariusza korzystają muszą ci powiedzieć i zadzwoń zapytaj o koszta tak incognito
Zabierać szafę wnękową to jest nienormalne a i dziwne!
Reni wrote:nie już na tym etapie nie mam siły się żreć tym bardziej, ze znowu musiałabym od nowa całą procedurę przejść
ale pogrywają nieładnie.. teraz dopiero widzę, że pewne działania są celowe..
baba nie wiedziała czy kredyt dostaniemy i mieszkanie kupiła??
akuratbliska77, caffe, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość