X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • promyk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli w podpisanej umowie o prace jest okreslony okres wypowiedzenia to to zobowiazuje sobie strony - pracodawce i pracownika.

Andzia33, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

Promyk
  • promyk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres probny jest niestety okreslany przez pracodawce i moze trwac do 9 mc - wszystko zalezy od tego co ustali z toba pracodawca

Andzia33 lubi tę wiadomość

Promyk
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ,ale jeżeli dałam wczoraj wypowiedzenie i liczy się tylko dni pracujące to wychodzi 6,12,a szef mówił ,że do końca miesiąca,więc niewiem ,czy mi nie przedłuży do tego 6,12 jak pogada z księgową .Wolałabym od 02,12 byc już u nowego ,bo lepsze zarobki.

Andzia33
  • promyk Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Tak ,ale jeżeli dałam wczoraj wypowiedzenie i liczy się tylko dni pracujące to wychodzi 6,12,a szef mówił ,że do końca miesiąca,więc niewiem ,czy mi nie przedłuży do tego 6,12 jak pogada z księgową .Wolałabym od 02,12 byc już u nowego ,bo lepsze zarobki.
    I tu zachodzi dobra wola pracodawcy - mam nadzieje ze pojdzie ci na reke. Dobra wola pracodawcy i zrozumienie sytuacji -unikatowe.

Andzia33 lubi tę wiadomość

Promyk
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Okres wypowiedzenia biegnie od danego dnia, od którego sobie ustalicie, nie jest powiedziane, że ma się rozpocząć w poniedziałek, na dwa tygodnie przed końcem miesiąca. jesli ma zacząć się od jutra, to zakończy się 5 grudnia, czyli od 6 grudnia już nie pracujesz.
    Jeśli złożyłaś wypowiedzenie, to powinnaś okreslić od kiedy ono rozpocząć swój bieg. Nie liczy się tu dni roboczych, tylko okres 2 tygodni. Z tego co piszesz, złożyłas za późno, żeby od 1 grudnia rozpocząć nową pracę.

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam,czytam dużo ciekawych spraw powiedziałyście warto to wiedzieć :)

samira, Andzia33, Parka lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na kolację zjem sałatkę owocową.
    Sałatka będzie głównie z winogron.
    No, ok, zjem same winogrona.
    Sfermentowane winogrona.
    No dobra, na kolację będzie wino.hahaa1.gif

caffe, samira, inessa, Andzia33, Skuterek, beates, anek42, grosza, Olena, Niuta, Bursztyn, megan8, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Tak czytam,czytam dużo ciekawych spraw powiedziałyście warto to wiedzieć :)
    Ty jak już zaadoptujesz dzidziulka to też będziesz mogła mieć macierzyński ;) albo Twój mąż :)

inessa, Andzia33, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Sfermentowane winogrona.
    wariatka :)

inessa, Reni, samira, Skuterek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe ja chyba nie bo nie mam pracy a jestem na kuroniówce, predzej mój maż prawda?

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Sfermentowane winogrona.

Kochana to Ci potowarzysze bo ja codziennie do owulki jem to sfermentowane winogrono :P :P :P

Reni, Andzia33, Lucky, Parka, malgos741, grosza lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki juz po 2 zarodki podane :) pozostale zamrozone, teraz pozostaje czekac

Reni, samira, caffe, promyk, inessa, Andzia33, Alis, Mango, Lucky, Skuterek, Iwone, gosia7122, polarmiś, Parka, malgos741, anek42, Olena, Niuta, megan8 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, może chyba być jeszcze gorzej. Moja koleżanka dowiedziała się składając wypowiedzenie, jakoś w połowie miesiąca, że ma odpracować dwa pełne miesiące, czyli liczone od 1 do końca, więc razem jakieś 2,5 miesiąca. Potem się ostro pokłócili i odeszła tak, jak chciała.

Umawiam się na badanie drożności, a lekarz, który je robi przyjmuje tylko w czwartki po południu. No i w związku z tym mogę iść albo 5 dnia cyklu, co oznacza, że mi się jeszcze okres nie skończy albo 12dc. A badanie ma być zrobione w pierwszej połowie cyklu, czyli 12 dzień to tak mocno na wcisk... Żeby tylko okres się nie pospieszył. A najlepiej, żeby go wcale nie było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 16:36

inessa, bliska77, Mango, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Kasik leż nie przemęczaj się a my czekamy!

caffe, inessa, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie jem obiadek i zamierzam filmy ogladac :) a jutro wracam do siebie i czeka mnie 12 mega niecierpliwych dni

Reni, caffe, inessa, Andzia33, bliska77, Lucky, Skuterek, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkod,ze nie masz wykresu :-(

caffe, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    dziewczynki juz po 2 zarodki podane :) pozostale zamrozone, teraz pozostaje czekac
    ciesze się ,teraz trzymam kciuki za bliźniaki :P

inessa, Andzia33, Lucky lubią tę wiadomość

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni mam ale udostepnie jak wroce bo teraz pisze z tel

samira, Reni, inessa, Andzia33, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe ja chyba nie bo nie mam pracy a jestem na kuroniówce, predzej mój maż prawda?
    Tak, Twój mąż może. napisałam tak, bo myślę, że pracę znajdziesz i wtedy sytuacja się zmieni :)

Reni, inessa, Andzia33, bliska77, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik super to czekamy teraz :D
    Caffe wiesz cały czas szukam ale albo trzeba angielski umieć ( acha bo nie szukam tylko w moim zawodzie)albo prawo jazdy a ja ani jednego ani drugiego :( :( :(
    Ale nie bede smucić juz, tyle tu radosnych wiadomosći :D

caffe, Andzia33, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ