X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Olena Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki prolaktyny. Pierwszy ok , to jest 13,1. Drugi niestety 366,7 po obciążeniu. Powiedzcie czy się tym przejąć. Różne są teorie co do prolaktyny po obciążeniu. Na wszelki wypadek kupię Castagnus.
    W sobotę zbadam progesteron i pewnie wyjdzie niski.
    Na pocieszenie zjadłam pól tabliczki czekolady.

samira, Myszonek, grosza, Kate 75, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    W teleexpresie właśnie pokazali kobiete która urodziła trojaczki jednojajowe zdarza sie to jeden na 12 mln ludzi :D

Widziałam to i nie wiem , czy mam zazdrościć.

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki prolaktyny. Pierwszy ok , to jest 13,1. Drugi niestety 366,7 po obciążeniu. Powiedzcie czy się tym przejąć. Różne są teorie co do prolaktyny po obciążeniu. Na wszelki wypadek kupię Castagnus.

jak powiedziałam na konsultacji nowemu gin ze biorę bromka to spytał po co jak PRL mam w normie i nie kazał robić po obciążeniu i mówił żeby odstawić to chyba ta po obciążeniu nie jest już brana przez większość lekarzy pod uwagę ...

Myszonek, inessa, malgos741, Olena lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dziewczyny obejrzyjcie, filmik jest po angielsku. Ja sie normalnie pobeczalam!

http://www.abcnyheter.no/reise/2013/12/11/sjokkerte-flypassasjerer-fikk-oppfylt-julegave-oenskene
    Ja tez się wzruszyłam.
    Takie rzeczy się zdarzają, ale nie w naszym kraju.

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    A mi kazał zbijać tą po obciążeniu. Przeszkadza ona albo w owu albo w zagniezdzeniu..wiec już sama nie wiem komu wierzyć

samira, inessa, Kate 75, malgos741, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tego się trzymajmy Reni skoro przekracza normę to trzeba coś na to brać bo przecież staramy się o zieloną kropuszkę :)

inessa, malgos741, Reni, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie jadłam słodyczy przez 3 m-ce to od razu waga mi spadła ale dlaczego sobie wszystkiego żałować przecież żyje się raz :)

Myszonek, inessa, Kate 75, malgos741, polarmiś, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Myszonku a ta Afrodyta Twoja to działa?

Slash, uzupełniam informację - dziś owulka więc na mojej Afrodycie widać różnicę. Całe szkiełko pokryło się plamkami - jakby je tak jeszcze ciut powiększyć, to przypominałyby te paprotki z obrazków.
    To, co widzę można nazwać minipaprotki ale jest ich całe mnóstwo.
    Oczywiście będę obserwowała codziennie - żeby cykl cały przejść ale już chyba mogę powiedzieć, że działa.

inessa, malgos741, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, no ja u siebie tez widziałam plami, ale do paprotek to im było daleko.
    Musze wymienic baterię, żebym mogła go znów potestować.
    Dzięki Myszonku, informuj jak tylko będziesz mogła.

Myszonek, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK - zawsze na posterunku i będę zdawała raport ;)

inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Jak nie jadłam słodyczy przez 3 m-ce to od razu waga mi spadła ale dlaczego sobie wszystkiego żałować przecież żyje się raz :)

no właśnie.

Jak z mężem ograniczyliśmy spożycie pszenicy, to odechciało się nam słodyczy. Czasem jednak zapomnę zajść po mój chlebek bezglutenowy i T. kupi jakiś zwykły lub bułki i apetyt na słodycze powraca ze zdwojoną siłą.

Ale co zrobić jak dobre słodycze to tyle przyjemności ;)

inessa, Kate 75, EwaT, malgos741, Olena lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Z tego co wiem bo sama miałam problemy z prolaktyną, wynik po obciążeniu nie powinien być większy niż sześćciokrotność wyniku pierwszego, jeżeli jest większy może świadczyć o czynnoścowej hiperplolaktylemi, czasami ma to zwiazek z problemami z tarczycą u mnie tak było ( wysokie TSH) tak czy inaczej wysoka PRL powoduje zaburzenia owulacji i nieregularne cykle, u mnie terapia bromergonem pomogła a po leczeniu tarczycy i ustawieniu hormonów tarczycy problem sie zlikwidował, chociaż 1,5 roku nie badałam. Myślę że lekarz powinien na to spojrzeć. :)

Myszonek, inessa, EwaT, Pusurek, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukier to zguba ludzkości
    grzybica, rak, miazdzyca bardzo go lubią

Kate 75, Parka lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Z tego co wiem bo sama miałam problemy z prolaktyną, wynik po obciążeniu nie powinien być większy niż sześćciokrotność wyniku pierwszego, jeżeli jest większy może świadczyć o czynnoścowej hiperplolaktylemi, czasami ma to zwiazek z problemami z tarczycą u mnie tak było ( wysokie TSH) tak czy inaczej wysoka PRL powoduje zaburzenia owulacji i nieregularne cykle, u mnie terapia bromergonem pomogła a po leczeniu tarczycy i ustawieniu hormonów tarczycy problem sie zlikwidował, chociaż 1,5 roku nie badałam. Myślę że lekarz powinien na to spojrzeć. :)
    Ja za to miałam trzykrotnie wyższą podstawową, a po obciążenieu jeszcze wyższą więc dostałam skierowanie na rezonans i okazało się że mam microgroczulaka przysadki muzgowej. Łykam norprolak i jest ok.

Kate 75, samira lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Ja tez jestem hiperprolaktynowiczem ( piekne slowko mi wyszlo ) ;), mam hiperprolaktynome czynnosciowa ( gruczolak przysadki ). Bromergon pieknie zbija PRL, no i jest dosc skuteczny przy zachodzaniu w ciaze. Przed pierwsza ciaza zaszlam w 1 cyklu po zwiekszeniu dawki. Teraz jakos nie moge, ale potencjalny tata jest inny ;)

Kate 75, EwaT, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    cukier to zguba ludzkości
    grzybica, rak, miazdzyca bardzo go lubią

Nie ma to jak wypowiedź "prosto z mostu" ;)

Pusurek, EwaT, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena, ja też miałam podwyższoną prolaktynę po obciążeniu. Brałam bromka miesiąc lub 1,5 miesiąca max i wyszło co wyszło ;)

malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za słodyczami nie przepadałam normalnie i nigdy nie kupiłam sobie batonika lub czekolady bo miałam zachciankę. Natomiast słodzę herbatę lub kawę i kawałek dobrego ciasta też lubię zjeść. I to jest wszystko co z słodyczy zjadam. No może czasami landrynkę lubię lub lizaka :P ale to też określone smaki i to dość rzadko.

malgos741, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem typowym łasuchem wszystko zjem co słodkie ale chipsami i orzeszkami też nie pogardzę ;-)

Kate 75, caffe, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja za słodyczami nie przepadałam normalnie i nigdy nie kupiłam sobie batonika lub czekolady bo miałam zachciankę. Natomiast słodzę herbatę lub kawę i kawałek dobrego ciasta też lubię zjeść. I to jest wszystko co z słodyczy zjadam. No może czasami landrynkę lubię lub lizaka :P ale to też określone smaki i to dość rzadko.

Podziwiam! Ja zawsze i w każdych ilościach.

malgos741, caffe, Olena lubią tę wiadomość

‹‹ 1853 1854 1855 1856 1857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ