X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawstydzilam sie brakiem zaangazowania w gotowanie i ugotowalam kapusniak ( bardzoswiatecznyale bez miesa) pierwszy raz w zyciu .

Mi sie wydaje ze ja nie lubie swojej kuchni- w sensie wygody w gotowaniu, nie mam gdzie sie rozlozyc i to mnie zniecheca. W domu rodzinnym pamietam jak zmawa godzinami w kuchni pichcilysm. Poza tym tak mysle, ze jak codziennie trzeba cos ugotowac to w pewnym momencie juz ma sie dosyc tej rutyny.

Aga ojciec dojdzie do siebie, nie moze sie teraz stresowac, duzo odpoczynku i bedzie dobrze. Tak pomyslalam ze zycie jest niesprawiedliwe, tak dlugo czekalas na dziecko , zaszlas w ciaze i zamiast cieszyc sie swoim stanem zamartwiasz sie zdrowiem rodzica. Niesprawiedliwe.

Simba, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone jak wstawiasz zdjecia w tekst?

• Parka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja ide w tym cyklu z Kate , jestem po domniemanej owulce i moge odpoczac od babyseksu!!! Zreszta meza nie ma wiec spoko. Wszystko dziala wiec nie mialam pretekstu zapraszac elektryka czy hydraulika.
    Polarmisiu, spójrz na moj wykres, co prawda owulacja była późna u mnie, więc dniami się nie zgodzimy, ale obie mamy 3 dpo i spojrz jak podobnie nam sie tempki ułożyły :-)

• Parka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja ide w tym cyklu z Kate , jestem po domniemanej owulce i moge odpoczac od babyseksu!!! Zreszta meza nie ma wiec spoko. Wszystko dziala wiec nie mialam pretekstu zapraszac elektryka czy hydraulika.
    Obie mamy <3 2 dni przed i 1 dzień po :-)

polarmiś lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, trzymaj się...., to trudne, ale staraj się myśleć pozytywnie, ze będzie dobrze ...
    Tak mi cię szkoda, bo powinnas przecież cieszyc sie dzieckiem!! To niesprawiedliwe..

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Polarmisiu, spójrz na moj wykres, co prawda owulacja była późna u mnie, więc dniami się nie zgodzimy, ale obie mamy 3 dpo i spojrz jak podobnie nam sie tempki ułożyły :-)
    Faktycznie i tez w pierwszej fazie mialas skok temperatury:-) oby z tego wyszla ciaza - moze byc blizniacz!!!! Byloby cudownie gdyby sie nam udalo!!!!

Mango, Parka, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Obie mamy <3 2 dni przed i 1 dzień po :-)
    Twoich serduszek nie widac na wykresie.

Parka, Myszonek lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:38

grosza, Bursztyn, gosia7122, Iwone, Myszonek, Reni, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

gosia7122, Iwone, Myszonek, mysza1975, malgos741, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bursztyn, Mango, Iwone, malgos741, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    u mnie nadal cisza ,nic się nie dzieje
    puchną mi tylko nogi i dłonie ,w nocy ciężko się obrócić z boku na bok
    po za tym ok

jestem na chwilę i nie wiem czy coś poczytam

Reni , Iwone dziękuje za piękne życzenia pod wykresem
    nie umiem tak wklejać obrazków
    To jest cisza przed burza. Zaraz nas zaskoczysz. Nie moge sie doczekac Twojego rozdwojenia!!!!!!

megan8, samira, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Kropka ma 32mm i jest w odpowiednio umiejscowiona. Według USG i Ovufriend dziś jest równiutkie 5 tyg. ciąży. Na serduszko jeszcze za wcześnie. Na tym etapie jest ok. Ale żeby nie było za różowo to z lewej mam wypasioną torbiel 3,5 cm na 3,32. Plamienia mogą być z powodu tej torbieli. Jeszcze 27 listopada jej tam nie było. Prawdopodobnie jest skutkiem podwójnej kumulacji owulacji - pewnie stąd te pozytywne testy owulacyjne trzy dni pod rząd. Dostałam zwolnienie chociaż wcale go nie chciałam, gin uważa że powinnam odpoczywać. Nadal mam brać luteinę ale przepisała mi też jod. Następna wizyta 3 stycznia wieczorem.

polarmiś, Mango, Parka, Myszonek, mysza1975, malgos741, Kate 75, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan, tez mysle jak Misia- ze to cisza przed burza :)

megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Prawdopodobnie jest skutkiem podwójnej kumulacji owulacji - pewnie stąd te pozytywne testy owulacyjne trzy dni pod rząd.
    skojarzylo mi sie z kumulacja w lotto ;) sorry

Bardzo sie ciesze ze jest maly czlowieczek w odpowiednim miejscu :)
    a co do torbieli to mogl jej gin nie zauwazyc wczesniej bo raczej trudno zeby tak szybko urosla

polarmiś, Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn mi też kojarzy się z lotto ;) Mam nadzieję że torbiel w jakiś magiczny sposób zniknie.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje Kochane.
    Nie ma nic piękniejszego jak zasnąć i obudzić się u boku Męża.
    Jestem taka szczęśliwa, że jesteśmy razem, Mąz zrobi obiadek, zaopatrzył mnie w owoce i popedził do pracy, więc postanowiłam na chwilke do Was zaglądnąc. Uzależnienie robi swoje.

Mysza – tak mi przykro z powodu babci.
    Pusurku – mega gratulacje, ogromnie się cieszę. Ale mi prezent odwaliłaś na święta odjechany. Mi jak mi – wszystkim ;)
    Poza tym jestem za zorganiozowaniem spotkania już nawet po nowym roku. Stanełybysmy wszystkie i próbowały wcelować która to slash, która pusurek itd.

Pozdrawiam Was wszystkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2013, 18:13

polarmiś, Pusurek, Mango, Myszonek, Simba, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za tatę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2013, 21:14

bliska77 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, przyznam sie szczerze ze jednak nie bardzo rozumiem zdanie: "podwojna kumulacja owulacji..."? :) (ale oczywiscie mam nadzieje ze zniknie)

Kate 75 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bursztyn, Niuta, Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Aniu, przyznam sie szczerze ze jednak nie bardzo rozumiem zdanie: "podwojna kumulacja owulacji..."? :) (ale oczywiscie mam nadzieje ze zniknie)
    Chodzi mi o to że w tym cyklu miałam dwie owulacje, jedna po drugiej. Dlatego piszę że kumulacja owulacji. Jedno jajo zaciążone a z drugiego powstała torbiel tak uważa lekarz.

Bursztyn, Myszonek, malgos741, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1909 1910 1911 1912 1913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ