35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPanda, super zwierzak, jesli chodzi o cyrk to też omijam go szerokim łukiem, przyczyny czysto ideologiczne - przez ponad 5 lat byłam wegetarianką i b.dużo mi zostało
na stronkach faktycznie nam mieszają, dwie godziny temu byłam na 2561 a teraz gdy naskrobałyście ponad dwie strony, jestem na 2560
czas jako tako leci, nie wytrzymałam, dywan u córki wyprałam, jej odzyskał swoje kolory, pierzemy o średnio co 3-4miesiace ale wiecie piesek i córcia robią swoje a że dywan jest w jasnych kolorach to efektu możecie sie domyślaćna szczęście jest mały tylko taki żeby przy łóżku miała, więc jest niewiele do prania
z moim tatą nadal nic nie wiadomo, miał wszystkie potrzebne badania zrobione, jeśli dziś zdążą to w sobotę wyjdzie do domu, mam nadzieję, że dziś już będzie po wszystkim.
u nas pogoda do bani, jeśli ok 14 wyjdzie słonko to pójdę po córkę do przedszkola a nie pojadę samochodem. mam 3,5km w jedną stronę to czas szybciej zleci a i spacerek się przyda ale coś niebo robi się coraz ciemniejszePanda, samira, Reni, Iwone, Kate 75, Andzia33, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Panda, ale bidulek to słonisko....ciekawe czy mu sie podoba to wygrzewanie:-)
nie martw sie Viola on jest na wczasach obsypje sie piachem przewraca z boku na bok, drapie i puszcza baki...dbaja o niego i chronia przed publika jest leniuszkiem taka gruba mieciutka sloninka patrzy fajnie na ludzi i pewno sobie mysle ze takich duzych pingwinow to on jeszcze nie widzialwcale sie nie przejmuje. Przebadali go i jest okazem zdrowia nie wiadomo jak dlugo zostanie moze wyruszyc w droge w kazdej chwili pokazuja go w wiadomosciach tutaj juz jest celebryta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 12:01
samira, bliska77, Reni, Viola, Kate 75, Andzia33, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
A tutaj wlasnie w TV program o matkach ktore dziela sie mlekiem dla niemowlakow. Jedne nie maja wystraczajaco pokarmua a drugie maja w nadmiarze i te co go maja za duzo oferuja swoje mleko obcym bejbikom. No i pytanie co wy na to czy to w Pl tez sie praktykuje. Mowia ze jesli oczywiscie kobieta jest zdrowa to jest to lepsze niz sztuczne folmuly mlekowe ktore przyczyniaja sie do wystapienia chorob jelitowych, podwyzszonej wagi u niemowlat i ogolnie jest to jednak naturalne dokarmianie.
Podzielilybysicie sie cyckiem czy nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 12:39
-
Ciekawe czy te jego bąki to takie jak w Epoce Lodowcowej;-)
Panda wrote:nie martw sie Viola on jest na wczasach obsypje sie piachem przewraca z boku na bok, drapie i puszcza baki...dbaja o niego i chronia przed publika jest leniuszkiem taka gruba mieciutka sloninka patrzy fajnie na ludzi i pewno sobie mysle ze takich duzych pingwinow to on jeszcze nie widzialwcale sie nie przejmuje. Przebadali go i jest okazem zdrowia nie wiadomo jak dlugo zostanie moze wyruszyc w droge w kazdej chwili pokazuja go w wiadomosciach tutaj juz jest celebryta
mysza1975 lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:albo ktoś chce sztucznie zaokrąglićdo 2500
że niby szczęśliwa strona
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-po-35-roku-zycia/35,9,2500.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 12:32
bliska77 lubi tę wiadomość
-
koszmarnie się czuję. W łowie mi się kręci jak na dobrym rauszu, spać nie mogę, glukoza szalej....
Oszaleć idzie.
A wrobicie największy młyn - i nie da się od tego uciec:(Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:
Te swinki sa boskie!!! -
Przed czterdziestką masz takie same szanse na zajście w ciążę jak dziesięć lat wcześniej
Izabela O’Sullivan / 01.07.2013
WP.PL>
udostępnij
AAA
Przed czterdziestką masz takie same szanse na zajście w ciążę jak dziesięć lat wcześniej fot. 123RF
Zwiedzić świat i ugruntować swoją pozycję zawodową czy urodzić dziecko? Przed takim dylematem stoi wiele młodych kobiet, które wybierają wczesne macierzyństwo w obawie, że jeśli będą zbyt długo czekały z założeniem rodziny, mogą mieć problemy z zajściem w ciążę. Popularną teorię, mówiącą o tym, że płodność kobiety mocno spada po trzydziestce, podważa amerykańska psycholog Jean Twenge.
Twierdzi ona, że próby zostania matką mogą zakończyć się niemal takim samym powodzeniem w przypadku dwudziestoparolatek, co pań zbliżających się do czterdziestych urodzin. Twenge, wykładająca na Uniwersytecie Stanowym w San Diego, przekonuje, że statystyki, na które często powołują się eksperci są niewiarygodne, bo przestarzałe. Część z nich oparta jest na danych z lat 1630 – 1830, czyli z okresu, kiedy nie było jeszcze antybiotyków, elektryczności i zaawansowanych medycznych technologii. Ówczesna jakość życia była znacznie gorsza, trudno więc – zdaniem amerykańskiej psycholog – odnosić je do współczesności.
Nasze hity
Wie, jak się ubrać! Oczu nie można było oderwać Wie, jak się ubrać! Oczu nie można było oderwać
Najsłynniejsze modelki w rozmiarze XL Najsłynniejsze modelki w rozmiarze XL
Ta suknia wzbudziła sensację! Ta suknia wzbudziła sensację!
Marta Wierzbicka bardzo schudła. Uległa presji? Marta Wierzbicka bardzo schudła. Uległa presji?
Ekspertka przyznaje, że sama obawiała się zbyt długo odkładać macierzyństwo. – Większość książek i stron internetowych podaje, że jedna na trzy kobiety w wieku od 35 do 39 lat nie zajdzie w ciążę w ciągu roku od rozpoczęcia starań o dziecko – mówi ekspertka. – Na pierwszej stronie poradnika dla rodziców, opracowanego w 2003 roku przez Amerykańskie Stowarzyszenie Medycyny Reprodukcyjnej (American Society for Reproductive Medicine), widnieje informacja, że kobiety przed czterdziestką są o 30 procent bardziej narażone na pozostanie bezdzietnymi. W publikacji przytaczane były także statystyki, które widziałam w wielu innych źródłach: szanse 30-letniej kobiety na zajście w ciążę w każdym miesiącu wynoszą 20 procent, u 40-latki spadają do pięciu – dodaje Twenge.
Swoją kontrowersyjną teorię popiera własnym przykładem. Urodziła troje dzieci, wszystkie po 35. roku życia. Twierdzi, że istnieje zaledwie marginalna różnica w płodności dwudziestoparolatek i bardziej dojrzałych pań. Dlatego kobiety nie powinny planować swojej ciąży w oparciu o przestarzałe statystyki, ale oprzeć się na nowych badaniach. A te są znacznie bardziej optymistyczne.
W 2004 roku przeanalizowano szanse zajścia w ciążę wśród 770 Europejek. Badanie prowadzone pod kierunkiem Davida Dunsona pokazało, że spośród uczestniczek eksperymentu w wieku od 27 do 34 lat, 86 procent zaszło w ciążę w ciągu roku, natomiast w grupie wiekowej 35-39 lat – tylko o 4 procent mniej. Zdaniem Jean Twenge, to dowód na to, że płodność wcale nie spada dramatycznie po trzydziestce, a także dobra wiadomość dla kobiet, skupionych na życiu zawodowym i martwiących się o to, że mogą przegapić swoją szansę na macierzyństwo.
Ekspertka przekonuje, że problemy z płodnością nie są ściśle związane z wiekiem kobiety. Znacznie większe znaczenie w trudnościach z poczęciem potomka odgrywają endometrioza i zablokowane jajowody.
Poglądy Twenge spotkały się jednak z szerokim krytycyzmem ze strony innych specjalistów, którzy upierają się, że wiek ma istotne znaczenie dla płodności kobiety. Według nich, potwierdzają to dane medyczne zebrane w ciągu ostatnich 20 lat. Ginekolog-położnik Valentine Akende twierdzi, że na ogół płodność kobiety pogarsza się w wieku 31 lat, po 37. roku życia spada znacznie, a po 41. urodzinach kryzysowo maleje.
Jednak bez względu na to, kto ma rację z medycznego punktu widzenia, w decyzji o macierzyństwie równie ważną rolę, co fizyczne predyspozycje, odgrywają przekonania społeczne.
Brytyjczycy, uczestniczący w przeprowadzonej na zlecenie firmy produkującej testy ciążowe ankiecie, uważają, że w wieku czterdziestu paru lat jest już zbyt późno na dziecko. Natomiast trzy czwarte badanych po 55. roku życia były przeciwne posiadaniu małego potomka przez kobietę po pięćdziesiątce.
Na podst. Dailymail.co.uk (ios/mtr), kobieta.wp.pl
POLECAMY:
Seks? Ten temat dla mnie nie istnieje
polarmiś, Iwone, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Olena wrote:Witam. Sorki za długość artykułu ale warto wyłapać kilka faktów z niego.
Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny ,dzwonila pielegniarka od mojego gina,musze miec przeprowadzone badanie wod plodowych (czyli test pappa wyszedl zle),jestem cala roztrzesiona,dlaczego znowu ma byc cos nie tak?boje sie jak ch...
Iwone, Panda, Kate 75, bliska77, Andzia33, polarmiś, Żanet, Lucky, gosia7122, mysza1975, Simba, Aisab, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Anna Maria to że test wyszedł źle jeszcze o niczym nie przesądza. Czytałam o tym sporo i okazuje sie, że po aminopunkcji okazywało sie że wszystko jest dobrze.
Nie martw sie na zapas
Co lekarz Ci mówił na USG ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 13:08
anna maria, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Anna Maria to że test wyszedł źle jeszcze o niczym nie przesądza. Czytałam o tym sporo i okazuje sie, że po aminopunkcji okazywało sie że wszystko jest dobrze.
Nie martw sie na zapas
Co lekarz Ci mówił na USG ?Iwone, Kate 75 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Tez o tym czytalam ,ale jak tu sie nie bac ,poprostu to mnie przerasta.
Co ma być to będzie, może tak spróbuj do tego podejść
Ps. Ja wiem że łatwiej powiedzieć niż zrobić, ale spróbować musiszWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2014, 13:18
anna maria, Kate 75, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość