35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry wszystkim
postanowilam do Was na chwilke wpasc i widze, ze jak zwykle jest wesolo
zycze Wam wszystkim kochane wspanialego tygodnia
wiosna nadchodzi pelna para wiec kochane niedlugo tu sie wszystko zazieleni
Sciskam mocno wszystkie 35+, dziewczyny, to najpiekniejszy okres w zyciu wiec korzystajcie i bierzcie z zycia garsciami i nie przejmujcie sie drobiazgami
Reni, bliska77, Panda, Kate 75, mysza1975, ania.g, Niuta, Sabina, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Podział dzieciaki na półrocza to idiotyczny pomysł - bo rozbija się grupę już zżytą. Z drugiej strony - przecież w każdej grupie jest mniej więcej połowa urodzonych podobnie - więc nie bardzo rozumiem skąd pomysł - że dziecko samotnie odchodzi od grupy? Nie odchodzi samo, a odchodzi w mniej więcej połowie.
Mój syn chodził do zerówki w przedszkolu i było to totalne nudzenie się i naprawdę w większości te dzieci nadawały się już do wczesnoszkolnych działań. Snuli się po tym przedszkolu przy tych maluchach zupełnie już do nich nie pasując. Jasne, że nie każda szkoła jest dostosowana dla takich dzieciaczków - ale czy korzystanie 6 latka z toalety a 7 latka jakoś znacząco się różni? Może u nas było ok - ponieważ klasy 1-3 mają wydzielone piętro. Od 4-6 są piętro wyżej. Dół ma małe kibelki, niskie umywalki - co tak bardzo zmieni się za rok - że aż tak bardzo zaciekle trzeba walczyć?
Aga - a może byłoby zupełnie inaczej niż myślisz - może zmiana w postaci rodzeństwa - odebrana jako odrzucenie i nowość - trochę zrównoważyłaby się z tym, że miała by nowe środowisko, nowe koleżank - miałaby nowy swój - być może ciekawy świat, tak jak Ty? Nie wiadomo przecież jaka byłaby reakcja, a rodzice często własne lęki przed nową szkołą wtłaczają dziecku. A to, że w rozmowie dziecko z psychologiem powie, że nie chce zmieniać szkoły - to chyba oczywiste - bo nikt w początkowej fazie nie lubi zmian. Zapytaj kogoś, kto kończy podstawówkę, gimnazjum, czy liceum - czy chce zmian - nikt raczej nie chce...Simba, Bozia3, Żanet lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Trzy kreski na bliźniaki, a cztery na trojaczki...przy pięcioraczkach człowiek dostałby nerwicy od liczenia kresek....
Panda - tak Ci życzę tych bliźniaków - bo widzę, że żywo reagujesz na to zjawisko...
hahaha Boziu no jakos ja zawsze blizniaki mi w glowie moze to tez dlatego ze jak tyle ceregieli z tym zachodzeniem to dwa za jednym machnieciem toz to przeciez rarytas co nie
szans raczej niewiele bo na tyle co wiemy w naszych rodzinach blizniakow nie ma prawda jest ze w genach do 6 generacji mozna dziedziczyc wiec tego nie wiadomo do konca. Mowia ze wiek przyczynia sie do ciaz mnogich wiec w to wierze bo mloda jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 10:38
bliska77, samira, mysza1975, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:E.T. może robić co chce i komentować jak chce. A Ty możesz reagować jak chcesz
Więc to od CIebie zależy, czy się będziesz wkurzać, czy nie...
ostatnio robiła komentarze na temat tego że piszemy o Olimpiadzie i miała problem ze nam się to podoba a ją to nie interesuje
jak zwróciłam jej uwagę ze się na tym nie zna i ją to nie interesi jak sama napisała to po co się odzywa
to powiedziała "nie mów ze ty się sportem interesujesz ,chyba w jedzeniu pączków na czas"
a to nie było zbyt miłe ,takimi słowami wywołuje burze i po co ,co innego konstruktywna dyskusja a co innego nabijanie się z czyiś postów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 10:37
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Ćwiczysz pełną Chodakowską w ciąży?
Cwicze skalpel, tam glownie pilates. Omijam ostatnie serie na prosty brzucha i dokladam sobie kilka na posladki i uda z jej ksiazki w interwalach. Glownie o te czesc ciala mi chodzi, zeby nie przybraloI faktycznie daje rade jak na razie, w obwodach nic nie rosnie
Oprocz piersi, bo tu zmiany sa znaczace
Panda, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:no ja już mam pokaźną kolekcję Chodakowskiej .. na pewno przyjdzie taki dzień, że odpalę te filmiki
obiecuję
na razie kupiłam sobie piłkę .. Aga wspominała, że jest fajna i potwierdzam.
używam jako krzesła.. i masażera ..uwalam się na plecach na niej i się bujam..Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystringów nie noszę nie lubię
bardziej wykres mnie dobija ,jest płaski jak stół ,testy owu pozytywne a owulki raczej nie było ehhh..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 10:39
Bursztyn, Sabina, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Dzien dobry wszystkim
postanowilam do Was na chwilke wpasc i widze, ze jak zwykle jest wesolo
zycze Wam wszystkim kochane wspanialego tygodnia
wiosna nadchodzi pelna para wiec kochane niedlugo tu sie wszystko zazieleni
Sciskam mocno wszystkie 35+, dziewczyny, to najpiekniejszy okres w zyciu wiec korzystajcie i bierzcie z zycia garsciami i nie przejmujcie sie drobiazgami
Kajaoli pieknie to napisalas Tobie wszystkiego dobrego dziewczynobliska77, Kajaoli, Sabina lubią tę wiadomość
-
samira wrote:no nie bardzo może komentować jak chce ,no dobra może komentować ale tak żeby nie obrażać...
ostatnio robiła komentarze na temat tego że piszemy o Olimpiadzie i miała problem ze nam się to podoba a ją to nie interesuje
jak zwróciłam jej uwagę ze się na tym nie zna i ją to nie interesi jak sama napisała to po co się odzywa
to powiedziała "nie mów ze ty się sportem interesujesz ,chyba w jedzeniu pączków na czas"
a to nie było zbyt miłe ,takimi słowami wywołuje burze i po co ,co innego konstruktywna dyskusja a co innego nabijanie się z czyiś postówsamira, Simba, Panda, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:no ja już mam pokaźną kolekcję Chodakowskiej .. na pewno przyjdzie taki dzień, że odpalę te filmiki
obiecuję
na razie kupiłam sobie piłkę .. Aga wspominała, że jest fajna i potwierdzam.
używam jako krzesła.. i masażera ..uwalam się na plecach na niej i się bujam..
Chodakowska na polce wyglada mega profesjonalnieJa mam kalendarz z nia i na luty jest fotka z genialnym tylkiem. Patrze sobie i wizualizuje, ze to ja zaraz po porodzie
A bujac sie na pilce nie zaszkodzi, uwalajac sie na plecach i bujajac, wzmacniasz miesnie plecow. Wiec doskonale zastosowanieReni, Kajaoli, Bursztyn, sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Cwicze skalpel, tam glownie pilates. Omijam ostatnie serie na prosty brzucha i dokladam sobie kilka na posladki i uda z jej ksiazki w interwalach. Glownie o te czesc ciala mi chodzi, zeby nie przybralo
I faktycznie daje rade jak na razie, w obwodach nic nie rosnie
Oprocz piersi, bo tu zmiany sa znaczace
bliska77 lubi tę wiadomość
-
Panda wrote:hahaha Boziu no jakos ja zawsze blizniaki mi w glowie moze to tez dlatego ze jak tyle ceregieli z tym zachodzeniem to dwa za jednym machnieciem toz to przeciez rarytas co nie
szans raczej niewiele bo na tyle co wiemy w naszych rodzinach blizniakow nie ma prawda jest ze w genach do 6 generacji mozna dziedziczyc wiec tego nie wiadomo do konca. Mowia ze wiek przyczynia sie do ciaz mnogich wiec w to wierze bo mloda jestembliska77, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka
Po wczorajszym usg wiem,że mam w prawym jajniku 2 jajka,jedeno ma już 15,5 mm,więc nie doczeka na powrót M,ale drugie ma może szanse,bo ma 11 mm,jeśli nie pęknie wcześniej.M wraca 28.02 lub 1.03 raniutko.
Kurcze no 2 jajka sobie wyhodowałam w tym wieku,sama jestem zdziwiona.
Według ginka to piękne,dorodne i jak marzenie jajeczka są,hahaPanda, Kajaoli, samira, mysza1975, sjoanka, Sabina, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Bozia muszę Ci powiedzieć, że ta ciąża bardzo Cię wyciszyła
Na dodatek to siedzenie w domu mnie dobija - za dużo czasu na myślenie....Czy nie jestem za stara, a po co mi to było - Misiek już odchowany , a ja od nowa będę zapierdzielać przez kolejne 10 lat - a już mogłam się zajmować palmami i drinkami z parasolką. A czy będziemy mieć siły za 10-15 lat itd....Masakra jakaś - może to jakaś depresja domowa mnie dopada?bliska77, Reni, mysza1975, gosia7122, Sabina, Żanet, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Aga ale masz jakieś konkretne ćwiczenia? czy te z netu?
ta piłka daje Ci coś? bo chyba do schudnięcia to ona nie bardzo
agafbh wrote:tak tak, piłka jest zarąbista, wielofunkcyjna, na rozciaganie, ćwiczenia mięśni i potem dla dziecka przydatna itp, też jej używać, póki co trzymam sie dzielnie i co drugi dzień ćwiczę ok 20-25min (na więcej mi lekarz nie pozwolił), są to lekkie ćwiczenia dla kobiet w ciazybliska77 lubi tę wiadomość
-
samira wrote:no nie bardzo może komentować jak chce ,no dobra może komentować ale tak żeby nie obrażać...
a to nie było zbyt miłe ,takimi słowami wywołuje burze i po co ,co innego konstruktywna dyskusja a co innego nabijanie się z czyiś postów
Samirko nie denerwuj sie i jak ktokolwiek Cie wnerwia to olej sprawe bedzie Ci lepiej wczoraj juz nie ma, jest dzisiajbliska77, samira, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Anna39 wrote:Hejka
Po wczorajszym usg wiem,że mam w prawym jajniku 2 jajka,jedeno ma już 15,5 mm,więc nie doczeka na powrót M,ale drugie ma może szanse,bo ma 11 mm,jeśli nie pęknie wcześniej.M wraca 28.02 lub 1.03 raniutko.
Kurcze no 2 jajka sobie wyhodowałam w tym wieku,sama jestem zdziwiona.
Według ginka to piękne,dorodne i jak marzenie jajeczka są,hahabliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość