35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiedyś rozmawiałayśmy o opiece medycznej w różnych krajach i ktoś prostestował, że Włochy nie są dobrym państwem do rodzenia dzieci, a teraz wpadł mi w ręce ten tekst:
http://www.rynekzdrowia.pl/Poloznictwo-i-ginekologia/Lancet-coraz-mniej-matek-umiera-w-zwiazku-z-porodem,17265,9.html
We Włoszech przy porodzie umiera najmniej kobiet na świecie - 4 na 100 000, w Polsce 8 na 100 000.
A tak poza tym - Wesołych Świąt!Iwone, samira, Bozia3, Sabina, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Po wielkim poście niech Wielkanoc
przełamie naszą obojętność,
i wleje w nasze serca radość i nadzieję.
Napełni wszystkich spokojem i wiarą,
obudzi zapomniane marzenia,
i pozwoli z ufnością patrzeć w przyszłość.
Niech rozpali żar miłości
oraz umocni naszą wiarę.
Życzę Wam wszystkim czytającym i komentującym
Radosnych, pogodnych, szczęśliwych i
Błogosławionych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego
i wesołego alleluja.
Niewierzącym miłego i spokojnego przedłużonego weekendu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 23:39
Mega, samira, Bozia3, Sabina, Panda, ania.g, Kate 75, Pusurek, Bursztyn, peppapig, gosia7122, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:A to trzeba zostawiac?? Ja zabralam wszystkie...
a na poważnie - tak robiła moja babcia i jeżeli ten gospodarz też tak robi, to teraz sprawdzaj, czy nie ma gdzieś zbuka.
o matko... przypomniało mi się jak się porzygałam jak niechcący stłukłam takie jajo w kurniku... a smród taki, że przez tydzień ciężko było wytrzymaćSabina, Kate 75, Pusurek lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
WESOLYCH SWIAT WIELKANOCNYCH DLA WSZYSTKICH KOBIETEK GLORY GLORY ALLELLUUUJA!
Na Święto Zmartwychwstania życzę Ci,
by zmartwychwstały w Tobie zapomniane marzenia,
młodzieńczy optymizm w podchodzeniu do przeciwności losu
Niech w Twoim sercu zapanuje wiosna - odrodzenie nowego życia...
Wspanialosci i pysznosci Wielkanocnych, za ktorymi ja tutaj tesknie bardzo
ALLELUJA ALLELLUUUJA!!!!
Sabina, moremi, Mega, Iwone, ania.g, Kate 75, Bozia3, Bursztyn, peppapig, gosia7122, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Położyła się wcześnie i już nie mogę spać. Zastanawiam się czy nie wstać i nie wziąć się za placki.
Ją też się Wam pochwale co szykujemy;-)
Będzie mazurek czekoladowy z bakaliami, pani Walewska, ciasto architekta, baba drozdzowa, jablecznik. Zrobię 2 sałatki jarzynowa i z kurczaka z ananasem i rodzynkami. Na niedzielę upieczemy indyka.
moremi, Mega, ania.g, malgos741, Kate 75, Bozia3, Pusurek, samira, peppapig, gosia7122, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny. Chciałabym Wam złożyć życzenia świateczne. A więc dla wszystkich tutaj dziewcząt życzę zdrowych, spokojnych, radosnych świąt i żebyście wypoczęły i nabrały energii w ten czas.
Mango, Bozia3, Iwone, Kate 75, Simba, samira, Sabina, Bursztyn, peppapig, ania.g, gosia7122, malgos741, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hello ja zostałam w domu. Psina mi zaniemogla. Godzina masowania brzuszka i chyba lepiej. Strasznie mnie wystraszył.
Bozia3, Pusurek, Kate 75, Sabina, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:Hej baby, my juz w robocie. Inseminacji znaczy.
Mój biedny mąż poszedł dostarczać chłopaków, ja za 1,5h pownnam być juz w ciąży.
Trzymajcie kciuki..
Paszczak, kciuki zacisniete! Tylko daj cynk, kiedy puscic, bo mazurka chce dzis robic!paszczakin, peppapig, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Hej baby, my juz w robocie. Inseminacji znaczy.
Mój biedny mąż poszedł dostarczać chłopaków, ja za 1,5h pownnam być juz w ciąży.
Trzymajcie kciuki..
O! Trafilam na moment poczecia! Leccie chlopcy, prosto do celu!paszczakin, Sabina, Reni, moremi, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:O! Trafilam na moment poczecia! Leccie chlopcy, prosto do celu!
Tak, wiem, za duzo sie filmow naogladalam.Simba, Sabina, moremi, mysza1975, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:Jeszcze, jeszcze.. 9 miesięcy!
A tak na serio to myślę, ze najpóźniej za godzinie powinno byc po. Chociaż jeszcze nie zdążyło mi się wchodzić tu na cokolwiek bez spóźnienia.. Zobaczymy, na razie czekam..
O ja, znaczy antycypowalam!Bedzie dobrze znaczy!
mysza1975 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny