35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusurek wrote:Tomaszek to chyba nie wie, ze jest owiniety ( a jest w ogole? ), ona jest tak dluga, ze w brzuchu jej wystarcza na zrobienie sobie szalika. Gorzej jakby z szalikiem chcial szybko wyjsc.
Moja córcia tak strasznie skakala w brzusiu, że sobie ten szalik podwójnie wokół szyjki okrecila, do tego wykręciła węzeł prawdziwy...skończyło się tragedia w 40 tc. Nawet nie wiecie jak mocno zaciskam za was kciuki, jak piszecie o czkawkach, kupach i różnych innych przyjemnosciach porodowych. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 22:57
-
mandragora wrote:Pusurek wrote:Tomaszek to chyba nie wie, ze jest owiniety ( a jest w ogole? ), ona jest tak dluga, ze w brzuchu jej wystarcza na zrobienie sobie szalika. Gorzej jakby z szalikiem chcial szybko wyjsc.
Moja córcia tak strasznie skakala w brzusiu, że sobie ten szalik podwójnie wokół szyjki okrecila, do tego wykręciła węzeł prawdziwy...skończyło się tragedia w 40 tc. Nawet nie wiecie jak mocno zaciskam za was kciuki, jak piszecie o czkawkach, kupach i różnych innych przyjemnosciach porodowych. ..
a dlaczego cc nie zrobili szybciej? -
Ewa bo trafiłam na dwóch konowalow. Jeden nie powiedział ze mała jest okrecona i ciągnął do SN. Jak nie czułam ruchów i pojechałam do kliniki kolejny zrobił kto, zignorował cechy niedotlenienia na zapisie powiedział ze wszystko ok i odesłał do domu. Potem już czułam tylko szamotanie małej. I zmarła. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 23:04
samira lubi tę wiadomość
-
mandragora wrote:Ewa bo trafiłam na dwóch konowalow. Jeden nie powiedział ze mała jest okrecona i ciągnął do SN. Jak nie czułam ruchów i pojechałam do kliniki kolejny zrobił kto, zignorował cechy niedotlenienia na zapisie powiedział ze wszystko ok i odesłał do domu. Potem już czułam tylko szamotanie małej. I zmarła. ..
szkoda gadać, płakać sie chce..
bardzo ci współczujesamira, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mandragora wrote:Bozia no nie mogę tego czytać! Powinnaś dostać amoksycylinę jeśli jesteś obrzęknięta. Znieczuleniami ewentualnymi się nie przejmuj! to sa takie dawki, że większą krzywdę zrobisz dzidzi stresując się niż podaniem jednorazowo znieczulenia. Poproś o artykainę lub mepiwakainę. Pierwsza jest ze środkiem obkurczającym, szybko się eliminuje, druga bez środka obkurczającego. Troszkę słabiej działa ale działa ;)Krwotok? bierzesz jakieś leki przeciwzakrzepowe, że boisz się krwotoku? kochana leczenie kanałowe DA się przeprowadzić w większości przypadków z odroczoną kontrolą radiologiczną po rozwiązaniu. Bozia szukaj innego dentysty!!!
A tak w ogóle to witam wszystkichna razie ból odpuścił - bo mam wydłubane otwarte wielkie dziursko...ten ząb był przeleczony kanałowo kilka lat temu - więc nie wiem jaka cholera się go czepiła...najprawdopodobniej będę go usuwać - a tym bardziej mnie uspokoiłaś tą informacją o znieczuleniu..
dzięki jeszcze raz
-
Sabinko akurat Bóg to z tym nie miał nic wspólnego
Dostałam wspaniałe 9 miesięcy z moja córcia- to od niego ;)reszta to sprawka złych ludzi. taka ktoś mi dał drogę i musze nią iść, choć przychodzą dni kiedy nie ma siły. ..
Mega, iwcia77, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:nie, fatalna muzyka
to nie ma znaczenia czy za ro wiek sie bedzie zgadzal, bo lista jest nam potrzebna teraz, zeby wiedziec kiedy ktora rodzi, za rok bedzie mozna ja wywalicmoremi, iwcia77, Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
mandragora wrote:Sabinko akurat Bóg to z tym nie miał nic wspólnego
Dostałam wspaniałe 9 miesięcy z moja córcia- to od niego ;)reszta to sprawka złych ludzi. taka ktoś mi dał drogę i musze nią iść, choć przychodzą dni kiedy nie ma siły. ..
Wierzę bardzo mocno, że jeszcze poczujesz pod sercem małe serduszko. Dla niego znajdziesz siły.
Dorka z tymi wnukami to pojechałaśDorka1979, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
Simba wrote:Taka czkawka to musi byc dla Ciebie bardzo dziwne uczucie, nie?
Ja tez chce czkawkę w brzucholu!!!iwcia77 lubi tę wiadomość
-
a ja znowu o tej porze sie melduje...ale lubie byc na biezaco i skonczylam nadrabiac dzisiejsze posty
u mnie oprocz bolu cyckow to objawow ciazy brak...
jutro ( tzn dzisiaj) o 11.30 1 wizyta u ginexa, zajrzy , pogrzebie , niczego nowego sie pewnie nie dowiem, no ale zobaczymy chociaz co to za ginex z nfz z ktorym bede obcowac przez 9 miechow ( jak wszystko dobrze pojdzie)
poza tym jestem jakas rozkojarzona i brak mi reflexu...bujam w oblokach, nie moge sie skupic i jestem roztargniona..hm ...moze to jest objaw ciazy ale dosc niebezpieczny jak sie prowadzi auto...
chcialaby juz sie pochwalic , ze jestem w ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 00:59
Simba, Mega, samira, Bliska 77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iwcia77 wrote:jutro ( tzn dzisiaj
) o 11.30 1 wizyta u ginexa, zajrzy , pogrzebie , niczego nowego sie pewnie nie dowiem, no ale zobaczymy chociaz co to za ginex z nfz z ktorym bede obcowac przez 9 miechow ( jak wszystko dobrze pojdzie)
powodzenia i daj znać jak poszło,
ja jutro maszeruje na drugie USG, chcialabym juz zobaczyć serducho i wtedy odważę się powiedzieć rodzicom - ale wiem że mi spokoju nie dadzą - czy zjadłam, czy spałam, czy u lekarza entego byłam itp, a teściowie zaraz nam wesele wyprawią a ja wcale nie mam takiej potrzeby, no właśnie - MYSZA - jak było?
Mamuśki - wszystkiego co najlepsze!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 07:23
iwcia77, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:a ja znowu o tej porze sie melduje...ale lubie byc na biezaco i skonczylam nadrabiac dzisiejsze posty
u mnie oprocz bolu cyckow to objawow ciazy brak...
jutro ( tzn dzisiaj) o 11.30 1 wizyta u ginexa, zajrzy , pogrzebie , niczego nowego sie pewnie nie dowiem, no ale zobaczymy chociaz co to za ginex z nfz z ktorym bede obcowac przez 9 miechow ( jak wszystko dobrze pojdzie)
poza tym jestem jakas rozkojarzona i brak mi reflexu...bujam w oblokach, nie moge sie skupic i jestem roztargniona..hm ...moze to jest objaw ciazy ale dosc niebezpieczny jak sie prowadzi auto...
chcialaby juz sie pochwalic , ze jestem w ciazyiwcia77 lubi tę wiadomość