35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:Tak dumam nad ta lista i wychodzi mi ze jak weszlam na forum w 2013 w styczniu tak wiekszosc tych kolezanek dalej sie stara:-(
I zaszlam w 2 cyklu ( albo w 25, jak kto woli ). Czyli jednak swoje trzeba odstac, nie ma bata...
Bursztyn, Mega, polarmiś, iwcia77, Reni, Żanet lubią tę wiadomość
-
Byłam dzis u ginki - wszystko ok. Potem może uda mi się wrzucić zdjęcie Kajtka bo dostałam kolorowe - ale muszę go w domu zeskanować...
Waży mój synuś 760 gr, jest długi na 24 cm i ma sympatyczną buźkę...
Jeśli chodzi o zęba - to przestał mnie boleć, ale to dlatego, że wydłubałam wszystko z dziury...
Wersja ginki jest taka: najlepiej przeleczyć teraz cały organizm ampicyliną - bo jest stan zapalny, potem spróbować jeszcze raz tego zęba zamknąć - jeśli nie poskutkuje to od razu do usunięcia. Nie bać się znieczulenia...
Najgorsze wyjście to nie robić nic i zostawić go takiego rozgrzebanego w stanie zapalnym....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 17:20
Bursztyn, Pusurek, polarmiś, malgos741, Sabina, Żanet, Viv78 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Byłam dzis u ginki - wszystko ok. Potem może uda mi się wrzucić zdjęcie Kajtka bo dostałam kolorowe - ale muszę go w domu zeskanować...
Waży mój synuś 760 gr, jest długi na 24 cm i ma sympatyczną buźkę...
Jeśli chodzi o zęba - to przestał mnie boleć, ale to dlatego, że wydłubałam wszystko z dziury...
Wersja ginki jest taka: najlepiej przeleczyć teraz cały organizm ampicyliną - bo jest stan zapalny, potem spróbować jeszcze raz tego zęba zamknąć - jeśli nie poskutkuje to od razu do usunięcia. Nie bać się znieczulenia...
Najgorsze wyjście to nie robić nic i zostawić go takiego rozgrzebanego w stanie zapalnym....bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze
a co do zeba to gienka chyba wie co mowiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 17:29
Bozia3 lubi tę wiadomość
-
Aha - dowiedziałam się, że na Kopernika nie można umówić się z lekarzem do porodu, ani z położną - bo to zaburza pracę szpitala. Moja ginka obiecała mi, że jeśli wtedy będzie miała dyżur (nawet na innym oddziale) to do mnie zejdzie. Jeśli będzie cesarka, to też przy zabiegu będzie.
Pytała mnie, czy zależy mi na cesarce - bo jeśli nie - to ona proponuje spróbować naturalnie..więc to potwierdziłam. Powiedziała mi też, że w każdej chwili dostanę od niej L4 - kiedy tylko sobie zażyczę..
Opowiadałam jej o tym, co mówiła Aga - o plastyce brzucha od razu przy cesarce...- ona zna takie metody, ale absolutnie nie poleca...Jej osobista siostra prosiła ją o to i jej odmówiła...Zagrożenie zakrzepicy (czy czegoś w tym stylu - nie zrozumiałam dobrze) jest tak duże - że nie ma sensu się narażać....Bursztyn, Mega, iwcia77, EwaT, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Aha - dowiedziałam się, że na Kopernika nie można umówić się z lekarzem do porodu, ani z położną - bo to zaburza pracę szpitala. Moja ginka obiecała mi, że jeśli wtedy będzie miała dyżur (nawet na innym oddziale) to do mnie zejdzie. Jeśli będzie cesarka, to też przy zabiegu będzie.
Pytała mnie, czy zależy mi na cesarce - bo jeśli nie - to ona proponuje spróbować naturalnie..więc to potwierdziłam. Powiedziała mi też, że w każdej chwili dostanę od niej L4 - kiedy tylko sobie zażyczę..
Opowiadałam jej o tym, co mówiła Aga - o plastyce brzucha od razu przy cesarce...- ona zna takie metody, ale absolutnie nie poleca...Jej osobista siostra prosiła ją o to i jej odmówiła...Zagrożenie zakrzepicy (czy czegoś w tym stylu - nie zrozumiałam dobrze) jest tak duże - że nie ma sensu się narażać....
Bozia, wypytalas o wszystko, co bedzie sie dzialo prawie az do Gwiazdki!
A Kajtek to jakis taki milusio sredni sie wydaje w rozmiarze, pewnie go spokojnie machniesz naturalnie.
-
wlasnie odebralam wyniki tarczycy...ciekawi mnie dlaczego musialam je zrobic w ciazy ? ktos zna odpowiedz?
s-ft3 4,74 pmol/L walory 3.90-6.80
s-ft4 15.46 pmol/L 9.00-22.00 ( wyglada jak godziny otwarcia sklepu)
s-tsh 1.59 mlU/L 0.20-4.00
wiem , ze sa w normie ale Polar cos liczyl jakies stosunki miedzy ktorymis i aby bylo ok to musi byc 1...cos bredze? znacie sie?Simba, Mega, Żanet lubią tę wiadomość
-
Pusurku, brzuszek extra
Iwcia, ciśnienie bardzo grzeczne
Mam wyniki morfologi z których wynika że mam za dużo
leukocytów 12,3 tys/ul- norma labo od 3,8 tys/ul do 10,0 tys/ul.
Hematokryt 36,7 % a norma od 37% do 47% czyli trochę za mało.
Neutrofile 10,13 tys/ul a norma 2,50 do 7,0 tys/ul znów za dużo.
Eozynofile 0,08 tys/ul norma 0,10 do 0,50 tys/ul trochę za mało.
Limfocyty 12,8% a norma od 20,0% do 45,0 % tu też za mało.
Nie wiem co to znaczy, wizyta dopiero w przyszłym tyg. Badanie moczu ok.
Czy na sali jest jakiś lekarz?iwcia77, Mega, Pusurek lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
no sama szukamania.g wrote:Pusurku, brzuszek extra
Czy na sali jest jakiś lekarz? -
ania.g wrote:Pusurku, brzuszek extra
Czy na sali jest jakiś lekarz?Bursztyn, Simba, iwcia77, ania.g, Mega, Reni, polarmiś, Żanet lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:W ciąży normy podawane obok nie obowiązują w większości. Mnie gin pozaznaczał co może pojechać w górę lub w dół, żebym przy odbieraniu wyników nie myślała, ze już nie żyję.
caffe, Simba, ania.g lubią tę wiadomość