35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
wiem czytalam wczoraj ..
dzien doberek i milej niedzieli
Pusurek wrote:Iwka i Zanet, uwazajcie na Monte Lansino.
http://wyborcza.pl/1,75478,16351018,Dramatyczne_nocne_sceny_w_Sopocie__Honda_wjechala.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
Dzizas, co sie dzieje z tymi ludzmi...Pusurek lubi tę wiadomość
-
Panda wrote:Czesc Polarku,
No my wciaz szprycowanko i bzykanko i chyba na razie nic nam innego nie pozostaje. Idziemy do klinki 6 sierpnia ale jakos nie spodziewam sie jakis nowosci poza namawianiem nas na IVF. My na razie nie chcemy. Bedziemy nadal probowac naturalnie. Zastanawiam sie tylko czy powinnismy jeszcze raz sprawdzi armie przed lekarzem czy dopiero po 3 miesiacach kuracji bo tak na prwade to skutcznie zaczelismy poltora misaca temu wiec nie ma co testowac teraz mysle. No i chyba zapytam lekarza czy mnie tez mozna jakos podrasowac ;)nie wiem czy ma to sens...
No a co u Ciebie Polarku jaki plan dzialania u Was?
-
nick nieaktualnyAsiaPoli wrote:a co to za szprycowanko jesli mozna wiedziec,bo widze ze chyba sytuacja podobna do naszej,my mamy spotkanie w klinice we wrzesniu,moj M bierze Profertil i czekamy na dostawe Maki,ale to sami sobie zalecilismy,a czy u was jest cos przepisane od lekarza?
Tu fajne slajdy dot. Roznych konfiguracji nieplodnosci u kobiet.
http://slideplayer.pl/slide/432444/#Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 12:20
moremi lubi tę wiadomość
-
polarmiś wrote:A posiew mezowi robili?
U mnie bez zmian. Zrobilam badania ptolaktyny po obciazeniu i wyszla 20 krotnie za wysoko wiec podaze tym tropem i chce zaczac suplementowac dhea - na jakosc jajek(i obnizenie fsh plus wit. D3) , ktorych juz mam niewiele. Dodatkowo mam kiepski progesteron w polaczeniu z prolaktyna - jesli dochodzi do owulacji to jest kiepsko z praca cialka zoltego no i mam zrosty pooperacyjne ( cesarka) na macicy co moze utrudniac zagniezdzanie) no i u meza liczne leukocyty w spermie i nie chce isc z tym do lekarza. Wiec ogolnie male szanse. Za to pieska sobie sprawilismy
o kurcze to sie przebadaliscie w koncu to dobrze bo przynajmniej wiesz o co halo...no ale dlaczego mowisz ze marne szansa jak przynajmniej teraz wiesz nad czym pracowac, maz moze sie przelamie i zycze Ci tego. Pieska ze macie to super!!! Jakos nie wierze ze przestaniesz probowac ty jestes juz tutaj tak dlugo i nie odejdziesz o taksilna i madra babka z Ciebie!
moremi lubi tę wiadomość
-
U mnie bez zmian. Zrobilam badania ptolaktyny po obciazeniu i wyszla 20 krotnie za wysoko wiec podaze tym tropem i chce zaczac suplementowac dhea - na jakosc jajek(i obnizenie fsh plus wit. D3) , ktorych juz mam niewiele. Dodatkowo mam kiepski progesteron w polaczeniu z prolaktyna - jesli dochodzi do owulacji to jest kiepsko z praca cialka zoltego no i mam zrosty pooperacyjne ( cesarka) na macicy co moze utrudniac zagniezdzanie) no i u meza liczne leukocyty w spermie i nie chce isc z tym do lekarza. Wiec ogolnie male szanse. Za to pieska sobie sprawilismy -
AsiaPoli wrote:a co to za szprycowanko jesli mozna wiedziec,bo widze ze chyba sytuacja podobna do naszej,my mamy spotkanie w klinice we wrzesniu,moj M bierze Profertil i czekamy na dostawe Maki,ale to sami sobie zalecilismy,a czy u was jest cos przepisane od lekarza?
AsiaPoli no my mam probelm z iloscia nie jest bardzo zle ale nie jest dobrze, po wynikach nie mielismy okazji widziec sie naszym lekarzem bo mial 3 miesieczny urlop wiec ja sama ustalilam leczenie z pomoca dziewczynZwykle podawalam lubemu menvit bo tutaj jest polecany ale dawki strasznie slabe wiec zmienilam na profertil sprowadzam go z niemiec bo u nas nie ma. Maca oczywisie codziennie od poltora miesiaca pierwsze kapsulki a teraz w proszku, Lkarnityna, cynk, ten kenzym Q15 czy jakos tak..jemy tez zdrowo no i papierosy zostaly odstwione calkowicie i sportu wiecej. Zobaczymy czy to pomoze...wierze mocno ze w koncu sie uda starania o pierwsze dziecko juz 14 miesiac :(ale co zrobisz trzeba dzialac do skutku i mam nadzieje na blizniaki
A co u Was jest nie tak?
moremi, Mega, AsiaPoli, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie bez zmian. Zrobilam badania ptolaktyny po obciazeniu i wyszla 20 krotnie za wysoko wiec podaze tym tropem i chce zaczac suplementowac dhea - na jakosc jajek(i obnizenie fsh plus wit. D3) , ktorych juz mam niewiele. Dodatkowo mam kiepski progesteron w polaczeniu z prolaktyna - jesli dochodzi do owulacji to jest kiepsko z praca cialka zoltego no i mam zrosty pooperacyjne ( cesarka) na macicy co moze utrudniac zagniezdzanie) no i u meza liczne leukocyty w spermie i nie chce isc z tym do lekarza. Wiec ogolnie male szanse. Za to pieska sobie sprawilismy
ooo no wlasnie ten posiew mieli robic ale cos tam sie popieprzylo i nie starczylo nasienia no i pewno to badanie bedzie do powtorzenia...wszsytkiego sie dowiem 6 sierpnia. -
Panda wrote:AsiaPoli no my mam probelm z iloscia nie jest bardzo zle ale nie jest dobrze, po wynikach nie mielismy okazji widziec sie naszym lekarzem bo mial 3 miesieczny urlop wiec ja sama ustalilam leczenie z pomoca dziewczyn
Zwykle podawalam lubemu menvit bo tutaj jest polecany ale dawki strasznie slabe wiec zmienilam na profertil sprowadzam go z niemiec bo u nas nie ma. Maca oczywisie codziennie od poltora miesiaca pierwsze kapsulki a teraz w proszku, Lkarnityna, cynk, ten kenzym Q15 czy jakos tak..jemy tez zdrowo no i papierosy zostaly odstwione calkowicie i sportu wiecej. Zobaczymy czy to pomoze...wierze mocno ze w koncu sie uda starania o pierwsze dziecko juz 14 miesiac :(ale co zrobisz trzeba dzialac do skutku i mam nadzieje na blizniaki
A co u Was jest nie tak?
Panda, moremi, AsiaPoli, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość
-
Panda wrote:AsiaPoli no my mam probelm z iloscia nie jest bardzo zle ale nie jest dobrze, po wynikach nie mielismy okazji widziec sie naszym lekarzem bo mial 3 miesieczny urlop wiec ja sama ustalilam leczenie z pomoca dziewczyn
Zwykle podawalam lubemu menvit bo tutaj jest polecany ale dawki strasznie slabe wiec zmienilam na profertil sprowadzam go z niemiec bo u nas nie ma. Maca oczywisie codziennie od poltora miesiaca pierwsze kapsulki a teraz w proszku, Lkarnityna, cynk, ten kenzym Q15 czy jakos tak..jemy tez zdrowo no i papierosy zostaly odstwione calkowicie i sportu wiecej. Zobaczymy czy to pomoze...wierze mocno ze w koncu sie uda starania o pierwsze dziecko juz 14 miesiac :(ale co zrobisz trzeba dzialac do skutku i mam nadzieje na blizniaki
A co u Was jest nie tak?
no u nas ten sam problem malo tych zdrowych,przy pierwszym badaniu 2 % przy nastepnym 1%,tez rzucilismy oboje palenie,ja tez zamowilam maca w proszku bo podobno lepiej sie wchlania,u nas juz 11 miesiac leci...no coz w kazdym razie powodzenia dla nas wszystkich niezafasolkowanych jeszczePanda, Sabina, iwcia77, kapturnica, Mango lubią tę wiadomość
-
AsiaPoli wrote:no u nas ten sam problem malo tych zdrowych,przy pierwszym badaniu 2 % przy nastepnym 1%,tez rzucilismy oboje palenie,ja tez zamowilam maca w proszku bo podobno lepiej sie wchlania,u nas juz 11 miesiac leci...no coz w kazdym razie powodzenia dla nas wszystkich niezafasolkowanych jeszcze
Powodzenia AsiaPoli a Wy tez o pierwsze sie staracie?
-
Wiecie... ja jestem niepoprawną optymistką. We wrześniu bedą dwa lata jak odstawiłam tabletki i podjęliśmy starania. Nie liczę cykli, bo to nie jest mi do niczego potrzebne. Po prostu wierzę, że się uda. Każdej z nas
innej opcji nie widzę
mysza1975, Panda, Sabina, Mega, polarmiś, iwcia77, kapturnica, Mango lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
A my jedziemy na koncert Dawida Kwiatkowskiego, to niespodzianka dla córki bo jest jego wielka fanka. I jak niespodzianka to nie wie gdzie jedziemy, myśli ze do sklepu
ale będzie miała minę
Sabina, polarmiś, iwcia77, mysza1975, Mango lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Wiecie... ja jestem niepoprawną optymistką. We wrześniu bedą dwa lata jak odstawiłam tabletki i podjęliśmy starania. Nie liczę cykli, bo to nie jest mi do niczego potrzebne. Po prostu wierzę, że się uda. Każdej z nas
innej opcji nie widzę
moremi, iwcia77, kapturnica, mysza1975, Mango lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Mega, mam nadzieję, że chociaż ubrala się tak żeby obciachu nie było
obciach to dla mnie bo to nie moja muzyka, ale czego sie nie robi dla dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 16:29
moremi, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMega wrote:no a jak
obciach to dla mnie bo to nie moja muzyka, ale czego sie nie robi dla dziecka
U nas tak zostalo mase gadzetow po chwilowej fascynacji Bieberem, wkreconym zreszta przez kolezanki z klasy.iwcia77, Mega, kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczynki
Ja tylko na chwile z internetowej kafejki na krakowskim Rynku. Nie nadrobi, nie mam szans, jakies sprawozdanie by sie przypadalo w pigulce
Jakies ciaze z zsakoczenia sa?
Agus, wiem wszstko od Bozi, gratuluje Ci z calego serca!!!
Pozdrawiam wszystkie Was Dziewuszki !iwcia77, AsiaPoli, Mega, Bozia3, mama78, mysza1975, polarmiś, moremi, megan8, Mango, gosia7122, Żanet lubią tę wiadomość