X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem czytalam wczoraj ..:( dzien doberek i milej niedzieli :)
    Pusurek wrote:
    Iwka i Zanet, uwazajcie na Monte Lansino.

http://wyborcza.pl/1,75478,16351018,Dramatyczne_nocne_sceny_w_Sopocie__Honda_wjechala.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza

Dzizas, co sie dzieje z tymi ludzmi...

Pusurek lubi tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Czesc Polarku,

No my wciaz szprycowanko i bzykanko i chyba na razie nic nam innego nie pozostaje. Idziemy do klinki 6 sierpnia ale jakos nie spodziewam sie jakis nowosci poza namawianiem nas na IVF. My na razie nie chcemy. Bedziemy nadal probowac naturalnie. Zastanawiam sie tylko czy powinnismy jeszcze raz sprawdzi armie przed lekarzem czy dopiero po 3 miesiacach kuracji bo tak na prwade to skutcznie zaczelismy poltora misaca temu wiec nie ma co testowac teraz mysle. No i chyba zapytam lekarza czy mnie tez mozna jakos podrasowac ;)nie wiem czy ma to sens...

No a co u Ciebie Polarku jaki plan dzialania u Was?
    a co to za szprycowanko jesli mozna wiedziec,bo widze ze chyba sytuacja podobna do naszej,my mamy spotkanie w klinice we wrzesniu,moj M bierze Profertil i czekamy na dostawe Maki,ale to sami sobie zalecilismy,a czy u was jest cos przepisane od lekarza?

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    a co to za szprycowanko jesli mozna wiedziec,bo widze ze chyba sytuacja podobna do naszej,my mamy spotkanie w klinice we wrzesniu,moj M bierze Profertil i czekamy na dostawe Maki,ale to sami sobie zalecilismy,a czy u was jest cos przepisane od lekarza?
    Maz makę, salfazin, cynk, kwas foliowy, ja infofolic, witamine d3, jodi, wiesiolek ( do skoku tempki) skonczyl mi sie magnez z witamina b6 musze zakupic . Podkreslam ze kpiesko u mnie ze systematycznoscia i sa miesiace ze przerywam potem wracam do brania wspomagaczy. Teraz ide do lekarza po bromergon i chce popytac o biosteron.

Tu fajne slajdy dot. Roznych konfiguracji nieplodnosci u kobiet.

http://slideplayer.pl/slide/432444/#

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 12:20

moremi lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A posiew mezowi robili?

U mnie bez zmian. Zrobilam badania ptolaktyny po obciazeniu i wyszla 20 krotnie za wysoko wiec podaze tym tropem i chce zaczac suplementowac dhea - na jakosc jajek(i obnizenie fsh plus wit. D3) , ktorych juz mam niewiele. Dodatkowo mam kiepski progesteron w polaczeniu z prolaktyna - jesli dochodzi do owulacji to jest kiepsko z praca cialka zoltego no i mam zrosty pooperacyjne ( cesarka) na macicy co moze utrudniac zagniezdzanie) no i u meza liczne leukocyty w spermie i nie chce isc z tym do lekarza. Wiec ogolnie male szanse. Za to pieska sobie sprawilismy :-)

o kurcze to sie przebadaliscie w koncu to dobrze bo przynajmniej wiesz o co halo...no ale dlaczego mowisz ze marne szansa jak przynajmniej teraz wiesz nad czym pracowac, maz moze sie przelamie i zycze Ci tego. Pieska ze macie to super!!! Jakos nie wierze ze przestaniesz probowac ty jestes juz tutaj tak dlugo i nie odejdziesz o tak ;) silna i madra babka z Ciebie!

moremi lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A posiew mezowi robili?

U mnie bez zmian. Zrobilam badania ptolaktyny po obciazeniu i wyszla 20 krotnie za wysoko wiec podaze tym tropem i chce zaczac suplementowac dhea - na jakosc jajek(i obnizenie fsh plus wit. D3) , ktorych juz mam niewiele. Dodatkowo mam kiepski progesteron w polaczeniu z prolaktyna - jesli dochodzi do owulacji to jest kiepsko z praca cialka zoltego no i mam zrosty pooperacyjne ( cesarka) na macicy co moze utrudniac zagniezdzanie) no i u meza liczne leukocyty w spermie i nie chce isc z tym do lekarza. Wiec ogolnie male szanse. Za to pieska sobie sprawilismy :-)
    A jak mozna obniżyć fsh?

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:

AsiaPoli no my mam probelm z iloscia nie jest bardzo zle ale nie jest dobrze, po wynikach nie mielismy okazji widziec sie naszym lekarzem bo mial 3 miesieczny urlop wiec ja sama ustalilam leczenie z pomoca dziewczyn :) Zwykle podawalam lubemu menvit bo tutaj jest polecany ale dawki strasznie slabe wiec zmienilam na profertil sprowadzam go z niemiec bo u nas nie ma. Maca oczywisie codziennie od poltora miesiaca pierwsze kapsulki a teraz w proszku, Lkarnityna, cynk, ten kenzym Q15 czy jakos tak..jemy tez zdrowo no i papierosy zostaly odstwione calkowicie i sportu wiecej. Zobaczymy czy to pomoze...wierze mocno ze w koncu sie uda starania o pierwsze dziecko juz 14 miesiac :(ale co zrobisz trzeba dzialac do skutku i mam nadzieje na blizniaki :) A co u Was jest nie tak?

moremi, Mega, AsiaPoli, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A jak mozna obniżyć fsh?
    Cudu nie ma co sie spodziewac ale d3 i dhea maj wplyw na jakosc jajeczek.

Mega lubi tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A posiew mezowi robili?

ooo no wlasnie ten posiew mieli robic ale cos tam sie popieprzylo i nie starczylo nasienia no i pewno to badanie bedzie do powtorzenia...wszsytkiego sie dowiem 6 sierpnia.

• Mega Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    AsiaPoli no my mam probelm z iloscia nie jest bardzo zle ale nie jest dobrze, po wynikach nie mielismy okazji widziec sie naszym lekarzem bo mial 3 miesieczny urlop wiec ja sama ustalilam leczenie z pomoca dziewczyn :) Zwykle podawalam lubemu menvit bo tutaj jest polecany ale dawki strasznie slabe wiec zmienilam na profertil sprowadzam go z niemiec bo u nas nie ma. Maca oczywisie codziennie od poltora miesiaca pierwsze kapsulki a teraz w proszku, Lkarnityna, cynk, ten kenzym Q15 czy jakos tak..jemy tez zdrowo no i papierosy zostaly odstwione calkowicie i sportu wiecej. Zobaczymy czy to pomoze...wierze mocno ze w koncu sie uda starania o pierwsze dziecko juz 14 miesiac :(ale co zrobisz trzeba dzialac do skutku i mam nadzieje na blizniaki :) A co u Was jest nie tak?
    Panda w końcu musi sie udać! Wszystkie w to wierzymy

Panda, moremi, AsiaPoli, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Panda w końcu musi sie udać! Wszystkie w to wierzymy

Tak Mega Tobie rowniez tego zycze, wszystkim nam zycze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 12:59

AsiaPoli, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:

no u nas ten sam problem malo tych zdrowych,przy pierwszym badaniu 2 % przy nastepnym 1%,tez rzucilismy oboje palenie,ja tez zamowilam maca w proszku bo podobno lepiej sie wchlania,u nas juz 11 miesiac leci...no coz w kazdym razie powodzenia dla nas wszystkich niezafasolkowanych jeszcze ;)

Panda, Sabina, iwcia77, kapturnica, Mango lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Panda Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    no u nas ten sam problem malo tych zdrowych,przy pierwszym badaniu 2 % przy nastepnym 1%,tez rzucilismy oboje palenie,ja tez zamowilam maca w proszku bo podobno lepiej sie wchlania,u nas juz 11 miesiac leci...no coz w kazdym razie powodzenia dla nas wszystkich niezafasolkowanych jeszcze ;)

Powodzenia AsiaPoli a Wy tez o pierwsze sie staracie?

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie... ja jestem niepoprawną optymistką. We wrześniu bedą dwa lata jak odstawiłam tabletki i podjęliśmy starania. Nie liczę cykli, bo to nie jest mi do niczego potrzebne. Po prostu wierzę, że się uda. Każdej z nas :) innej opcji nie widzę :)

mysza1975, Panda, Sabina, Mega, polarmiś, iwcia77, kapturnica, Mango lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jedziemy na koncert Dawida Kwiatkowskiego, to niespodzianka dla córki bo jest jego wielka fanka. I jak niespodzianka to nie wie gdzie jedziemy, myśli ze do sklepu :D ale będzie miała minę ;)

Sabina, polarmiś, iwcia77, mysza1975, Mango lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wiecie... ja jestem niepoprawną optymistką. We wrześniu bedą dwa lata jak odstawiłam tabletki i podjęliśmy starania. Nie liczę cykli, bo to nie jest mi do niczego potrzebne. Po prostu wierzę, że się uda. Każdej z nas :) innej opcji nie widzę :)
    mój optymizm powoli wysiada ale czymże jest moje 10 miesięcy przy twoich 2 latach... Wiec tak sobie pomyslalam ze musi być dobrze i każdej z nas spełni sie to marzenie...

moremi, iwcia77, kapturnica, mysza1975, Mango lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, mam nadzieję, że chociaż ubrala się tak żeby obciachu nie było ;)

Mega, iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Mega, mam nadzieję, że chociaż ubrala się tak żeby obciachu nie było ;)
    no a jak ;) obciach to dla mnie bo to nie moja muzyka, ale czego sie nie robi dla dziecka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2014, 16:29

moremi, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    no a jak ;) obciach to dla mnie bo to nie moja muzyka, ale czego sie nie robi dla dziecka :D
    Jeszcze chwila i bedzie sie go wstydzila, ze go sluchala. ;)
    U nas tak zostalo mase gadzetow po chwilowej fascynacji Bieberem, wkreconym zreszta przez kolezanki z klasy. :D

iwcia77, Mega, kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki
    Ja tylko na chwile z internetowej kafejki na krakowskim Rynku. Nie nadrobi, nie mam szans, jakies sprawozdanie by sie przypadalo w pigulce :)
    Jakies ciaze z zsakoczenia sa? ;)
    Agus, wiem wszstko od Bozi, gratuluje Ci z calego serca!!! :)
    Pozdrawiam wszystkie Was Dziewuszki !

iwcia77, AsiaPoli, Mega, Bozia3, mama78, mysza1975, polarmiś, moremi, megan8, Mango, gosia7122, Żanet lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano ta, zapomnialam ze dzis niedziela i forum nieczynne...

iwcia77, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3973 3974 3975 3976 3977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ