X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Może dzieci przyzwyczajają się że jak je nosimy w brzuch to też jest jakiś rodzaj, bujania czy wibracji. Zasypiają też świetnie w samochodach :) Dzięki leżaczkowi bujaczkowi, można spokojnie pójść do łazienki czy zrobić cokolwiek :) Poprzednio sprawdził się znakomicie.
    Przypinasz dziecko pasami w zwyklym bujaczku i tez idziesz do lazienki ;)zawsze mozna wziac bujaczek z soba - ja tak robilam z corka.
    Jakos mi sie te bujaczki z milionem funkcji ciagle sie wydaja podejrzane. ;) A jak juz maja nagrany dzwiek bicia serca, to w ogole porazka. Odczlowieczajace takie. Zeby one chociaz piersia karmily. ;)

Simba, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję listę :)

Miłego dnia :)

Ostatni rok tak mi dał w kość, że nawet nie zauważyłam, że nic mi się nie śni. Dwa tygodnie temu zamknęłam pewną sprawę ze swojego życia (dzięki czemu mam nadzieję, że spadł mi poziom kortyzolu) i od niedzieli codziennie coś mi się śni. Nawet nie wiecie jak mnie to cieszy :D

Pusurek, iwcia77, Bozia3, Sabina, Żanet, AsiaPoli, Mega, Simba, polarmiś, Alis, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obecna!

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    obecna!
    Dzieciaki juz w lawkach, a Pani ciagle na wakacjach. I nawet znaku zycia nie da! Pocztowke by mogla klasie przyslac. ;)

iwcia77, moremi, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A wiecie że nie powinno się łączyć pomidora i zielonego ogórka? Zabijają sobie nawzajem witaminy
    A pomidor ogórkowi co zabije? Przecież ten ostatni to sama woda ;)

MartaDidinio lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Przypinasz dziecko pasami w zwyklym bujaczku i tez idziesz do lazienki ;)zawsze mozna wziac bujaczek z soba - ja tak robilam z corka.
    Jakos mi sie te bujaczki z milionem funkcji ciagle sie wydaja podejrzane. ;) A jak juz maja nagrany dzwiek bicia serca, to w ogole porazka. Odczlowieczajace takie. Zeby one chociaz piersia karmily. ;)
    pusurek nie bądź zacofaną starą ciotką - to, że 13 lat temu bujałaś dziecko w zwykłym leżaczku nie znaczy, że teraz mamuśki robią tak samo....więc nie bądź sknerą i niech chłop kupi, jeśli chce bujaczek z wibrą - bo mówię Ci, że działa super na dzieci...:)

kapturnica, Sabina, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A pomidor ogórkowi co zabije? Przecież ten ostatni to sama woda ;)
    simba pytałam ginkę o te blizny gąsieniczki nasze po laparo - taki ich urok i takie zwykle są - natomiast radziła mi, żeby tego w ciąży teraz niczym nie paćkać - a to, że kolor ja mam brązowy - wynika z pigmentu ciążowego - tego samego, od którego sutki ciemnieją, robią się te linie na brzuchu itp...:)

Simba, kapturnica, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, wróciłam z badań.
    Ulga po prostu - dzieciaki ok, jeden i drugi przeziernosc karkowa 1,4, wzrost 7cm. Pobrali mi krew do PAPPA za tydzien wyniki. Trafiłam na genialna babkę - miałam ochotę ja ucałować po badaniu. Wyjaśniła mi co i jak dalej w zależności od rezultatów. Ten test z krwi o najwyższym wskaźniku wykrywalności wad (przynajmniej w ciążach pojedynczych) kosztuje tutaj 470 eur, czyli chyba podobnie jak wszędzie.
    Jeden twixik od początku jest model, ustawia sie do zdjeć i współpracuje, a drugi sie dupa wypina, no ale pokazali co mieli pokazać. Cieszę sie :)

kapturnica, iwcia77, Żanet, Pusurek, AsiaPoli, paszczakin, moremi, ania.g, polarmiś, Mega, mama78, MartaDidinio, Sabina, Alis, gosia7122, malgos741, Viv78, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    simba pytałam ginkę o te blizny gąsieniczki nasze po laparo - taki ich urok i takie zwykle są - natomiast radziła mi, żeby tego w ciąży teraz niczym nie paćkać - a to, że kolor ja mam brązowy - wynika z pigmentu ciążowego - tego samego, od którego sutki ciemnieją, robią się te linie na brzuchu itp...:)
    O super, ze sie o to dowiedziałas :)

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simba, a zasugerowała juz płeć? Bo mnie nie chcieli powiedziec na gnenetycznych, zeby nie namieszać - kazali czekać do 16-17 tygodnia...

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Kurcze az poszlam popatrzyc na swoje blizny po laparo ..I fakt gasienice jak sie patrzy =D

Simba, iwcia77, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    simba, a zasugerowała juz płeć? Bo mnie nie chcieli powiedziec na gnenetycznych, zeby nie namieszać - kazali czekać do 16-17 tygodnia...
    Nie chciała powiedziec z tego samego powodu

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • amelia04072006 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNKI. NIE CHCE PRZESZKADZAĆ, ALE NIECH KTÓRAŚ SPOJRZY NA TEN MÓJ CHOLERNY WYKRES I POWIE MI CO W TYM CYKLU BYŁO NIE TAK? JA JESTEM CIEMNA ZUPEŁNIE W TE KLOCKI A NIKT NIE UMIE MI NIC PODPOWIEDZIEĆ. NIE SZUKAM DIAGNOZY TYLKO PORADY. PIERWSZA FAZA TEMPERATUR BYŁA KIEPSKA- TO WIEM SAMA- BYŁAM CHORA, WIEC ZA WIELE TO ONA NIE POWIE, ALE TERAZ TA FAZA LUTEALNA SIĘ PRZEDŁUŻA, TESTY NEGATYWNE, @ BRAK. MAM CYKLE 28-40 DNI ( OSTATNIO TAK RACZEJ TRZYMAJĄ SIĘ 35) . DO TEJ PORY NIE PRZYGLĄDAŁAM SIĘ TAK SZCZEGÓŁOWO , WIEC NIE WIEM,CZY ZAWSZE MAM TAKA FAZĘ TYLE DNI CZY NIE. DLATEGO ZDAJE SOBIE SPRAWĘ, ZE NIE MA Z CZYM PORÓWNAĆ, ALE CHOCIAŻ POBIEŻNIE TEN CYKL- JAK TO POWINNO BYĆ? PRZEPRASZAM ZA CAPS LOCKA- JUŻ MI SIĘ NIE CHCE POPRAWIAĆ
    d586061eb04e8e8afa42b16dbc5d20f8.png

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No amelia po 1dnym wykresie trudno cokolwiek powiedziec..Ale sama wiesz , ze na proces zaciazenia wplywa tyle skladowych , min jakosc jajek , nasienia endometrium,ze niestety ciezko powiedziec przeciez co moglo byc nie tak....
    Tak naprawde bez monitoringu ciezko powiedziec kiedy byla domniemana owulacja i czy cykl ci sie wydluza czy nie
    Nie pozostaje ci nic innego jak pocwiczyc nad cierpliwoscia i poobserwowac swoje cykle..Wtedy poznasz mniej wiecej kiedy moze byc owulacja..Jakiej dlugosci sa twoje fazu lutealne itd..Chyba nikt ci nie odpowie na pytanie co poszlo nie tak w tym cyklu,....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 12:46

iwcia77, Simba, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie- sciskam <3 za te dobre wiadomosci :)
    Simba wrote:
    Dobra, wróciłam z badań.
    Ulga po prostu - dzieciaki ok, jeden i drugi przeziernosc karkowa 1,4, wzrost 7cm. Pobrali mi krew do PAPPA za tydzien wyniki. Trafiłam na genialna babkę - miałam ochotę ja ucałować po badaniu. Wyjaśniła mi co i jak dalej w zależności od rezultatów. Ten test z krwi o najwyższym wskaźniku wykrywalności wad (przynajmniej w ciążach pojedynczych) kosztuje tutaj 470 eur, czyli chyba podobnie jak wszędzie.
    Jeden twixik od początku jest model, ustawia sie do zdjeć i współpracuje, a drugi sie dupa wypina, no ale pokazali co mieli pokazać. Cieszę sie :)

Simba, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, ale jakoby mnie nie było, myślałam, że zamorduję księgową...
    Źle mnie zgłosiła do deklaracji w ZUSie, a do US trzeba było złożyć korektę zeznania, pytam się za co ja jej płacę???

Sabina, Pusurek, iwcia77, Mega, MartaDidinio, Alis, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ten mój ma tylko wibracje jako dodatkową funkcję. A bujaczek faktycznie można do łazienki wstawić.

Pusurek lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    pusurek nie bądź zacofaną starą ciotką - to, że 13 lat temu bujałaś dziecko w zwykłym leżaczku nie znaczy, że teraz mamuśki robią tak samo....więc nie bądź sknerą i niech chłop kupi, jeśli chce bujaczek z wibrą - bo mówię Ci, że działa super na dzieci...:)
    Jestem oldskoolowa i dobrze mi z tym :-P wole pogadac do dziecka, kiedy marudzi, bo sie nudzi, a zwolennikiem bujania czy noszenia przed snem nie bylam nigdy. A za ta cene kupilabym fajna paczke Lego.

Mega lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, świetne wieści :)

Simba lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jestem oldskoolowa i dobrze mi z tym :-P wole pogadac do dziecka, kiedy marudzi, bo sie nudzi, a zwolennikiem bujania czy noszenia przed snem nie bylam nigdy. A za ta cene kupilabym fajna paczke Lego.
    taaa gadanie do miesięcznego dziecka jest bardzo skuteczne :) podobnie jak klocki lego...:)

iwcia77, Mega, MartaDidinio, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 3994 3995 3996 3997 3998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ