X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Też teraz jestem tego zdania. Chociaż teraz to gonię dzieci żeby mi pomagały. Córka zamiata na dole a syn na górze. Tylko jak pierwszy raz dałam mu miotłę do zamiatania to musiałam szybko uciekać na dół żeby nie zobaczył jak się śmieję z niego. Po prostu nie wyrabiałam tak to komicznie robił.
    Miotłą? A nie prościej odkurzaczem? ;) no chyba ze ty eko mama Reni Jusis jesteś ;)

iwcia77, Sabina, Simba, moremi, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tempka w piczkinsie 37,1

Sabina, ewka80, iwcia77, ania.g, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    żadna??????????????
    Ja mam

Sabina lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tempka w piczkinsie 37,1
    Ewa o tej porze mierzysz? Ciśnienie ci sie podniosło to i tempka skoczyła. Wyluzuj troche, faktycznie niepotrzebnie cię nakrecilysmy...
    PS.
    Maz jeszcze żyje? ;)

Sabina, kapturnica, moremi, ewka80, iwcia77, ania.g, Dorka1979, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Ja mam

to trzymaj plis
    jesli nie bede w ciąży to prosze o wysyłke

gosia7122, iwcia77, macduska lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Ewa o tej porze mierzysz? Ciśnienie ci sie podniosło to i tempka skoczyła. Wyluzuj troche, faktycznie niepotrzebnie cię nakrecilysmy...
    PS.
    Maz jeszcze żyje? ;)
    żyje
    jest sceptyczny, powiedział zebym poszła na bete

Mega, Sabina, moremi, samira, iwcia77, Dorka1979, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    żyje
    to idź na betę, ale wynik i tak pewnie dopiero jutro będzie

iwcia77, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

To znowu ja chwilowo sie nudze w pracy zanim zacznie sie prawdziwe pieklo zwane inwentura co slychac u Was Kobietki jak tam sie macie? :-D

Mega, kapturnica, inessa, Sabina, iwcia77, Dorka1979, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    to trzymaj plis
    jesli nie bede w ciąży to prosze o wysyłke
    bede trzymac

Dorka1979 lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Ewka...
    Wy przekupy <grozi palcem>
    Mi też probujecie imputowac, ale się nie dam. Do 13 wiele może się zdarzyć.

Mega, Sabina, iwcia77, inessa, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Mega Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Rany Ewka...
    Wy przekupy <grozi palcem>
    Mi też probujecie imputowac, ale się nie dam. Do 13 wiele może się zdarzyć.
    nie dam, nie dam, ja też tak zawsze mówię, a i tak sie napale jak szczerbaty na suchara... nie ma lekko moja droga, lajf is brutal ;)

iwcia77, moremi, inessa, Dorka1979, mysza1975, macduska, Panda lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    żyje
    Ewka - plama rozmyta na teście po 10 min to nie krecha....ktoś już tak miał ostatnio tutaj i to jest kicha...chyba peppa....
    więc wyluzuj - szkoda kasy na betę - a jutro rano rób sikańca...:)

EwaT, Dorka1979, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    111.jpg

Sabina, samira, iwcia77, inessa, ewka80, Parka, caffe, Pusurek, malgos741, moremi, Bursztyn, mysza1975, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ta fotka robi wrażenie! Spodziewałam się plamy a to rzeczywiście wygląda jak piękna krecha. Trzeba ci powtórzyć sikanca :-)

EwaT, iwcia77, inessa, Mega, ewka80, Parka, ania.g, Dorka1979, Bliska 77, mysza1975, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wrażenie robi i to bym powiedziała "POZYTYWNE" a nie rozmytej plamy :)

ALE WARTO JUTRO POWTÓRZYĆ TESTA ,NAJLEPIEJ Z RAŃCA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 18:31

EwaT, inessa, Sabina, ewka80, iwcia77, Parka, Dorka1979, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wiesz chciałabym miec taką "plame" :P
    radze CI jutro zrobić jeszcze raz test bo ten wyglada jak pieknie pozytywny :)

Sabina, EwaT, Mega, samira, ewka80, iwcia77, Parka, ania.g, Dorka1979, caffe, malgos741, moremi, Bliska 77, mysza1975, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Witajcie Kobietki

Kurcze zanim sie ogarnelam z czytaniem doszly kolejne strony u Was hahaha:)

kapturnica tak dotarlam :-)

Macduska witaj no i oczywiscie dziekuje za przyjecie do grona 35+ hihihi:)

Ja dzisiaj walcze na inwenturze w pracy siedze od 12stej w poludnie do dnia jutrzejszego rana mam nadzieje ze podolam temu zadaniu chociaz szczerze to jestem wsciekla bo moj Synek ma dzisiaj akurat 10te urodzinki a mnie w domu nie bedzie chociaz role przejal jego Tata w tym roku (ciekawe na ile bo my po rozwodzie ale kontakty maja dobre miedzy soba a to najwazniejsze dla mnie i samego Malego :-)) A mi pozostaje tesknota za moim Szkrabkiem :-(
    Mała79 mój też ma dzisiaj 10 urodziny. Jeezcze mi powiedz że w Twoim nicku ta liczba 79 to Twój rocznik

kapturnica lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to poszalalas! Jaka plama, kreska piękna, mnie sie taka nie pojawia nawet jakbym tydzień się wpatrywała w swój test

samira, Sabina, EwaT, iwcia77, inessa, Parka, Dorka1979, caffe, kapturnica, ewka80, moremi, Bliska 77, mysza1975, gosia7122 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ewa wiesz chciałabym miec taką "plame" :P
    radze CI jutro zrobić jeszcze raz test bo ten wyglada jak pieknie pozytywny :)
    oj ja też bym chciała taka plamę ;)

Mega, Sabina, iwcia77, EwaT, inessa, Dorka1979, ewka80, malgos741, mysza1975, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio właśnie się naczytałam ze brak okresu przez kilka miesięcy nie wyklucza zajścia w ciążę :O

a tu przykład ,szczególnie od punktu 2

cyt: "witam odpowiedz na pytanka :
    `1. lekarz może potwierdzić ciąże na usg -: ok. 6 tygodnia ciąży. Po za testem inną metodą jest badanie krwi.
    2. Nie brak miesiączki wcale nie wyklucza jajeczkowania. Jestem tego żywym przykładem tzn. naturalną miesiączkę dostałam w wieku `16 lat i miałam ją raptem parę razy co 2,3,5,6,9 czy `12 miesięcy -0 później znikła. mając ok 22 lata brałam hormony przez 2 lata na uregulowanie cyklu ale po odstawieniu ich niestety miesiączka zniknęła . Dalej była luteina : diagnoza brak owulacji, niepłodność (co nie oznacza bezpłodność-nie należy mylić tych pojęć ),podejrzenia prolaktyna, PCOS, cukrzyca .... Zmieniłam ginekologa.... Kazał mi odstawić luteinę " bo trzeba znaleść przyczynę braku miesiączki a nie faszerować się luteiną - tak powiedział mój nowy lekarz". Bo bez znalezienia podłoża luteina tylko będzie wywoływała krwawienie i tyle. Skerowano mnie do endokrynologa : podstawowe badania : TSH, FSH, FT4, prodresteron, testosteron, prolaktyna, glukoza - to na dobry początek, następie do kliniki niepłodności ... Byłam przerażona ....28lat nigdy nie planowaliśmy ciąży czekaliśmy na taką z zaskoczenia ale przerażające było to że przez 5 lata nic... GDY ODSTAWIŁAM LUTEINĘ, NIE MIAŁAM ZNOWU MIESIĄCZKI 7 MIESIĘCY MUSIAŁAM CZEKAĆ NA WIZYTĘ W KLINICE - A TAM NIESPODZIANKA WCHODZIMY, OPOWIADAM O SWOJEJ PRZYPADŁOŚCI I a tu Pan doktor bada mnie i informuje " JEST PANI W CIĄŻY ".
    3. wizyta w poradni jest dobrym rozwiązaniem -lekarz specjalista szybciej znajdzie podłożę co jest przyczyną twojej nieregularności a koszt samej wizyty u b.dobrego specjalisty wynosi `ok.150zł a to nie jest majatek... A to,że staracie się dopiero 2 miesiące to wcale nie oznacza,że od razu zajdziesz w ciążę " życzę wam dzidziusia"....Nie obawiaj się wizyty, kto wie może spotka ciebie taka sama niespodzianka jak mnie

" BRAK MIESIĄCZKI NIE OZNACZA,ŻE NIE MOŻESZ BYĆ MAMĄ "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 18:47

iwcia77, EwaT lubią tę wiadomość

‹‹ 4346 4347 4348 4349 4350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ