X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obiad - hmmm
    pizza na telefon?
    podoba mi się, tylko sobota, to trzeba zamówić dużo wcześniej..

Mega, Pusurek lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    obiad - hmmm
    pizza na telefon?
    podoba mi się, tylko sobota, to trzeba zamówić dużo wcześniej..
    hheheheheh Ja mlodemu robie rosoła :) Ale sobie kurde nie mam pomysla buuu

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    hheheheheh Ja mlodemu robie rosoła :) Ale sobie kurde nie mam pomysla buuu
    to ty dla każdego osobno gotujesz?
    U mnie dzisiaj tesciowa gotuje, jak wroce po pracy to zjem wszystko ;) a w pracy mam sałatkę jako pomidor cebula i majonez, uwielbiam :D

Elfik, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam reklamowane mandarynki w lidlu, dobre ale France maja tyle pestek...

iwcia77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, mam rosół w lodówie, dobrze, ze przypomniałaś, ale wczoraj nie był odgrzewany...
    hmmm

młoda u dziadków, musztrę przeprowadza..
    ma domek dla lalek, z dźwiękami, teraz nie działa, a młoda - dziadku, trzeba kupić nowe baterie, idziemy do sklepu..
    chlip, chlip, się wzruszyłam...jednak udało mi się ja odrobinę zainteresować tym co i dlaczego działa..
    jak je sama wymieni to już będzie następny krok ;)... ale cierpliwości nie ma za grosz, kkk, niestety wcześniaki tak często mają...

kapturnica, moremi, Mega, kkisia, Pusurek, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    to ty dla każdego osobno gotujesz?
    U mnie dzisiaj tesciowa gotuje, jak wroce po pracy to zjem wszystko ;) a w pracy mam sałatkę jako pomidor cebula i majonez, uwielbiam :D
    No ja nie lubie rosoła.I zdarza sie bardzo czesto ,ze mlodemu cos inengo a sobie cos innego..Moze jakas surowke se pykne :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj zupa rybna z łososiem. A jutro obiad u rodziców :-)

Mega, Simba, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppa - a gdybyś hipotetycznie z głebi serca zrezygnowała ze starań o dziecko - to czy zależałoby Ci wczoraj na tym, żeby on odpowiedział na Twój pocałunek i Cie bzyknął?? Ja też nie znam sytuacji Waszej - ale z tego co odbieram od Ciebie - to Tobie brak jego atencji przeszkadza tylko w kontekście dziecka...ale może się mylę...
    Jeśli jednak tak jest - zachowywałabym się podobnie jak on....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie dziś impreza...robię sałatkę macduśki z makaronów fiutów, sałatkę ziemniaczaną ze smażonym boczkiem, cebulą i pietruszką, sałatkę z czarnej rzepy. Podam deskę serów i wędlin, kiełbas, kabanosów. Włąsne ogórki i grzybki oraz pieczarki marynowane w majeranku i czosnku, śledzie w śmietanie. Na ciepło żeberka na ostro z sosem czosnkowym lub z chutneyem z papryki i miodu i bagietką. Na deser ambasador...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 14:02

kapturnica, Mega, moremi, Simba, kkisia, caffe, Pusurek, gosia7122, paszczakin, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No a u mnie dziś impreza...robię sałatkę macduśki z makaronów fiutów, sałatkę ziemniaczaną ze smażonym boczkiem, cebulą i pietruszką, sałatkę z czarnej rzepy. Podam deskę serów i wędlin, kiełbas, kabanosów. Włąsne ogórki i grzybki oraz pieczarki marynowane w majeranku i czosnku. Na ciepło żeberka na ostro z sosem czosnkowym lub z chutneyem z papryki i miodu i bagietką. Na deser ambasador...
    mam korale ze śliny po kolana :D

Bozia3, kapturnica, Elfik, gretka, moremi, Sabina, kkisia, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam jeszcze golabki na dzis.. i pewnie mialabym na jutro, ale jutro goscie, wiec w moim trybie kuchennym plan jest na filet z kaczki w sosie jablkowo-sliwkowym, do tego placki cukiniowe..

albo inaczej- kaczuszka z jabluszkami i sliweczkami, a do tego placuszki ;) Wlasnie napisalam wyjatkowo jadowitego maila do wlodarzy gminnych, ze mi ulicy nie sprzataja i ze chca zabic 90 letnia sasiadke, bo kamienne schody odchodzace z naszej ulicy kolo jej domu sa w polowie ruchome, wiec musze teraz byc dla odmiany słodziaśna ;)

Mega, Elfik, kapturnica, moremi, Bozia3, Simba, Sabina, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszcza, czy przepis na filet w sosie jest już na wątku kulinarnym?
    jak nie proszę o dodanie :)

mam ochotę na kaczkę, mniam...

moremi, Sabina, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zupa porowa serkiem topionym zabielana i nalesniki ze szpinakiem - na zyczenie syna

kapturnica, Elfik, Mega, Sabina, moremi, kkisia, Bozia3, Mala79, Lucky, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    U mnie zupa porowa serkiem topionym zabielana i nalesniki ze szpinakiem - na zyczenie syna
    Polar wrzucila bys przepisika na zupke porowa..Narobilas mi smakolca :)

Lucky lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Polar wrzucila bys przepisika na zupke porowa..Narobilas mi smakolca :)
    Musisz miec duzego pora, ze dwa serki topione i ew mielonego kuraka. Jesli nie masz bulionu wystarczy kostka bulionowa, lisc laurowy, ziele angielskie i tymianek. Podsmazasz drobno pokrojony por wrzucasz do zupy, potem podsmazasz mielonego kurczaka i do zupy. Nalezy to chwile podgotowac by por byl miekki. Na koniec wrzucasz serki topione i voila:-)

kapturnica, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Musisz miec duzego pora, ze dwa serki topione i ew mielonego kuraka. Jesli nie masz bulionu wystarczy kostka bulionowa, lisc laurowy, ziele angielskie i tymianek. Podsmazasz drobno pokrojony por wrzucasz do zupy, potem podsmazasz mielonego kurczaka i do zupy. Nalezy to chwile podgotowac by por byl miekki. Na koniec wrzucasz serki topione i voila:-)
    Jutro bede pichtac porowa..Choelra mam wszystko oprocz serkow..Jkaby nie to juz bym robila ;) DzieNki :)

Lucky lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jutro bede pichtac porowa..Choelra mam wszystko oprocz serkow..Jkaby nie to juz bym robila ;) DzieNki :)
    Mlodego do sklepu po serek wyslij.

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam barszcz na obiad wczoraj gotowałam,
    I mąż dzwonił,żebym winko kupiła,to będę wspomagać endo i będzie się lepiej gadało
    Miłego łikendu, <3 wszystkim

Elfik, gretka, Mega, moremi, kkisia, Mala79, Lucky, gosia7122, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, jeśli twój nie jest członkiem AA, to winko nazwałabym dużą poprawą :)
    chłop zmęczony jest i tyle :)

Przemiłego wieczoru życzę:)

kapturnica, kkisia, Mega, SolarPolar, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ja robię podobnie, tyle że na gęsto i zamiast kurczaka kiełbasę podsmażam, wrzucam ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i trochę przypraw

Elfik, kapturnica, kkisia, Mala79, Lucky, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 5716 5717 5718 5719 5720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ