35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:hheheheheh Ja mlodemu robie rosoła
Ale sobie kurde nie mam pomysla buuu
U mnie dzisiaj tesciowa gotuje, jak wroce po pracy to zjem wszystkoa w pracy mam sałatkę jako pomidor cebula i majonez, uwielbiam
Elfik, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
o, mam rosół w lodówie, dobrze, ze przypomniałaś, ale wczoraj nie był odgrzewany...
hmmm
młoda u dziadków, musztrę przeprowadza..
ma domek dla lalek, z dźwiękami, teraz nie działa, a młoda - dziadku, trzeba kupić nowe baterie, idziemy do sklepu..
chlip, chlip, się wzruszyłam...jednak udało mi się ja odrobinę zainteresować tym co i dlaczego działa..
jak je sama wymieni to już będzie następny krok... ale cierpliwości nie ma za grosz, kkk, niestety wcześniaki tak często mają...
kapturnica, moremi, Mega, kkisia, Pusurek, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:to ty dla każdego osobno gotujesz?
U mnie dzisiaj tesciowa gotuje, jak wroce po pracy to zjem wszystkoa w pracy mam sałatkę jako pomidor cebula i majonez, uwielbiam
-
peppa - a gdybyś hipotetycznie z głebi serca zrezygnowała ze starań o dziecko - to czy zależałoby Ci wczoraj na tym, żeby on odpowiedział na Twój pocałunek i Cie bzyknął?? Ja też nie znam sytuacji Waszej - ale z tego co odbieram od Ciebie - to Tobie brak jego atencji przeszkadza tylko w kontekście dziecka...ale może się mylę...
Jeśli jednak tak jest - zachowywałabym się podobnie jak on.... -
No a u mnie dziś impreza...robię sałatkę macduśki z makaronów fiutów, sałatkę ziemniaczaną ze smażonym boczkiem, cebulą i pietruszką, sałatkę z czarnej rzepy. Podam deskę serów i wędlin, kiełbas, kabanosów. Włąsne ogórki i grzybki oraz pieczarki marynowane w majeranku i czosnku, śledzie w śmietanie. Na ciepło żeberka na ostro z sosem czosnkowym lub z chutneyem z papryki i miodu i bagietką. Na deser ambasador...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 14:02
kapturnica, Mega, moremi, Simba, kkisia, caffe, Pusurek, gosia7122, paszczakin, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:No a u mnie dziś impreza...robię sałatkę macduśki z makaronów fiutów, sałatkę ziemniaczaną ze smażonym boczkiem, cebulą i pietruszką, sałatkę z czarnej rzepy. Podam deskę serów i wędlin, kiełbas, kabanosów. Włąsne ogórki i grzybki oraz pieczarki marynowane w majeranku i czosnku. Na ciepło żeberka na ostro z sosem czosnkowym lub z chutneyem z papryki i miodu i bagietką. Na deser ambasador...
Bozia3, kapturnica, Elfik, gretka, moremi, Sabina, kkisia, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
a mam jeszcze golabki na dzis.. i pewnie mialabym na jutro, ale jutro goscie, wiec w moim trybie kuchennym plan jest na filet z kaczki w sosie jablkowo-sliwkowym, do tego placki cukiniowe..
albo inaczej- kaczuszka z jabluszkami i sliweczkami, a do tego placuszkiWlasnie napisalam wyjatkowo jadowitego maila do wlodarzy gminnych, ze mi ulicy nie sprzataja i ze chca zabic 90 letnia sasiadke, bo kamienne schody odchodzace z naszej ulicy kolo jej domu sa w polowie ruchome, wiec musze teraz byc dla odmiany słodziaśna
Mega, Elfik, kapturnica, moremi, Bozia3, Simba, Sabina, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Polar wrzucila bys przepisika na zupke porowa..Narobilas mi smakolca
kapturnica, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Musisz miec duzego pora, ze dwa serki topione i ew mielonego kuraka. Jesli nie masz bulionu wystarczy kostka bulionowa, lisc laurowy, ziele angielskie i tymianek. Podsmazasz drobno pokrojony por wrzucasz do zupy, potem podsmazasz mielonego kurczaka i do zupy. Nalezy to chwile podgotowac by por byl miekki. Na koniec wrzucasz serki topione i voila:-)
DzieNki
Lucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam barszcz na obiad wczoraj gotowałam,
I mąż dzwonił,żebym winko kupiła,to będę wspomagać endo i będzie się lepiej gadało
Miłego łikendu,wszystkim
Elfik, gretka, Mega, moremi, kkisia, Mala79, Lucky, gosia7122, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:U mnie zupa porowa serkiem topionym zabielana i nalesniki ze szpinakiem - na zyczenie syna
Elfik, kapturnica, kkisia, Mala79, Lucky, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!