X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Żeby dokładnie się wstrzelić w moment owulacji....bo Ovu pokazuje CI na wykresie już po fakcie, po skoku.....testy owulacyjne przed owulacją są dodatnie - zgłupieć można....Monitoring precyzyjnie chyba określa ten moment..

no moze masz racje...to jest chyba jedyne wytlumaczenie...

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lekarzy to po kontuzji kolana lekarz skierował mnie od razu na operacje ale, że nie do końca im ufam poszłam do innego i wystarczyła rehabilitacja

inessa, samira lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Miałam takie zdarzenie: w jednym cyklu robiłam monitoring z potwierdzoną owulacją, w 7 dpo zrobiłam progesteron - wyniki niziutki ok.3,75. Gdy dostałam @ zrobiłam wydruk temperatur z tego monitorowanego cyklu i udałam się do kliniki leczenia niepłodności. Nowej pani Gin. nie pokazałam USG (na monitoringu byłam 3 razy: 2 razy przed owu i zaraz po owu). Pokazałam jej tylko wykres i wyniki progesteronu. definitywnie, nowa pani gin, stwierdziła że owulki nie było - stwierdziła to na podstawie wykresu i badania progesteronu. Głupio mi było wyciągnąć ASA z kieszeni i udowodnić że owu była - bo to pierwsza wizyta i nadzieja, ze może coś pomoże. Różnica temperatur na wykresie była, progesteron powyżej 3 (choć słaby jak cholera) a ona stwierdziła, że owu nie było. Dodatkowo dokument z monitoringu w kieszeni. Tak więc to byl kolejny raz kiedy nabrałam dystansu do lekarzy itp.
    chyba juz do niej nie wrocilas? ;)

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    chodzi o torbiele na jajanikach? Bo ja mam niewielki naczyniak w trzonie macicy?
    tak, na jajnikach

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wróciłam zjedliśmy pyszny obiadek i nawet zdążyłam umyć okna ufufufufuf
    A Wy takie tematy trudne?!
    Owulacji nawet podczas monitoringu lekarze często nie potrafią rozpoznać, zauwazłyscie napewno,że nie każdy ginekolog podejmuje się monitoringu. w tym tygodniu dwie dziewczyny zaszły wciąże po monitoringu gdzie lekarz stwierdził,że owulki nie było a tempeka była dośc ładna można? można !!!
    Nasze organizmy są niesamowite same pojąć ich nie umiemy a co dopiero inni :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Inessa i Reni (fajnie tez bym się poopalała)
    A co sądzicie o tym ze mam naczyniaka w trzonie macicy i tutaj dwóch gin mówi ze to nie jest przeszkoda w zajściu w ciążę tez tak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 15:47

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash nie mam zielonego pojęcia ponieważ zależy to od wielu czynników gdzie jest dokładnie jakiej wielkosci, grubości?! Ale chyba tak szczerze to w zajściu raczej nie ale potem z ciążą czy z porodem może coś być nie tak ale wiesz jak lekarze tak mówią to powinno byc dobrze, bo to oni widzą jak on tam w środku wygląda i tego się trzymaj no i staraj się o dzidzie serduszkuj dla przyjemności i nie yśl o tym czymś a jak jest to małe to najważniejsze :)

• slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Inessa. Mam nadzieję że to w nie będzie w niczym przeszkadzac. Ale kontrolowac to trzeba czy się nie powiększa. Będziemy serduszkować gdy mąż przyjedzie :)
    Jak narazie to usycham z tęsknoty.

inessa, iza37 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness odlać Ci to żywe mydełko? Prześlę Ci - sprawdziłabyś sobie na buzce, czy CI odpowiada.

inessa, grosza lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SLash ja nie chce CI robić kłopotu ani wydatków finansowych :)ale ciekawi mnie to mydło bo dziś to sobie chyba dziury w twarzy wydrapie ale to moja wina bo zjadłam loda ze śmietany `;)

samira lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, a czym rozni sie to zywe mydlo od zwyklego?

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To żaden kłopot, poszukam tylko jakąś plastikową buteleczkę bo chyba takowej nie mam. Wiem co to znaczy ja miałam takie momenty że chciałam buzię rozdrapać głownie tu okolice nosa i policzki.Tylko jakoś dane musiałabyś mi podać. Jest tu takie coś jak priv?

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok prześle Ci na priv ale zaprosze Cie jako przyjaciółke bo inaczej się chyba nie da na priv :)
    Bursztynku jak odpoczęłaś ? choć troche <3

• slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuję je tylko do twarzy ale moja znajoma myje nim nawet włosy. Dla mnie różni się tym ze mnie nie podrażnia bo był czas ze czym bym się nie umyła tzn twarz to bardzo mnie podrażniało. A to mydło to taki gęsty płyn w kolorze jasno brązowym - podobny do żelu. Nie powoduje ze skóra jest sciągnieta, napięta i łagodzi moje wszelkie swędzenia i pieczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2013, 16:47

samira, inessa, grosza lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ja stosuję je tylko do twarzy ale moja znajoma myje nim nawet włosy. Dla mnie różni się tym ze mnie nie podrażnia bo był czas ze czym bym się nie umyła tzn twarz to bardzo mnie podrażniało. A to mydło to taki gęsty płyn w kolorze jasno brązowym - podobny do żelu. Nie powoduje ze skóra jest sciągnieta, napięta i łagodzi moje wszelkie swędzenia i pieczenia.
    a moglabys podac sklad? albo moze link gdzie to kupilas, pewnie beda tam jakies info?

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ok prześle Ci na priv ale zaprosze Cie jako przyjaciółke bo inaczej się chyba nie da na priv :)
    Bursztynku jak odpoczęłaś ? choć troche <3
    Inessko, mam jakas blokade, prawie ataki paniki, mam dusznosci, bol glowy ,mam ochote to rzucic w cholere.

samira, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skład: aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl, betaine, glycerin, sodium laureth sulphate, glycol cetearate, PEG-75, lanolin, cocamide DEA, sodium chloride, ciric acid, phenoxyethanol, metylparaben, propylparaben, DMDM HYDANTONIN. EFEKTYWNE MIKROORGANIZMY EM, EM-X gold, melasa z trzciny cukrowej, glinka ceramiczna.
    ufff.... :)

Bursztyn, inessa, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu jest link http://emgreen.pl/24,mydlo-w-plynie-poj.-500-ml.html

Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu jest link http://emgreen.pl/24,mydlo-w-plynie-poj.-500-ml.html

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotni wieczór. Dosłownie przespałam całą noc i cały dzień po tej wczorajszej temperaturze. Teraz już mnie tylko głowa boli na szczęście, gorączka sobie poszła i mam nadzieję, że definitywnie.

inessa, grosza lubią tę wiadomość

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ