X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Ok 10 dni z czego pierwszych 8 sa pod pradem :-P
    hahaha muszę to sobie zapamiętać ;)

Aasiula, Mala79, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze że dziewczynki sie odbraziły i przyniosły zabawki do piaskownicy :)

Mega, Bozia3, MartaDidi, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Kobieto - chwila mamy spogladac na Twoje wyniki, a moze tak najpierw szczerze porozmawiasz z mezem/partnerem co faktycznie w tym temacie sadzi?
    Czy chce tak samo jak Ty dziecka...

Dobrze, ze sprawdzasz/dbasz o swoj organizm ale rownie waznym elementem jest diagnostyka partnera, jesli Ty robisz tylko pod katem siebie dalej stwierdzam, ze sama Krakowa nie zbudujesz bo do pelni szczescia potrzeba dwojga ludzi nie jednego....

Mala. Pod moim wpisem, ze moj maz nie chce dziecka napisalas'A jednak", wiec jaki sens jest z Nim dalej rozmawiac?

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jedyne co ja wiem, to że tsh w przypadku staraczki powinno być w granicach 1-2.
    Kapta wie więcej na ten temat, ale pewnie śpi ;)
    Z tym facetem to jest tak, że ustalił jakiś nierealny termin. Zdarzają się wpadki w każdym wieku. Zdarzają się ciąże u dziewczyn, które mają beznadziejne wyniki, ale Zofii dano 4 miesiące. W tych czterech miesiącach ma uregulować swoje hormony i zajść. Myślę, że to może wpędzić w depresję. Przypomina to wyścig z czasem.
    Jeżeli wyścigi, to ja wolę maraton - czas mam do menopauzy.

Mi bardziej chodziło o taki "mentorski" ton Małej, sorry, ale chyba już zapomniała jak jej facet sam na święta do mamy pojechał...bez urazy.

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jedyne co ja wiem, to że tsh w przypadku staraczki powinno być w granicach 1-2.
    Kapta wie więcej na ten temat, ale pewnie śpi ;)
    Z tym facetem to jest tak, że ustalił jakiś nierealny termin. Zdarzają się wpadki w każdym wieku. Zdarzają się ciąże u dziewczyn, które mają beznadziejne wyniki, ale Zofii dano 4 miesiące. W tych czterech miesiącach ma uregulować swoje hormony i zajść. Myślę, że to może wpędzić w depresję. Przypomina to wyścig z czasem.
    Jeżeli wyścigi, to ja wolę maraton - czas mam do menopauzy.
    027.gif
    aaa powiedziłaś to słowo na M !!!!!

Aasiula, moremi, kkisia, Reni, gretka, kapturnica, MartaDidi, Sabina lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dziewczyny mam do Was prosbe. Prosze zerknijcie na moje wyniki. UWAGA:Sa podane w roznych jednostkach miar.

MIESIAC TSH FT4
    marzec 2013 1.98 miu/L 13.45 pmol/L
    lipiec 2014 2.56 miu/L 11 pmol/L
    wrzesien 2014 2.94 miu/L 9.89 pmol/L

TSH FT4 FT3

styczen 2015 3.64 μlU/ml 0.96 ng/dl 2.93 pg/ml

Co o nich sadzicie???
    To jeszcze normy podaj.
    Tak tylko patrzę, że lipiec, wrzesień 2014, a także styczeń 2014 (czy 2015?) tsh mialaś za wysokie na starania. Można się spodziewać, że zareagujesz na niewielkie dawki leku. Ja przy podobnych wynikavh przyjmuję letrox 25 i prawdopodobnie niedługo będę zmniejszać dawkę do 12,5 (ćwiartka tabletki).

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    zosia, ja Ci w tych "tarczycowych " kwestiach nie pomogę, ale chyba Moremi, Kapturnica i pewnie inne coś Ci doradzą.

"mądrymi radami" na temat faceta i związku się nie przejmuj, niech każdy sprząta swoje podwórko.
    Starania (ewentualne) swoja drogą, ale zdrowie ogarniać możesz i musisz.

Trzymaj się.

Dzieki:-) Taki mam zamiar.

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Mi bardziej chodziło o taki "mentorski" ton Małej, sorry, ale chyba już zapomniała jak jej facet sam na święta do mamy pojechał...bez urazy.
    Nie tedy droga. Nie wypominamy, bo nie chcemy żeby było nieprzyjemnie. A Mała ma sporo racji, więc o co cho?

ComeToMeBaby, kkisia, Mala79, Mega, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    027.gif
    aaa powiedziłaś to słowo na M !!!!!
    A Ty zacytowałaś :p

Aasiula, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A Ty zacytowałaś :p

o fak 0dash2.gif

kkisia, moremi, Aasiula, Mega, kapturnica, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    o fak 0dash2.gif
    kobieta z niebieską torebka uzywa takich słów??

macduska, Mega, gretka, Bozia3, kkisia, MartaDidi, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie tedy droga. Nie wypominamy, bo nie chcemy żeby było nieprzyjemnie. A Mała ma sporo racji, więc o co cho?

Chodzi o to, że można chyba kobiecie coś napisać o tych wynikach, po co to warunkować jej rozmową z jej facetem? to są ich sprawy. Tyle tu mowy o wsparciu, pomocy, poradzie, a koniec końców tylko oceny i same "ciocie dobre rady". I nikt nie ma odwagi tego napisać wprost, a jak ma odwagę to jest "be".

macduska, Mala79, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Mala. Pod moim wpisem, ze moj maz nie chce dziecka napisalas'A jednak", wiec jaki sens jest z Nim dalej rozmawiac?

Z tym nastawieniem daleko nie zajdziesz, widze ze tak do konca to i Ty nie jestes przekonana czy slusznie robisz, dzialasz...

Cos Ci napisze nasze motto, ktorego sie trzymam:

"Po dlugiej prywacji i bezsilnosci: radosc z powrotu sil, z przebudzenia wiary w jutro i dzien nastepny, z naglego poczucia i oczekiwania przyszlosci, nadchodzacych przygod. Morza sa znowu otwarte, znowu wolno nam do czegos dazyc i w cos wierzyc..."

Nietzsche

Zycze zebyscie tez znalezli swoje wspolne motto i tego sie trzymali

moremi, macduska, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To jeszcze normy podaj.
    Tak tylko patrzę, że lipiec, wrzesień 2014, a także styczeń 2014 (czy 2015?) tsh mialaś za wysokie na starania. Można się spodziewać, że zareagujesz na niewielkie dawki leku. Ja przy podobnych wynikavh przyjmuję letrox 25 i prawdopodobnie niedługo będę zmniejszać dawkę do 12,5 (ćwiartka tabletki).

Ja bylam dobra ale na dlugie dystanse:-) A teraz na "stare lata" musze byc szybsza niz Bolt !!!

MAM NORMY ALE TYLKO TYCH OSTATNICH:

styczen 2015
    TSH 3.64 μlU/ml (0.35-4.94)
    T4 0.96 ng/dl (0.70-1.48)
    T3 2.93 pg/ml (1.71-3.71)

Lucky lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Mega Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    ok 10 dni i pozamiatane,moj chlop uwielbia slodycze i mlody tez ,jedno i drugie moze jesc slodkie i to w ogromnych ilosciach .Nie tyja i zdrowi jak konie :)
    To i tak długo ;) u mnie stoją pozamykane, bo jak coś na wierzchu to dwa dni i nie ma :)

Aasiula, Mala79, Lucky, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    kobieta z niebieską torebka uzywa takich słów??
    i ofszem :-)

mamatrojki80, Lucky, kkisia, Heretyczka, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Invicta?
    ta... ;)

Aasiula, Lucky, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:

Nie mentorski bo kazdy jest kowalem swojego losu, ja nad swoim sie nie uzalam...

W roli wyjasnienia tak bylam tydzien temu w niedziele i poniedzialek u tesciowej razem ze swoim chlopem, i jasno powiedzialam co mi sie nie podobalo, z reszta gdybym nie byla wierzaca zapewne, wzielabym zabawki 1 stycznia i sie z Nim rozstala, ale w mojej ocenie kazdy zasluguje na wybaczenie, tylko nie kazdy potrafi wybaczac... Nie kazdy ma odwage mowic wprost o tym co go w danej chwili nurtuje, gryzie, boli w kazdym temacie...

Lucky, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Wizyte u Maciusia mamy za tydzien w srode :) smiejemy sie,ze jest to nasze pierwsze USG dziecka :)
    za tydzien w piatek mam tez wizyte u genetyk ( dzisiaj do mnie lekarz dzwonil) i dowiem sie co wyszło w wynikach długo oczekiwanych bo ponad 2 miesiace wiem jednak,ze cos jest nie tak w nich.

Zofia8 ja choruje na tarczyce i mysle,ze powinnas jednak ja uregulowac nie tylko ze wzgledu na dziecko ale na własne zdrowie. Taki poziom TSH jest wg ginekologów za wysoki na zajscie w ciaze powinien byc do 2

Buziaki dla Was <3

malgos741, mamatrojki80, Reni, macduska, Mala79, Aasiula, Lucky, ania.g, Mega, moremi, Iwone, Arwena, Pusurek, kkisia, caffe, paszczakin, gosia7122, kicia 123, gretka, Bozia3, kapturnica, Sabina, Niuta, Bursztyn, BISCA lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, co jest cudem???
    Ze ja mojego meza w ogole namowilam. Po ostatniej stracie podjelismy decyzje-nie bedziemy miec dzieci. Pogodzilam sie z tym, tak mi sie wydawalo. Mielismy mnostwo planow. I ja teraz, nagle wracam do tematu.

Lucky, caffe, Niuta lubią tę wiadomość

Zofia8
‹‹ 6934 6935 6936 6937 6938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ