35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Zofia8 wrote:Czyli w moim przypadku, przy udowodnionym peknieciu pecherzyka, wszystko w tym cyklu zalezalo od mojego jajeczka i plemnika, bo endometrium bylo ok.
PS. Niesamowity jest organizm. Zanim nie zaczelismy staran, nigdy nie kochalismy sie bez zabezpieczenia w dni plodne. Wtedy nie czulam bolu owulacyjnego, zadnego ciagniecia, bolu jajnikow itd. a teraz juz drugi cykl tak mam. Nie wmawiam sobie tego. Naprawde mysle, ze obecnosc nasienia w dni plodne, pobudza moj organizm do dzialania.
kapturnica, Aasiula, kkisia, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Ja też to zaczęłam zauważać, ale to tylko dlatego, że wcześniej nie zwracałam uwagi na sygnały mojego organizmu. Inna sprawa, że przy antykach masz wyciszone jajniki. U mnie nie pracowały normalnie przez 12 lat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 22:36
Zofia8
-
Zofia8 wrote:Wiem, ze teraz bardziej siebie obserwuje ale takich boli wczesniej nie mialam. Moze to te nieszczesne miesniaki. Ale jednego mialam juz wczesniej. mysle, ze bardziej je moge odczuwac podczas obfitych, bolesnych miesiaczek.
Natomiast odpowiedź, że w tym wieku 90% ciąż kończy się niepowodzeniem, to chyba bzdura... bo tu ze starających się w wieku 44 lat - urodziły już 3 - a jest nas może z 5. Młodsze mają taki sam problem z zajściem jak my - więc się nie przejmuj, tylko działaj i podrasuj organizm lekami....Zofia8, megan8, moremi, Sabina, kapturnica, kkisia, gosia7122, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
Dużo więcej obserwuje bliźniaków na spacerach - albo przez Simbę zwracam teraz na to większą uwagę, albo może to wynik częstszego in vitro? Co rusz - wózki z bliźniakami - o przedziwnej konstrukcji....- piętrowe, podłużne, szerokie...
moremi, Dorka.1979, kkisia, Reni, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Dużo więcej obserwuje bliźniaków na spacerach - albo przez Simbę zwracam teraz na to większą uwagę, albo może to wynik częstszego in vitro? Co rusz - wózki z bliźniakami - o przedziwnej konstrukcji....- piętrowe, podłużne, szerokie...
to znakmoremi, Simba lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:to znak
. Ja już ledwo żyję
Dziś mieliśmy przygodę. Mój A. bardzo lubi ostre papryki- różne. Zjada je w całości. I zrobił to dzisiaj też - i poszedł kąpać małego. W związku z tym, że Kajtkowi wyszły coś jakby liszaje (?) - na ciele - lekarka poleciła dodawać oliwkę do kąpieli - ale nie nivea, czy johnsona. Postanowiliśmy dodać oliwę z oliwek. Ja dolałam do wanienki i wyszłam. A tu taki przeraźliwy krzyk - jakby małego obdzierali ze skóry..okazało się, że A. nie umył rąk po tej papryce i w połączeniu z tłuszczem - chyba się rozpuściła kapsaicyna...łapałam małego z wanienki - masakraByłam cała mokra ze strachu i on też - cały czerwony - jak poparzony...
To już nie na moje nerwy...
Mega, moremi, kkisia, Reni, iwcia77, Arwena, Simba lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:Na liscie starajacych sie jest jedna 45 latka z Poznania. Nie wiem, czy nadal tu bywa, bo odkad jestem, to wydaje mi sie, ze sie nie udzielala.
mamatrojki80, Mega, moremi, Sabina, kapturnica, kkisia, iwcia77, Arwena, Simba lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:o nie nie nie nie nie
. Ja już ledwo żyję
Dziś mieliśmy przygodę. Mój A. bardzo lubi ostre papryki- różne. Zjada je w całości. I zrobił to dzisiaj też - i poszedł kąpać małego. W związku z tym, że Kajtkowi wyszły coś jakby liszaje (?) - na ciele - lekarka poleciła dodawać oliwkę do kąpieli - ale nie nivea, czy johnsona. Postanowiliśmy dodać oliwę z oliwek. Ja dolałam do wanienki i wyszłam. A tu taki przeraźliwy krzyk - jakby małego obdzierali ze skóry..okazało się, że A. nie umył rąk po tej papryce i w połączeniu z tłuszczem - chyba się rozpuściła kapsaicyna...łapałam małego z wanienki - masakraByłam cała mokra ze strachu i on też - cały czerwony - jak poparzony...
To już nie na moje nerwy...
W przypadku ostrej papryczki, to i umycie rak nie pomoze:-) Znam to z autopsji:-)
Bozia3, marta78, iwcia77 lubią tę wiadomość
Zofia8
-
iwcia77 wrote:faken..ale nie dam rady..nie chce przejsc przez porod
w ciazy moge sobie chodzi ale rodzic
Morek :-*
Sabina a co było małej ze byłyście w szpitalu?moremi, Dorka.1979, Sabina, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Najstarsza jest chyba Mango (46 chyba)- i stara się. Tylko, że u niej z partnerem jest problem z lekarzami - obydwoje się ich boją i nic nie robią by sobie pomóc...
Nie wiem, czy doczytalas ale moj M chce bysmy starali sie mniej wiecej do konca roku. Nawet byl ze mna u gina, Precyzyjniej mowiac, czekal w poczekalni.
moremi, malgos741, Aasiula, kkisia, ComeToMeBaby, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Zofia8 wrote:Nie wiem, czy doczytalas ale moj M chce bysmy starali sie mniej wiecej do konca roku. Nawet byl ze mna u gina, Precyzyjniej mowiac, czekal w poczekalni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 23:16
moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
megan8 wrote:Mango 45 l Boziu , zerknęłam właśnie
. WIęc może nie ma aktualnych danych jej, a może mi się coś pomerdało....
megan8, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Tak czytałam - i bardzo dobrze. Może małymi kroczkami się przekona...może kup mu jakieś suplementy - niech łyka witaminy, nawet jeśli nie zrobi sobie badań- - to przecież mu nie zaszkodzą -a mogą go wzmocnić. Dobrze działa maca - również na libido - może w tym kierunku go namów - a nóż się zgodzi.
Na poczatku bral maca z checia ale teraz zaczal sie buntowac. I zrozum tu faceta.
Ja tez bralam, ale z tymi roznymi suplementami mam pewien problem. Niektorych nie powinno sie brac w ciazy, a przeciez w 2 polowie cyklu jest cien cienia szansy...
Zofia8
-
Zofia8 wrote:Na poczatku bral maca z checia ale teraz zaczal sie buntowac. I zrozum tu faceta.
Ja tez bralam, ale z tymi roznymi suplementami mam pewien problem. Niektorych nie powinno sie brac w ciazy, a przeciez w 2 polowie cyklu jest cien cienia szansy.... Ja zażywałam wszystko, zaszłam w ciążę w okresie świąteczno-sylwestrowym, gdzie mocno imprezowaliśmy i wszystko było ok. A Tobie i mężowi podrasowanie jest potrzebne...
moremi, kkisia, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:a możliwe - wydawało mi się, że jest 2 lata starsza ode mnie - a ja za chwilę skończę 44
. WIęc może nie ma aktualnych danych jej, a może mi się coś pomerdało....
Także nic Ci się nie pomyliło.
Bozia3, megan8, moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość