35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dziś 3 tygodnie. Jak ten czas leci, wczoraj wybieralam zdjęcia do wywołania i tak patrze, że młody juz trochę się zmienił..
Trzeba nowych fot nacykac, bo "momenty" uciekają.. Dziś może w końcu ruszymy na prawdziwy spacer wózkiem.. I jak zwykle pytanie-czy jak świeci słońce to ta osłonę na gondoli mam mieć podniesiona, zeby na Kartofla twarz nie świeciło?Zofia8, kkisia, macduska, chruszczow, Aasiula, kapturnica, moremi, Bozia3, peppapig, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Paszcza, Adaś urósł?
Urósł bardzo, dziś będę go ważyć. Jak wychodzilismy ze szpitala ważył 3.4, teraz może nawet 1 kg więcej, w zeszły czwartek miał 3.9..kkisia, Sabina, macduska, Aasiula, ComeToMeBaby, kapturnica, moremi, gretka, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc Dziewczyny:-)
I znowu mam co opowiadac...
Po pierwsze chce podziekowac Chrusz, ze byla ze mna, az do momentu w ktorym stwierdzilam, ze zaczyna sie robic, jak przy ostatnim poronieniu, gdzie bole mialam tak silne,ze podali mi morfine.
I tak o godzinie 0.30 obudzilam meza i pojechalismy do lokalnego szpitala. Podjezdzajac do niego zorientowalismy sie, ze nie ma ram emergancy. Poniewaz widzielismy po drodze samochod policyjny, moj M stwierdzil, ze zapytamy policjanta gdzie jest najblizsza izba przyjec. Okazalo sie, ze w sasiednim miescie. Policjant zapytal w czym moze pomoc i jak uslyszlal o co chodzi, to powiedzial, ze skontaktuje sie z pogotowiem, by przyslali ambulans. Wezwal posilki. Nie bylo ambulansu w poblizu, wiec zabral mnie do swojego samochodu. Jak do niego wsiadalam, to rozczulil mnie mowiac, "zapnij pasy i prosze uwazaj na swoj brzuch". Jak ruszlismy objasnil, ze bedzie jechal bardzo szybko ale zebym dala Mu znac, jesli poczuje sie niekomfortowo. Jechalismy z kogutem na dachu. A za kolezanka policjantka w kolejnym radiowozie jechal moj maz. Pomimo bolu, powstrzymywlam sie od smiechu, bo sytuacja troche komiczna. Jak dotarlismy do izby i recepcji, oni juz wiedzieli, bo wczesniej sie z nimi skontaktowal. Zalatwil mi wozek i byl caly czas przy mnie. Izba pelna ludzi a mnie od razu wezwali. Zawiozl mnie do pielegniarki, ktora zebrala pierwszy wywiad i wtedy dopiero sie pozegnal. Wspanialy czlowiek. Mamy Jego dane i napewno napiszemy oficjalne podziekowanie.
Pielegniarka bardzo fachowa. Od razu pobrali mi krew i podali paracetanol w kroplowce a potem plyny. Jak juz byly wyniki weszla lekarka i jak ja zobaczylam, wiedzialam, ze nie bedzie przyjemnie. Arabka, bardzo niesympatyczna. Zobaczyla list od gina z Lindo Wing i Jej komentarz: "O bylas prywatnie", zupelnie jak to w Polsce. A potem zapytala czemu zostalam skierowana ze swoja ciaza ni do nich a do St Mary's. Tak jakby to bylo najwaznijesze w tym momencie.
Powiedziala, ze musi mnie zbadac i zawolala pielegniarke, ktora trzymala mnie za reke, jak ona grzebala w srodku, szczypcami wyjmujac fragmenty pechcerzykow. Troszke sie tego uzbieralo i wtedy uslyszlam cos, z czego sie bardzo ucieszylam. Poniewaz jest to moje 3 poronienie, oni probke wysylaja do Centrum Genetycznego. Nie wiem, co dokladnie sprawdza ale jakies nieprawidlowosci chromosomalne. Punkt dla UK
Po zbadaniu i czesciowym oczyszczeniu, powiedziala, ze moge wracac do domu, bo ona nie spodziewa sie wiekszego krwawienia a rano, zadzwonia ze szpitala i powiedza o ktorej godzinie mam przyjechac na usg.
O 4 bylismy w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 08:49
Sabina, Reni, Simba, Parka, ComeToMeBaby, Dziobak, paszczakin, anna maria, BISCA, chruszczow, moremi, Bozia3, megan8, Arwena, peppapig, gretka, stara.krycha, Luna76, Heretyczka, SolarPolar, gosia7122, Mega, caffe, efcia, inessa lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Zocha
twarda jesteś jak smok
Ale akcja z policją the best!
Kiedy będZiesz mieć wyniki badań genetycznych?
Przesla list na adres domowy ale nie wiem kiedy. Zapytam na usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 08:53
Sabina, ComeToMeBaby, chruszczow, moremi lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
bry bardzo
Zośka dałam lajka za to, że dzielnie znosisz i za podróż do szpitala
ja dzisiaj piję przez słomkę, bo nie mogę szklanki podnieść..zaszalałam na siłowni
Sabina, ComeToMeBaby, chruszczow, moremi, Arwena, peppapig, stara.krycha, SolarPolar, gosia7122, Mega, caffe, efcia lubią tę wiadomość
-
Gosia serdecznie Ci współczuję i nie dziwię Ci się siwizny
Ja przy psie osiwiałam, a przy dziecku nawet nie chcę myśleć coś się dzieje w głowie matki.
mamatrojki80, macduska, kkisia, ComeToMeBaby, chruszczow, moremi, Bozia3, Arwena, gretka, gosia7122, Mega, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:bry bardzo
Zośka dałam lajka za to, że dzielnie znosisz i za podróż do szpitala
ja dzisiaj piję przez słomkę, bo nie mogę szklanki podnieść..zaszalałam na siłowni
To jakieś planowe i systematyczne dzialania czy pojedynczy zryw?
Współczuję zakwasów.Reni, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
założenie 3 razy w tyg
ale nie zawsze mam czas, więc min 2 w tyg
niestety przez ten cholerny ponad 3 tyg kaszel mam przerwę i znowu przytyłam i znowu kondycję szlag trafił
czuję się jakbym zaczynała od początku
ale nie dam sięnp chyba, że mnie ciąża zaskoczy, to znowu cały misterny plan w pizdu
macduska wrote:To jakieś planowe i systematyczne dzialania czy pojedynczy zryw?
Współczuję zakwasów.Aasiula, kkisia, Sabina, ComeToMeBaby, moremi, megan8, macduska, Mega, caffe lubią tę wiadomość
-
Dzwonili ze szpitala. Musze pojechac wypelnic papiery m.in. co maja zrobic z probka po badaniu. Okazalo sie, ze dr w emergancy wprowadzila mnie w blad. Oni nie robia usg. Zalecaja po 3 tyg zrobic test ciazowy, jak bedzie pozytywny to sie do nich zlosic. To akurat w tym szpitalu. Przy wczesniejszym poronieniu mialam usg przed wypisaniem ze szpitala.Zofia8
-
laski dajta lajka
https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-starania-ze-wspomaganiem/endometrioza-visane-ciaza,7431.html
dzięki
Zofia8, Parka, Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, chruszczow, moremi, megan8, macduska, Mega lubią tę wiadomość
-
Jak wczoraj maz siedzial przy mnie, balam sie, ze za chwile powie, ze nie powinnismy juz probowac. Ale wracajac do domu stwierdzil, ze tym razem bylo o niebo lepiej.
Simba, Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, Dziobak, kkisia, Magdala, BISCA, chruszczow, moremi, macduska, Arwena, gretka, Luna76, Mega, caffe, efcia lubią tę wiadomość
Zofia8
-
może dlatego, że poczuł się przez chwilę jak przyszły ojciec
dojrzał
Zofia8 wrote:Jak wczoraj maz siedzial przy mnie, balam sie, ze za chwile powie, ze nie powinnismy juz probowac. Ale wracajac do domu stwierdzil, ze tym razem bylo o niebo lepiej.Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, BISCA, chruszczow, moremi, Bozia3, macduska, gretka, Mega, caffe, efcia lubią tę wiadomość