X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 3 tygodnie. Jak ten czas leci, wczoraj wybieralam zdjęcia do wywołania i tak patrze, że młody juz trochę się zmienił.. 8)
    Trzeba nowych fot nacykac, bo "momenty" uciekają.. Dziś może w końcu ruszymy na prawdziwy spacer wózkiem.. I jak zwykle pytanie-czy jak świeci słońce to ta osłonę na gondoli mam mieć podniesiona, zeby na Kartofla twarz nie świeciło?

Zofia8, kkisia, macduska, chruszczow, Aasiula, kapturnica, moremi, Bozia3, peppapig, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Paszcza, Adaś urósł?
    Pacz, odpowiedziałam zanim zobaczyłam Twoje pytanie. Sto lat mi zajmuje wstukanie posta na telefonie, ale jestem za leniwa, zeby wstać z łóżka po kompa :)
    Urósł bardzo, dziś będę go ważyć. Jak wychodzilismy ze szpitala ważył 3.4, teraz może nawet 1 kg więcej, w zeszły czwartek miał 3.9..

kkisia, Sabina, macduska, Aasiula, ComeToMeBaby, kapturnica, moremi, gretka, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry kobity ;)

Paszcza to sporo przybiera Adas

Sabina, macduska, Aasiula, Arwena, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, ja zasłaniałam jak było ostre słońce. Delikatna skóra jest bardzo wrażliwa na poparzenia.

ComeToMeBaby, kapturnica, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia - jak sytuacja dzisiaj? <3

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:-)
    I znowu mam co opowiadac...
    Po pierwsze chce podziekowac Chrusz, ze byla ze mna, az do momentu w ktorym stwierdzilam, ze zaczyna sie robic, jak przy ostatnim poronieniu, gdzie bole mialam tak silne,ze podali mi morfine.
    I tak o godzinie 0.30 obudzilam meza i pojechalismy do lokalnego szpitala. Podjezdzajac do niego zorientowalismy sie, ze nie ma ram emergancy. Poniewaz widzielismy po drodze samochod policyjny, moj M stwierdzil, ze zapytamy policjanta gdzie jest najblizsza izba przyjec. Okazalo sie, ze w sasiednim miescie. Policjant zapytal w czym moze pomoc i jak uslyszlal o co chodzi, to powiedzial, ze skontaktuje sie z pogotowiem, by przyslali ambulans. Wezwal posilki. Nie bylo ambulansu w poblizu, wiec zabral mnie do swojego samochodu. Jak do niego wsiadalam, to rozczulil mnie mowiac, "zapnij pasy i prosze uwazaj na swoj brzuch". Jak ruszlismy objasnil, ze bedzie jechal bardzo szybko ale zebym dala Mu znac, jesli poczuje sie niekomfortowo. Jechalismy z kogutem na dachu. A za kolezanka policjantka w kolejnym radiowozie jechal moj maz. Pomimo bolu, powstrzymywlam sie od smiechu, bo sytuacja troche komiczna. Jak dotarlismy do izby i recepcji, oni juz wiedzieli, bo wczesniej sie z nimi skontaktowal. Zalatwil mi wozek i byl caly czas przy mnie. Izba pelna ludzi a mnie od razu wezwali. Zawiozl mnie do pielegniarki, ktora zebrala pierwszy wywiad i wtedy dopiero sie pozegnal. Wspanialy czlowiek. Mamy Jego dane i napewno napiszemy oficjalne podziekowanie.
    Pielegniarka bardzo fachowa. Od razu pobrali mi krew i podali paracetanol w kroplowce a potem plyny. Jak juz byly wyniki weszla lekarka i jak ja zobaczylam, wiedzialam, ze nie bedzie przyjemnie. Arabka, bardzo niesympatyczna. Zobaczyla list od gina z Lindo Wing i Jej komentarz: "O bylas prywatnie", zupelnie jak to w Polsce. A potem zapytala czemu zostalam skierowana ze swoja ciaza ni do nich a do St Mary's. Tak jakby to bylo najwaznijesze w tym momencie.
    Powiedziala, ze musi mnie zbadac i zawolala pielegniarke, ktora trzymala mnie za reke, jak ona grzebala w srodku, szczypcami wyjmujac fragmenty pechcerzykow. Troszke sie tego uzbieralo i wtedy uslyszlam cos, z czego sie bardzo ucieszylam. Poniewaz jest to moje 3 poronienie, oni probke wysylaja do Centrum Genetycznego. Nie wiem, co dokladnie sprawdza ale jakies nieprawidlowosci chromosomalne. Punkt dla UK :-)
    Po zbadaniu i czesciowym oczyszczeniu, powiedziala, ze moge wracac do domu, bo ona nie spodziewa sie wiekszego krwawienia a rano, zadzwonia ze szpitala i powiedza o ktorej godzinie mam przyjechac na usg.
    O 4 bylismy w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 08:49

Sabina, Reni, Simba, Parka, ComeToMeBaby, Dziobak, paszczakin, anna maria, BISCA, chruszczow, moremi, Bozia3, megan8, Arwena, peppapig, gretka, stara.krycha, Luna76, Heretyczka, SolarPolar, gosia7122, Mega, caffe, efcia, inessa lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zocha <3 twarda jesteś jak smok <3
    Ale akcja z policją the best! :-)

Kiedy będZiesz mieć wyniki badań genetycznych?

Zofia8, ComeToMeBaby, kapturnica, gretka, Mega lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Zocha <3 twarda jesteś jak smok <3
    Ale akcja z policją the best! :-)

Kiedy będZiesz mieć wyniki badań genetycznych?

Przesla list na adres domowy ale nie wiem kiedy. Zapytam na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 08:53

Sabina, ComeToMeBaby, chruszczow, moremi lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia- dobrze, że masz to już za sobą. Teraz leż, pij pokrzywę i wypoczywaj.

Zofia8, Sabina, kapturnica, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry bardzo
    Zośka dałam lajka za to, że dzielnie znosisz i za podróż do szpitala

ja dzisiaj piję przez słomkę, bo nie mogę szklanki podnieść..zaszalałam na siłowni ;-)

Sabina, ComeToMeBaby, chruszczow, moremi, Arwena, peppapig, stara.krycha, SolarPolar, gosia7122, Mega, caffe, efcia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia serdecznie Ci współczuję i nie dziwię Ci się siwizny
    Ja przy psie osiwiałam, a przy dziecku nawet nie chcę myśleć coś się dzieje w głowie matki.

<3

mamatrojki80, macduska, kkisia, ComeToMeBaby, chruszczow, moremi, Bozia3, Arwena, gretka, gosia7122, Mega, caffe lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bry bardzo
    Zośka dałam lajka za to, że dzielnie znosisz i za podróż do szpitala

ja dzisiaj piję przez słomkę, bo nie mogę szklanki podnieść..zaszalałam na siłowni ;-)

To jakieś planowe i systematyczne dzialania czy pojedynczy zryw?

Współczuję zakwasów. :-)

Reni, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    założenie 3 razy w tyg
    ale nie zawsze mam czas, więc min 2 w tyg
    niestety przez ten cholerny ponad 3 tyg kaszel mam przerwę i znowu przytyłam i znowu kondycję szlag trafił
    czuję się jakbym zaczynała od początku
    ale nie dam się :-) np chyba, że mnie ciąża zaskoczy, to znowu cały misterny plan w pizdu ;-)

macduska wrote:
    To jakieś planowe i systematyczne dzialania czy pojedynczy zryw?

Współczuję zakwasów. :-)

Aasiula, kkisia, Sabina, ComeToMeBaby, moremi, megan8, macduska, Mega, caffe lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia <3

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili ze szpitala. Musze pojechac wypelnic papiery m.in. co maja zrobic z probka po badaniu. Okazalo sie, ze dr w emergancy wprowadzila mnie w blad. Oni nie robia usg. Zalecaja po 3 tyg zrobic test ciazowy, jak bedzie pozytywny to sie do nich zlosic. To akurat w tym szpitalu. Przy wczesniejszym poronieniu mialam usg przed wypisaniem ze szpitala.

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy o cwiczeniach a ja mam takie zakwasy po wczorajszym, ze skalpele wysiadaja :-)

Reni, Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski dajta lajka

https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-starania-ze-wspomaganiem/endometrioza-visane-ciaza,7431.html

dzięki

Zofia8, Parka, Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, chruszczow, moremi, megan8, macduska, Mega lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wczoraj maz siedzial przy mnie, balam sie, ze za chwile powie, ze nie powinnismy juz probowac. Ale wracajac do domu stwierdzil, ze tym razem bylo o niebo lepiej.

Simba, Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, Dziobak, kkisia, Magdala, BISCA, chruszczow, moremi, macduska, Arwena, gretka, Luna76, Mega, caffe, efcia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może dlatego, że poczuł się przez chwilę jak przyszły ojciec
    dojrzał ;-)
    Zofia8 wrote:
    Jak wczoraj maz siedzial przy mnie, balam sie, ze za chwile powie, ze nie powinnismy juz probowac. Ale wracajac do domu stwierdzil, ze tym razem bylo o niebo lepiej.

Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, BISCA, chruszczow, moremi, Bozia3, macduska, gretka, Mega, caffe, efcia lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, lajkniete :-) Obys szybko dostala odpowiedz. Na pewno wszystkie dziewczyny zalajkuja. Trzeba tylko kilka razy przypomniec :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 09:45

Reni, Sabina, kkisia, chruszczow lubią tę wiadomość

Zofia8
‹‹ 9097 9098 9099 9100 9101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ