35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
eee nie z samego Kraka
p.s. ja osobiście uważam, że Kraków jest przereklamowany
ale to moje zdanie
Sorki BoziaComeToMeBaby wrote:Ja widzę, że na forumie naszym zdecydowana większość ze samego Kraka lub okolic, czy wybierająca się do Kraka co jakiś czas, a druga mniejsza część zbiera się w Trójmieście.
Ja raczej z tej północnej opcji, ale do Kraka mam sentyment. Zdarzy się nie raz i nie dwa pewnie że tam zawitam. No, chyba że się z tesciami pokloce heheheiwcia77 lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:No dobra, liczy się. Tyle, że to chyba jednorazowa akcja. A o Kraku tu co chwilę się pisze i jeździ albo ma się takie plany. Ciągle tylko Krak i Krak. Taka prawda
kurna dopiero sie cyrki zaczna bo prezydent bedzie stad...a widzialy jak mamunia mu zbierala podpisy? a gdzie indziej ze to Bog wyznaczyl mu misje?
zero konsekwencji.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 09:04
efcia lubi tę wiadomość
gretka -
Chciałam zaznaczyć, że Ja, Polar, Caffe, Parka i chyba ANiaG (jeśli dobrze pamiętam) - my som z MazowszaComeToMeBaby wrote:No dobra, liczy się. Tyle, że to chyba jednorazowa akcja. A o Kraku tu co chwilę się pisze i jeździ albo ma się takie plany. Ciągle tylko Krak i Krak. Taka prawda
gretka, ComeToMeBaby, caffe, ania.g, kkisia, efcia, megan8, iwcia77, SolarPolar, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
Luna76 wrote:Witajcie
Zostały zdiagnozowane moje bóle głowy - stres powoduje napięcie, a napięcie ból głowy, dodatkowo mała ilość wypijanych płynów za coś tam też odpowiada (o ile dobrze zrozumiałam, za przepływ krwi przez jakieś kanaliki w kręgach, która chyba jest za gęsta). Zalecono mi masaże szyi, karku, barków i pleców oraz jakieś tablety rozluźniające brane zaraz przed snem. Dodatkowo muszę uciskać miejsce na dłoni między kciukiem a palcem wskazującym 8-/
Jeśli chodzi o ten przepływ, to zainteresuj się Memotropilem. To lek poprawiający ukrwienie mózgu. Moja mama bierze to od dawna - ma zwyrodnienia kręgosłupa szyjnego - przeszły jej zawroty głowy, ma lepszą koncentrację, prawie nie boli jej głowa (raz na ruski rok).
Ja dostałam w grudniu, jak leżałam na neurologii. U mnie były to zaburzenia błędnika wywołane nie wiem czym plus zwyrodnienie kręgów szyjnych (efekt długoletnich migren). Odkąd go biorę, mam tylko 20% migren z tych, co miałam przedtem (mimo stresów). Ustąpiły prawie całkiem inne bóle głowy (napięciowe, polekowe, bo leków nie biorę, z odbicia, ciśnieniowe) - głowa niemigrenowo bolała mnie od początku roku ze 3 razy - starczył 1 ibuprom na uśmierzenie. Poprawiła mi się koncentracja, pamięć. Przestałam żyć w ciągłym napięciu związanym z bólem. A i tak biorę tylko tabletkę dziennie, z przepisanych dwóch. Jest też tańszy zamiennik - Biotropil. Nie uzależnia, można go brać długo.
Zapytaj neurologa.
Aasiula lubi tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013 -
macduska wrote:Jako Ciału Pedagogicznemu chyba mi nie wypada jednak.
BonzurAasiula, kapturnica, caffe, gretka, Reni, Krakonka, macduska, stara.krycha, kkisia, efcia, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Jeśli chodzi o ten przepływ, to zainteresuj się Memotropilem. To lek poprawiający ukrwienie mózgu. Moja mama bierze to od dawna - ma zwyrodnienia kręgosłupa szyjnego - przeszły jej zawroty głowy, ma lepszą koncentrację, prawie nie boli jej głowa (raz na ruski rok).
Ja dostałam w grudniu, jak leżałam na neurologii. U mnie były to zaburzenia błędnika wywołane nie wiem czym plus zwyrodnienie kręgów szyjnych (efekt długoletnich migren). Odkąd go biorę, mam tylko 20% migren z tych, co miałam przedtem (mimo stresów). Ustąpiły prawie całkiem inne bóle głowy (napięciowe, polekowe, bo leków nie biorę, z odbicia, ciśnieniowe) - głowa niemigrenowo bolała mnie od początku roku ze 3 razy - starczył 1 ibuprom na uśmierzenie. Poprawiła mi się koncentracja, pamięć. Przestałam żyć w ciągłym napięciu związanym z bólem. A i tak biorę tylko tabletkę dziennie, z przepisanych dwóch. Jest też tańszy zamiennik - Biotropil. Nie uzależnia, można go brać długo.
Zapytaj neurologa.
Musze zapytac džisiaj mojego neurologa
Bo tak sama brac to nie bede.
Ale fajnie wiedzieciwcia77 lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:Chciałam zaznaczyć, że Ja, Polar, Caffe, Parka i chyba ANiaG (jeśli dobrze pamiętam) - my som z Mazowsza
W każdym razie nie chodziło mi o to kto jest skąd, bo jeszcze i Olsztyn i Białystok mi mignął parę razytylko gdzie się tłoczy forum, dokąd jeździ i o jakim miejscu mówi się tu najczęściej. Krak zdecydowanie.
Ślepak jestem, nie zabrakło Solara na liścieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 09:24
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Krakonka wrote:Jeśli chodzi o ten przepływ, to zainteresuj się Memotropilem. To lek poprawiający ukrwienie mózgu. Moja mama bierze to od dawna - ma zwyrodnienia kręgosłupa szyjnego - przeszły jej zawroty głowy, ma lepszą koncentrację, prawie nie boli jej głowa (raz na ruski rok).
Zapytaj neurologa.
Na razie neurolog przepisał mi Tizanor. Kazał pobrać przez jakiś czas i zobaczyć czy będą efekty. Jeśli nie to mam się zgłosić i wtedy mi coś da na problemy z koncentracją i pamięcią (bo te także mam). Powiedział, że na wakacjach powinnam wypocząć i przy braniu leków wszystko może minąć.Magdala, efcia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:No ja wiem. I wiem też że po stolicy niektóre metrem jeżdżą. Tu chyba Solara zabrakło na liście?
W każdym razie nie chodziło mi o to kto jest skąd, bo jeszcze i Olsztyn i Białystok mi mignął parę razytylko gdzie się tłoczy forum, dokąd jeździ i o jakim miejscu mówi się tu najczęściej. Krak zdecydowanie.
Ślepak jestem, nie zabrakło Solara na liścieComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
Byłam wczoraj z tym złamanym zębem u dentysty. Zaczął go leczyć kanałowo. W pewnym momencie coś mnie zaczęło boleć po prawej strony nosa, ale uznałam, że ząb jest jaki jest, więc pewnie to z tego. Po zakończonym etapie leczenia, wyszłam z gabinetu i zobaczyłam, że ekspresowo napuchł mi policzek. Kazał mi lekarz przykładac zimnym. Przykładałam, trochę poluzowało, ale opuchlizna nie zmniejszyła się. Położyłam małego i sama się zdrzemnęłam 2 godziny. Wstałam i opuchlizna podeszła pod oko... Ok. 1 w nocy pojechaliśmy na ostry dyżur i z gębą jak monstrum. Prawdopodobnie to reakcja na środek do dezynfekcji, ktory przedostał się przez zęba do tkanek. Pół gęby sparaliżowana. Dostałam antybiotyk i sterydy. Dzisiaj też tragedia. Czekam na telefon z kliniki, w której wczoraj leczyłam zeba, żeby im się pochwalić...
Podobno taka opuchlizna do tygodnia może się utrzymywać. Lekarz na ostrym dyżurze od razu wiedział co mi jest, bo miał taki jeden przypadek w swojej karierze, a to ponoć rzadko się zdarza... O ile trafnie zdiagnozował... Nawet okularów słonecznych nie wypada założyć, bo kurwa słońca nie ma. Pewnie do roboty nie pójdę, bo wstyd...Reni, gretka, macduska, Krakonka, ComeToMeBaby, kapturnica, kkisia, efcia, megan8, iwcia77, SolarPolar, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Byłam wczoraj z tym złamanym zębem u dentysty. Zaczął go leczyć kanałowo. W pewnym momencie coś mnie zaczęło boleć po prawej strony nosa, ale uznałam, że ząb jest jaki jest, więc pewnie to z tego. Po zakończonym etapie leczenia, wyszłam z gabinetu i zobaczyłam, że ekspresowo napuchł mi policzek. Kazał mi lekarz przykładac zimnym. Przykładałam, trochę poluzowało, ale opuchlizna nie zmniejszyła się. Położyłam małego i sama się zdrzemnęłam 2 godziny. Wstałam i opuchlizna podeszła pod oko... Ok. 1 w nocy pojechaliśmy na ostry dyżur i z gębą jak monstrum. Prawdopodobnie to reakcja na środek do dezynfekcji, ktory przedostał się przez zęba do tkanek. Pół gęby sparaliżowana. Dostałam antybiotyk i sterydy. Dzisiaj też tragedia. Czekam na telefon z kliniki, w której wczoraj leczyłam zeba, żeby im się pochwalić...
Podobno taka opuchlizna do tygodnia może się utrzymywać. Lekarz na ostrym dyżurze od razu wiedział co mi jest, bo miał taki jeden przypadek w swojej karierze, a to ponoć rzadko się zdarza... O ile trafnie zdiagnozował... Nawet okularów słonecznych nie wypada założyć, bo kurwa słońca nie ma. Pewnie do roboty nie pójdę, bo wstyd...Caffe wspolczuje. Mozna sie przestraszyc nie na zarty.
Sluchaj, Ty jednak nastepnym razem nie otwieraj piwa zebami...
Reni, Aasiula, Krakonka, ComeToMeBaby, BISCA, caffe, paszczakin, kapturnica, kkisia, efcia, megan8, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
Luna dobry masazysta , rehabilitant bardzo ci pomoze
Moj rehabilitant jest super jak mi sie kregi zblokuja I naciskaja na nerw np blednika to Ja sie doslownie przewracam
A jak ucisk jest na sece to szalej i cisnienie tez
Ale dobry masaz stawia mnie na nogi
Ja to mialam Jeszcze takie straszne dudnienia w glowie a to jest ucisk na tetnice
Niestety stres nie pomaga , bo jak sie stresujesz to sie spinasz I miesnie przsuwaja kregi
Masaz I jeszcze raz masaz I ruch
Na poczatek swietne kijkiSimba, Krakonka, Luna76, Mala79, ComeToMeBaby, Magdala, caffe, kkisia, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
ej no poka
jak wyglądasz?
no pokacaffe wrote:Nawet okularów słonecznych nie wypada założyć, bo kurwa słońca nie ma. Pewnie do roboty nie pójdę, bo wstyd...Simba, Aasiula, macduska, ComeToMeBaby, BISCA, Magdala, caffe, kapturnica, kkisia, efcia, iwcia77, Sabina, Dziobak, Mega lubią tę wiadomość
-
mój kolega otwierał okiem, bo mu zębów było szkodaSimba wrote:Sluchaj, Ty jednak nastepnym razem nie otwieraj piwa zebami...
Simba, Aasiula, Krakonka, BISCA, stara.krycha, kapturnica, kkisia, efcia, megan8, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Watka! To Ty jestes cialo pedagogiczne? Nie mow ze na Tobie sie dzieci biologii uczom?
Bonzur
Na mnie się uczy tylko jedna uczennica. Orientacji w schemacie ciała i przestrzeni.
Aasiula, Simba, gretka, stara.krycha, kkisia, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość