X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    No właśnie doktor ma mi dac skierowanie w piątek i będę dzwonić, tam podobno na NFZ czeka się 4 tygodnie. Czyli aby wskoczyć na 11-12 tydzien. Jeśli mi się nie uda, to zrobię prywatnie. Robię standard czyli test PAPPA i USG genetyczne - najważniejsza przeziernośc karkowa.

Mój mi chyba na NFZ nie da, musi mieć lekarz podpisaną umowę z NFZ żeby dac takie skierowanie? Orientujesz się ile kosztuje prywatnie? 4 tyg czekac to już i tak bym się na 11-12 tydzień nie zmieściła.

dorbie lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe ja piernicze. Szkoda mi Ciebie. Tule.

Mala powodzenia.

Tak jawnie beda przekrety czynic? Eee zamaskowali by to bardziej. A rownowaga dobrze wladzy zrobi.

Mala79, caffe lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w tubie wpadla mi w oko gazeta z artykulem o przedszkolach w L. Podobno jest taka presja aby dziecko do dobrego zapisac (podstawowki biora pid uwage przy rektutacji z ktorego przedszkola dziecko przyszlo), ze matki rejestruja dzieci od razu pi tescie a niektore nawet jak dopiero sie staraja.

efcia, Sabina lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    A za co Aasiula :-P ja z tych niezniszczalnych jestem ... Nie no zartuje przydadza sie jak wszystkie inne kciukasy :-)
    Ide na nasze przepisy moze zainspiruja mnie obiadem a tak na marginesie ktora robila dzieciece znaczy dla dzieci ratatuj bo moj Maly mnie o to meczy a przepisow jest wiele w necie ale taki sprawdzony mamy?
    .

Wiesz, ja w dzieciecych siedze od lat :-) i polece Ci je.dna babke. Jest taka. Nazywa sie Annabel Karmel. Robi tu furrore w kuchni dzieciecej. Jej dania sa pyszne i wlasnie dla dzieci. Ja czesto korzystam. Nie pamietam czy ma ratatui ale moze czyms innym Cie zainspiruje.

Mala79, efcia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Polsce się zmieniło i możesz chyba zarejestrować do przedszkola dziecko jak dostaniesz pesel
    bo kiedyś też tak laski robiły, że rejestrowały jak już znały płeć dziecka
    Magdala wrote:
    Wczoraj w tubie wpadla mi w oko gazeta z artykulem o przedszkolach w L. Podobno jest taka presja aby dziecko do dobrego zapisac (podstawowki biora pid uwage przy rektutacji z ktorego przedszkola dziecko przyszlo), ze matki rejestruja dzieci od razu pi tescie a niektore nawet jak dopiero sie staraja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:55

efcia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do szklanek w Polandi
    Ten nawóz do IVF kupię w każdej aptece?

Simba, Krakonka, BISCA, stara.krycha, kapturnica, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Pytanie do szklanek w Polandi
    Ten nawóz do IVF kupię w każdej aptece?
    Nie podoba mi sie to okreslenie szklanki.
    Moze juz lepiej kieliszki? ;) Na przyklad do szampana

Reni, BISCA, stara.krycha, kapturnica, kkisia, efcia, beates, iwcia77, SolarPolar, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    A w Polsce się zmieniło i możesz chyba zarejestrować do przedszkola dziecko jak dostaniesz pesel
    bo kiedyś też tak laski robiły, że rejestrowały jak już znały płeć dziecka

I bardzo dobrze. Wystepowanie przed szereg takie.

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do Kielonków z Polandi
    ...
    Simba wrote:

Simba, Krakonka, BISCA, stara.krycha, paszczakin, kapturnica, kkisia, efcia, iwcia77, SolarPolar, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz było po kilka dzieci na jedno miejsce, więc każdy próbował kombinować

i to nie wina PO (żeby było jasne) dużo wcześniej zaczęto likwidować przedszkola
    pamiętacie, że kiedyś była rejonizacja? Każde dziecie miało miejsce
    ale to se wrati, tak powiedział Prezydent Elekt
    Magdala wrote:
    I bardzo dobrze. Wystepowanie przed szereg takie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 11:02

kapturnica, efcia, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ...
    Wiesz, to by sie zgadzalo. Na przyklad Swiety Graal

Reni, stara.krycha, kapturnica, kkisia, efcia, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    Mój mi chyba na NFZ nie da, musi mieć lekarz podpisaną umowę z NFZ żeby dac takie skierowanie? Orientujesz się ile kosztuje prywatnie? 4 tyg czekac to już i tak bym się na 11-12 tydzień nie zmieściła.
    Tak, musi mieć umoe, poza tym trzeba mieć wskazania, u mnie wiek powyżej 35lat. Inne wskazania to wystapienie wad genetycznych i aberracji w poprzednije ciązy, wady genetyczne w rodzinie i nieprawidłowości w badaniach m.in usg

kapturnica, efcia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    .

Wiesz, ja w dzieciecych siedze od lat :-) i polece Ci je.dna babke. Jest taka. Nazywa sie Annabel Karmel. Robi tu furrore w kuchni dzieciecej. Jej dania sa pyszne i wlasnie dla dzieci. Ja czesto korzystam. Nie pamietam czy ma ratatui ale moze czyms innym Cie zainspiruje.
    Dzieki Kobietko zajrze jak ogarne kuchnie bo mam stos naczyn do mycia i ogolnie kuchnie do posprzatania

A teraz z historii biezacych moj pieslaw wskoczyl na tapczan rozlozyl sie jak zabka owinal przednimi lapkami moja noge przytulil sie pyszczkiem i nie wiem jak to zrobil ale spadl z tapczanu tzn wywinal orla cale cialo oprocz tylnej nogi wyladowalo na podlodze tak to smiesznie wygladalo ze rozesmialam sie w glos na to moj pies zrobil glosne psik, fuk i polazl obrazony do swojego koszyka jednym slowem puscil focha na pania :-)
    A ja sie wciaz zastanawiam jak to zrobil hahaha

Reni, ania.g, Magdala, kapturnica, kkisia, efcia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w pracy, nogi mam lodowate, ręce tak samo z nosa mi kapie, głowa zaczyna boleć...
    A idź Pan w chuj z takim majem!

caffe, Mala79, BISCA, Reni, gretka, ania.g, stara.krycha, Simba, kapturnica, kkisia, efcia, iwcia77, Luna76, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam teraz w klinice, tej w której leczyłam zęba. Przyjmował mnie inny lekarz, ten do którego 3 lata temu chodziłam.
    Jak mnie zobaczył to zbladł. Od razu wziął się za robotę, poruszenie zrobił i szef kliniki też przyszedł na konsultacje, jak mnie zobaczył znowu szok i przerażenie oby to nie było to najgorsze - nawet nie pytałam co..., m.in.wymienił odmę...

Dostałam dodatkowe leki, mam codziennie przychodzić, leczenie zęba dostałam w gratisie...

Ale teraz czuję że puchnę znowu i to na tyle, że to jest wyczuwalne jakby ktoś szybko balonik pompował... Kurwa

kapturnica, efcia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra
    a jak nazwiemy facetów?
    wiem Święty Graal i Święta Włócznia ;-)
    Simba wrote:
    Wiesz, to by sie zgadzalo. Na przyklad Swiety Graal

gretka, Mala79, stara.krycha, Simba, kapturnica, kkisia, efcia, Niuta, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Byłam teraz w klinice, tej w której leczyłam zęba. Przyjmował mnie inny lekarz, ten do którego 3 lata temu chodziłam.
    Jak mnie zobaczył to zbladł. Od razu wziął się za robotę, poruszenie zrobił i szef kliniki też przyszedł na konsultacje, jak mnie zobaczył znowu szok i przerażenie oby to nie było to najgorsze - nawet nie pytałam co..., m.in.wymienił odmę...

Dostałam dodatkowe leki, mam codziennie przychodzić, leczenie zęba dostałam w gratisie...

Ale teraz czuję że puchnę znowu i to na tyle, że to jest wyczuwalne jakby ktoś szybko balonik pompował... Kurwa
    Caffe współczuje
    Ty trzymaj reke na pulsie jak co to lec zaraz do lekarza , szpitala

caffe, efcia lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ...

Kielonek :) Ta Kielonka :)
    Szklanki było od vitrum. Ale może być : szybki, szklaneczki, szklaniczki, wirażystki, szklarenki, szklarki, witrynki ;)

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

Szampanki ladnie brzmi ;-)

BISCA, stara.krycha, Simba, Magdala, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dobra
    a jak nazwiemy facetów?
    wiem Święty Graal i Święta Włócznia ;-)

Graal symbolizował łono :)

A z militarnych, założe się, że faceci woleliby od włóczni armatę, rakietnicę, Przylądek Kanaweral...
    :P

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
‹‹ 9533 9534 9535 9536 9537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ