35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dorbie wrote:No właśnie doktor ma mi dac skierowanie w piątek i będę dzwonić, tam podobno na NFZ czeka się 4 tygodnie. Czyli aby wskoczyć na 11-12 tydzien. Jeśli mi się nie uda, to zrobię prywatnie. Robię standard czyli test PAPPA i USG genetyczne - najważniejsza przeziernośc karkowa.
Mój mi chyba na NFZ nie da, musi mieć lekarz podpisaną umowę z NFZ żeby dac takie skierowanie? Orientujesz się ile kosztuje prywatnie? 4 tyg czekac to już i tak bym się na 11-12 tydzień nie zmieściła.dorbie lubi tę wiadomość
-
Wczoraj w tubie wpadla mi w oko gazeta z artykulem o przedszkolach w L. Podobno jest taka presja aby dziecko do dobrego zapisac (podstawowki biora pid uwage przy rektutacji z ktorego przedszkola dziecko przyszlo), ze matki rejestruja dzieci od razu pi tescie a niektore nawet jak dopiero sie staraja.
efcia, Sabina lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Mala79 wrote:A za co Aasiula
ja z tych niezniszczalnych jestem ... Nie no zartuje przydadza sie jak wszystkie inne kciukasy
Ide na nasze przepisy moze zainspiruja mnie obiadem a tak na marginesie ktora robila dzieciece znaczy dla dzieci ratatuj bo moj Maly mnie o to meczy a przepisow jest wiele w necie ale taki sprawdzony mamy?
Wiesz, ja w dzieciecych siedze od lati polece Ci je.dna babke. Jest taka. Nazywa sie Annabel Karmel. Robi tu furrore w kuchni dzieciecej. Jej dania sa pyszne i wlasnie dla dzieci. Ja czesto korzystam. Nie pamietam czy ma ratatui ale moze czyms innym Cie zainspiruje.
Mala79, efcia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
A w Polsce się zmieniło i możesz chyba zarejestrować do przedszkola dziecko jak dostaniesz pesel
bo kiedyś też tak laski robiły, że rejestrowały jak już znały płeć dzieckaMagdala wrote:Wczoraj w tubie wpadla mi w oko gazeta z artykulem o przedszkolach w L. Podobno jest taka presja aby dziecko do dobrego zapisac (podstawowki biora pid uwage przy rektutacji z ktorego przedszkola dziecko przyszlo), ze matki rejestruja dzieci od razu pi tescie a niektore nawet jak dopiero sie staraja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:55
efcia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Pytanie do szklanek w Polandi
Ten nawóz do IVF kupię w każdej aptece?
Moze juz lepiej kieliszki?Na przyklad do szampana
Reni, BISCA, stara.krycha, kapturnica, kkisia, efcia, beates, iwcia77, SolarPolar, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:A w Polsce się zmieniło i możesz chyba zarejestrować do przedszkola dziecko jak dostaniesz pesel
bo kiedyś też tak laski robiły, że rejestrowały jak już znały płeć dziecka
I bardzo dobrze. Wystepowanie przed szereg takie.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Pytanie do Kielonków z Polandi
...Simba wrote:Nie podoba mi sie to okreslenie szklanki.
Moze juz lepiej kieliszki?Na przyklad do szampana
Simba, Krakonka, BISCA, stara.krycha, paszczakin, kapturnica, kkisia, efcia, iwcia77, SolarPolar, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
wiesz było po kilka dzieci na jedno miejsce, więc każdy próbował kombinować
i to nie wina PO (żeby było jasne) dużo wcześniej zaczęto likwidować przedszkola
pamiętacie, że kiedyś była rejonizacja? Każde dziecie miało miejsce
ale to se wrati, tak powiedział Prezydent Elekt
Magdala wrote:I bardzo dobrze. Wystepowanie przed szereg takie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 11:02
kapturnica, efcia, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyola_35 wrote:Mój mi chyba na NFZ nie da, musi mieć lekarz podpisaną umowę z NFZ żeby dac takie skierowanie? Orientujesz się ile kosztuje prywatnie? 4 tyg czekac to już i tak bym się na 11-12 tydzień nie zmieściła.
kapturnica, efcia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdala wrote:.
Wiesz, ja w dzieciecych siedze od lati polece Ci je.dna babke. Jest taka. Nazywa sie Annabel Karmel. Robi tu furrore w kuchni dzieciecej. Jej dania sa pyszne i wlasnie dla dzieci. Ja czesto korzystam. Nie pamietam czy ma ratatui ale moze czyms innym Cie zainspiruje.
A teraz z historii biezacych moj pieslaw wskoczyl na tapczan rozlozyl sie jak zabka owinal przednimi lapkami moja noge przytulil sie pyszczkiem i nie wiem jak to zrobil ale spadl z tapczanu tzn wywinal orla cale cialo oprocz tylnej nogi wyladowalo na podlodze tak to smiesznie wygladalo ze rozesmialam sie w glos na to moj pies zrobil glosne psik, fuk i polazl obrazony do swojego koszyka jednym slowem puscil focha na pania
A ja sie wciaz zastanawiam jak to zrobil hahahaReni, ania.g, Magdala, kapturnica, kkisia, efcia, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySiedzę w pracy, nogi mam lodowate, ręce tak samo z nosa mi kapie, głowa zaczyna boleć...
A idź Pan w chuj z takim majem!caffe, Mala79, BISCA, Reni, gretka, ania.g, stara.krycha, Simba, kapturnica, kkisia, efcia, iwcia77, Luna76, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
Byłam teraz w klinice, tej w której leczyłam zęba. Przyjmował mnie inny lekarz, ten do którego 3 lata temu chodziłam.
Jak mnie zobaczył to zbladł. Od razu wziął się za robotę, poruszenie zrobił i szef kliniki też przyszedł na konsultacje, jak mnie zobaczył znowu szok i przerażenie oby to nie było to najgorsze - nawet nie pytałam co..., m.in.wymienił odmę...
Dostałam dodatkowe leki, mam codziennie przychodzić, leczenie zęba dostałam w gratisie...
Ale teraz czuję że puchnę znowu i to na tyle, że to jest wyczuwalne jakby ktoś szybko balonik pompował... Kurwakapturnica, efcia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
dobra
a jak nazwiemy facetów?
wiem Święty Graal i Święta Włócznia
Simba wrote:Wiesz, to by sie zgadzalo. Na przyklad Swiety Graalgretka, Mala79, stara.krycha, Simba, kapturnica, kkisia, efcia, Niuta, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Byłam teraz w klinice, tej w której leczyłam zęba. Przyjmował mnie inny lekarz, ten do którego 3 lata temu chodziłam.
Jak mnie zobaczył to zbladł. Od razu wziął się za robotę, poruszenie zrobił i szef kliniki też przyszedł na konsultacje, jak mnie zobaczył znowu szok i przerażenie oby to nie było to najgorsze - nawet nie pytałam co..., m.in.wymienił odmę...
Dostałam dodatkowe leki, mam codziennie przychodzić, leczenie zęba dostałam w gratisie...
Ale teraz czuję że puchnę znowu i to na tyle, że to jest wyczuwalne jakby ktoś szybko balonik pompował... Kurwa
Ty trzymaj reke na pulsie jak co to lec zaraz do lekarza , szpitalacaffe, efcia lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:dobra
a jak nazwiemy facetów?
wiem Święty Graal i Święta Włócznia
Graal symbolizował łono
A z militarnych, założe się, że faceci woleliby od włóczni armatę, rakietnicę, Przylądek Kanaweral...
efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013