35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dorbie wrote:No właśnie doktor ma mi dac skierowanie w piątek i będę dzwonić, tam podobno na NFZ czeka się 4 tygodnie. Czyli aby wskoczyć na 11-12 tydzien. Jeśli mi się nie uda, to zrobię prywatnie. Robię standard czyli test PAPPA i USG genetyczne - najważniejsza przeziernośc karkowa.
Mój mi chyba na NFZ nie da, musi mieć lekarz podpisaną umowę z NFZ żeby dac takie skierowanie? Orientujesz się ile kosztuje prywatnie? 4 tyg czekac to już i tak bym się na 11-12 tydzień nie zmieściła.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość

-
Wczoraj w tubie wpadla mi w oko gazeta z artykulem o przedszkolach w L. Podobno jest taka presja aby dziecko do dobrego zapisac (podstawowki biora pid uwage przy rektutacji z ktorego przedszkola dziecko przyszlo), ze matki rejestruja dzieci od razu pi tescie a niektore nawet jak dopiero sie staraja.
efcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
.Mala79 wrote:A za co Aasiula
ja z tych niezniszczalnych jestem ... Nie no zartuje przydadza sie jak wszystkie inne kciukasy 
Ide na nasze przepisy moze zainspiruja mnie obiadem a tak na marginesie ktora robila dzieciece znaczy dla dzieci ratatuj bo moj Maly mnie o to meczy a przepisow jest wiele w necie ale taki sprawdzony mamy?
Wiesz, ja w dzieciecych siedze od lat
i polece Ci je.dna babke. Jest taka. Nazywa sie Annabel Karmel. Robi tu furrore w kuchni dzieciecej. Jej dania sa pyszne i wlasnie dla dzieci. Ja czesto korzystam. Nie pamietam czy ma ratatui ale moze czyms innym Cie zainspiruje.
nick nieaktualny, efcia lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
A w Polsce się zmieniło i możesz chyba zarejestrować do przedszkola dziecko jak dostaniesz pesel
bo kiedyś też tak laski robiły, że rejestrowały jak już znały płeć dzieckaMagdala wrote:Wczoraj w tubie wpadla mi w oko gazeta z artykulem o przedszkolach w L. Podobno jest taka presja aby dziecko do dobrego zapisac (podstawowki biora pid uwage przy rektutacji z ktorego przedszkola dziecko przyszlo), ze matki rejestruja dzieci od razu pi tescie a niektore nawet jak dopiero sie staraja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 10:55
efcia, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Nie podoba mi sie to okreslenie szklanki.Reni wrote:Pytanie do szklanek w Polandi
Ten nawóz do IVF kupię w każdej aptece?
Moze juz lepiej kieliszki?
Na przyklad do szampana
Reni, BISCA, nick nieaktualny, kapturnica, nick nieaktualny, efcia, beates, iwcia77, SolarPolar, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:A w Polsce się zmieniło i możesz chyba zarejestrować do przedszkola dziecko jak dostaniesz pesel
bo kiedyś też tak laski robiły, że rejestrowały jak już znały płeć dziecka
I bardzo dobrze. Wystepowanie przed szereg takie.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Pytanie do Kielonków z Polandi
...Simba wrote:Nie podoba mi sie to okreslenie szklanki.
Moze juz lepiej kieliszki?
Na przyklad do szampana
Simba, Krakonka, BISCA, nick nieaktualny, paszczakin, kapturnica, nick nieaktualny, efcia, iwcia77, SolarPolar, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość
-
wiesz było po kilka dzieci na jedno miejsce, więc każdy próbował kombinować
i to nie wina PO (żeby było jasne) dużo wcześniej zaczęto likwidować przedszkola
pamiętacie, że kiedyś była rejonizacja? Każde dziecie miało miejsce
ale to se wrati, tak powiedział Prezydent Elekt
Magdala wrote:I bardzo dobrze. Wystepowanie przed szereg takie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 11:02
kapturnica, efcia, iwcia77, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak, musi mieć umoe, poza tym trzeba mieć wskazania, u mnie wiek powyżej 35lat. Inne wskazania to wystapienie wad genetycznych i aberracji w poprzednije ciązy, wady genetyczne w rodzinie i nieprawidłowości w badaniach m.in usgola_35 wrote:Mój mi chyba na NFZ nie da, musi mieć lekarz podpisaną umowę z NFZ żeby dac takie skierowanie? Orientujesz się ile kosztuje prywatnie? 4 tyg czekac to już i tak bym się na 11-12 tydzień nie zmieściła.
kapturnica, efcia, iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki Kobietko zajrze jak ogarne kuchnie bo mam stos naczyn do mycia i ogolnie kuchnie do posprzataniaMagdala wrote:.
Wiesz, ja w dzieciecych siedze od lat
i polece Ci je.dna babke. Jest taka. Nazywa sie Annabel Karmel. Robi tu furrore w kuchni dzieciecej. Jej dania sa pyszne i wlasnie dla dzieci. Ja czesto korzystam. Nie pamietam czy ma ratatui ale moze czyms innym Cie zainspiruje.
A teraz z historii biezacych moj pieslaw wskoczyl na tapczan rozlozyl sie jak zabka owinal przednimi lapkami moja noge przytulil sie pyszczkiem i nie wiem jak to zrobil ale spadl z tapczanu tzn wywinal orla cale cialo oprocz tylnej nogi wyladowalo na podlodze tak to smiesznie wygladalo ze rozesmialam sie w glos na to moj pies zrobil glosne psik, fuk i polazl obrazony do swojego koszyka jednym slowem puscil focha na pania
A ja sie wciaz zastanawiam jak to zrobil hahaha
Reni, ania.g, Magdala, kapturnica, nick nieaktualny, efcia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySiedzę w pracy, nogi mam lodowate, ręce tak samo z nosa mi kapie, głowa zaczyna boleć...
A idź Pan w chuj z takim majem!
caffe, nick nieaktualny, BISCA, Reni, gretka, ania.g, nick nieaktualny, Simba, kapturnica, nick nieaktualny, efcia, iwcia77, Luna76, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość
-
Byłam teraz w klinice, tej w której leczyłam zęba. Przyjmował mnie inny lekarz, ten do którego 3 lata temu chodziłam.
Jak mnie zobaczył to zbladł. Od razu wziął się za robotę, poruszenie zrobił i szef kliniki też przyszedł na konsultacje, jak mnie zobaczył znowu szok i przerażenie oby to nie było to najgorsze - nawet nie pytałam co..., m.in.wymienił odmę...
Dostałam dodatkowe leki, mam codziennie przychodzić, leczenie zęba dostałam w gratisie...
Ale teraz czuję że puchnę znowu i to na tyle, że to jest wyczuwalne jakby ktoś szybko balonik pompował... Kurwa
kapturnica, efcia, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość
-
dobra
a jak nazwiemy facetów?
wiem Święty Graal i Święta Włócznia
Simba wrote:Wiesz, to by sie zgadzalo. Na przyklad Swiety Graal
gretka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Simba, kapturnica, nick nieaktualny, efcia, Niuta, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość
-
Caffe współczujecaffe wrote:Byłam teraz w klinice, tej w której leczyłam zęba. Przyjmował mnie inny lekarz, ten do którego 3 lata temu chodziłam.
Jak mnie zobaczył to zbladł. Od razu wziął się za robotę, poruszenie zrobił i szef kliniki też przyszedł na konsultacje, jak mnie zobaczył znowu szok i przerażenie oby to nie było to najgorsze - nawet nie pytałam co..., m.in.wymienił odmę...
Dostałam dodatkowe leki, mam codziennie przychodzić, leczenie zęba dostałam w gratisie...
Ale teraz czuję że puchnę znowu i to na tyle, że to jest wyczuwalne jakby ktoś szybko balonik pompował... Kurwa
Ty trzymaj reke na pulsie jak co to lec zaraz do lekarza , szpitala
caffe, efcia lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:dobra
a jak nazwiemy facetów?
wiem Święty Graal i Święta Włócznia
Graal symbolizował łono
A z militarnych, założe się, że faceci woleliby od włóczni armatę, rakietnicę, Przylądek Kanaweral...
efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Syn 16.08.99
Córka 21.05.2013