X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra posłała zobaczcie same co tam wyczytałam,oto kawałek...Sylwia Kubryńska jest autorką bloga Najlepszy Blog na Świcie - kunbrynska.com

Więc one, Matki, wymagają od siebie cudów, że nie tylko wydadzą na świat potomstwo, nie tylko będą dbać, karmić, chronić, sprzątać, zarabiać, całe swoje życie poświęcą, ale jeszcze się odchudzą, jeszcze się wypindrzą, jeszcze się wyświęcą, jeszcze będą skakać wokół męża i całej jego rodziny, ze zszytym tyłkiem po porodzie będą smażyć kotlety, gdy przyjdzie obejrzeć wnuka. One się muszą podobać, rozstępy usuwać, wagę zrzucać, cellulit leczyć. Żeby tylko nie psuć humorów, żeby innym było miło, żeby nie przeszkadzało, że się po dziecku „rozlazły”, że karmią piersią w sklepie, że przewijają w knajpie. Muszą być grzeczne, fajne, gładkie, szczupłe, uśmiechnięte i święte.

Ktokolwiek stworzył ten świat, musi być w szoku widząc gatunek, który osobnikom z założenia żyjącym w celibacie wypłaca dwa miliardy rocznie, a samotnym matkom 77 złotych na dziecko. Ktokolwiek stworzył ten świat, umiera ze śmiechu słysząc, kogo ten gatunek prosi o pozwolenie na in vitro, żeby móc się rozmnażać. Gdyby zwierzęta, te wszystkie królowe matki w swoich ulach dowiedziały się, kto dyktuje warunki w naszym świecie – postukałyby się swoimi odnóżami w głowę. Bo w ich ulu nie ma miejsca na taki absurd.

Może zamiast religii w szkołach, powinno się po prostu puszczać filmy przyrodnicze? Może dzięki temu ludzie pojmą, kim w naturze jest Matka? Może wtedy zostawią ją w spokoju? Uszanują? Zaufają jej mądrości, jej instynktom? Może nie będą kontrolować jej sumienia? Nie będą pouczać? Zejdą z jej głowy, wyjdą z macicy? Pozwolą o sobie decydować? Nie będą stać na straży moralności, przestaną nakazywać, zabraniać, moralizować......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:01

ComeToMeBaby, Elfik, Magdala, efcia, ania.g, BISCA, Bozia3, iwcia77, Mala79, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie Zelnik podkurwil z rana.
    Ide na poczte.

Reni, ComeToMeBaby, Sabina, kkisia, kapturnica, caffe, efcia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Aska jaki wyjazd? Jaki relaks??? Jaja sobie robisz? Nie no, ludzie, ją też chcę :-( zabierz mnie że sobą!!!!
    Pakuj sie podjade po ciebie ;)
    Ja bede odpoczywac a chlop znow popierdala 140 km po gorkach .Taka choroba cholera :/

Simba, ComeToMeBaby, Elfik, Magdala, moremi, Sabina, kkisia, kapturnica, efcia, beates, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Pakuj sie podjade po ciebie ;)
    Ja bede odpoczywac a chlop znow popierdala 140 km po gorkach .Taka choroba cholera :/
    Ale nas jest calkiem sporo :-/ Jestem ja i Dzejms do kwadratu

Aasiula, ComeToMeBaby, Elfik, Magdala, moremi, Sabina, kkisia, efcia, BISCA, Bozia3, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Elfik, jak Ida? Coś Ty robiła, że noc nieprzespana?

Aasiula, ja też zazdroszczę.

Mój mąż dzisiaj wyrusza na ziemię śląską, bo w weekend ma spotkanie klasowe.
    Ja za to jutro wyruszam do Olsztyna :)
    ooo a na długo?

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martw się, on też będzie w ciąży, a raczej jego ręce będą w ciąży i urodzi połamane dziecko
    http://www.tvn24.pl/ci-ktorzy-sie-masturbuja-po-smierci-beda-mieli-rece-w-ciazy,546242,s.html
    Simba wrote:
    Ide na poczte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:03

Simba, Elfik, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, kapturnica, efcia, Bozia3, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • gretka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ide na poczte.
    to sie ciesz ze z rana, mnie wkurwil wczoraj- i jak spac w takich okolicznosciach???

Simba, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

gretka
  • Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Hahaha zawiniemy autobus :D

Simba, ComeToMeBaby, Sabina, kkisia, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie martw się, on też będzie w ciąży, a raczej jego ręce będą w ciąży i urodzi połamane dziecko
    http://www.tvn24.pl/ci-ktorzy-sie-masturbuja-po-smierci-beda-mieli-rece-w-ciazy,546242,s.html
    Swiat zwariowal

Reni, Aasiula, moremi, kkisia, efcia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula to i do mnie pomachaj! :-D

Aasiula, Simba, kkisia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a9fd4cc911f.jpg
    Simba wrote:
    Swiat zwariowal

Aasiula, gretka, Elfik, ComeToMeBaby, Simba, Sabina, moremi, kkisia, kapturnica, caffe, stara.krycha, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    to sie ciesz ze z rana, mnie wkurwil wczoraj- i jak spac w takich okolicznosciach???
    Nom , mnie tez ,cycki kurwa opadaja :/

gretka, efcia, Mega lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe i Mala, trzymajta sie.
    Hera zdrowia dla Tomusia a dla Ciebie sil.
    Kissia a mowilam, ze nie bedzie tak zle :-)
    Iwcia ale Twoj to Slodziak z wloskimi oczetami :-)
    Elf lacze sie w bolu, bo u mnie tez dzisiaj sprzatanie.
    Asiula milego wypoczynku.
    Moremi milego pobytu w Olsztynie.
    Wacia udanego ciasta.
    Dorbie i Peppa dobrze, ze u Was dobrze :-)
    Dla pracujacych-oby dzien szybko zlecial :-)

Aasiula, Elfik, ComeToMeBaby, Magdala, Magda*, Margolcia88, Sabina, moremi, dorbie, kkisia, peppapig, caffe, macduska, efcia, stara.krycha, stara.krycha, BISCA, iwcia77, Mala79, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a9fd4cc911f.jpg
    Hahahah padlam :)

Simba, ComeToMeBaby, Sabina, peppapig lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z rana to mnie podkurwil wywiad z prof.Skalskim- tym od hipotermii- watek o tym jak rodzice sugeruja (smia sugerowac) jak ma sie potoczyc operacja (serce- bo kardiochirurg) dziecka chorego np. z Downem
    zreszta zte wszystkie buce zaklamane, w szkielku beda mowic dar zycia- a jak dar nie taki to do likwidacji ( w ksiazce wywiadzie z para ginow z Wawy- jakis prawicowiec zazyczyl sobie przerwac bo jakos mu niepelnosprawne nie pasowalo do wizerunku)

kurna niepotrzebnie zrobilam kawe....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:11

Elfik, Simba, Magdala, Aasiula, Sabina, kkisia, efcia, stara.krycha, BISCA, iwcia77, Mala79, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

gretka
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nawet do sześcianu :-D
    Chyba, że jednego gdzieś zgubiliscie hehehe :-P

BISCA, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, ale zajebiste podsumowanie..
    i to wszytsko, my głupie baby robimy sobie same, wczoraj w śniadaniowej mignęła mi Tyszkiewicz..
    okazało sie, że ona nie wie, o co chodzi tym feministkom, jej się nigdy nie zdarzyło niewłaściwe zachowanie faceta, bo facet zawsze wie, która kobieta na co pozwoli, i jak ona nie wysyła sygnałów, to on się nie odważy...

ciekawe czy ona słyczała o gwałtach??
    a nie, soryy, to kobieta wyslała sygnały, pewnie taki, że z definicji ma waginę..
    Jak faceci pierdolą, to mnie tak nie rusza, ale kobieta kobiecie..

moremi, peppapig, Simba, kapturnica, caffe, efcia, ania.g, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, nie lubię Cię!!!!
    im blizej Bieszczad tym bardziej nie lubię!
    ;)

Aasiula, Sabina, moremi, kkisia, Simba, kapturnica, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodze po angielsku. Bo jak wychodzic mozna....Dzien dobry.
    Slonecznie, ale burczy. Chyba drzewa albo krzaki scinaja.

Ja dzis musze ugotowac obiad dla 8 osob...

Milego czwartku. Mysle o was i to mnie w pewien sposob martwi ;-)

Elfik, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, Simba, caffe, efcia, stara.krycha, BISCA, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Elfik, jak Ida? Coś Ty robiła, że noc nieprzespana?

Widzisz Moremi, może jestem krok bliżej rozwiązania zagadki, dlaczego moje dziecko płacze w nocy...
    Wymyśliłam, żeby córce zrobić EEG - of kors prywatnie.. doczytałam, że zrobione podczas snu niesie za sobą więcej informacji, zatem postanowiłam, że takie zrobimy (nie doczytałam, że dziecko powinno zasnąć dopiero u lekarza, ale cóż…)

A teraz opowieść z wczoraj jak z Haska - jak zostałem porządnym ateistą…
    Zapisałam Idę na EEG. Najpóźniejszą godzinę z możliwych udało się mi zabukować na 17:30.
    Plan był precyzyjny. Dzieć idzie dzień wcześniej późno spać (żadnego problemu, po prostu nie będziemy jej zaganiać do wyra), następnego dnia wstaje rano, w przedszkolu nie śpi, potem festyn przedszkolny, męczymy ją, potem wsiadamy do samochodu i dzieć zasypia…
    Dzieć został umieszczony w foteliku ale był czujny… Powiedziałam jej,że jedziemy zrobić zdjęcie, to po drodze pokazywała wszystkie bilbordy, że tam tez musieli robić zdjęcia..
    Podkręciliśmy ogrzewanie, szyby zasłonięte, brakowało tylko pieśni wielorybów z cd.. jedziemy jak na pogrzeb ulubionej babci, samochód zaciemniony, rozmawiamy z małżem przyciszonym głosem.. W końcu dzieć się poddaje i zasypia..

Dojechaliśmy do przychodni, która sąsiaduje z kościołem, stanęliśmy pod wejściem, ja wysiadłam cicho jak ninja, drzwi domknęłam jakby były ze szkła i poszłam zapłacić za zabieg…
    Okazało się, że nie ma sensu wchodzić wcześniej bo był pacjent, o 17:30 mieliśmy być pod gabinetem. Do tego czasu siedzieliśmy w aucie, my z małżem jak dwoje głuchoniemych, bo się baliśmy odezwać..

O 17:28 rozpoczęliśmy akcję „cicha stopa”
    Otworzyliśmy delikatnie drzwi samochodu, małż wyjmował córkę z samochodu jakby rozbrajał bombę, ułożył ją sobie na ramieniu, ja przykryłam kocykiem.. Cały czas porozumiewaliśmy się na migi, żeby przypadkiem nie obudzić śpiącej królewny..
    Ja zamykałam drzwi, powolutku i z atencją, żeby tylko nie trzaskać, pozbierałam torby, młodej jeszcze czapeczkę poprawiłam i gotowi zwróciliśmy się w stronę drzwi przychodni.

I wtedy JEEEEEEEBUUUUUUUT!
    W odległym o 10 m kościele zaczęły bić dzwony…
    Dzwony, albo k.. dzwon Zygmunta, nie wiem, hałas był ogłuszający..
    Małż nieomal nie upuścił dziecka, ja chyba zawału dostałam.. Spojrzeliśmy na siebie w szoku..
    Już wiem, co jest dobre w pozwoleniu na broń.. .to , że nie jest ogólnodostępne, inaczej gdybym miała działko, kałacha, wiatrówkę ostrzelałabym ich jak nic.
    A potem biegiem, jak uchodźcy z Syrii, puściliśmy się do drzwi przychodni, po drodze szczęśliwie udało nam się wyprzedzić babcię z chodzikiem, bo zablokowałaby drzwi na amen… jeszcze jej gwizdnęłam drzwiami przed twarzą, pierwszy i ostatni raz w życiu, mam nadzieję...:(
    Małz trzymał tempo, a ja truchtałam obok trzymając ręce na uszach dziecia…
    Wpadliśmy do budynku, trochę ciszej, ja warczę do małża, że od dziś jestem prawdziwą ateistką..
    Weszliśmy schodami na górę, w korytarzyku nadal dzwoni, zajrzałam do pokoju, pani gada przez komórkę, cofnęłam się, i myślę, w tym pokoju z oknami, jeszcze bardziej będzie słychać te pieprzone dzwony!!!
    Dziec cały czas postękiwał i się wiercił na rękach małża…
    Szczęśliwie drzwi się otworzyły a dzwony umilkły…

Jak weszliśmy, czułam jak drga mi prawa powieka, pomyślałam, że muszę się uspokoić , bo babka pomyśli, że cokolwiek z dzieckiem nie tak, ma to po ciężko chorej matce…
    Podczas badania Ida spała, potem w wybudzaniu powinna nie płakać, ale się nie udało, skoro obudziliśmy ją, dookoła lampy, kable na głowie, gumowa nakładka na brodzie..
    Jakbym ja się tak obudziła, to drżenie powieki zostało by mi na stałe..
    Teraz czekamy na wynik.

Potem pojechaliśmy na pizze, na plac zabaw, rozmawiamy z małżem i nie mówię, że cud, że młoda się nie obudziła, ale to pewnie dlatego, że praktyka jest..:)
    Nie na darmo mamy jeden kościół 50 metrów od domu, a za nim 50 m dalej drugi (specyfika Żabianki)
    Zatem podpowiadam osobom wybierającym się na EEG, należy sprawdzić położenie kościołów w okolicy i wybierać godziny niedzwonne..

gretka, Sabina, moremi, Aasiula, Reni, ComeToMeBaby, kkisia, peppapig, Simba, kapturnica, anna maria, Dziobak, Zofia8, caffe, efcia, dorbie, ania.g, BISCA, paszczakin, iwcia77, Mala79, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 9556 9557 9558 9559 9560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ