X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dziewczyny, kiedy dzieci zaczynają same siedzieć? Byli u nas znajomi z 9 miesięcznym dzieckiem i ono jeszcze bez podparcia nie siedziało.. Normalne to?

A i czy takiego malucha jak mój wolno sadzac opartego o poduszki? Bo Adasiowi tak najlepiej jest po zarciu, siedzi, beka i puszcza bąki mały prosiak. ;)
    W wieku 9 m-cy może jeszcze nie siedzieć. Natomiast Ciebie niech ręka boska broni sadzac małego.

Mega, moremi, dorbie, macduska, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bozia, Kajtek cudo. Taki uchachany. I faktycznie taki "dorosły", wygląda na to, że musisz sobie nowego dzidziola zrobić, bo ten już duży. Znaczy dzidzie, w sensie dziewczynke ;)

A kaszkiet faktycznie pierwsza klasa, musze Adasiowi tez taki zakupić do kolekcji czapek.
    tylko trochę spada z łepetyny....trzeba taśmę dwustronną zastosować - ale to tylko wersja dla łysych...;)

Mega, moremi, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    W wieku 9 m-cy może jeszcze nie siedzieć. Natomiast Ciebie niech ręka boska broni sadzac małego.
    czemu tak? ja sadzałam i on opierał się na poduszkach..teraz od dawna siedzi pięknie sam wyprostowany

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dziewczyny, kiedy dzieci zaczynają same siedzieć? Byli u nas znajomi z 9 miesięcznym dzieckiem i ono jeszcze bez podparcia nie siedziało.. Normalne to?

A i czy takiego malucha jak mój wolno sadzac opartego o poduszki? Bo Adasiowi tak najlepiej jest po zarciu, siedzi, beka i puszcza bąki mały prosiak. ;)
    Normy sa bardzo szerokie. Za bardzo wg mnie bo mozna duzo przegapic.
    Ale Kartofel sie do sadzenia jeszcze nie nadaje.

Mega, moremi, gretka, paszczakin, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bozia, zapinacie Kajtka w pasy, zeby wam z talerzy nie wyjadal? ;-)
    Usmiech ma radosny, dokladka czekala?
    zawsze go zapinam....juz spadł mi raz z wersalki i mojej mamie z czegoś tam też....jest jak perszing normalnie...:) wolę zapiąć i życ spokojnie.....

Dziobak, Mega, moremi, gretka, paszczakin, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z rozwoju ruchowego, uwaga, chwale sie! ;)
    Adas stoi sam, chodzi za 1 raczke przy wszystkich powierzchniach ( szurajac np. tylko raczka o sciane, cos a la Tom Kruz ;) ), wlazi na schody do samej gory w tempie ekspresowym. A tu dopiero 10 miechow na karku. Bije tez brawo.
    Za to: nie robi papa, nie mowi mama (!!!), nie chce jesc obiadkow. Zyje na mleku, kaszkach i owockach. Wcina kazdy mozliwy podany mu owoc, a obiadek w gardle mu staje...

Bozia3, Heretyczka, caffe, Mega, moremi, dorbie, ComeToMeBaby, beates, Elfik, megan8, Simba, MartaDidi, kkisia, ania.g, peppapig, Magdala, Arwena, efcia lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaze wam moj skalniak, ten co mnie tyle krwi i potu kosztowal.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/258316dfb969.jpg

Kamienie ciagle dokladam nowe, bo znosze je z calego ogrodu, potem przekladam i ukladam od nowa, wiec codziennie jest inaczej. ;) Pewnie jeszcze dlugo nie bedzie tak jak ma byc, za kazdym razem obiecuje sobie, ze to juz ostatni nowy kamien, ale te granity sa takie piekne, ze nie moge sie oprzec... ;)
    W tle moja praca. :) Do ktorej zaraz wracam. ;)

caffe, Mega, BISCA, moremi, gretka, macduska, beates, Elfik, paszczakin, megan8, Simba, kkisia, ania.g, Magdala, efcia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój robi papa, cieszy się ze sroczki, co kaszkę warzyła, mówi "baba" (niestety), wszystko lubi jeść i płacze, jak mu się zabiera jedzenie, zaczął porządnie raczkować i przestał powłóczyć nogą jak jakaś safanduła...ma jednego zęba, budzi mnie po 3 razy w nocy na cycka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 14:29

Heretyczka, moremi, Dziobak, caffe, ComeToMeBaby, Simba, paszczakin, SolarPolar, kkisia, ania.g, peppapig, Magdala, stara.krycha, efcia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Pokaze wam moj skalniak, ten co mnie tyle krwi i potu kosztowal.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/258316dfb969.jpg

Kamienie ciagle dokladam nowe, bo znosze je z calego ogrodu, potem przekladam i ukladam od nowa, wiec codziennie jest inaczej. ;) Pewnie jeszcze dlugo nie bedzie tak jak ma byc, za kazdym razem obiecuje sobie, ze to juz ostatni nowy kamien, ale te granity sa takie piekne, ze nie moge sie oprzec... ;)
    W tle moja praca. :) Do ktorej zaraz wracam. ;)
    to w środku to jakis pomnik jest?

Bozia3, moremi, Mega, caffe, ComeToMeBaby, SolarPolar, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak - bo ja się nie znam na ogrodnictwie - a co to na środku taki metalowy słup? To jakaś podpora do skalniaka?????

Dziobak, Mega, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    to w środku to jakis pomnik jest?
    Smolenska. ;)

A nie, Smolensk stoi bardziej w glebi, to jest maszt. Wintydz jak widac. Maszty pelnia tu role odgromnikow, wiec must have w kazdym ogrodzie.

Heretyczka, Mega, dorbie, caffe, macduska, ComeToMeBaby, Elfik, megan8, Simba, SolarPolar, kkisia, moremi, peppapig, stara.krycha, Arwena, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Smolenska. ;)

A nie, Smolensk stoi bardziej w glebi, to jest maszt. Wintydz jak widac. Maszty pelnia tu role odgromnikow, wiec must have w kazdym ogrodzie.
    poka lepiej piwnice i schowki

Bozia3, caffe lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    poka lepiej piwnice i schowki
    Zebys zobaczyla, ze pedzimy bimber?? No way! :P

Mega, Heretyczka, caffe, Elfik, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Zebys zobaczyla, ze pedzimy bimber?? No way! :P
    to łożko chociaż
    coś interesującego a nie słup na kamieniach ;)

caffe, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, Kajtek super!
    Dziobak, a kiedy cos posadzisz na skalniaku?

Mega, Magda*, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Dziobak, a kiedy cos posadzisz na skalniaku?
    Dorbie, tam jest chyba z 10 roslinek!! Zoomuj se! :P No urosna chyba kiedys. A poza tym, to jest skalniak, skal tam cala masa, jak widac. :P

dorbie, Mega, moremi, kkisia, Magda*, peppapig, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups, jak powiększyłam to zobaczylam rośliny :-)

Mega, Dziobak, peppapig lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smigam, bo u naas lato przyszlo. Najpierw tenis, potem rolki. Na obiad watrobka. ;)
    Milego!

Heretyczka, Mega, megan8, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kometa, te frustrację narastają, przerastaja, pękają i człowiek rusza dalej do boju po jakimś czasie.
    Bo to "odpuszczanie" dla osoby, która chce mieć dziecko to można włożyć między bajki. Nawet w cyklach prawie niemożliwych do wygrania ma się jakieś nikłe nadzieje.
    Ile Wy już czasu próbujecie?
    W czerwcu będzie rok

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Hmm, jemu się znacznie lepiej odbija po zarciu, jak go do pionu na poduszkach podsuwam, niż jak go wezmę na ręce. Na klacie czy na ramieniu jest wkurw i dzieciol (gibanie głową na wszystkie strony) i na koniec wypina się jak struna..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 15:15

Elfik, Simba, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 9623 9624 9625 9626 9627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ