X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jot Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane koleżanki, wracam do kolejki, serduszko przestało bić :( nie pisałam bo od tygodnia byłam w zawieszeniu :(

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Kochane koleżanki, wracam do kolejki, serduszko przestało bić :( nie pisałam bo od tygodnia byłam w zawieszeniu :(
    współczuje :( ściskam Bardzo mi przykro myslałas o szerszej diagnostyce? Komorki NK, genetyka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 14:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelajda wrote:
    He...zgadzam się jak nic.
    Aszka, nastaw się pozytywnie.Znasz moje zdanie - wspaniale, że działasz i jest nadzieja. Tego się Kochana trzymaj :) A kiedy dokładnie mam trzymać kciuki - wiesz, jak będę trzymać u obu rąk to trzeba brać urlop, rozumiesz ;);)
    W piatek mam wizyte, podglad czy sa jajca stymulacje koncze dopiero we wtorek. Dał mi cos długo stymulke, ale biore wg zapisu.

• Adelajda Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot, Kochana tak bardzo Ci współczuję. Przytulam Cię mocno, trzymaj się jakoś. Tak bardzo mi żal.

Adelajda
  • Adelajda Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, jak długo masz stymulację?

Adelajda
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelajda wrote:
    Aszka, jak długo masz stymulację?
    7 dni,dopiero zobaczyłam na karcie po powrocie do domu. Bo jak mówił to nie mówił ile tylko tak przyjełam ze 5 dni, ale watpie zeby sie pomylił bo jak googlowałam to roznie lekarze przepisuja chociaz przewaznie 2x po 1 przez 5 dni(lub 1x przez 5 dni), lub 6-8 dni po x1. Czyli widocznie taki ma plan na mnie.

• Adelajda Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie pomylił się. Ja miałam przez 5 dni po jednej, ale myslę, że było za słabo ponieważ jak pisałam, przyrost pęcherzyków był mizerny, wg oczywiście mojej wiedzy zdobytej w pocie czoła na forum ;) Dobrze, dobrze :) Najważniejsze to nie stać w miejscu. Całus

aszka lubi tę wiadomość

Adelajda
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:

Jot ściskam mocno <3
    cholernie mi przykro!

Mam nadzieje, ze twarda sztuka z Ciebie i jakoś to przeskoczysz.
    Jak się ogarniesz to napisz co lekarz powiedział, czy da sie poznac przyczyne i co dalej.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelajda wrote:
    Nie, nie pomylił się. Ja miałam przez 5 dni po jednej, ale myslę, że było za słabo ponieważ jak pisałam, przyrost pęcherzyków był mizerny, wg oczywiście mojej wiedzy zdobytej w pocie czoła na forum ;) Dobrze, dobrze :) Najważniejsze to nie stać w miejscu. Całus
    mi tamten z innej kliniki dawał 2 x po 1 przez 5 dni to owulacje mialam w 6 d.c, dlatego ten mi zmienił, sie okaze :) Całusek :) :*

MoBo własnie masz racje, najwazniejsza jest diagnostyka, czasami w badaniach nic nie wychodzi niepokojajacego i roznie bywa, ale wiadomo trzeba badać.

Adelajda, MoBo lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:

Jot kochana Moja :* az sie popłakałam tak mi przykro!

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    Margaret? Jak tam, stanęłaś w kolejce?

mam 3 dzień nowego cyklu...
    wrazliwośc moja jest straszna teraz i ta sytuacja z Jot mnie rozwaliła...ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 15:37

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o cholera Jot, strasznie mi przykro...

• Jot Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę w najbliższym czasie, zrobić szczegółowe badania...mam krótką listę co na początek, bo rozwój płotu zatrzymał się dokładnie w tym samym momencie co poprzednim razem...:(

Ale co ważne dla Was, ja już na tym forum wyczerpuje możliwość zajścia takich przykrych zdarzeń, i trzymam za Wszystkie gorąco kciuki żeby się udało, i wierze że tak jak u Amelci Wasza ciąża będzie się rozwijać książkowo !

Całuje wszystkie z osobna, i dziękuję za wsparcie.

Pewnie za niedługo dołączę do Was, żeby walczyć dalej, i klepać miejsce w kolejce....

Adelajda, MoBo, milka1, aszka, Eltasz lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot strasznie mi przykro:(

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    trzymaj sie oby sie polepszyło.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Muszę w najbliższym czasie, zrobić szczegółowe badania...mam krótką listę co na początek, bo rozwój płotu zatrzymał się dokładnie w tym samym momencie co poprzednim razem...:(

Ale co ważne dla Was, ja już na tym forum wyczerpuje możliwość zajścia takich przykrych zdarzeń, i trzymam za Wszystkie gorąco kciuki żeby się udało, i wierze że tak jak u Amelci Wasza ciąża będzie się rozwijać książkowo !

Całuje wszystkie z osobna, i dziękuję za wsparcie.

Pewnie za niedługo dołączę do Was, żeby walczyć dalej, i klepać miejsce w kolejce....

Jot trzymaj sie kochana :* :) tulę mocno.

• mimik74 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mam 41 wiosenek i na 35+ nie nadążam z czytaniem byłam tam teraz po długim czasie wróciłam staramy się od ponad roku ja o wiele dłużej ale... bez leczenia kiedyś byłam faszerowana hormonami przytyłam 20kg chociaż nigdy nie byłam szczupła gin mówił w lutym by mąż zrobił badanie ale że ma dzieci z poprzedniego małżeństwa twierdzi że wszystko ok i dopiero jak do końca roku nic nie wyjdzie to zrobi badania :'( dziś dostałam @ i jestem wyjątkowo bez energii jakby ktoś ją wyssał normalnie mogłam zawsze pierwszego dnia meble bez wyjmowania zawartości przenosić Miłego dnia Wam życzę

milka1, MoBo lubią tę wiadomość

a302d9371e7d21520ed0078509ffa262.png

39f8egz20fly1xw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimik74 wrote:
    Witajcie mam 41 wiosenek i na 35+ nie nadążam z czytaniem byłam tam teraz po długim czasie wróciłam staramy się od ponad roku ja o wiele dłużej ale... bez leczenia kiedyś byłam faszerowana hormonami przytyłam 20kg chociaż nigdy nie byłam szczupła gin mówił w lutym by mąż zrobił badanie ale że ma dzieci z poprzedniego małżeństwa twierdzi że wszystko ok i dopiero jak do końca roku nic nie wyjdzie to zrobi badania :'( dziś dostałam @ i jestem wyjątkowo bez energii jakby ktoś ją wyssał normalnie mogłam zawsze pierwszego dnia meble bez wyjmowania zawartości przenosić Miłego dnia Wam życzę
    witaj :) co do badania nasienie to maz i tak powinien zrobic, jest cos takiego jak nieplodnosc wtorna, ze wyniki nasienia sie pogarszaja, wiec gin ma racje. A Ty jestes przebadana? Hormony, hsg, AMH, itp? Mam 36 lat, jestem juz 9 cykl na hormonach z przerwami, po roznych przebojach przygotowanie do inseminacji. Z kolei mam nadczynnosc tarczycy i chudne mimo hormonow. Współczuje okresu ale dobrze ze to nie trwa tak długo :D i mozna miec nadzieje ze sie poprawi.

milka1, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:

a liczyłam na Ciebie w tym miesiącu:-)
    Ja też już nawet wczoraj nie byłam w stanie nic napisać więcej.

no i gdzie te bociany?

• Lore Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociany zajmują się swoimi sprawami :( ja w tym cyklu nie liczę na cud bo w ogóle wszystko było jakoś nie tak. Ani chęci na mizianko, ani śluzu płodnego, chociaż co miesiąc mam go dość sporo. I dopiero dziś tempka poszła do góry troszeczkę chociaż to już 18 dc. A dziś mój M już pojechał i klapa :(

I will live my life!!!
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ