Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia niskie AMH po 35 roku życia
Odpowiedz

niskie AMH po 35 roku życia

Oceń ten wątek:
  • kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 1 października, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytania, co oznaczacie w krwi poza kwasem foliowym, witaminą D?

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 1 października, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Ja rownież biorę TenFertil Ona (zwykły) - 4 tabletki na dobę + ubichinol + DHA + melatonina. Jeszcze dodatkowo biorę magnez. witamine d3 i zelazo, ale to juz nawet nie względu na starania.

Chociaż ostatnio moja staraniowa suplementacja kuleje, bo już nie mogę patrzeć na te tabletki.

Tylko dodam,że przyjmowanie magnezu najlepiej nie łączyć z żelazem bo utrudnia wchlanianie 😉

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 1 października, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia_kocia wrote:
    Jeszcze jedno pytania, co oznaczacie w krwi poza kwasem foliowym, witaminą D?

Chyba najważniejsza jest morfologia z żelazem,ferrytyna,D,tsh plus około tarczycowe anty i ft,B12,przeciwciała ASA (z partnerem)i hormony płciowe z DHEA w odpowiednim czasie cyklu.
    To tak z tych podstawowych🙂

Pamiętam,że rozkładałam te badania w czasie,na początek najważniejsze była dla mnie morfologia ogólna,tarczycowe,d i hormony,b12 czy kwas foliowy można zrobić przy okazji😉
    W praktyce im dłużej trwają starania zaczyna się badać praktycznie wszystko a jest tego niekończąca się ilość 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 13:17

‹‹ 4 5 6 7 8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ