niskie AMH po 35 roku życia
-
WIADOMOŚĆ
-
alauda wrote:Ja rownież biorę TenFertil Ona (zwykły) - 4 tabletki na dobę + ubichinol + DHA + melatonina. Jeszcze dodatkowo biorę magnez. witamine d3 i zelazo, ale to juz nawet nie względu na starania.
Chociaż ostatnio moja staraniowa suplementacja kuleje, bo już nie mogę patrzeć na te tabletki.
Tylko dodam,że przyjmowanie magnezu najlepiej nie łączyć z żelazem bo utrudnia wchlanianie 😉 -
kicia_kocia wrote:Jeszcze jedno pytania, co oznaczacie w krwi poza kwasem foliowym, witaminą D?
Chyba najważniejsza jest morfologia z żelazem,ferrytyna,D,tsh plus około tarczycowe anty i ft,B12,przeciwciała ASA (z partnerem)i hormony płciowe z DHEA w odpowiednim czasie cyklu.
To tak z tych podstawowych🙂
Pamiętam,że rozkładałam te badania w czasie,na początek najważniejsze była dla mnie morfologia ogólna,tarczycowe,d i hormony,b12 czy kwas foliowy można zrobić przy okazji😉
W praktyce im dłużej trwają starania zaczyna się badać praktycznie wszystko a jest tego niekończąca się ilość 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października, 13:17
-