X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Adenomioza

Oceń ten wątek:
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannaa wrote:
    Hmm jakbyś załatwiła sobie z NFZ mri miednicy mniejszej ? Może miałabyś jakieś wskazania albo jakiegoś fajnego gina na NFZ ?
    Może warto przemyśleć... Tylko to bywa tyle zachodu z tym NFZ...
    Dziewczyny na menopauzie, czy rósł Wam poziom wapnia całkowitego we krwi??

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannaa wrote:
    Hmm jakbyś załatwiła sobie z NFZ mri miednicy mniejszej ? Może miałabyś jakieś wskazania albo jakiegoś fajnego gina na NFZ ?
    Jednak nic z tego. Żeby było wiarygodnie, powinien być ten sam sprzęt. ( I najlepiej ten sam operator, ale to już nie jest bardzo potrzebne) .
    Moja mama jak miała rezonans i poszła z nowym z innej placówki do porównania, to musiała powtarzać. Co prawda co innego było obrazowane, ale zasada pewnie ta sama.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Joannaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Jednak nic z tego. Żeby było wiarygodnie, powinien być ten sam sprzęt. ( I najlepiej ten sam operator, ale to już nie jest bardzo potrzebne) .
    Moja mama jak miała rezonans i poszła z nowym z innej placówki do porównania, to musiała powtarzać. Co prawda co innego było obrazowane, ale zasada pewnie ta sama.
    Słyszałam też takie teorie co piszesz, ale np ja robiłam w innych placówkach i nie było z tym problemu akurat nie adeno ale coś innego. Dam ci znać za 2 tyg jak będę miała opis czy mieli problem teraz z tym adeno bo też robię w innej firmie ;)

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny na menopauzie!
    Czy rozważacie przedłużenie, żeby załapać się na dofinansowanie?

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Joannaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Hej, dziewczyny na menopauzie!
    Czy rozważacie przedłużenie, żeby załapać się na dofinansowanie?
    Mi akurat jak dobrze pójdzie oczywiście, transfer wypadnie na czerwiec, jak tam sytuacja u Ciebie ? Jak się czujesz ?

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannaa wrote:
    Mi akurat jak dobrze pójdzie oczywiście, transfer wypadnie na czerwiec, jak tam sytuacja u Ciebie ? Jak się czujesz ?
    Ostatnio źle mi się śpi, budzę się często bo raz mi bardzo gorąco, więc się odkrywam, a za chwilę bardzo zimno, to się przykrywam 😅 i mam wrażenie że mam mniej sił, wieczorami to padam po prostu.
    U mnie miał być w maju.
    No ale i tak czekam jeszcze na wyniki, bo się okazało że posiew to miałam tylko bakteryjny, a miał być też grzybowy, a coś tam drugiego miałam przeciwciała badane, a miało być pcr. No i we wtorek koloskopia. Także jest opcja że coś wyjdzie nie tak i siłą rzeczy będzie na czerwiec przesunięte wszystko.

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Joannaa Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie objawy od początku brania tego leku 🥹 praktycznie nie przespałam całej nocy 🥲 dodatkowo mam okropne migreny, i większy apetyt…
    Ja się dowiem w piątek jak moja adeno i co robimy dalej.

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannaa wrote:
    Ja mam takie objawy od początku brania tego leku 🥹 praktycznie nie przespałam całej nocy 🥲 dodatkowo mam okropne migreny, i większy apetyt…
    Ja się dowiem w piątek jak moja adeno i co robimy dalej.
    To ja od początku może nie, chyba dopiero po 2 czy trzech tygodniach. Ale na początku budziłam się może 3 x a teraz.. trudno policzyć. Z 15. A zmęczenie narasta.
    Na szczęście ani migren ani apetytu nie.
    Powodzenia w piątek! :)
    A powiedz, masz mieć coś przeciwskurczowe go? Jak czytam niektóre wątki to dziewczyny masę rzeczy biorą, nie jestem pewna dlaczego, na jakiej podstawie. A chciałabym jak najlepiej się przygotować

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • niepłodna_Patrycja_36 Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja też mam stwierdzoną adenomiozę. Staramy się z mężem od 2016 roku. Właśnie szykuje się do mojego 7 transferu. Po drodze z 2 transferu była ciąża pozamaciczna, natomiast 2 kwietnia miałam transfer zarodka 4AA po leczeniu właśnie diphereline i zaskoczyło ale okazało się, że to ciąża biochemiczna. Adenomioze mam niby stwierdzoną tylko przy ujściu macicznym. Stan zapalny nie stwierdzony. Została mi jeszcze do sprawdzenia immunologia. Wizytę u doc. Paśniaka mam w sierpniu. Już powoli tracę nadzieję :(

Starania od 2016r. - adenomioza
    Kariotyp ✅
    MTHFR hetero ✅ VR2 hetero ✅ PAI-1 hetero - ✅

Klinika Bocian
    2021 I Punkcja 5 zarodków – protokół krótki – 1 X 4BB oraz 4 x 3 doba
    2022 Transfer 1 ❄ 5doba💔
    2022 Transfer 2 ❄ 3 doba – ciąża pozamaciczna- metrotrexat – jajowód zostaje
    2022 Transfer 3 ❄ 3 doba – 2 zarodki 💔
    2023 Transfer 4 ❄ 3 doba 💔

Klinika Novum
    2023 II Punkcja protokół długi 8 zarodków – 1 x 3 doba 10A, 7 x 5 doba (2x 4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.2, 2x bl2, 1x4.3.3
    2023 Transfer 1- świeży - 10A 💔 encorton
    2024 Transfer 2- cykl sztuczny– encorton, neoparin, acard- 4.1.1 ciąża biochemiczna
    2024. 05–transfer nr 3 - encorton, neoparin, acard, accofil, papawaryna - 💔
    2024.07- transfer nr 4- encorton, neoparin, acard 💔

Wizyta u doc. Paśnika- 22.08.2024
  • Joannaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    To ja od początku może nie, chyba dopiero po 2 czy trzech tygodniach. Ale na początku budziłam się może 3 x a teraz.. trudno policzyć. Z 15. A zmęczenie narasta.
    A powiedz, masz mieć coś przeciwskurczowe go? Jak czytam niektóre wątki to dziewczyny masę rzeczy biorą, nie jestem pewna dlaczego, na jakiej podstawie. A chciałabym jak najlepiej się przygotować

Mam mieć jakiś wlew, dodatkowo zawsze przy transferze badałam no spe, jak tylko się czegoś więcej dowiem to ci napiszę 🙂🙂

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepłodna_Patrycja_36 wrote:
    Hejka, ja też mam stwierdzoną adenomiozę. Staramy się z mężem od 2016 roku. Właśnie szykuje się do mojego 7 transferu. Po drodze z 2 transferu była ciąża pozamaciczna, natomiast 2 kwietnia miałam transfer zarodka 4AA po leczeniu właśnie diphereline i zaskoczyło ale okazało się, że to ciąża biochemiczna. Adenomioze mam niby stwierdzoną tylko przy ujściu macicznym. Stan zapalny nie stwierdzony. Została mi jeszcze do sprawdzenia immunologia. Wizytę u doc. Paśniaka mam w sierpniu. Już powoli tracę nadzieję :(
    Jest tu na forum trochę dziewczyn którym jakoś się udało, mimo adeno, może do nich niedługo dołączysz :)
    Jaki masz na teraz plan?

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Joannaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niepłodna_Patrycja_36 wrote:
    To jesteś w zecydowanie lepszej sytuacji z tą adeno bo w niektórych miejscach ona nie przeszkadza w implantacji zarodka ja akurat mam w tylnej ścianie- czyli najgorzej 🥲
    Ja wizytę immuno mam za sobą, ale to, że cokolwiek zaskoczyło to i tak super wiadomość 💔

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem gdzie mam tą adeno 😅
    A tak poza tym, wyszedł mi nieprawidłowy wynik kolposkopii i trochę nie wiem co dalej 🫤

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Joannaa Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie mów 🥲 jeju zawsze coś wychodzi po drodze… lekarz musi na to zerknąć, nie wiem jak Tobie, ale mi się już z tymi transferami tak nie spieszy jak na początku 🤦🏻‍♂️ wolę mieć wszystko przebadane…

• Joannaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:

Jestem po wizycie, pomyliłam daty 🤦🏻‍♂️ mojej adeno już nie widać , ale jeszcze mam przyjąć jeden zastrzyk.

• Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannaa wrote:
    Jestem po wizycie, pomyliłam daty 🤦🏻‍♂️ mojej adeno już nie widać , ale jeszcze mam przyjąć jeden zastrzyk.
    Nie widać na rezonansie? Czy usg?
    To ile zastrzyków w sumie?

Lekarz zerknął, czekam na wyniki wycinka, ale zaproponował ablację laserową za 3 tys 🙇
    Jak żyć

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Joannaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Nie widać na rezonansie? Czy usg?
    To ile zastrzyków w sumie?

Lekarz zerknął, czekam na wyniki wycinka, ale zaproponował ablację laserową za 3 tys 🙇
    Jak żyć
    Ani w rezonansie nie widać, ani w usg, cieszę się ogromnie, a z drugiej strony przeraża mnie fakt kolejnej porażki.
    Kuurde a jakieś inne wyjście z sytuacji ? Zaproponował ? 3 tys kupa kasy…

• Joannaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 zastrzyki miałam do tej pory, ale muszę jeszcze jeden ;)

• Magsty Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy macie duża adeno? Jak to u Was było? Dochodziło do ciąży biochemicznej, czy zawsze beta zero?

poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)

12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
    1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
    9dpt 16,4mlu/ml
    12dpt 4,8mlu/ml 😭

5-9.24 - antybiotyki na bakterie w tym biodacyna

8.11 - transfer blastki 4BB (estrofem, neoparin, accofil, cyclogest, progesteron besins)
    17.11 - beta 0,8

12.12 - korekta niszy
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannaa wrote:
    2 zastrzyki miałam do tej pory, ale muszę jeszcze jeden ;)
    To ja już trzy i ewentualnie 4 będzie, żeby na dofinansowanie się załapać

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ