Adenomioza
-
WIADOMOŚĆ
-
Joannaa wrote:Hmm jakbyś załatwiła sobie z NFZ mri miednicy mniejszej ? Może miałabyś jakieś wskazania albo jakiegoś fajnego gina na NFZ ?
Dziewczyny na menopauzie, czy rósł Wam poziom wapnia całkowitego we krwi??
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Joannaa wrote:Hmm jakbyś załatwiła sobie z NFZ mri miednicy mniejszej ? Może miałabyś jakieś wskazania albo jakiegoś fajnego gina na NFZ ?
Moja mama jak miała rezonans i poszła z nowym z innej placówki do porównania, to musiała powtarzać. Co prawda co innego było obrazowane, ale zasada pewnie ta sama.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Jednak nic z tego. Żeby było wiarygodnie, powinien być ten sam sprzęt. ( I najlepiej ten sam operator, ale to już nie jest bardzo potrzebne) .
Moja mama jak miała rezonans i poszła z nowym z innej placówki do porównania, to musiała powtarzać. Co prawda co innego było obrazowane, ale zasada pewnie ta sama. -
Hej, dziewczyny na menopauzie!
Czy rozważacie przedłużenie, żeby załapać się na dofinansowanie?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Joannaa wrote:Mi akurat jak dobrze pójdzie oczywiście, transfer wypadnie na czerwiec, jak tam sytuacja u Ciebie ? Jak się czujesz ?
U mnie miał być w maju.
No ale i tak czekam jeszcze na wyniki, bo się okazało że posiew to miałam tylko bakteryjny, a miał być też grzybowy, a coś tam drugiego miałam przeciwciała badane, a miało być pcr. No i we wtorek koloskopia. Także jest opcja że coś wyjdzie nie tak i siłą rzeczy będzie na czerwiec przesunięte wszystko.starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Joannaa wrote:Ja mam takie objawy od początku brania tego leku 🥹 praktycznie nie przespałam całej nocy 🥲 dodatkowo mam okropne migreny, i większy apetyt…
Ja się dowiem w piątek jak moja adeno i co robimy dalej.
Na szczęście ani migren ani apetytu nie.
Powodzenia w piątek!
A powiedz, masz mieć coś przeciwskurczowe go? Jak czytam niektóre wątki to dziewczyny masę rzeczy biorą, nie jestem pewna dlaczego, na jakiej podstawie. A chciałabym jak najlepiej się przygotowaćstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Hejka, ja też mam stwierdzoną adenomiozę. Staramy się z mężem od 2016 roku. Właśnie szykuje się do mojego 7 transferu. Po drodze z 2 transferu była ciąża pozamaciczna, natomiast 2 kwietnia miałam transfer zarodka 4AA po leczeniu właśnie diphereline i zaskoczyło ale okazało się, że to ciąża biochemiczna. Adenomioze mam niby stwierdzoną tylko przy ujściu macicznym. Stan zapalny nie stwierdzony. Została mi jeszcze do sprawdzenia immunologia. Wizytę u doc. Paśniaka mam w sierpniu. Już powoli tracę nadziejęStarania od 2016r. - adenomioza
Kariotyp ✅
MTHFR hetero ✅ VR2 hetero ✅ PAI-1 hetero - ✅
Klinika Bocian
2021 I Punkcja 5 zarodków – protokół krótki – 1 X 4BB oraz 4 x 3 doba
2022 Transfer 1 ❄ 5doba💔
2022 Transfer 2 ❄ 3 doba – ciąża pozamaciczna- metrotrexat – jajowód zostaje
2022 Transfer 3 ❄ 3 doba – 2 zarodki 💔
2023 Transfer 4 ❄ 3 doba 💔
Klinika Novum
2023 II Punkcja protokół długi 8 zarodków – 1 x 3 doba 10A, 7 x 5 doba (2x 4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.2, 2x bl2, 1x4.3.3
2023 Transfer 1- świeży - 10A 💔 encorton
2024 Transfer 2- cykl sztuczny– encorton, neoparin, acard- 4.1.1 ciąża biochemiczna
2024. 05–transfer nr 3 - encorton, neoparin, acard, accofil, papawaryna - 💔
2024.07- transfer nr 4- encorton, neoparin, acard 💔
Wizyta u doc. Paśnika- 22.08.2024 -
Kasiak89 wrote:To ja od początku może nie, chyba dopiero po 2 czy trzech tygodniach. Ale na początku budziłam się może 3 x a teraz.. trudno policzyć. Z 15. A zmęczenie narasta.
Powodzenia w piątek!
A powiedz, masz mieć coś przeciwskurczowe go? Jak czytam niektóre wątki to dziewczyny masę rzeczy biorą, nie jestem pewna dlaczego, na jakiej podstawie. A chciałabym jak najlepiej się przygotować
Mam mieć jakiś wlew, dodatkowo zawsze przy transferze badałam no spe, jak tylko się czegoś więcej dowiem to ci napiszę 🙂🙂
-
niepłodna_Patrycja_36 wrote:Hejka, ja też mam stwierdzoną adenomiozę. Staramy się z mężem od 2016 roku. Właśnie szykuje się do mojego 7 transferu. Po drodze z 2 transferu była ciąża pozamaciczna, natomiast 2 kwietnia miałam transfer zarodka 4AA po leczeniu właśnie diphereline i zaskoczyło ale okazało się, że to ciąża biochemiczna. Adenomioze mam niby stwierdzoną tylko przy ujściu macicznym. Stan zapalny nie stwierdzony. Została mi jeszcze do sprawdzenia immunologia. Wizytę u doc. Paśniaka mam w sierpniu. Już powoli tracę nadzieję
Jaki masz na teraz plan?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
niepłodna_Patrycja_36 wrote:Hejka, ja też mam stwierdzoną adenomiozę. Staramy się z mężem od 2016 roku. Właśnie szykuje się do mojego 7 transferu. Po drodze z 2 transferu była ciąża pozamaciczna, natomiast 2 kwietnia miałam transfer zarodka 4AA po leczeniu właśnie diphereline i zaskoczyło ale okazało się, że to ciąża biochemiczna. Adenomioze mam niby stwierdzoną tylko przy ujściu macicznym. Stan zapalny nie stwierdzony. Została mi jeszcze do sprawdzenia immunologia. Wizytę u doc. Paśniaka mam w sierpniu. Już powoli tracę nadzieję
Ja wizytę immuno mam za sobą, ale to, że cokolwiek zaskoczyło to i tak super wiadomość 💔
-
Ja nawet nie wiem gdzie mam tą adeno 😅
A tak poza tym, wyszedł mi nieprawidłowy wynik kolposkopii i trochę nie wiem co dalej 🫤starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:To ja od początku może nie, chyba dopiero po 2 czy trzech tygodniach. Ale na początku budziłam się może 3 x a teraz.. trudno policzyć. Z 15. A zmęczenie narasta.
Powodzenia w piątek!
A powiedz, masz mieć coś przeciwskurczowe go? Jak czytam niektóre wątki to dziewczyny masę rzeczy biorą, nie jestem pewna dlaczego, na jakiej podstawie. A chciałabym jak najlepiej się przygotować
Jestem po wizycie, pomyliłam daty 🤦🏻♂️ mojej adeno już nie widać , ale jeszcze mam przyjąć jeden zastrzyk. -
Joannaa wrote:Jestem po wizycie, pomyliłam daty 🤦🏻♂️ mojej adeno już nie widać , ale jeszcze mam przyjąć jeden zastrzyk.
To ile zastrzyków w sumie?
Lekarz zerknął, czekam na wyniki wycinka, ale zaproponował ablację laserową za 3 tys 🙇
Jak żyćstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Nie widać na rezonansie? Czy usg?
To ile zastrzyków w sumie?
Lekarz zerknął, czekam na wyniki wycinka, ale zaproponował ablację laserową za 3 tys 🙇
Jak żyć
Kuurde a jakieś inne wyjście z sytuacji ? Zaproponował ? 3 tys kupa kasy… -
Dziewczyny Wy macie duża adeno? Jak to u Was było? Dochodziło do ciąży biochemicznej, czy zawsze beta zero?poród przez CC, nisza Niche w bliźnie po cc, AMH 1,69, endometrioza I/II stopnia 🙁, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego, NK w górnej granicy normy, adenomioza (distreptaza, fluomizin, bactrim forte + endovelle do procedury)
12.23 - przygotowanie do IVF, antykoncepcja
1.24 - IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
3.04.24 - transfer blastki 4AA (estrofem, lenzetto, neoparin, acard, prolutex, cyclogest, progesterone besins) + AH
9dpt 16,4mlu/ml
12dpt 4,8mlu/ml 😭
5-9.24 - antybiotyki na bakterie w tym biodacyna
8.11 - transfer blastki 4BB (estrofem, neoparin, accofil, cyclogest, progesteron besins)
17.11 - beta 0,8
12.12 - korekta niszy -
Joannaa wrote:2 zastrzyki miałam do tej pory, ale muszę jeszcze jedenstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb