adopcja zarodków
-
WIADOMOŚĆ
-
One wrote:Nie, to plan wciąż do zrealizowania
-
Ewuszek wrote:Tak robiliśmy rozszerzone badania nasienia u męża morfologia 1% ruchliwość kiepska ilość trochę obniżona fragmentacja ok tylko wiązanie z hialuronianem trochę obniżone dlatego mieliśmy PICSI. Różnego rodzaju suplementy w niezliczonej ilości stosujemy już od dawna staramy się od 2013roku. Proponują pół komórek zapłodnić nasieniem męża a pół dawcy właśnie również dlatego że nie są pewni gdzie jest problem a to by wyjaśniło nie jesteśmy pewni co do dawcy chyba wolelibyśmy być obydwoje w takiej samej sytuacji dlatego myśl o AZ. Jeśli chodzi o hormon wzrostu to też czytałam różne opinie na ten temat ale dziewczynie z wątku Gamety jednak się udało była ogromna różnica procedura zakończyła się ośmioma zarodkami dobrej jakości gdybym nie przeczytała jej historii to nie miałabym wątpliwości co do decyzji o AZ a tak pojawiła się nadzieja że może jednak z drugiej strony jeśli nie chcemy skorzystać z nasienia dawcy a jest duże prawdopodobieństwo że problem może być w nasieniu to chyba bez sensu kolejną stymulacja szkoda zdrowia i pieniędzy zobaczymy co lekarz w gamecie na powie mamy wizytę pod koniec lutego. My też musimy się wyklarować co do decyzji i albo na wizycie stanowczo obstawiac przy AZ albo chcieć dalej próbować na własnych gametach i poprosić o plan dzialania... Na chwilę obecną jesteśmy nastawieni na AZ to są trudne decyzje wiem mamy czas lekarz też nam to powiedział ale staramy się już 7 lat 😞
7 lat to bardzo długo, ale też ważne jest ( przynajmniej u nas tak było) żeby pozbyć się wątpliwości że to genetyczne dziecko będziemy mogli mieć. Co prawda potoczyło się u nas inaczej niż zakładaliśmy, ale to inna historia.Wiek 41 lat, MTHFR 677C-T ukł. hetero, PAI-1 4G ukł. homo
Niedrożny prawy jajowód
Początek starań z pomocą 11.2017, AMH 2.17
3 cykle z clo 😢
07.2018 AMH 2.32
08.2018 krótki protokół lCSI 1 zarodek 3-dniowy 8A, beta <1 😢
10.2018 krótki protokół lCSI 4BB i 3BB, beta <1 😢
02.2019 długi protokół - 2 oocyty ❄️
03.2019 start aku, supli itp.
03.2019 AMH 1.16
04.2019 krótki protokół - 2 oocyty, ICSI 4 oocytów - 4 CC,
06.2019 transfer 4CC, beta <1😢
07.2019 kwalifikacja do AZ
07.2019 naturalny cud, beta 156 😍, 48h po beta 93,5, dzień później beta 66,7- ciąża biochemiczna 😢
06.2020 AZ 4BB, 8 dpt. beta 40,1; 10 dpt. beta 51,3; 12 dpt. beta 94,3; 14 dpt. beta 246; 16 dpt. beta 596, 19 dpt jest pęcherzyk, 27 dpt puste jajo 💔
09.2020 AZ 6AA, 8dpt. beta 165, 10 dpt. beta 382, 12 dpt. beta 660, 14 dpt. beta 1279, 27 dpt. ❤️...🙏🙏🙏
-
One wrote:Ewuszek, podstawowa kwestia jest taka, czy chcesz podjąć ryzyko kolejnej stymulacji i związanych z nią kosztów, w kontekście tego, że jest to swego rodzaju „eksperyment”. Spróbuj Az. Może dobrym pomysłem byłoby urodzenie dziecka z tej opcji, a później, może za kilka lat będzie opcja podejścia do kolejnej stymulacji na być może nowych, lepszych rozwiązaniach bez konieczności strzelania??2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
One wrote:Nie, nie mam się póki co czym pochwalić
U Ciebie jakiś plan? Oczywiście zdradź tyle na ile masz ochotę
Boję się napisać kiedy podchodzę do FET...
Boję się cokolwiek planować, bo nic nie idzie po mojej myśli...
Boję się kolejnego rozczarowania...
Boję się, że rozczaruje wszystkich tu na forum, którzy trzymają kciuki i kibicują.
W środę miałam usg, endometrium 15 mm... Lekarz powiedział że za grube do FET. -
ElfiaKsiężniczka wrote:szczerze? Boję się, cholernie się boję.
Boję się, że rozczaruje wszystkich tu na forum, którzy trzymają kciuki i kibicują.
W środę miałam usg, endometrium 15 mm... Lekarz powiedział że za grube do FET.
Bedzie dobrze, wkoncu musi i musi sie udac -
W środę miałam usg, endometrium 15 mm... Lekarz powiedział że za grube do FET.2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️ -
W środę miałam usg, endometrium 15 mm... Lekarz powiedział że za grube do FET.18’córka❤️ -
One wrote:Wysłałam Ci zaproszenie
-
nick nieaktualny
-
Milka90 wrote:Hej.kobietki AK kosztuje ok 20 tysi czy to koszt komórki , selekcji palników , zapłodnienia i transferu ? Czy jak to jest? Ile komórek się dostaje w cenie 1czy więcej?
Milka90 lubi tę wiadomość
2004 urodziła się moja córka
2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
12.2016 ciąża biochemiczna
2017 naturalne starania
2018 badanie amh 0.01
2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
2019 amh 0,02
11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
Zostały 2 śnieżynki
Wysoka homocysteina
01.06.2020 transfer -
Milka90 wrote:Hej.kobietki AK kosztuje ok 20 tysi czy to koszt komórki , selekcji palników , zapłodnienia i transferu ? Czy jak to jest? Ile komórek się dostaje w cenie 1czy więcej?
Milka90, Maggi lubią tę wiadomość
18’córka❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
iwonkja wrote:Dziewczyny jak finansowo wygląda u Was w klinikach adopcja zarodków?