CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
atat wrote:Wiec znów napawam sie tym entuzjazmem.
Wzięłam clo wiec jest nadzieja.
Znam wiele przypadków ze po odstawieniu clo jajniki ruszyły do boju i moja gin tez tak mowi ze to nie sa zmarnowane cykle!!!
Dodajesz nadzieji Kochana!
Ja myślałam że po CLO to już Musztarda po obiedzie!Starania od września 2014r.
Mama 7letniej Magdalenki.
PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017 -
Angie 31, atat do dzieła jak zaczęłyście cykl to CLO łykajcie i działać, skro już macie czerwone spódnice. Ja mam jeszcze białą nadal i jeszcze będę mieć ją 2 tygodnie.
Jagna 75 dzięki za informację ..może faktycznie nick nie trafiony, ale czasem czuje się jak wrak. A ty głowa do góry wiesz myślę, że większości kobiet to nawet nie wiem ze jest w 4 tyg ciąży a co dopiero jaka bete mają a pewne rodzą zdrowe dzieci, może to jest spowodowane faktycznie ciążą mnogą ale to już wiesz podwójne szczęście
Laskotka co do fasolki w lutym to chętnie się na to pisze
Martek32 to razem czekamy choć ja mam trochę mniejsze szanse owu maiłam tylko w jednym jajniku.
Ponieważ musze czekać 2 tygodnie to powiem Wam ze czas mi wyjątkowo wolna leci mimo ze pracy mam bardzo dużo, nawet postanowiłam przejść na dietę i pól dnia w kuchni gotuje jakie kasze, ciecierzycę itd. Podobne specyfiki to jednak z tyły głowy mam jedną myśl czy się uda itd.. i powiem Wam ze jakby się nie wiem jak starała kiedy jest termin mojej @ to nawet jakbym miała amnezje to myślę ze o tym bym nie zapomniała tak jakby było to zapisane jakimś laserem. Pozdrawiam Was wszystkie
Martek32 lubi tę wiadomość
1. 19.02.2017 IUI -
Jagna, bardzo podoba mi się Twoje podejście, takie spokojne, opanowane. Wydaje mi się, że to jest trochę mechanizm obronny i trochę w życiu przeszłaś (wspominałaś o rozwodzie, też mam to za sobą i wiem jak takie doświadczenie zmieniają człowieka). Im więcej człowiek przechodzi, tym bardziej z większą pokorą patrzy na to, co się dzieje.
Atat - tak samo, rozumiem Twoje obawy i strachy. Też do CLO podchodziłam z dużą rezerwą, moja Babcia miała ogromne problemy z "kobiecymi sprawami" czyli rakiem jajników itd i też się boję. Ale trzeba wierzyć w to, że pod właściwą kontrolą wszystko będzie ok.
U mnie jest 11dpo, jutro chyba jadę na betę, tylko dla formalności, bo chcę odstawić luteinę i zacząć antybiotyk, a wiadomo, niby na pewno się nie udało, ale jednak to ostatnie tchnienie nadziei zawsze jest i strach, żeby nie zaszkodzić. Tym bardziej, że u mnie bez luteiny to nic się nie rozwinie,bo własny progesteron mam znikomy.
Udanej niedzieli! -
Dziewczyny jak obserwujecie zmiany wielkości jajnikow po clo?
Ja dwa lara temu miałam po 17x20mm teraz to sa 4 cm. Dwukrotnie większe.
Czy to jest normalne? Pomijając fakt ze bez clo produkowalam max 15mm pecherzyki.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Jagna a pamiętasz jak czułaś sie w oczekiwaniu na testowanie?? mnie od czasu do czasu pobolewają jajniki bardziej lewy z którego nie było owu ale chyba to nie ma znaczenia, a pytanie bierze sie z tego ze zastanawiam sie czy wykupić już nowe CLO i overtrill właśnie dziewczyny orientujecie sie ile jest ważna recepta ??1. 19.02.2017 IUI
-
Zdesperowana85 wrote:Jagna a pamiętasz jak czułaś sie w oczekiwaniu na testowanie?? mnie od czasu do czasu pobolewają jajniki bardziej lewy z którego nie było owu ale chyba to nie ma znaczenia, a pytanie bierze sie z tego ze zastanawiam sie czy wykupić już nowe CLO i overtrill właśnie dziewczyny orientujecie sie ile jest ważna recepta ??
Ja to wlasciwie czekalam na @ bo chcislam juz nastepny cykl zacząc,nie myslałam o tescie.Brzuch pobolewal mnie juz kilka dni po ovu gdy bylam na dupku i tak bolal bolal,a ze byl termin @ a brzuch nie bolal jak na okres to zrobilam test ale wyszedl negatyw.Po trzech dniach brzuch dalej pobolewal,termin @ minął a ja juz zaczelam sie martwic,napisalam wiec do lekarza ze test byl negatywny,ze nie mam jeszcze miesiaczki wtedy on odpisal ze jak do trzech dni nie bedzie @ to mam sie zglosic na wizyte.
Wiedzialam ze jesli po skonczeniu dupka do 10 dni nie bedzie @ to trzeba jechac na monitoring.
Ale zanim lekarz mi odpisal,mój mąz byl na zakupach i tak jakos zadzwonilam by kupil test,ze jeszcze raz sprawdze...kupil trzy.Zrobilam jeden wyszla jedna kreska a zaraz jasna druga ledwo widoczna,na drugi dzien zrobilam dwa testy,kreski obie widoczne wiec pojechalam na bete,i tak to jakos niespodziewanie bylo.
Ale odkąd brałam dupka zacząl sie ten ból brzucha i nie ustawal az do zeszlego tygodnia do srody,i straszny ból piersi,czytalam ze tak jest po dupku ale objawy przedluzyly sie bo w ciazy progesteron idzie w góre
Antoś IVF,Julisia natural
-
Zdesperowana85 wrote:Jagna a pamiętasz jak czułaś sie w oczekiwaniu na testowanie?? mnie od czasu do czasu pobolewają jajniki bardziej lewy z którego nie było owu ale chyba to nie ma znaczenia, a pytanie bierze sie z tego ze zastanawiam sie czy wykupić już nowe CLO i overtrill właśnie dziewczyny orientujecie sie ile jest ważna recepta ??
Ja to wlasciwie czekalam na @ bo chcislam juz nastepny cykl zacząc,nie myslałam o tescie.Brzuch pobolewal mnie juz kilka dni po ovu gdy bylam na dupku i tak bolal bolal,a ze byl termin @ a brzuch nie bolal jak na okres to zrobilam test ale wyszedl negatyw.Po trzech dniach brzuch dalej pobolewal,termin @ minął a ja juz zaczelam sie martwic,napisalam wiec do lekarza ze test byl negatywny,ze nie mam jeszcze miesiaczki wtedy on odpisal ze jak do trzech dni nie bedzie @ to mam sie zglosic na wizyte.
Wiedzialam ze jesli po skonczeniu dupka do 10 dni nie bedzie @ to trzeba jechac na monitoring.
Ale zanim lekarz mi odpisal,mój mąz byl na zakupach i tak jakos zadzwonilam by kupil test,ze jeszcze raz sprawdze...kupil trzy.Zrobilam jeden wyszla jedna kreska a zaraz jasna druga ledwo widoczna,na drugi dzien zrobilam dwa testy,kreski obie widoczne wiec pojechalam na bete,i tak to jakos niespodziewanie bylo.
Ale odkąd brałam dupka zacząl sie ten ból brzucha i nie ustawal az do zeszlego tygodnia do srody,i straszny ból piersi,czytalam ze tak jest po dupku ale objawy przedluzyly sie bo w ciazy progesteron idzie w góre.
Recepta ma miesiac waznosci chyba ze masz na niej inny termin realizacji.
Mozesz tez zrobic odpis recepty w aptece i nie wykupywac teraz,odpis ma dluzszy termin realizacji niz recepta,chyba ze są to inne leki jak psychotropy czy antybiotyk to juz nie,ale na CLO to spoko powinny wypisac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 17:20
-
cookiemonster wrote:Jagna, bardzo podoba mi się Twoje podejście, takie spokojne, opanowane. Wydaje mi się, że to jest trochę mechanizm obronny i trochę w życiu przeszłaś (wspominałaś o rozwodzie, też mam to za sobą i wiem jak takie doświadczenie zmieniają człowieka). Im więcej człowiek przechodzi, tym bardziej z większą pokorą patrzy na to, co się dzieje.
Atat - tak samo, rozumiem Twoje obawy i strachy. Też do CLO podchodziłam z dużą rezerwą, moja Babcia miała ogromne problemy z "kobiecymi sprawami" czyli rakiem jajników itd i też się boję. Ale trzeba wierzyć w to, że pod właściwą kontrolą wszystko będzie ok.
U mnie jest 11dpo, jutro chyba jadę na betę, tylko dla formalności, bo chcę odstawić luteinę i zacząć antybiotyk, a wiadomo, niby na pewno się nie udało, ale jednak to ostatnie tchnienie nadziei zawsze jest i strach, żeby nie zaszkodzić. Tym bardziej, że u mnie bez luteiny to nic się nie rozwinie,bo własny progesteron mam znikomy.
Udanej niedzieli!
Takà formalnoscia byl mój kolejny test,bo bylam przygotowana na drugi cykl z CLO,juz mialam caly plan gotowy....a tu dwie krechy,mozesz sie zaskoczyc
-
Ladybird:) wrote:Martek a jaka dawkę wzięłas clo że tak pięknie nanioslas?
biorę jedną tabl raz dziennie od 5 dc przez 5 dni, to 3 cykl.[/url]
Mama wspaniałego pięciolatka.
Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
„Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
-
Ja piernicze dziewczyny.. Zaczęłam plamic
26dc i to na luteinie (wczoraj wieczorem skończyłam brać), zawsze po 2-3dniach przychodziła @.. Mam nadzieję że to nic złego.. Z drugiej strony jeśli okres się rozkręci to wcześniej mnie czeka branie clo i szansa
Starania od września 2014r.
Laskotka wrote:Ja piernicze dziewczyny.. Zaczęłam plamic
26dc i to na luteinie (wczoraj wieczorem skończyłam brać), zawsze po 2-3dniach przychodziła @.. Mam nadzieję że to nic złego.. Z drugiej strony jeśli okres się rozkręci to wcześniej mnie czeka branie clo i szansa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 18:51
Amelka6956 -
Laskotka wrote:Ja piernicze dziewczyny.. Zaczęłam plamic
A ile jesteś po owu?moze to plamienie implatacyjne?nie wiem czy pisałaś ale robiłaś test?
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 26dc, 12dpo..Dziś test robiłam rano ale negatyw.
Dziwne jest to dla mnie..raz ino mi @ przyszła podczas brania luteiny i to na początku stosowania, teraz nie wiem czy clo zaszkodziło czy co..Starania od września 2014r.
A badalas progesteron 7dpo?moze lutka slabo na ciebie działa ale 12dni f. Lut to chyba ok.
Z jednej strony to strasznie wam zazdroszczę, dziewczynom z 27,28 dniowymi cyklami. Macie wieksze szanse rocznie na owulki i żadnych przeciagniec że @ się spóźnia. U mnie to tak 30-31cykl czasem do 35 w zależności od owulki a to znaczy że co 5tygodni z czego rocznie zamiast 12 cykli walki wypada mi ok 10 buuuu
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤