X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Paulina wiesz muszę Ci wyznać ze tak myśle sobie dzisiaj o Tobie bardzo często bo razem zaczęłyśmy ta walkę o największe szczęście i byłyśmy ciagle mniej więcej w tym samym dniu cyklu i Tobie sie w końcu udało a mi ciagle nie... Szczerze sie cieszę za Ciebie i myśle dzisiaj ciagle o tym czy mi tez sie uda czy moze powinnam sie pogodzić na życie we dwójkę z moim kochanym mężem... Takie mnie refleksje dzisiaj wzięły coś...
    Ty kochana jeszcze na nic sie nie godź bo walka trwa.Po co takie dołowate mysli ci sie rodzą,lepiej mysl co jeszcze mozesz zrobic w swoim przypadku bo sam lekarz nie wymysli,czasem trzeba troche samemu podzialac,poszukac i polepszyc.Ja mam 41lat i jeszcze nie msm takich mysli a ty mi tu bedziesz pisac o zyciu we dwójke..los lubi sluchac tskich mysli wiec lepiej zacznij inaczej myslec by wreszcie obdarzyl cie tym szczesciem

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łatwo jest mówić jak człowiekowi ciągle nie wychodzi. Ja teraz 5 cykl ale się nie staramy bo i tak nie zajde . Muszę schudnąć organizm obudzić i wtedy ale ja też pomału godze się w życie we dwójkę

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Łatwo jest mówić jak człowiekowi ciągle nie wychodzi. Ja teraz 5 cykl ale się nie staramy bo i tak nie zajde . Muszę schudnąć organizm obudzić i wtedy ale ja też pomału godze się w życie we dwójkę
    ...a łatwiej zajdziesz nie starając sie :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie,mam tort ale jeszcze nie dla was,jade zawiezc pewnej pani która zamówila sobie u mnie :-)

20160925-080603.jpg

cookiemonster lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Paulina wiesz muszę Ci wyznać ze tak myśle sobie dzisiaj o Tobie bardzo często bo razem zaczęłyśmy ta walkę o największe szczęście i byłyśmy ciagle mniej więcej w tym samym dniu cyklu i Tobie sie w końcu udało a mi ciagle nie... Szczerze sie cieszę za Ciebie i myśle dzisiaj ciagle o tym czy mi tez sie uda czy moze powinnam sie pogodzić na życie we dwójkę z moim kochanym mężem... Takie mnie refleksje dzisiaj wzięły coś...
    Justynka daj spokój, co Ty wygadujesz... Ja od początku nastawiałam się na długą walkę a tu bach, nawet nie zdążyłam się dobrze rozkrecic :-) I serio luz dużo daje. Ja w tym cyklu ciągle nie wiedziałam w którym dniu jestem, serduszka były jak mieliśmy na to ochotę a nie na polecenie lekarza i najwidoczniej to jest recepta :-) Także głowa do góry! A no i ja kolejny (5) cykl mialam mieć też bez stymulacji. Ani się obejrzysz i będziesz chwalić się tu rosnącym brzuszkiem :-)

A wgl to dziś zrobiłam drugi test, bardziej czuły i z porannego moczu i kreska wcale nie jest ciemniejsza od tej wczorajszej. Przez chwilę naszły mnie myśli różnorakie no ale przecież musi być dobrze :-)

Jagienko piękny ten tort! Też lubię zabawy cukiernicze :-)

Ja znowu w drodze do szkoły... Milej niedzieli :-)

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny:)))
    Paulina gratulacje:) tez jestem przykładem ze wyłączenie i głowy i luz to recepta na ciążę i nawet 7 stymulowanych cykli nie pomogło;))) trzymam za Ciebie kciuki mocno,kiedy beta???

Jagienko piękny tort jak zwykle:))ja wczoraj uciekłam murzynka tylko z mąka pełnoziarnista bo kocham ciasta i słodkie i nie mogę nie jest teraz a z drogiej strony musze uważać na te zaparcia itp itd inne ważne rzeczy :)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Paulina gratulacje:) tez jestem przykładem ze wyłączenie i głowy i luz to recepta na ciążę i nawet 7 stymulowanych cykli nie pomogło;))) trzymam za Ciebie kciuki mocno,kiedy beta???

Jagienko piękny tort jak zwykle:))ja wczoraj uciekłam murzynka tylko z mąka pełnoziarnista bo kocham ciasta i słodkie i nie mogę nie jest teraz a z drogiej strony musze uważać na te zaparcia itp itd inne ważne rzeczy :)))

Dziękuję, kciuki się przydadzą :-) Betę planuję zrobić jutro przed pracą. Specjalnie pojadę do laboratorium ponad 20km bo u nas wyniki są dopiero na drugi dzień :-)

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Mam dylemat i jak zwykle zwracam się do was. Od dzisiaj mam brac letrozol. Na pierwszej wizycie u klinikowego gina zalecal 1x1 ale na ostatniej powiedział, że mam brac 1.5x1. Na tej ostatniej wizycie byłam bardzo zakręcona bo była to wizyta na antykach i odnośnie torbieli i nawet wtedy o tym nie pomyślałam. Chodzi o to, że mój pierwszy cykl z clo to było 1x1 i miałam wtedy torbiele. Czytałam swoje notatki i okazało się że wtedy na wizycie w 2 dc miałam jakąś pozostałość po poprzednim cyklu 11mm. Nie mam pojęcia dlaczego wtedy ten ginekolog przepisał mi clo a ja się wtedy na tym zupełnie nie znałam żeby wiedzieć jak to się skończy.. także pewnie przez to były te torbiele. Kolejny cykl z clo miałam dawkę 0.5 x 1 i wtedy owu miałam w 15 dc. Zastanawiam się po prostu czy te 1.5 tabl letrozolu to nie będzie dla mnie za dużo... co byście zrobiły na moim miejscu? Jagienko, jak to u Ciebie wyglądało? Miałaś taka sama dawkę letrozolu co clo i tyle samo pęcherzyków i owu w tym samym czasie cyklu? Kurcze nie wiem co robić.. czy posłuchać lekarza czy wziąć 1x1. Do tego jeszcze mnie rozłożyło :-/ czy można podczas stymulacji na początku cyklu brać jakieś theralfex i tym podobne?

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Dziękuję, kciuki się przydadzą :-) Betę planuję zrobić jutro przed pracą. Specjalnie pojadę do laboratorium ponad 20km bo u nas wyniki są dopiero na drugi dzień :-)

Testem się nie martw, żeby porównywać kreski musiałabyś robić testy tej samej firmy. Test testowi nierówny i jeśli zrobiłaś test innej firmy to kreska wcale nie musi być ciemniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 09:22

Paulina_90 lubi tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

Wlasnie szukam przepisu na dobry puszysty murzynek,jadlam u kogos ale temu komus ktos piekł a byl taki smaczny.Nie lubie murzynków ciezkic...jesli masz przepis na lekki puszysty to mozesz mi na priv wyslac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona Liza, ja brałam duphaston od 16 do 22 czemu 7 dni i potem miałam odstawić :)

Justyna, nie poddawaj się. Na jednym z wątków we wrześniu udało się zajść dziewczynie, która starała się 6 lat. Mi by chyba nie starczyło samozaparcia, a ona pokazała, że warto walczyć o marzenia :)

Jagna, ale pyszności :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Hej kochane. Mam dylemat i jak zwykle zwracam się do was. Od dzisiaj mam brac letrozol. Na pierwszej wizycie u klinikowego gina zalecal 1x1 ale na ostatniej powiedział, że mam brac 1.5x1. Na tej ostatniej wizycie byłam bardzo zakręcona bo była to wizyta na antykach i odnośnie torbieli i nawet wtedy o tym nie pomyślałam. Chodzi o to, że mój pierwszy cykl z clo to było 1x1 i miałam wtedy torbiele. Czytałam swoje notatki i okazało się że wtedy na wizycie w 2 dc miałam jakąś pozostałość po poprzednim cyklu 11mm. Nie mam pojęcia dlaczego wtedy ten ginekolog przepisał mi clo a ja się wtedy na tym zupełnie nie znałam żeby wiedzieć jak to się skończy.. także pewnie przez to były te torbiele. Kolejny cykl z clo miałam dawkę 0.5 x 1 i wtedy owu miałam w 15 dc. Zastanawiam się po prostu czy te 1.5 tabl letrozolu to nie będzie dla mnie za dużo... co byście zrobiły na moim miejscu? Jagienko, jak to u Ciebie wyglądało? Miałaś taka sama dawkę letrozolu co clo i tyle samo pęcherzyków i owu w tym samym czasie cyklu? Kurcze nie wiem co robić.. czy posłuchać lekarza czy wziąć 1x1. Do tego jeszcze mnie rozłożyło :-/ czy można podczas stymulacji na początku cyklu brać jakieś theralfex i tym podobne?
    Kurcze nie wiem co z ta Twoją dawką... ja bym chyba mimo wszystko słuchała lekarza. Ja brałam Clo rano 2tabl i letrozol tak samo. Na clo miałam na ogół 2 pęcherzyki z których jeden się wchłaniał, a teraz na letro miałam prawdopodobnie jeden pecherzyk. Aaa i na letrozolu miałam owu kilka dni później.

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna i Paulina dzieki za szczere słowa.. Faktycznie muszę przestać sie mazać i wziąć sie w garść bo takie użalanie nic tu mi nie da. Mam 25 lat wiec mam czas i właśnie chyba muszę sobie to uświadomić i wrzucić na luz, bo widzę ze to jest złoty środek na szczęście :) dzieki dziewczyny za postawienie do pionu :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pofobnie bylo z clo i letrozole.Kiedy bralam po jednej tabletce byl jeden dominujàcy pècherzyk i jakis maly a jak mialam zwiekszoną dawke do dwóch tabletek to mialam po dwa jaja dominujące prawie o takich samych wymiarach.Jesli chodzi o ovu to jesli bralam od 5dc to ovu mialam 16dc a jak bralam od 3dc to ovu byla 14dc,prawie ta róznica dwóch dni brania tabletek

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 25 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Chyba po prostu posłucham lekarza i będę brała 1,5 x 1. Mam nadzieję, że będzie dobrze. A co do przeziębienia to czy któraś z was brała jakieś leki ogólnodostępne przy stymulacji? Czy tylko naturalne sposoby? :-P
    Matko, ile się człowiek nagłowi przy tych staraniach..

4a013c5b60.png
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Jagna i Paulina dzieki za szczere słowa.. Faktycznie muszę przestać sie mazać i wziąć sie w garść bo takie użalanie nic tu mi nie da. Mam 25 lat wiec mam czas i właśnie chyba muszę sobie to uświadomić i wrzucić na luz, bo widzę ze to jest złoty środek na szczęście :) dzieki dziewczyny za postawienie do pionu :)
    Kochana majàc 25lat masz sporo czasu by bez pospiechu szukac przyczyn i próbowac wszystkiego.Najwazniejsze to nie zapominac ze dziecko nie moze byc tym najwazniejszym w zyciu bo najwazniejszy jest màz i rodzina,dziecko ma byc ukoronowaniem waszej milosci.Nie ma sensu skupiac sie na samym dziecku bo najpièkniejsze lata przemkną ci kolo nosa a to nigdy nie wróci,dbaj o rodzine i to co w okolo sie dzieje,z pewnoscià doczekasz sie dziecka.Jesli temat dziecka bedzie zbytnio wplywalo na wasze relacje i wasze zycie to zalecam krótkà przerwe by oczyscic mysli i zatroszczyc sie o siebie.Nie zapominaj ze mąz jest nawazniejszy,macie spedzic ze sobà cale zycie,dziecko to owoc tego wszystkiego,szanuj to.
    Masz piękny wiek,sama chcialabym tyle miec,niestety jest jak jest i trzeba to akceptowac.Bedzie dobrze,dziecko przyjdzie w odpowiednim momencie

MonaLiza lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Chyba po prostu posłucham lekarza i będę brała 1,5 x 1. Mam nadzieję, że będzie dobrze. A co do przeziębienia to czy któraś z was brała jakieś leki ogólnodostępne przy stymulacji? Czy tylko naturalne sposoby? :-P
    Matko, ile się człowiek nagłowi przy tych staraniach..

Sluchaj lekarza i nie kombinuj clo to nie to samo co letrozole chodz ten sam cel dzialania.ja bylam 4 cykle na letrozolu.nie wiem czy masz pcos jesli tak to te 1.5 x1 jest ok na mnie zadzialaly najlepiej 2x1 od 3dc byly dwa pecherzolki i owuleczka jakos 14dc
    Na przeziebienie podgrzej sobie czerwone wino rozgrzeje jak inne wynalazki i podziala na piekne endo

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Mona Liza, ja brałam duphaston od 16 do 22 czemu 7 dni i potem miałam odstawić :)

Justyna, nie poddawaj się. Na jednym z wątków we wrześniu udało się zajść dziewczynie, która starała się 6 lat. Mi by chyba nie starczyło samozaparcia, a ona pokazała, że warto walczyć o marzenia :)

Jagna, ale pyszności :)
    Mam nadzieje ze ja nie dobije do tych 6 lat..teraz jest 4,5 hi hi

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 25 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Paulina ogromne gratulacje !!! :))

Paulina_90 lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, ja Tobie życzę by zatrzymało się na 4,5 ewentualnie 4,6 ;) Naprawdę podziwiam Was w sensie Dziewczyny, które tyle walczą o swojego maluszka :) Wiem, że każda z Was w końcu się doczeka, wcześniej czy później. Jagna mądre słowa te odnośnie małżeństwa itd. Nie można 24 h na dobę myśleć o dziecku, choć to trudne. Najpierw odliczanie do owu, potem do testowania i tak w kółko :)

Dla mnie najgorszy był 1 cs i to rozczarowanie, gdy się nie udało :/ Teraz jest lepiej, zresztą jestem dopiero na początku swojej drogi :) Choć niestety umysł płata Nam figle :) W poprzednich cyklach po owu miałam objawy ciąży, a w tym nic i już mi smutno, mimo, że to dopiero 4 dpo ;) Ogólnie to ostatnio ciągle widzę bliźniaki. Jak mi lekarka powiedziała, że dwa pęcherzyki pękły to na początku nie wyobrażałam sobie dwójki dzieci naraz. Teraz myślę sobie, że choć byłoby ciężko, to i tak byśmy byli najszczęśliwszym osobami na świecie :) Mam nadzieję, że w Nowy Rok każda z Nas wejdzie już w ciąży z terminem porodu :)

Justyna911 lubi tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ