CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna911 wrote:Paulina wiesz muszę Ci wyznać ze tak myśle sobie dzisiaj o Tobie bardzo często bo razem zaczęłyśmy ta walkę o największe szczęście i byłyśmy ciagle mniej więcej w tym samym dniu cyklu i Tobie sie w końcu udało a mi ciagle nie... Szczerze sie cieszę za Ciebie i myśle dzisiaj ciagle o tym czy mi tez sie uda czy moze powinnam sie pogodzić na życie we dwójkę z moim kochanym mężem... Takie mnie refleksje dzisiaj wzięły coś...Antoś IVF,Julisia natural
-
panan12 wrote:Łatwo jest mówić jak człowiekowi ciągle nie wychodzi. Ja teraz 5 cykl ale się nie staramy bo i tak nie zajde . Muszę schudnąć organizm obudzić i wtedy ale ja też pomału godze się w życie we dwójkęAntoś IVF,Julisia natural
-
Justyna911 wrote:Paulina wiesz muszę Ci wyznać ze tak myśle sobie dzisiaj o Tobie bardzo często bo razem zaczęłyśmy ta walkę o największe szczęście i byłyśmy ciagle mniej więcej w tym samym dniu cyklu i Tobie sie w końcu udało a mi ciagle nie... Szczerze sie cieszę za Ciebie i myśle dzisiaj ciagle o tym czy mi tez sie uda czy moze powinnam sie pogodzić na życie we dwójkę z moim kochanym mężem... Takie mnie refleksje dzisiaj wzięły coś...
I serio luz dużo daje. Ja w tym cyklu ciągle nie wiedziałam w którym dniu jestem, serduszka były jak mieliśmy na to ochotę a nie na polecenie lekarza i najwidoczniej to jest recepta
Także głowa do góry! A no i ja kolejny (5) cykl mialam mieć też bez stymulacji. Ani się obejrzysz i będziesz chwalić się tu rosnącym brzuszkiem
A wgl to dziś zrobiłam drugi test, bardziej czuły i z porannego moczu i kreska wcale nie jest ciemniejsza od tej wczorajszej. Przez chwilę naszły mnie myśli różnorakie no ale przecież musi być dobrze
Jagienko piękny ten tort! Też lubię zabawy cukiernicze
Ja znowu w drodze do szkoły... Milej niedzieli -
Witam Was Dziewczyny:)))
Paulina gratulacje:) tez jestem przykładem ze wyłączenie i głowy i luz to recepta na ciążę i nawet 7 stymulowanych cykli nie pomogło;))) trzymam za Ciebie kciuki mocno,kiedy beta???
Jagienko piękny tort jak zwykle:))ja wczoraj uciekłam murzynka tylko z mąka pełnoziarnista bo kocham ciasta i słodkie i nie mogę nie jest teraz a z drogiej strony musze uważać na te zaparcia itp itd inne ważne rzeczy))
-
AniaStaraczka85 wrote:Witam Was Dziewczyny:)))
Paulina gratulacje:) tez jestem przykładem ze wyłączenie i głowy i luz to recepta na ciążę i nawet 7 stymulowanych cykli nie pomogło;))) trzymam za Ciebie kciuki mocno,kiedy beta???
Jagienko piękny tort jak zwykle:))ja wczoraj uciekłam murzynka tylko z mąka pełnoziarnista bo kocham ciasta i słodkie i nie mogę nie jest teraz a z drogiej strony musze uważać na te zaparcia itp itd inne ważne rzeczy))
Dziękuję, kciuki się przydadząBetę planuję zrobić jutro przed pracą. Specjalnie pojadę do laboratorium ponad 20km bo u nas wyniki są dopiero na drugi dzień
-
Hej kochane. Mam dylemat i jak zwykle zwracam się do was. Od dzisiaj mam brac letrozol. Na pierwszej wizycie u klinikowego gina zalecal 1x1 ale na ostatniej powiedział, że mam brac 1.5x1. Na tej ostatniej wizycie byłam bardzo zakręcona bo była to wizyta na antykach i odnośnie torbieli i nawet wtedy o tym nie pomyślałam. Chodzi o to, że mój pierwszy cykl z clo to było 1x1 i miałam wtedy torbiele. Czytałam swoje notatki i okazało się że wtedy na wizycie w 2 dc miałam jakąś pozostałość po poprzednim cyklu 11mm. Nie mam pojęcia dlaczego wtedy ten ginekolog przepisał mi clo a ja się wtedy na tym zupełnie nie znałam żeby wiedzieć jak to się skończy.. także pewnie przez to były te torbiele. Kolejny cykl z clo miałam dawkę 0.5 x 1 i wtedy owu miałam w 15 dc. Zastanawiam się po prostu czy te 1.5 tabl letrozolu to nie będzie dla mnie za dużo... co byście zrobiły na moim miejscu? Jagienko, jak to u Ciebie wyglądało? Miałaś taka sama dawkę letrozolu co clo i tyle samo pęcherzyków i owu w tym samym czasie cyklu? Kurcze nie wiem co robić.. czy posłuchać lekarza czy wziąć 1x1. Do tego jeszcze mnie rozłożyło
czy można podczas stymulacji na początku cyklu brać jakieś theralfex i tym podobne?
-
Paulina_90 wrote:Dziękuję, kciuki się przydadzą
Betę planuję zrobić jutro przed pracą. Specjalnie pojadę do laboratorium ponad 20km bo u nas wyniki są dopiero na drugi dzień
Testem się nie martw, żeby porównywać kreski musiałabyś robić testy tej samej firmy. Test testowi nierówny i jeśli zrobiłaś test innej firmy to kreska wcale nie musi być ciemniejsza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 09:22
Paulina_90 lubi tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
AniaStaraczka85 wrote:Witam Was Dziewczyny:)))
Antoś IVF,Julisia natural
-
Mona Liza, ja brałam duphaston od 16 do 22 czemu 7 dni i potem miałam odstawić
Justyna, nie poddawaj się. Na jednym z wątków we wrześniu udało się zajść dziewczynie, która starała się 6 lat. Mi by chyba nie starczyło samozaparcia, a ona pokazała, że warto walczyć o marzenia
Jagna, ale pyszności -
CzterolistnaKoniczyna wrote:Hej kochane. Mam dylemat i jak zwykle zwracam się do was. Od dzisiaj mam brac letrozol. Na pierwszej wizycie u klinikowego gina zalecal 1x1 ale na ostatniej powiedział, że mam brac 1.5x1. Na tej ostatniej wizycie byłam bardzo zakręcona bo była to wizyta na antykach i odnośnie torbieli i nawet wtedy o tym nie pomyślałam. Chodzi o to, że mój pierwszy cykl z clo to było 1x1 i miałam wtedy torbiele. Czytałam swoje notatki i okazało się że wtedy na wizycie w 2 dc miałam jakąś pozostałość po poprzednim cyklu 11mm. Nie mam pojęcia dlaczego wtedy ten ginekolog przepisał mi clo a ja się wtedy na tym zupełnie nie znałam żeby wiedzieć jak to się skończy.. także pewnie przez to były te torbiele. Kolejny cykl z clo miałam dawkę 0.5 x 1 i wtedy owu miałam w 15 dc. Zastanawiam się po prostu czy te 1.5 tabl letrozolu to nie będzie dla mnie za dużo... co byście zrobiły na moim miejscu? Jagienko, jak to u Ciebie wyglądało? Miałaś taka sama dawkę letrozolu co clo i tyle samo pęcherzyków i owu w tym samym czasie cyklu? Kurcze nie wiem co robić.. czy posłuchać lekarza czy wziąć 1x1. Do tego jeszcze mnie rozłożyło
czy można podczas stymulacji na początku cyklu brać jakieś theralfex i tym podobne?
-
Jagna i Paulina dzieki za szczere słowa.. Faktycznie muszę przestać sie mazać i wziąć sie w garść bo takie użalanie nic tu mi nie da. Mam 25 lat wiec mam czas i właśnie chyba muszę sobie to uświadomić i wrzucić na luz, bo widzę ze to jest złoty środek na szczęście
dzieki dziewczyny za postawienie do pionu
-
CzterolistnaKoniczyna wrote:Hej kochane. Mam dylemat i jak zwykle zwracam się do was. Od dzisiaj mam brac letrozol. Na pierwszej wizycie u klinikowego gina zalecal 1x1 ale na ostatniej powiedział, że mam brac 1.5x1. Na tej ostatniej wizycie byłam bardzo zakręcona bo była to wizyta na antykach i odnośnie torbieli i nawet wtedy o tym nie pomyślałam. Chodzi o to, że mój pierwszy cykl z clo to było 1x1 i miałam wtedy torbiele. Czytałam swoje notatki i okazało się że wtedy na wizycie w 2 dc miałam jakąś pozostałość po poprzednim cyklu 11mm. Nie mam pojęcia dlaczego wtedy ten ginekolog przepisał mi clo a ja się wtedy na tym zupełnie nie znałam żeby wiedzieć jak to się skończy.. także pewnie przez to były te torbiele. Kolejny cykl z clo miałam dawkę 0.5 x 1 i wtedy owu miałam w 15 dc. Zastanawiam się po prostu czy te 1.5 tabl letrozolu to nie będzie dla mnie za dużo... co byście zrobiły na moim miejscu? Jagienko, jak to u Ciebie wyglądało? Miałaś taka sama dawkę letrozolu co clo i tyle samo pęcherzyków i owu w tym samym czasie cyklu? Kurcze nie wiem co robić.. czy posłuchać lekarza czy wziąć 1x1. Do tego jeszcze mnie rozłożyło
-
Dziękuję dziewczyny. Chyba po prostu posłucham lekarza i będę brała 1,5 x 1. Mam nadzieję, że będzie dobrze. A co do przeziębienia to czy któraś z was brała jakieś leki ogólnodostępne przy stymulacji? Czy tylko naturalne sposoby?
Matko, ile się człowiek nagłowi przy tych staraniach.. -
Justyna911 wrote:Jagna i Paulina dzieki za szczere słowa.. Faktycznie muszę przestać sie mazać i wziąć sie w garść bo takie użalanie nic tu mi nie da. Mam 25 lat wiec mam czas i właśnie chyba muszę sobie to uświadomić i wrzucić na luz, bo widzę ze to jest złoty środek na szczęście
dzieki dziewczyny za postawienie do pionu
Masz piękny wiek,sama chcialabym tyle miec,niestety jest jak jest i trzeba to akceptowac.Bedzie dobrze,dziecko przyjdzie w odpowiednim momencieMonaLiza lubi tę wiadomość
-
CzterolistnaKoniczyna wrote:Dziękuję dziewczyny. Chyba po prostu posłucham lekarza i będę brała 1,5 x 1. Mam nadzieję, że będzie dobrze. A co do przeziębienia to czy któraś z was brała jakieś leki ogólnodostępne przy stymulacji? Czy tylko naturalne sposoby?
Matko, ile się człowiek nagłowi przy tych staraniach..
Sluchaj lekarza i nie kombinuj clo to nie to samo co letrozole chodz ten sam cel dzialania.ja bylam 4 cykle na letrozolu.nie wiem czy masz pcos jesli tak to te 1.5 x1 jest ok na mnie zadzialaly najlepiej 2x1 od 3dc byly dwa pecherzolki i owuleczka jakos 14dc
Na przeziebienie podgrzej sobie czerwone wino rozgrzeje jak inne wynalazki i podziala na piekne endo
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Mamuśka2017 wrote:Mona Liza, ja brałam duphaston od 16 do 22 czemu 7 dni i potem miałam odstawić
Justyna, nie poddawaj się. Na jednym z wątków we wrześniu udało się zajść dziewczynie, która starała się 6 lat. Mi by chyba nie starczyło samozaparcia, a ona pokazała, że warto walczyć o marzenia
Jagna, ale pysznościAntoś IVF,Julisia natural
-
Dzięki dziewczyny
Paulina ogromne gratulacje !!!)
Paulina_90 lubi tę wiadomość
-
Jagna, ja Tobie życzę by zatrzymało się na 4,5 ewentualnie 4,6
Naprawdę podziwiam Was w sensie Dziewczyny, które tyle walczą o swojego maluszka
Wiem, że każda z Was w końcu się doczeka, wcześniej czy później. Jagna mądre słowa te odnośnie małżeństwa itd. Nie można 24 h na dobę myśleć o dziecku, choć to trudne. Najpierw odliczanie do owu, potem do testowania i tak w kółko
Dla mnie najgorszy był 1 cs i to rozczarowanie, gdy się nie udałoTeraz jest lepiej, zresztą jestem dopiero na początku swojej drogi
Choć niestety umysł płata Nam figle
W poprzednich cyklach po owu miałam objawy ciąży, a w tym nic i już mi smutno, mimo, że to dopiero 4 dpo
Ogólnie to ostatnio ciągle widzę bliźniaki. Jak mi lekarka powiedziała, że dwa pęcherzyki pękły to na początku nie wyobrażałam sobie dwójki dzieci naraz. Teraz myślę sobie, że choć byłoby ciężko, to i tak byśmy byli najszczęśliwszym osobami na świecie
Mam nadzieję, że w Nowy Rok każda z Nas wejdzie już w ciąży z terminem porodu
Justyna911 lubi tę wiadomość