X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    to moze w razie czego wczesniej clo wez??? ktory to twoj dzien cyklu?

dzisiaj jest 47 ;/ a clo mam niby brać od 5 do 9...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jesli tylko blizniorki cie nie przerazaja to zycze dubeltowki :D
    W moim przypadku jedno bedzie wystarczajace :D

a my marzymy o bliźniakach, jak lekarz powiedział, że clo zwiększa szanse na ciąże mnogie to od razu się uśmiechnęliśmy :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja znowu bliziakow bym nie chciala przerosloby mie to chyba ehh.. kurcze ie zazdroszcze ci wiem jak sama sie denerwowalam strasznie jak mi sie zacal spozniac..ile masz od odstawieniu lutki bo chyba ja bralas?? tak>>

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie marzy coreczka kurcze syna mamusi juz mam teraz przydalaby sie coreczka tatusia,,, Dlugo sie starasz?? I kiedy twoj chlopus wraca?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze masz identyko wykres po lutce jak ja,,,,a mi przyszlo krwawienie 4dni po odstawieniu

Madziara lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż wraca około 10 marca, ale płodne już minął...
    od listopada bez zabezpieczeń ale bez celowania w płodne, w sumie było to bez znaczenia bo od listopada mam cykle bez owu po 50-45 dni... :(
    teraz bede miała pierwszy cykl z clo i pregnylem. @ miała wywoływaną też w grudniu i 3 dnia od odstawienia było plamienie i 4 @, teraz mam 5 dzieć i ani plamien, ani @...
    nic, poczekamy do marca :) mam nadzieje, że nie wyjedzie w płodne ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mam taki sam wykre to może zaraz przyjdzie @ :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o a diagnoza dlaczego nie ma owulki???swoja droga progestero u ciebie dziala jeszcze dosc zdrowo bo tempka ci rosie przy zmniejszaniu sie jego w org spada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 15:07

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi przez2dnni od10tego stal na jednym poiziomie a w dzien okresu gwaltowie spadlo...to oznaka ze estrogeny dzialac zaczynaja...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    o a diagnoza dlaczego nie ma owulki???swoja droga progestero u ciebie dziala jeszcze dosc zdrowo bo tempka ci rosie przy zmniejszaniu sie jego w org spada...

podejrzenie pco niestety, wyniki na to wskazują srosunek lh i fsh oraz testosteron poniesiony... o dziwo cykle miałam zawsze równe, po 30 dni teraz się wszystko rozjechało. wczoraj byłam wkurzona na brak @ i na opuszczony cykl. ale dzisiaj już odpuściłam :) będzie co ma być

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz sprawdzialm 10dni wysokiej tempki w sumie mialam w 11przyszedl okres i wtedy byl gwaltowny soadek..takze obstawiam ze pojutrze dostaniesz

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze, że też euthyroź łykasz, ja też 75

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    juz sprawdzialm 10dni wysokiej tempki w sumie mialam w 11przyszedl okres i wtedy byl gwaltowny soadek..takze obstawiam ze pojutrze dostaniesz

oby! :):)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    podejrzenie pco niestety, wyniki na to wskazują srosunek lh i fsh oraz testosteron poniesiony... o dziwo cykle miałam zawsze równe, po 30 dni teraz się wszystko rozjechało. wczoraj byłam wkurzona na brak @ i na opuszczony cykl. ale dzisiaj już odpuściłam :) będzie co ma być
    pcos nie wyrok sama mam ,,,po resekcji 3miesiace pozniej w 2000r zaszlam w ciaze,,,teraz luty i kwiecien probe robie z clo a potem w lipcu laparo ,..u mnie 2cykle po odstawieniu anty sa bezowulacyjne a le w tym cyklu rosl sam w 10dniu mial13mm ale w 14 tylko 15 wiec cos je blokuje biedulki

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bym się jeszcze załapała na zastrzyk i mężą ;p co prawda wyjeżdza w piątek po śniadaniu, ale może owulka będzie we czwartek 27 :) po zastrzyku

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    pcos nie wyrok sama mam ,,,po resekcji 3miesiace pozniej w 2000r zaszlam w ciaze,,,teraz luty i kwiecien probe robie z clo a potem w lipcu laparo ,..u mnie 2cykle po odstawieniu anty sa bezowulacyjne a le w tym cyklu rosl sam w 10dniu mial13mm ale w 14 tylko 15 wiec cos je blokuje biedulki

wiem, że nie wyrok, ale jednak miałam kryzys w styczniu...ja wierzę, że zajdę w ciąże, nie widzę innej opcji :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mma ekscytacje bo wsystko nowosc i nie wiem jak zachowa sie moj orgaizm na clo..dodatkowo wykryto u mnie niedoczynnosc tarczycy i hashimoto ehh ale zawzielam sie stosuje diete bezgluteowa i bezmlecza a w dodatku ze wzgl na pcos niskoweglowodanowa,,,rezim niezly ale zeby pomoc przywrocic owulacje musi sie zmniejszyc ilosc pokarmow z duzym indeksem glikemiczym

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i pamietaj ze nawet jak owulka by ci wystapila po wyjezdzie to rancem myk jeszcze w lozku i zolnierzyki przez2dni zyja..nie trac wiary poczekalyby na jajeczko...
    Takze glowka do goryy,,

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już mężuśkowi powiedziałam, żeby się wcześniej spakował bo ja go z łóżka nie wypuszczę ;p maraton! :)
    u mnie już dawno wykryli tarczyce, niedoczynność niewiadomego pochodzenia i mam euthyrox 75 i jest dobrze :)
    co do diety to też staram się stosować - zero słodyczy, ziemniaków, makaronu... a mleka też nie można?
    zobaczysz kapturnica zaraz będziemy mamuśkami! a wy ile się staracie?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczerze??toja dopiero 1szy miesiac podejscie robie 2ostatie bylo na zasadzie obserwacji ciala....No ja teraz przechodze na dawke 75 u mnie dziwnie z ta tarczyca bylo bo zawsze1,46 a w styczniu zrobilam z glupia franca i 4.46 a 12dni pozniej juz ponad5!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ