X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

BOMBELEK faktycznie dziwne to troche:/ moze faktycznie powinnaś wybrać się na badania.

Powiedzcie mi jak jest z tym clo, bo generalnie mam długie cykle w ostatnim owulacja była w 40dc, czy jak biore teraz clo to ona wystąpi miedzy 11-15 dc, tak jak pisze na ulotce? czy to różnie bywa, ale generalnie przyspiesza owulacje

u mnie dzić 3 dzień z clo i chyba jajniki zaczynają pracować bo prawy kłuje i to dość mocno:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róznie bywa, u mnie w pierwszym cyklu z clo wcale nie było owulacji, w drugim jajeczka urosły, a potem się zmniejszyły, teraz w tym cyklu dopiero była owulka w 15 dc, no i te komplikacje. Też myslałam, ze może trzeba jeszcze poczekać (np Ty miałas owu w 40 dc, może ja też jestem z tych "powolnych"), ale mój gin mówi, że jak do 12 dnia po clo jajeczka nie urosną, to jest lipa. Niektórym Dziewczynom udaje się już po pierwszym cyklu z clo, może i Ty do nich należysz :)

• zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek87 to jak masz płodny śluz, to podziałać dzisiaj nie zaszkodzi z mężem ;) a może coś Ci się poprzestawiało całkiem i masz owu teraz - wszystko jest możliwe :)

Madziara, zaciskam kciuki, żeby wszystko było ok!

Pabelka88, ściskam Cię mocno! Masz super synka! I ciesz się z tego! :) Wiem, że ciągle myślisz o drugim - tak jak ja, tym bardziej, jak starszak pyta o dzidzię...
    Ach ja też dziś jakiś dołek łapię. W lewej piersi kuje mnie sutek - pewnie objawy @ się zaczynają. Postanowiłam sobie, że jak się teraz nie uda, to odpuszczam ze staraniami do października i biorę się za sport, dietę i zrzucanie kilogramów - tak na serio.

Dziewczyny, jak to właśnie jest z tabletkami antykoncepcyjnymi przy PCOS? Mój stary gin kiedyś powiedział tak: na te chorobę są 2 lekarstwa, albo ciażą, albo antykoncepcja. Po pierwszej ciąży brałam więc Yasmin - super się po nich czułam, @ jak w zegarku, ładna cera, brak problemów z wagą, brak wkurzających włosków na szyi. Drugi gin za to złapał się za głowę, że antykoncepcję brałam. No to jak to w końcu jest??

P.S. Ja też jestem Magda ;)

Miru lubi tę wiadomość

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOMBELEK no właśnie moja gin mówi mi że jestem fenomenem, bo mój organizm w tym 40 dc zachowywał się tak jak w 15dc:)

czyli u Ciebie też ewidentna poprawa jest:) skoro w ogóle owulacji nie było, a teraz była i to juz w 15dc:)

ZIELONKAVA ja w zeszłym roku brałam 4 miesiące anty, które właśnie pomagają podobno przy PCOS, brałam je tylko dla tego że we wrześniu miałam ślub takze starania i tak dopiero były po ślubie no i żeby wredna @ nie przyszła w dniu ślubu. I całe szczęście ze je miałam bo musiałam sobie przestawić okres bo idealnie w sobote rano bym dostała. Takze widać co lekarz to inna opinia:)

Madziara lubi tę wiadomość

CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pytałam, ale zapytam ewentualnie raz jeszcze.
    Któraś z was miała styczność z lekiem Femara????

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaa ja nie znam tego leku.

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara gratuluje i kciukam, żeby było wszystko dobrze <3
    Miru, kciukam z całych sił, żeby to była fasolka <3
    No właśnie, ja też zastanawiałam się nad tym co Asiek czy owulka przyjdzie szybciej niż zwykle?w poprzednim cyklu miałam 14dc a teraz biorę clo od 3dc..od dwóch dni czuję prawy jajnik..czy faktycznie owulka może przyjść od 11dc?czy też może być wcześniej?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femara to cos podobnego do clo, antyestrogeny które stymulują jajeczkowanie, ale czyms tam się różni od clo.
    Mi też gin mówił, ze tabletki anty pomagają przy pco, ale to po nich tak się zablokowałam ( kiedys miałam podobne sytuacje do Ciebie, Asiu, miałam bardzo długie cykle ale były płodne, a po tabletkach anty cykle zupełnie zanikły). Ja też brałam anty przed Ślubem, zeby nie mieć pryszczy i miesiączki, a teraz bardzo tego żałuję. A Ślub bralismy też we wrzesniu- 7.09.2013 :) Najpiękniejszy dzień w naszym życiu

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko, owulacja może przyjsc nawet 9 dnia (znam takie przypadki), więc zaraz po miesiączce trzeba brać się do roboty! :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYSIAAAA ja też nie znam tego leku, pierwszy raz słyszę.

KAROLINKA85 mi się wydaje że może tak w twoim przypadku być skoro miałaś normalnie owulacje:) chyba najlepiej od 10dc robić testy owulacyjne:) a powiedz mi masz monitoring w tym cyklu?
    bo ja w tym nie, a jak nic z tego nie wyjdzie to w następnym już monitoring będę miała:)

BOMBELEK mi właśnie po tych 4 miesiącach brania anty przed ślubem się tak wydłuzyły cykle:/ ze 2 lata temu brałam przez pół roku Diane (która wycofali bo była szkodliwa;/) i potem były w miarę co miesiąc:/

oj to tylko 2 tygodnie przed nami, my 21.09.2013:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 12:21

karolinka85 lubi tę wiadomość

CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej ciąży owulacje miałam pare dni przed @. I wtedy się udało.
    Dlatego też test tak późno wyszedł-w 7 tyg od ostatniej @.
    Ja brałam anty 6 lat z przerwami ale lekarz na wyregulowanie cykli mi dał.
    Miałam @ 8-9 dni, 14 dni przerwy i znowu po 8-9 dni @.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek87 wrote:
    Femara to cos podobnego do clo, antyestrogeny które stymulują jajeczkowanie, ale czyms tam się różni od clo.
    Mi też gin mówił, ze tabletki anty pomagają przy pco, ale to po nich tak się zablokowałam ( kiedys miałam podobne sytuacje do Ciebie, Asiu, miałam bardzo długie cykle ale były płodne, a po tabletkach anty cykle zupełnie zanikły). Ja też brałam anty przed Ślubem, zeby nie mieć pryszczy i miesiączki, a teraz bardzo tego żałuję. A Ślub bralismy też we wrzesniu- 7.09.2013 :) Najpiękniejszy dzień w naszym życiu
    My też we wrześniu tylko dwa lata przed wami a dokładnie 03.09.2011

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru, czyli pomimo @ nie było problemu z zagnieżdżeniem się jajeczka? bo miesiączka złuszcza endometrium, a jesli ma mniej niż 8 mm może nie dojsc do implantacji..
    Asiek ja po 4 latach zostawiłam tabetki anty, i dostałam miesiączkę dopiero po 4 m-chach, i potem była też w miarę normalnie. Ale nie staralismy się o dziecko, więc się tym nie przejmowałam. Teraz po odstawieniu nie miałam 4 m-ce i już nie miałam siły czekać (bo jak zaczelismy sie starac to nage zaczelo sie bardzo dluzyc), wiec poszlam do gi i zaczelismy wywolywac cykle. Teraz żałuję, ze byłam taka niecierpliwa, bo te sztuczne cykle mnie załamują. Mogłam poczekać, może same jakos by się wyprostowały.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę, same wrześniowe mężatki :)

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek to faktycznie ci zablokowała, ale później nie wiadomo czy nie doszła też blokada psychiczna:/ a niestety podczas starań czas dłuży się nie miłosiernie:)
    a następny cykl też masz z clo? bo słyszałam że po 3 robi się przerwe miesięczną , ale też spotkałam się że ktoś 6 cykli pod rząd brał clo:)

CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 29 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam @ 22 .11. wywołana @. Wg tego co obliczyłam miałam mieć owulację 14 dnia cyklu. Mało kiedy było <3 bo dużo pracy.
    Więc w dni "płodne"nie było nic. 6 dni prze @ było <3 i w grudniu miałam dostać 21.12 @ ale nie dostałam. W sylwestra robiłam test negatywny wyszedł.A to było ponad tydzień później. 3 stycznia wyszła słaba kreseczka. ledwo widoczna. 8 stycznia widziałam maleńką kropeczkę. Gin powiedziałam że to świeża ciąża 2 tyg.Czyli nic się nie zgadzalo :)
    Owulacja przychodzi jak chce- przynajmniej u mnie.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, mój gin nadal chce, żebym brała clo (to byłby 4 cykl), ale ja jednak nie daję rady psychicznie. Nie wiem, czy dobrze robię, bo w sumie już była pierwsza owulka, ale mam dosyć- zbyt skupiam się na zajściu i swoich dolegliwościach, potem z każdym cyklem mam załamki. Teraz marzę już tylko o "pustej" głowie :). Czuję się, jakbym odwaliła bardzo cieżką pracę umysłową. Może mój gin się wscieknie, że rezygnuję w takim momencie, ale trudno. Marzę o czerwcowym wyjeździe z Mężuniem. Strasznie mocno go kocham, i z każdym niepowodzeniem czuję, że go zawiodłam. On jednak bardzo mnie wspiera, jest moją siłą, najlepszym Mężem na świecie.
    Miru, czyli cuda się jednak zdarzają :)czyli dobrze, że monitorujesz cykl, tym razem zaszłaś świadomie :)

• zielonkavva Koleżanka

Wysłany: 29 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jaki śluz jest na początku ciąży, a jaki przed @??
    Boooo ja dziś czuję mokro, lecę do łazienki z myślą że @ przyszła (mam dziś 29dc), a tu sporo białego gęstawego śluzu, ale nie lepkiego. Grzybka raczej wykluczam, nie boli ani nie swędzi. Fisiowanie już mi się zaczyna ehhhh :p

Bombelek87, Topola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonkavva, taki właśnie jest we wczesnej ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób tescik niedługo :) Dziewczynki, chyba zniknę z tego forum, bardzo Was lubię i trzymam kciuki za wasze fasole, jednak jak czytam wasze posty to mam wielkiego doła, że nam nie wychodzi. Porównuję się do Was, "normalnych" i czuję się bardzo wybrakowana :( papa i jeszcze raz powodzenia! :*

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ