Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia80 wrote:Witajcie,
mam do Was pytanie jaki może być maksymalny % NK w trakcie starań, bo norma jest do 31 %.
Na co zwrócić uwagę w wyniku subpopulacji limfocytów ?
8-10% w przypadku NK.
W subpopulacji limfocytów najważniejsze jest IL2 (ta co przeszkadza) i IL10 (ta co chroni).Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:8-10% w przypadku NK.
W subpopulacji limfocytów najważniejsze jest IL2 (ta co przeszkadza) i IL10 (ta co chroni).
No to do d..y mam NK. A tych parametrów o których piszesz nie widzę na wyniku.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
A czy nie jest tak ze ważny jest również wynik CD3-CD56 ? gdzie norma jest do 10 % ?
To jakaś czarna magia dla mnie te NK i leukocyty. I jeszcze mi tego do kompletu brakowało ((
A wlewy z intralipidu ile dni przed criotransferem się bierze ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 14:22
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Witajcie, jestem nowa na forum. Podczytuje was odkąd zaczęły się moje problemy immunologiczne,czyli ok pół roku. Jestem po dwóch procedurach in vitro, po 3 transferach. Ostatnio ciąża biochemiczna, stąd dr Przybycień (Fasolka Ty pisałaś, że się u niego leczyłaś) skierował mnie na szereg badań w tym allo mlr, które wyszło 0% oraz mam mutację Mthfr 1298A heterozygota. Kazał brać zmetylowaną formę tego kwasu oraz jestem po 3 szczepieniach z limfocytów męża u dr Sachy, wynik będę znała ok. wtorku. Bardzo się denerwuję...
Konsultowałam się też u dr Paśnika, który też mówił że tylko szczepienia.
Dr nie daje za dużych szans na udane in vitro z własnych komórek i wspominał i in vitro z KD, ale jeszcze chcemy spróbować, ale w razie niepowodzenia biorę to pod uwagę.
Kasia.gutek gratuluję!
Za wszystkie trzymam kciuki! -
nick nieaktualnySylwia80, jest nie masz tych danych o których pisze Justine to znaczy że nie robiłaś testu CBA, czyli układu limfotyców...
Co do samych subpopulacji, o których piszesz nie pomogę, bo ja tego badania nie miałam zleconego...
Witaj lusia1986, za ładny wynik MLR && Ile miałaś komorek i jakiej jakości zarodki? Moze 3 procedura i inny protokół by pomógł... -
edloteh, przy pierwszej procedurze miałam 2 zarodki podobno dobrej jakości ładne, dobrze rozwinięte i nic. Przy drugiej procedurze miałam 2 komórki pobrane ale tylko 1 zarodek po badniu PGS- zdrowy i biochemiczna. Za piewszym razem miałam długi protokół a za drugim krótki. Nie wiem czy zmiana protokołu by coś dała moje amh jest kiepskie bo tylko 0,46. Dodam że nie miałam ani acardu ani clexane ani sterydu. Tylko luteina, estrofem, crinone, duphaston. Teraz miałabym mieć accofil bo mam na dodatek genotyp bx. czyli hamujący zagnieżdżenie zarodka. Prosiłam dr o zbadanie allo przed transferem ale dr stwierdził, że skoro nigdy nie byłam w ciązy to i tak będzie 0%, dopiero po biochemicznej kazał zbadać. Już sama nie wiem co mam robić...? Aktywności komórek NK dr nie kazał badać, ale się boję żeby czegoś znowu nie przeoczyć, bo to moje ostatnie podejście. Jakie mogłabym badania jeszcze zrobić z immunologii?
-
Ten accofil bedziesz brala jednorazowo czy powtarzala jesli et sie powiedzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 15:59
-
Lusia1986 z chęcią Ci opisze co i jak,tylko czuję sie tu zielona i nie odkryłam jeszcze jak tu pisac do kogoś na priv.Napisz Ty do mnie
Co do głównego wątku immunologii to nie wiem czy to zasługa samych szczepień.
Miałam 1serie 3szczepień (ostatnie w pol.XII) i w styczniu podchodzilam do criotransferu-wtedy beta ani drgnela...
Ważność ich jest na pół roku (dziwne to brzmi)więc potem jak sie juz zdecydowałam na dalsze kroki chciałam sie zmieścić w tym czasie.Kasia.gutek -
edloteh wrote:Sylwia80, jest nie masz tych danych o których pisze Justine to znaczy że nie robiłaś testu CBA, czyli układu limfotyców...
Co do samych subpopulacji, o których piszesz nie pomogę, bo ja tego badania nie miałam zleconego...
Ja miałam zlecony rozszerzony panel subpopulacji limfocytów.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Bella93 wrote:Ten accofil bedziesz brala jednorazowo czy powtarzala jesli et sie powiedzie?
a to sie bierze tez po pozytywnym tescie? czy tylko przed transferem?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:a to sie bierze tez po pozytywnym tescie? czy tylko przed transferem?
Ja brałam 2 dni przed ket i 2 dni po ket podskórnie.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
sylwia80 wrote:Ja miałam zlecony rozszerzony panel subpopulacji limfocytów.
Nie znam się na tych "łączonych" niestety.
Na NK pomaga intralipid oraz sterydy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 17:22
sylwia80 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Yoselyn82 wrote:a to sie bierze tez po pozytywnym tescie? czy tylko przed transferem?
-
Bella93 wrote:Z tego co sie dowiedzialam od jednej z dziewczyn, jak KIR wychodzi zle to podaje sie tez po pozytywnej becie.
kiedys robilam KIR i mialam dobry, ale teraz nie wiem jaki mam!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Justine wrote:Ja brałam 2 dni przed ket i 2 dni po ket podskórnie.
a lepiej 5 dni przed czy tak jak ty bralas? a czemu bralas jeszcze po transferze?Bella93 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
lusia1986 wrote:Bierze się go jakość przed jak i po transferze.
Mi dr Pasnik mowil ze mam brac 5 dni przed transferem ale nie wspomninal mi ze mam brac poMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Justine wrote:Nie znam się na tych "łączonych" niestety.
Na NK pomaga intralipid oraz sterydy.
Justine, a dobrze kojarzę ze intralipid bierze się 2 tyg przed transferem ?
A encorton tez już przed transferem ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 18:39
Dziewczyny jaka dawka calcortu odpowiada 10 encrotonu? Wiecie może?07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard