IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bea77 wrote:Dla dziewczyn z Invicta: poczytajcie wątek pod tytułem "Ostrzegam przed panem Krzysztofem Łukaszukiem".
Jednak jeszcze raz napiszę, że do Invicta Wrocław nie mam zarzutów. I nikt mnie tam na nic nie naciąga, ani nie namawia, a diagnozę potwierdził mi inny ginekolog i endokrynolog, także nie oceniajmy wszystkich invict przez pryzmat prof.Ł.Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S -
Lil_m wrote:Daj proszę znać jeśli przegadasz z lekarzem temat ew.wrogiego śluzu jako konsekwencja łyżeczkowania, bardzo ciekawi mnie ten wątek.
Słuchajcie, jeśli estradiol ok.owulacji wynosi conajmniej 200 to komórka powinna być w pęcherzyku? Czy nawet jak jest dojrzały pęcherzyk przy dobrym estradiolu to i tak może być pusty?
Pecherzyk tez wytwarza estradiol, wiec jak najbardziej pecherzyk moze byc pusty, tylko, ze zwykle wytwarza tego estradiolu mniej niz pelny. Powyzej 200 powinna byc komorka.
U mnie teraz we wtorek bylo tak, ze pecherzyk 15mm, a estradiol 180, ale owulacji jeszcze nie bylo.Lil_m lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI 2.06.2017 crio 26.06.2017 crio
28.07.2017 ICSI 26.09.2017 crio [*] 8tc 14.02.2018 crio [*] 6tc
20.04.2018 ICSI brak mrozakow
22.03.2019 IMSI 13.07.2019 -
Hej dziewczyny ! Po moim 2 i szczęśliwym podejściu do IVF zostały mi leki: Prolutex i Lenzetto oraz witaminy które brałam na poprawę jakości komórek ( noe wiem czy to prawda czy mit ale mieliśmy piękne zarodki, zaszłam w ciążę bliźniaczą mimo podania 1 zarodka bo po prostu komórka się podzieliła). Zdaje sobie sprawę jak kosztowne jest przygotowanie do transferu i to co po nim wiec myślę ze co do ceny na pewno soe dogadamy - gdyby była potrzeba piszcie na priv. Trzymam za Was wszystkie kciuki!
Bea77 lubi tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualnyPazyfae wrote:Hej dziewczyny ! Po moim 2 i szczęśliwym podejściu do IVF zostały mi leki: Prolutex i Lenzetto oraz witaminy które brałam na poprawę jakości komórek ( noe wiem czy to prawda czy mit ale mieliśmy piękne zarodki, zaszłam w ciążę bliźniaczą mimo podania 1 zarodka bo po prostu komórka się podzieliła). Zdaje sobie sprawę jak kosztowne jest przygotowanie do transferu i to co po nim wiec myślę ze co do ceny na pewno soe dogadamy - gdyby była potrzeba piszcie na priv. Trzymam za Was wszystkie kciuki!
-
nick nieaktualny
-
Bea77 wrote:Dla zainteresowanych webinar Intersono o tym jakie statystycznie szanse ma 40-45-letnia kobieta na dziecko z wlasnych komorek
https://www.youtube.com/watch?v=YVVYQGCL5Hw&t=38sStarania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb -
Lukrecja wrote:W Polsce też jest taka możliwość, ale zarówno w Polsce jak i na Ukrainie to droga opcja, droższa niż kdStarania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Bardzo ciekawe, wlasnie slucham. Ja dziekuje losowi, ze urodzilam sie w takich czasach, ze mamy inne mozliwosci rowniez, i ze jest taki postep w medycynie.
Ja też się cieszę, że jest możliwość KD. Inaczej to ciężko by było.
Chociaż wiesz co... jesteśmy chyba pierwszym pokoleniem, w którym kobiety chcą zajść w pierwszą ciążę około 40stki.
W pokoleniu naszych rodziców większość osób miała pierwsze dziecko przed trzydziestką. Myślę, że jesteśmy takim trochę straconym pokoleniem. Bo rodzice i dziadkowie rozmnażali się wcześnie, a pokolenie po nas wydaje mi się że będzie bardziej świadome i będzie miało dostęp do nowych technologii, dlatego myślę, że dziewczyny będą częściej mrozić jajeczka przed 35 rokiem życia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 14:08
klamka lubi tę wiadomość
-
Niestety wiek <35 nie jest gwarancją sukcesu, ani możliwości zamrożenia jajeczek Jeśli kiedyś będę mieć córkę, to po liceum wyślę ja na amh i zasponsoruję mrożenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 14:13
4me lubi tę wiadomość
Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
nick nieaktualnyLil_m wrote:Niestety wiek <35 nie jest gwarancją sukcesu, ani możliwości zagrożenia jajeczek:( jeśli kiedyś będę mieć córkę, to po liceum wyślę ja na amh i zasponsoruje mrożenie.
Ja dokładnie to samo. Jak kiedyś będę miała córkę, czy to z własnej komórki czy KD to zbadam jej hormony i też zamrożę jajka. Tak na wszelki wypadek. Może nawet w dwóch różnych klinikach. Ostatnio słyszałam o klinice w USA gdzie nawaliły im systemy mrożące i tysiące zarodków i jajek się zmarnowało.
-
nick nieaktualny
-
Mimila wrote:A wiesz gdzie jest taka możliwość w Polsce?Jaka cena?Czego w ogole szukac?Jak to się nazywa?
Lukrecja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Ja juz teraz namawiam moja kuzynke. Ma 32 lata, bez partnera, nie wiadomo kiedy kogos znajdzie. Tyle ze taka impreza troche kosztuje mimo wszystko.
W Stanach mam kolezanke, ktora zamrozila swoje jajeczka. Wlasnie z tego wzgledu, ze nie chce jeszcze zajsc w ciaze, ale dzieci miec chce w przyszlosci. -
MeHe wrote:Dziewczyny, a wiecie może, czy w przypadku AZ jest też się wpisanym w rejestr (wymysł PiS), tak jak w przypadku KD?Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
nick nieaktualny