X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn z Invicta: poczytajcie wątek pod tytułem "Ostrzegam przed panem Krzysztofem Łukaszukiem".

Mimila, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:18

Bea77, Mimila lubią tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Dla dziewczyn z Invicta: poczytajcie wątek pod tytułem "Ostrzegam przed panem Krzysztofem Łukaszukiem".
    Od wielu osób słyszałam, że jest on "specyficzny". Zastanawiałam się nawet nad konsultacją u niego, ale się nie zdecydowałam. Cóż, ciekawe jak zakończy się ta historia.

Jednak jeszcze raz napiszę, że do Invicta Wrocław nie mam zarzutów. I nikt mnie tam na nic nie naciąga, ani nie namawia, a diagnozę potwierdził mi inny ginekolog i endokrynolog, także nie oceniajmy wszystkich invict przez pryzmat prof.Ł.

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Daj proszę znać jeśli przegadasz z lekarzem temat ew.wrogiego śluzu jako konsekwencja łyżeczkowania, bardzo ciekawi mnie ten wątek.

Słuchajcie, jeśli estradiol ok.owulacji wynosi conajmniej 200 to komórka powinna być w pęcherzyku? Czy nawet jak jest dojrzały pęcherzyk przy dobrym estradiolu to i tak może być pusty?

Pecherzyk tez wytwarza estradiol, wiec jak najbardziej pecherzyk moze byc pusty, tylko, ze zwykle wytwarza tego estradiolu mniej niz pelny. Powyzej 200 powinna byc komorka.
    U mnie teraz we wtorek bylo tak, ze pecherzyk 15mm, a estradiol 180, ale owulacji jeszcze nie bylo.

Lil_m lubi tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Po moim 2 i szczęśliwym podejściu do IVF zostały mi leki: Prolutex i Lenzetto oraz witaminy które brałam na poprawę jakości komórek ( noe wiem czy to prawda czy mit ale mieliśmy piękne zarodki, zaszłam w ciążę bliźniaczą mimo podania 1 zarodka bo po prostu komórka się podzieliła). Zdaje sobie sprawę jak kosztowne jest przygotowanie do transferu i to co po nim wiec myślę ze co do ceny na pewno soe dogadamy - gdyby była potrzeba piszcie na priv. Trzymam za Was wszystkie kciuki!

Bea77 lubi tę wiadomość

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Hej dziewczyny ! Po moim 2 i szczęśliwym podejściu do IVF zostały mi leki: Prolutex i Lenzetto oraz witaminy które brałam na poprawę jakości komórek ( noe wiem czy to prawda czy mit ale mieliśmy piękne zarodki, zaszłam w ciążę bliźniaczą mimo podania 1 zarodka bo po prostu komórka się podzieliła). Zdaje sobie sprawę jak kosztowne jest przygotowanie do transferu i to co po nim wiec myślę ze co do ceny na pewno soe dogadamy - gdyby była potrzeba piszcie na priv. Trzymam za Was wszystkie kciuki!
    Serdeczne gratulacje. Czy możesz zdradzić, w której klinice podchodziłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zainteresowanych webinar Intersono o tym jakie statystycznie szanse ma 40-45-letnia kobieta na dziecko z wlasnych komorek

https://www.youtube.com/watch?v=YVVYQGCL5Hw&t=38s

klamka lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Dla zainteresowanych webinar Intersono o tym jakie statystycznie szanse ma 40-45-letnia kobieta na dziecko z wlasnych komorek

https://www.youtube.com/watch?v=YVVYQGCL5Hw&t=38s
    Nawet nie chce tego słuchać.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    W Polsce też jest taka możliwość, ale zarówno w Polsce jak i na Ukrainie to droga opcja, droższa niż kd
    A wiesz gdzie jest taka możliwość w Polsce?Jaka cena?Czego w ogole szukac?Jak to się nazywa?

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:18

Bea77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Bardzo ciekawe, wlasnie slucham. Ja dziekuje losowi, ze urodzilam sie w takich czasach, ze mamy inne mozliwosci rowniez, i ze jest taki postep w medycynie.

Ja też się cieszę, że jest możliwość KD. Inaczej to ciężko by było.

Chociaż wiesz co... jesteśmy chyba pierwszym pokoleniem, w którym kobiety chcą zajść w pierwszą ciążę około 40stki.

W pokoleniu naszych rodziców większość osób miała pierwsze dziecko przed trzydziestką. Myślę, że jesteśmy takim trochę straconym pokoleniem. Bo rodzice i dziadkowie rozmnażali się wcześnie, a pokolenie po nas wydaje mi się że będzie bardziej świadome i będzie miało dostęp do nowych technologii, dlatego myślę, że dziewczyny będą częściej mrozić jajeczka przed 35 rokiem życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 14:08

klamka lubi tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wiek <35 nie jest gwarancją sukcesu, ani możliwości zamrożenia jajeczek :( Jeśli kiedyś będę mieć córkę, to po liceum wyślę ja na amh i zasponsoruję mrożenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 14:13

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Niestety wiek <35 nie jest gwarancją sukcesu, ani możliwości zagrożenia jajeczek:( jeśli kiedyś będę mieć córkę, to po liceum wyślę ja na amh i zasponsoruje mrożenie.

Ja dokładnie to samo. Jak kiedyś będę miała córkę, czy to z własnej komórki czy KD to zbadam jej hormony i też zamrożę jajka. Tak na wszelki wypadek. Może nawet w dwóch różnych klinikach. Ostatnio słyszałam o klinice w USA gdzie nawaliły im systemy mrożące i tysiące zarodków i jajek się zmarnowało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:19

Bea77 lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    A wiesz gdzie jest taka możliwość w Polsce?Jaka cena?Czego w ogole szukac?Jak to się nazywa?
    W invimedzie. Ivf kd z nasieniem dawcy

Lukrecja lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak :) nie zdążyłam odpowiedzieć. Bea pisała że na Ukrainie jest to znacznie tańsze niż w Polsce

Bea77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja juz teraz namawiam moja kuzynke. Ma 32 lata, bez partnera, nie wiadomo kiedy kogos znajdzie. Tyle ze taka impreza troche kosztuje mimo wszystko.

W Stanach mam kolezanke, ktora zamrozila swoje jajeczka. Wlasnie z tego wzgledu, ze nie chce jeszcze zajsc w ciaze, ale dzieci miec chce w przyszlosci.
    Ja też mam taką kuzynkę. Ma partnera i dopiero zaczęli się starać. Nie robiła żadnych badań i mówi że na 100% zajdzie i że w życiu by ivf nie zrobiła. Jest wierząca. Mam nadzieję, że im się uda naturalnie, bo jak nie to za parę lat będzie płacz i zgrzytanie zębów.

• MeHe Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wiecie może, czy w przypadku AZ jest też się wpisanym w rejestr (wymysł PiS), tak jak w przypadku KD?

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:
    Dziewczyny, a wiecie może, czy w przypadku AZ jest też się wpisanym w rejestr (wymysł PiS), tak jak w przypadku KD?
    Tak, rejestr zawiera dane dawców komórek rozrodczych (czyli w rozumieniu ustawy zarówno komórek jajowych, jak i nasienia) i zarodków oraz dane biorczyni komórek lub zarodków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:19

Bea77 lubi tę wiadomość

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ