X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO z niskim AMH
Odpowiedz

IN VITRO z niskim AMH

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn z Invicta: poczytajcie wątek pod tytułem "Ostrzegam przed panem Krzysztofem Łukaszukiem".

Mimila, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:18

Bea77, Mimila lubią tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Dla dziewczyn z Invicta: poczytajcie wątek pod tytułem "Ostrzegam przed panem Krzysztofem Łukaszukiem".
    Od wielu osób słyszałam, że jest on "specyficzny". Zastanawiałam się nawet nad konsultacją u niego, ale się nie zdecydowałam. Cóż, ciekawe jak zakończy się ta historia.

Jednak jeszcze raz napiszę, że do Invicta Wrocław nie mam zarzutów. I nikt mnie tam na nic nie naciąga, ani nie namawia, a diagnozę potwierdził mi inny ginekolog i endokrynolog, także nie oceniajmy wszystkich invict przez pryzmat prof.Ł.

Rocznik ''86/ POF/ [*] 8tc XII 2017
    VII 2017 - AMH <0.01, FSH 96 -> mezoterapia jajników IX 2017
    MTHFR: C6777 homozygota CC, A1298C homozygota AA, niedobór białka S
  • niezapominajka2017 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Daj proszę znać jeśli przegadasz z lekarzem temat ew.wrogiego śluzu jako konsekwencja łyżeczkowania, bardzo ciekawi mnie ten wątek.

Słuchajcie, jeśli estradiol ok.owulacji wynosi conajmniej 200 to komórka powinna być w pęcherzyku? Czy nawet jak jest dojrzały pęcherzyk przy dobrym estradiolu to i tak może być pusty?

Pecherzyk tez wytwarza estradiol, wiec jak najbardziej pecherzyk moze byc pusty, tylko, ze zwykle wytwarza tego estradiolu mniej niz pelny. Powyzej 200 powinna byc komorka.
    U mnie teraz we wtorek bylo tak, ze pecherzyk 15mm, a estradiol 180, ale owulacji jeszcze nie bylo.

Lil_m lubi tę wiadomość

Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
    8.03.2017 IVF :( :( ❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
    5.05.2017 ICSI :( 2.06.2017 crio :( 26.06.2017 crio :( :(
    28.07.2017 ICSI :( 26.09.2017 crio [*] 8tc :( :( 14.02.2018 crio [*] 6tc :( :(
    20.04.2018 ICSI :( brak mrozakow
    22.03.2019 IMSI :( 13.07.2019 :(
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Po moim 2 i szczęśliwym podejściu do IVF zostały mi leki: Prolutex i Lenzetto oraz witaminy które brałam na poprawę jakości komórek ( noe wiem czy to prawda czy mit ale mieliśmy piękne zarodki, zaszłam w ciążę bliźniaczą mimo podania 1 zarodka bo po prostu komórka się podzieliła). Zdaje sobie sprawę jak kosztowne jest przygotowanie do transferu i to co po nim wiec myślę ze co do ceny na pewno soe dogadamy - gdyby była potrzeba piszcie na priv. Trzymam za Was wszystkie kciuki!

Bea77 lubi tę wiadomość

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Hej dziewczyny ! Po moim 2 i szczęśliwym podejściu do IVF zostały mi leki: Prolutex i Lenzetto oraz witaminy które brałam na poprawę jakości komórek ( noe wiem czy to prawda czy mit ale mieliśmy piękne zarodki, zaszłam w ciążę bliźniaczą mimo podania 1 zarodka bo po prostu komórka się podzieliła). Zdaje sobie sprawę jak kosztowne jest przygotowanie do transferu i to co po nim wiec myślę ze co do ceny na pewno soe dogadamy - gdyby była potrzeba piszcie na priv. Trzymam za Was wszystkie kciuki!
    Serdeczne gratulacje. Czy możesz zdradzić, w której klinice podchodziłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zainteresowanych webinar Intersono o tym jakie statystycznie szanse ma 40-45-letnia kobieta na dziecko z wlasnych komorek

https://www.youtube.com/watch?v=YVVYQGCL5Hw&t=38s

klamka lubi tę wiadomość

• Mimila Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea77 wrote:
    Dla zainteresowanych webinar Intersono o tym jakie statystycznie szanse ma 40-45-letnia kobieta na dziecko z wlasnych komorek

https://www.youtube.com/watch?v=YVVYQGCL5Hw&t=38s
    Nawet nie chce tego słuchać.

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • Mimila Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    W Polsce też jest taka możliwość, ale zarówno w Polsce jak i na Ukrainie to droga opcja, droższa niż kd
    A wiesz gdzie jest taka możliwość w Polsce?Jaka cena?Czego w ogole szukac?Jak to się nazywa?

Starania od 4,5 lat,3 ivf,1 poronienie,1 cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:18

Bea77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Bardzo ciekawe, wlasnie slucham. Ja dziekuje losowi, ze urodzilam sie w takich czasach, ze mamy inne mozliwosci rowniez, i ze jest taki postep w medycynie.

Ja też się cieszę, że jest możliwość KD. Inaczej to ciężko by było.

Chociaż wiesz co... jesteśmy chyba pierwszym pokoleniem, w którym kobiety chcą zajść w pierwszą ciążę około 40stki.

W pokoleniu naszych rodziców większość osób miała pierwsze dziecko przed trzydziestką. Myślę, że jesteśmy takim trochę straconym pokoleniem. Bo rodzice i dziadkowie rozmnażali się wcześnie, a pokolenie po nas wydaje mi się że będzie bardziej świadome i będzie miało dostęp do nowych technologii, dlatego myślę, że dziewczyny będą częściej mrozić jajeczka przed 35 rokiem życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 14:08

klamka lubi tę wiadomość

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wiek <35 nie jest gwarancją sukcesu, ani możliwości zamrożenia jajeczek :( Jeśli kiedyś będę mieć córkę, to po liceum wyślę ja na amh i zasponsoruję mrożenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 14:13

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lil_m wrote:
    Niestety wiek <35 nie jest gwarancją sukcesu, ani możliwości zagrożenia jajeczek:( jeśli kiedyś będę mieć córkę, to po liceum wyślę ja na amh i zasponsoruje mrożenie.

Ja dokładnie to samo. Jak kiedyś będę miała córkę, czy to z własnej komórki czy KD to zbadam jej hormony i też zamrożę jajka. Tak na wszelki wypadek. Może nawet w dwóch różnych klinikach. Ostatnio słyszałam o klinice w USA gdzie nawaliły im systemy mrożące i tysiące zarodków i jajek się zmarnowało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:19

Bea77 lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimila wrote:
    A wiesz gdzie jest taka możliwość w Polsce?Jaka cena?Czego w ogole szukac?Jak to się nazywa?
    W invimedzie. Ivf kd z nasieniem dawcy

Lukrecja lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak :) nie zdążyłam odpowiedzieć. Bea pisała że na Ukrainie jest to znacznie tańsze niż w Polsce

Bea77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja juz teraz namawiam moja kuzynke. Ma 32 lata, bez partnera, nie wiadomo kiedy kogos znajdzie. Tyle ze taka impreza troche kosztuje mimo wszystko.

W Stanach mam kolezanke, ktora zamrozila swoje jajeczka. Wlasnie z tego wzgledu, ze nie chce jeszcze zajsc w ciaze, ale dzieci miec chce w przyszlosci.
    Ja też mam taką kuzynkę. Ma partnera i dopiero zaczęli się starać. Nie robiła żadnych badań i mówi że na 100% zajdzie i że w życiu by ivf nie zrobiła. Jest wierząca. Mam nadzieję, że im się uda naturalnie, bo jak nie to za parę lat będzie płacz i zgrzytanie zębów.

• MeHe Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wiecie może, czy w przypadku AZ jest też się wpisanym w rejestr (wymysł PiS), tak jak w przypadku KD?

• Lil_m Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeHe wrote:
    Dziewczyny, a wiecie może, czy w przypadku AZ jest też się wpisanym w rejestr (wymysł PiS), tak jak w przypadku KD?
    Tak, rejestr zawiera dane dawców komórek rozrodczych (czyli w rozumieniu ustawy zarówno komórek jajowych, jak i nasienia) i zarodków oraz dane biorczyni komórek lub zarodków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 21:19

Bea77 lubi tę wiadomość

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ