IN VITRO z niskim AMH
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, witam się po krótkiej przerwie.
U mnie też dużo zmian. Jestem w ciąży. Udało się za 3 razem. Na razie cieszę się umiarkowanie bo raz już przeżyłam brak serduszka, no i po ostatnim podejściu do crio jestem ostrożna i bardziej wycofana.
Chciałam podziękować dziewczynom za wsparcie i rady oraz za wiedzę, którą się dzielicie. W szczególności dziękuję Bea i 4me, Magdala, Mar2aśka i wielu dziewczynom z którymi miałam kontakt, a ich nie wymieniłam.
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie starające się &&&Bea77_2, Mika10, Ciasteczko777, eM80, Magdala, klamka, niezapominajka2017, Skittles, Niezapominajka5, AmVormittag, Koralik, karolcia35, mar2śka, Dana721, 4me lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mola_90 wrote:Kadetka a mozesz zdradzic w jakim miescie podchodzilas i ile dawczyn mieli w katalogu? Zadowolona bylas z opieki, zaangazowania kliniki? Bylas wczesniej ich pacjentka?
Mola pamiętam Cie. . Kilka miesięcy temu pisałyśmy tu na forum. .. ja wszystko dokladnie opisywałam, jak jesteś ciekawa musialabys prześledzić moje posty. .
Ogólnie leczyłam się w Katowicach. Katalog dawczyń jest jeden wspólny dla wszystkich invimedów w Polsce. Jestem zadowolona bo efekt wszystkiego (a właściwie dwa efelty) dojrzewają we mnie!
nie ma co oczekiwać cudów jesli chodzi o kontalt z lekarzem tzn nr komórki masz ale nie raz na odpowiedz czekasz godzinami czy nawet dniami... opinie zawsze znajdziesz różne. Dla mnie bylo ok - nie mam porownania z innymi klinikami. Wybalismy invimed bo moim zdaniem mial najkorzystniejszy program z KD. Dawczyń w katalogu. . Myslalam ze bedzie wiecej.. ale dla mnie wyglad nie byl nigdy wazny - naeet chcieliśmy zeby za nas wybrano.
klamka, Mola_90 lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Blastka gratulacje! Wszystkiego naj naj naj
Blastka lubi tę wiadomość
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Blastka gratulacje!
Karolcia no też mam obawy. Boje się ze juz nie złapie wcale właściwego cyklu i nigdy to się nie zacznie.
Pomysł póki co taki ze mam wziąć ovitrle i kontynuować wygaszanie. Drugi lekarz miał inny zupełnie pomysł żeby wziąć estrofem odbudować endometrium i dać pękać tym pęcherzykom może natura by coś zdzialala sama (przy pomocy mojego męża; ) ). No ale musze się trzymać jednego prowadzącego bo zglupieje. Zresztą straciła bym ref przerywając teraz leczenie i czekając na kolejny cykl. Nie wiem czy robie dobrze. Nie znam się więc mam mętlikBlastka lubi tę wiadomość
-
Mika10 wrote:Pomysł póki co taki ze mam wziąć ovitrle i kontynuować wygaszanie. Drugi lekarz miał inny zupełnie pomysł żeby wziąć estrofem odbudować endometrium i dać pękać tym pęcherzykom może natura by coś zdzialala sama (przy pomocy mojego męża; ) ). No ale musze się trzymać jednego prowadzącego bo zglupieje. Zresztą straciła bym ref przerywając teraz leczenie i czekając na kolejny cykl. Nie wiem czy robie dobrze. Nie znam się więc mam mętlik
A od ovitrelle nie popekaja?
No nic nie wymyslimy. Zycze Ci owocnego protokolu.
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Magdala no tak z doświadczeń wcześniejszych zazwyczaj u mnie trzeba było dwóch zastrzyków na dwa pęcherze. Teraz są trzy do pęknięcia. Tak że różnie może być. No nic. Nie mam wyjścia. Komuś trzeba ufać. Poza tym złuszczyło się endo. Nie wiem czy będzie na co transferowac. Wszystko namieszane. Chyba ze doktor od razu myśli żeby mrozic to co wyhoduje i ew się zaplodni.
-
Blastka wrote:Cześć dziewczyny, witam się po krótkiej przerwie.
U mnie też dużo zmian. Jestem w ciąży. Udało się za 3 razem. Na razie cieszę się umiarkowanie bo raz już przeżyłam brak serduszka, no i po ostatnim podejściu do crio jestem ostrożna i bardziej wycofana.
Chciałam podziękować dziewczynom za wsparcie i rady oraz za wiedzę, którą się dzielicie. W szczególności dziękuję Bea i 4me, Magdala, Mar2aśka i wielu dziewczynom z którymi miałam kontakt, a ich nie wymieniłam.
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie starające się &&&Blastka lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Mola_90 wrote:Klamka Twoja historia jest dla mnie bardzo cenna bo ja rowniez pamietam ze naszr losy sa podobne
dziekuje za odpowiedz i zycze ci Kochana powodzenia
trzymam kciuki w dalszym, meeega nudnym przebiegu ciazy
Hmmm napewno "Klamka"? Mam wrażenie, że to reakcja na moja odpowiedź. ..klamka lubi tę wiadomość
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualny
-
Blastka wspaniale
Mika nie lubię takich sytuacji. Nie wiadomo o co chodzi nawet lekarze mają inne zdanie. Znów tylko czekanie ci zostaje na rozwój wydarzeń.Blastka lubi tę wiadomość
AMH 0,54
10.2014 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
05.2015 brak oocytów
03.2016 brak oocytów
08.2016 IMSI 1 zarodek, ciąża pozamaciczna
02.2017 IMSI 2 zarodkibeta <0,1
mlr 0%, I seria szczepień mlr 38%
10.2017 IMSI 3 zarodki 01.2018 crio03.2018 crio
09.2018 crio
12.2018 IMSI 2 zarodki 2-dniowe 4b i 5b w oczekiwaniu na crio...
NK 16,5%
07.2019 crio 4b, 12 dpt - 99,8; 13 dpt - 185,6; 15 dpt - 825,6; 17 dpt - 2509; 21 dpt - 4942ciąża ektopowa
-
Kadetka wrote:Hmmm napewno "Klamka"? Mam wrażenie, że to reakcja na moja odpowiedź. ..
ale wtopa
godzina pisania posta dala mi sie we znaki
Klamka ale oczywiscie za Ciebie tez trzymam kiucki!
klamka lubi tę wiadomość
POF/ AMH 0.01 -
Mola_90 wrote:O matko jasne Kadetka ze o Ciebie mi chodzilo
ale wtopa
godzina pisania posta dala mi sie we znaki
Klamka ale oczywiscie za Ciebie tez trzymam kiucki!
Faktycznie masz problemy ze snem?
Dziekuje za życzenia! Ważne żeby Dzieciątka były zdrowe..
Jeszcze nie ma ich na świecie ale już moge powiedzieć, że KD to niesamowity dar.. i najlepsze co w takiej sytuacji mogło mi się przydarzyć.
A Ty Mola na jakim etapie jesteś? Trzymam kciuki za walkę!!karolcia35, Bea77_2, klamka, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Karolcia no mam te same odczucia ale ja mam tak od zawsze że mój organizm fisiował i trochę przywykłam. Wiecznie całe życie były po dwa jajka w jajnikach i rosły sobie kiedy chciały. Nie było normalnych dni płodnych w normalnym terminie z jednym dominującym pecherzykiem. A w badaniach krwi nigdy nikt nie doszukał się nieprawidłowości. Cóż taka "uroda". Tylko ja już mam naprawdę dość walki z naturą, życia podporządkowanego staraniom, wiecznym problemem czy mogę zaplanować za pół roku wakacje bo przecież może zaraz będę w ciąży a tu lata świetlne mijają i nic. To damo z pracą. Trzymam sie kurczowo pracy z nieokreslonym bk boje sie zmienic na lepsza bo ciąża. Po prostu jestem zmęczona. Poddałam się teraz i zaufałam jednemu ostatniemu lekarzowi a potem już tylko OA. Nic pomiędzy. Nie może moje życie mi przeleciec przez palce na czekaniu na swoje dziecko. Nie chce. Zbyt piękny jest swiat i juz wiem ze on się nie zawali jak nie urodze.
-
Dziewczyny witam się z Wami. Niestety drugi transfer tym razem crio się nie udał. Nie mam więcej mrozaczków, a z moim niskim AMH i LUF-em małe szanse na naturalną ciążę.
Już od jakiegoś czasu myślałam o KD tylko prawie nic o tym nie wiem. Jedynie co to tyle, że dużo kosztuję.
Chętnie dowiedziałabym się o tym wszystkiego od doświadczonych koleżanek. Które z Was dziewczyny zdecydowała się na KD i z jakim skutkiem?
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)